Риба у фользі в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Риба, приготована в фользі, стане дуже смачним і корисним обідом або вечерею. Таке блюдо завжди виходить соковитим і ароматним, завдяки спецій і трав. Тому пропонуємо вам 10 рецептів його приготування.

Стейки з червоної риби у фользі в духовці

Стейки сьомги рясно змазують сумішшю спецій з сіллю, зверху на них кладуть кружальця лимона, після чого всі загортається в фольгу і випікається в духовці при 180 градусів 20 хвилин. Готове блюдо подається до столу з листям салату.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сьомга 2 стейка
  • Лимон ½ шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Прованські трави за смаком
  • Спеції для риби за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти рибу у фользі в духовці? В окрему ємність відправляємо сіль, чорний мелений перець, пряні трави, спеції для риби і все перемішуємо. Можна додати будь-які інші приправи за власним смаком.
  2. Стейки сьомги перекладаємо на аркуші фольги і рясно змащуємо їх сумішшю спецій з усіх боків.
  3. Половину лимона нарізаємо кружечками і викладаємо по дві штуки зверху на кожен стейк з сьомги. Можна також просто видавити лимонний сік на стейки. Завдяки йому риба вийде ніжніше.
  4. Далі загортаємо кожен стейк у фольгу, перекладаємо їх у жароміцну форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 20 хвилин.
  5. Готові гарячі стейки з червоної риби перекладаємо на тарілку разом з листям салату, прикрашайте їх зеленню при бажанні і подаємо до столу. Виходить дуже смачний і корисний обід. Приємного апетиту!