Плов в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Плов в мультиварці — це чудове частування, яке добре насичує. Готують плов з різними видами м’яса і грибами. Для приготування використовують не тільки рис, але і булгур. Рис беруть пропарений, довгозерний, круглозерний, басматі або бурий. Всі страви мають незабутнім смаком. Кожен рецепт хороший по-своєму.

Плов зі свининою в мультиварці Редмонд

Плов зі свининою в мультиварці Редмонд виходить розсипчастим і дуже смачним. Кухонні помічниця значно економить час. Ідеальний варіант для тих, хто не любить довго стояти біля плити. Плов добре насичує і підходить для повноцінного прийому їжі. Рецепт гарний тим, що всі інгредієнти закладаються відразу.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Рис довгозерний 500 гр.
  • Часник 20 гр.
  • Морква 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 140 гр.
  • Масло рослинне 70 мл
  • Вода 700 мл
  • Барбарис за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Плов в мультиварці готується дуже просто. Відміряємо вказану кількість інгредієнтів.
  2. Крупу добре промиваємо під краном, поки не вымоется весь крохмаль.
  3. Свинину промиваємо та нарізаємо шматочками не більше 3-х сантиметрів.
  4. Очищаємо моркву овочечисткою і крупно натираємо на тертці. При бажанні можна нарізати соломкою.
  5. З лука зчищають верхній шар. Промивши, подрібнюємо, як подобається.
  6. Розділивши часник на часточки, знімаємо піну.
  7. У ємність мультиварки вивантажуємо свинину і овочеву нарізку. Солимо, приправляємо барбарисом і спеціями розсуд. Наливаємо рослинне масло і перемішуємо.
  8. Розподіляємо рис і вирівнюємо лопаткою.
  9. Тепер необхідно застромити часникові часточки.
  10. Наливаємо воду.
  11. Закриваємо прилад і клапан. На панелі запускаємо режим “Плов”. Час готування запуститься самостійно. Коли пролунає сигнал, акуратно відкриваємо клапан і випускаємо пар.
  12. Відкривши кришку, розмішуємо блюдо.
  13. Розподіляємо по порціях і прикрашаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Плов в мультиварці з куркою

Плов в мультиварці з куркою – рецепт, який чудово підійде для зайнятих людей. Для рецепту можна взяти і курячу грудку, якщо калорійність страви для вас принципова. Але мені більше подобається з курячими стегнами, а ще більше з м’якоттю курячого стегна. Виходить дуже апетитно!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 4 шт.
  • Рис пропарений – 400 гр.
  • Часник – 2 голівки.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 4 мультистакана.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Приправа для плову – 1 упаковка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Обмиваємо курячі стегна й обсушуємо. Очищаємо цибулини і моркву.

Крок 2. Заливаємо рис водою, прополоскавши кілька разів до прозорості води і відставляємо в сторону.

Крок 3. Очищену моркву нарізаємо брусками.

Крок 4. Цибулини рубаємо кубиками.

Крок 5. З курячих стегон видаляємо шкіру.

Крок 6. Відокремлюємо м’якоть від кісток і ріжемо однаковими шматочками.

Крок 7. У ємність приладу заливаємо олію. Натискаємо на кнопку “Смаження”, а слідом “Старт”. Вивантажуємо цибулю і припускаємо до рум’яного кольору.

Крок 8. Як тільки цибуля зарум’яниться, вивантажуємо птицю і готуємо 10 хвилин при постійному помішуванні.

Крок 9. Закидаємо морквину.

Крок 10. Перемішавши, обсмажуємо 5 хвилин, не змінюючи режим і не прикриваючи.

Крок 11. Заливаємо окропом так, щоб вміст було покрито рідиною.

Крок 12. Приправляємо спеціями і сіллю. Розмішуємо.

Крок 13. З часнику знімаємо верхній шар, не очищаючи повністю. Встромляємо в казан. Встановивши програму “Гасіння”. прикриваємо і готуємо 10 хвилин.

Крок 14. Відкривши кришку, виймаємо часник. Проціджуємо рис від води і розподіляємо поверх зірвака. Рівняємо лопаткою. Доливаємо окріп так, щоб він покривав рис висотою в один палець. Часник можна вставити назад.

Крок 15. Закривши кришку, запускаємо режим “Рис”, “Плов”, або “Крупи”. Таймер включаємо на півгодини.

Крок 16. Після сигналу відкриваємо прилад і перемішуємо страву.

Крок 17. Ділимо на порції. Приємного апетиту!

Класичний узбецький плов в мультиварці

Класичний узбецький плов в мультиварці являє собою неймовірно апетитне блюдо. Готується воно просто, а смак і аромат не залишає байдужих. Це звичайно не оригінал, але для тих, у кого немає можливості готувати в казані або на відкритому вогні –це хороший варіант.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Баранина – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 700 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Крупу добре промиваємо, щоб вимити крохмаль.

Крок 3. Зачистивши м’ясо від прожилок і плівок, ріжемо середніми шматками. Більш жирні частини відкладаємо.

Крок 4. Включаємо в мережу прилад. Розігрів, відправляємо шматки баранини пожирніше і обсмажуємо.

Крок 5. Коли витопиться жир, закладаємо м’якоть і підрум’янюємо.

Крок 6. Поки м’ясо готується, очищаємо цибулю і моркву. Цибулю ріжемо кубиками, а моркву нарізаємо соломкою.

Крок 7. Відправляємо нарізку до м’яса, перемішавши, готуємо кілька хвилин.

Крок 8. До вмісту наливаємо воду, щоб вона покривала складові.

Крок 9. Приправляємо сіллю і прянощами. Можна використовувати готову суміш або з’єднати свої улюблені спеції.

Крок 10. Прикривши кришкою, на панелі запускаємо режим “Гасіння”. Таймер запускаємо на півгодини-годину, час залежить від частини і виду м’яса, а також його свіжості.

Крок 11. Перевіряємо зірвак на готовність. М’ясо повинно стати м’яким.

Крок 12. Розподіляємо промиту крупу. Вода повинна покривати вміст на 2 пальці. Якщо не вистачає, доливаємо окріп. Закривши прилад, перемикаємо програму на “Плов”.

Крок 13. Коли до завершення програми залишиться 5 хвилин, до центру вставляємо головку часнику, попередньо очищену від верхньої лушпиння і промиту. Закриваємо і готуємо до оповіщення.

Крок 14. Після сигналу відкриваємо і розмішуємо блюдо рухами знизу вгору.

Крок 15. Беремо велике блюдо і викладаємо плов гіркою. У середині робимо поглиблення і вставляємо головку часнику.

Крок 16. Запрошуємо домочадців трапезувати. Приємного апетиту!

Розсипчастий плов з яловичиною

Розсипчастий плов з яловичиною являє собою неймовірно ароматне блюдо, від якого втрачається дар мови. Спеції гармонійно доповнюють основні інгредієнти. Приготування займає трохи більше години, але завдяки використанню електротехніки, м’ясо виходить м’яким і надзвичайно смачним. Шикарне блюдо – рісинки від рисинків.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Яловичина грудинка – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік сухий – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очистивши цибулю подрібнюємо не дуже тонкими півкільцями. Очистивши морквину від шкірки (для зручності використовуємо економку), нарізаємо великими брусками. Промивши яловичину і обсушивши, ріжемо досить великими шматками. Очищаємо часник, зрізаємо вуса, але не очищаємо повністю і промиваємо.

Крок 2. Включаємо помічницю в мережу. Запускаємо функцію “Смаження” і наливаємо олію.

Крок 3. Вивантажуємо в кипляче масло яловичину і смажимо до скоринки, далі закладаємо овочеву нарізку.

Крок 4. Обсмажуємо чверть години, не забуваємо помішувати. Після чого приправляємо і обсмажуємо ще 10 хвилин.

Крок 5. Поки готується казан, грунтовно прополіскуємо рис, щоб вимився крохмаль. Рис можна використовувати будь – бурий, басматі, круглозерний або довгозерний. Далі заливаємо водою і даємо постояти.

Крок 6. Процідивши крупу, висипаємо її на казан. Рівняємо лопаткою.

Крок 7. Вливаємо воду вдвічі більше рису. Встромляємо головку часнику. Закривши кришку, натискаємо на кнопку “Плов”, таймер запускається автоматично.

Крок 8. Після закінчення програми, відключаємо прилад і даємо постояти плову 15 хвилин, не відкриваючи кришку. Розподіляємо плов по загальному страви або по порціях. Приємного апетиту!

Плов з індичкою в мультиварці

Плов з індичкою в мультиварці не залишає байдужих. Блюдо виходить дуже смачним, а приготування займає плюс-мінус година. Плов підходить для повсякденного раціону і для більш значущих подій. Блюдо володіє привабливим зовнішнім виглядом, а виконується легко.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе стегна індички – 600 гр.
  • Рис пропарений – 400 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Вода – 700-800 мл
  • Приправа для плову – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір. Спеції збираємо самостійно або беремо готову суміш Для плову”. Очищаємо цибулю і моркву. М’ясо обробляємо, знімаємо плівки, шкірку і зачищаємо. При бажанні беремо частину пожирніше, тоді плов буде соковитіше.

Крок 2. Ріжемо брусочками моркву, цибулю – півкільцями або четвертинками. М’ясо ріжемо середніми за розміром скибочками. Заклавши нарізку в ємність електроприладу і розмішавши, запускаємо програму натисканням на кнопку “Смаження”. Процес займе чверть години.

Крок 3. Почувши звукове сповіщення про завершення процесу, приправляємо обжарку і засипаємо пропарений рис. Підійде і будь-який інший, але тоді його необхідно грунтовно промити, щоб позбутися від крохмалю.

Крок 4. Розподіливши лопаткою, робимо в центрі поглиблення і встромляємо промиту і очищену від верхньої лушпиння головку часнику.

Крок 5. Наливаємо закипілу воду, щоб вміст було покрито на 2 сантиметри. Солимо, закриваємо і переводимо агрегат в режим “Плов”. Автоматично запуститься таймер. Час готування залежить від моделі мультиварки. Воно встановлюється за умовчанням.

Крок 6. Відключивши прилад після оповіщення, даємо страві трохи настоятися. Потім відкриваємо кришку і розмішуємо дерев’яною лопаткою акуратними рухами знизу вгору.

Крок 7. Виклавши плов гіркою, презентуємо блюдо рідним і близьким. Приємного апетиту!

Плов з булгуру в мультиварці

Плов з булгуру в мультиварці – блюдо, яке дозволяє швидко і смачно нагодувати сім’ю. Свинина за короткий час встигне добре приготуватися і буде досить ніжною, а крупа розсипчастою. Якщо калорійність страви для вас не має значення, можна використовувати частину пожирніше.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр.
  • Булгур – 1 склянка
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Спеції для плову – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Зачистивши м’ясо від прожилок і плівок, нарізаємо досить крупно. Якщо важлива калорійність страви і хочеться зробити його менш калорійним, використовуємо курку, індичку або пісне м’ясо.

Крок 2. Запускаємо мультиварку в режимі “Смаження”, таймер – 25 хвилин. Очищаємо цибулю і промиваємо, нарізаємо соломкою і вивантажуємо в чашу з розпеченим рослинним маслом.

Крок 3. Як тільки цибуля стане прозорим, завантажуємо м’ясо, приправляємо спеціями і готуємо, поки свинина не придбає золотавий відтінок.

Крок 4. Домігшись результату, кладемо нарізану брусками моркву.

Крок 5. Посипаємо сіллю і перемішуємо.

Крок 6. Вивантажуємо промиту крупу, присмачую тиском або рубаним часником. На панелі вибираємо програму “Плов”, “Рис” або “Крупи”. Запускаємо таймер, зазвичай закладається автоматично. Якщо прилад не підтримує таку функцію, вибираємо півгодини. Перемішавши, обсмажуємо вміст не більше 5 хвилин.

Крок 7. Заливаємо окропом і закриваємо прилад.

Крок 8. Дочекавшись звукового сигналу, відключаємо агрегат. Даємо настоятися страви хоча б трохи. Відкриваємо мультиварку.

Крок 9. Запрошуємо сімейство обідати. Приємного апетиту!

Плов з баранини в мультиварці

Плов з баранини в мультиварці володіє неймовірно привабливим ароматом. М’ясо розвалюється на волокна, а рис розсипається. Страва готується швидко на відміну від оригіналу. Барбарис і зіра надають незабутній смак ситного частування. Готуйте, це дуже просто!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Рис – 2 склянки
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 500-600 мл
  • Барбарис – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зіра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачистивши баранину, нарізаємо шматочками середнього розміру. Для смачного плову беремо частину з жировими прошарками. Якщо частина пісна, можна взяти трохи курдюка і використовувати замість рослинного масла.

Крок 2. Очищаємо цибулю нарізаємо пір’ям або півкільцями.

Крок 3. Вимиту моркву звільняємо від шкірки за допомогою овочечистки, нарізаємо соломкою або брусками.

Крок 4. У чашу мультиварки вливаємо олію, прогріваємо, запустивши програму “Смаження”, підсмажуємо м’ясо до рум’янцю.

Крок 5. Закладаємо цибулю і розмішуємо.

Крок 6. Кладемо моркву, обсмаживши до м’якості, приправляємо спеціями.

Крок 7. Крупу детально промиваємо. Рис використовуємо бурий, басматі, довгозернистий або круглозерний по вашому розсуду.

Крок 8. Засипаємо в чашу і рівняємо лопаткою. Вливаємо окріп і вставляємо промиті і неочищені часникові часточки. Рідина повинна трохи прикривати рис. Відразу закриваємо прилад, перемикаємо в режим “Плов”. Запускаємо кнопкою “Старт”.

Крок 9. Готуємо до звукового сигналу, після чого відключаємо мультиварку. Розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!

Плов з бурого рису в мультиварці

Плов з бурого рису в мультиварці стане відмінним варіантом для ситного сімейного обіду. Поки готується плов, можна зайнятися домашніми справами або приготувати закуски до гарячого блюда. Бурий рис виходить ідеальним і чудово поєднується з м’ясом.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Свинина м’якоть – 500 гр.
  • Рис бурий – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 800 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину зачищаємо, промиваємо, обсушуємо і рубаємо шматками. У чашу мультиварки наливаємо олію. Включивши прилад в мережу, натискаємо кнопку “Смаження”. Встановлюємо таймер на 10 хвилин. Закладаємо м’ясо. Замість свинини можна використовувати яловичину, баранину, курку або індичку. Обсмажуємо до рум’яності.

Крок 2. Очистивши цибулю і промивши його, нарізаємо пір’ям. Знявши шкірку з морквини овочечисткою, рубаємо брусками. Вивантажуємо до смаженій м’ясу. Перемішавши, смажимо 5 хвилин.

Крок 3. Очищаємо часник і кладемо через час. Приправляємо спеціями. Солимо. Вливаємо гарячу воду. Готуємо казан, переключивши програму на “Гасіння”. Час готування близько 20 хвилин. Ретельно промиваємо бурий рис. Краще це зробити перед приготуванням, а потім залити водою. Перед закладкою в казан, знову промиваємо і вивантажуємо в чашу.

Крок 4. Розподіляємо лопаткою. При необхідності доливаємо окріп. Рідина повинна покривати вміст на 1 сантиметр. Закриваємо кришку і запускаємо режим “Плов”. Готуємо 1 годину.

Крок 5. Після звукового сигналу відключаємо агрегат. Трохи даємо настоятися і готуємо страву. Доповнюємо різносолами або свіжими овочами. Приємного апетиту!

Плов з тушонкою в мультиварці

Плов з тушонкою в мультиварці виходить досить апетитним. Цей рецепт виручає в жаркий час. Особливо часто я ним користуюся влітку на дачі. Готую з тушкованого м’яса домашнього приготування або використовую магазинний продукт гарної якості. Блюдо завжди виходить на вищому рівні. Поки готується плов, можна зайнятися домашніми клопотами.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тушонка яловича – 500 гр.
  • Рис – 1 склянка
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Барбарис сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти. Беремо тушонку – м’ясну або з птиці. Відміряємо рис довгозерний, круглозерний, басматі, бурий або замінюємо булгуром. Очищаємо моркву за допомогою овочечистки. З цибулини видаляємо лушпиння.

Крок 2. Моркву нарізаємо шматочками, цибулю – кубиками.

Крок 3. Відкриваємо тушонку, за бажанням знімаємо жир. Я залишаю, так плов виходить хоч і калорійним, але дуже апетитним і розсипчастим.

Крок 4. Запускаємо електроприлад у режимі “Смаження” і прогріваємо рослинне масло. Закладаємо овочеву нарізку. Смажимо не більше восьми хвилин.

Крок 5. До обжарке вивантажуємо тушонку.

Крок 6. Грунтовно промиваємо рис і висипаємо в чашу. Приправляємо спеціями. Так як тушонка досить солона, солимо помірно, якщо потрібно. Для впевненості краще спробувати, щоб не пересолити.

Крок 7. З часнику знімаємо верхню лушпиння і промиваємо, зрізаємо вуса. Розміщуємо по центру і заливаємо окропом. Прилад переводимо в режим “Рис”, “Плов”, “Крупи” або “Каша” в залежності від моделі. Таймер встановлюємо на 1 годину.

Крок 8. Після сигналу відключаємо помічницю від мережі. Перемішавши плов, висипаємо його на красиве блюдо. У центр вставляємо головку часнику.

Крок 9. Презентуємо страву до столу. Приємного апетиту!

Грибний плов в мультиварці

Грибний плов в мультиварці – ідеальний варіант для тих, хто не вживає м’ясо і всі його похідні. Страва готується менш ніж за годину і виходить максимально апетитним. Привабливий аромат не залишає байдужих. Смачно і бюджетно. Рекомендую приготувати!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Гливи – 300 гр.
  • Рис – 400 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 750 мл
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Сумах – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо основні інгредієнти і спеції. Гриби детально промиваємо і при необхідності зачищаємо. гриби можна використовувати самі різні. Підійдуть і свіжі, і заморожені.

Крок 2. З глив зрізаємо ніжки. Гриби нарізаємо скибочками. Сильно дрібнити не потрібно, при термічній обробці гриби значно зменшуються в об’ємі.

Крок 3. Очищаємо цибулю і моркву. Морквину рубаємо брусками. Цибулю нарізаємо кубиками.

Крок 4. Включивши помічницю в мережу, запускаємо програму “Смаження” або “Випічка” в залежності від моделі агрегату. Вливаємо олію. Вивантажуємо нарізку. Обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 5. Завантажуємо гриби і готуємо 8 хвилин. Гриби осядуть і дадуть сік.

Крок 6. Рис добре промиваємо кілька разів, поки не вымоется крохмаль. Підійде басматі, круглозерний, бурий, довгозерний. До нього висипаємо перераховані спеції і сіль. Прянощі визначаємо самостійно. Беремо готову суміш для плову. Грунтовно розмішуємо.

Крок 7. Головку часнику ділимо на шматочки і промиваємо в неочищеному вигляді. Розподіляємо по грибам.

Крок 8. Засипаємо крупу і рівняємо лопаткою. Якщо немає рису або хочеться експериментів, використовуємо булгур. Виходить не менш апетитно.

Крок 9. Вливаємо окріп, рівень рідини повинен бути вище вмісту на 2 сантиметри. Кладемо лаврушку. Закриваємо агрегат. Натискаємо кнопку “Плов”. Таймер запускається самостійно.

Крок 10. Після сигналу відкриваємо і обережними рухами перемішуємо.

Крок 11. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!