Лагман з куркою – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Лагман – страва середньоазіатської кухні, традиційно готується з локшини, овочів і м’яса. Ми присвятили цю статтю легшому варіанту страви з використанням білого курячого м’яса. Лагман виходить живильним, але не жирним. По кожному з наших 5 рецептів у вас вийде відмінний лагман.

Лагман з куркою – класичний рецепт

Пояснюючи доступним язиком, лагман – це густий м’ясний суп з локшиною і овочами. Обов’язково візьміть собі на замітку класичний варіант цієї страви. Його легко приготувати в домашніх умовах з простого набору продуктів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Редис 5 шт.
  • Капуста білокачанна 10 гр.
  • Кінза за смаком
  • Часник за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зіра 1 гр.
  • Локшина удон 200 гр.
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Як зварити класичний лагман з куркою в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні продукти. Овочі вимити. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, з редиски зріжте бадилля і хвостики. Моркву і картоплю очистіть.
  2. Курку помийте і наріжте невеликими шматочками.
  3. Овочі наріжте соломкою.
  4. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.
  5. Часник дуже дрібно ножем наріжте або пропустіть через прес.
  6. Казан поставте на плиту, прогрійте його, влийте соняшникову олію. Далі викладіть курку і обсмажте до рум’яної скоринки.
  7. Після цього додайте нарізані півкільцями цибулю і часник, продовжуйте смажити на помірному вогні.
  8. Коли цибуля підрум’яниться, додайте моркву, всипте зіру і мелений перець, перемішайте і продовжуйте готувати.
  9. Далі додайте болгарський перець, перемішайте.
  10. Відразу після перцю викладіть картоплю.
  11. У кінці додайте редис, перемішайте.
  12. Смажте м’ясо і овочі 5-7 хвилин.
  13. Влийте в казан воду і додайте сіль за смаком.
  14. Варіть лагман до готовності картоплі. Потім додайте капусту.
  15. Далі викладіть помідори, перемішайте і тушкуйте лагман на середньому вогні.
  16. Перевірте лагман на смак, при необхідності досоліть і приправте. Продовжуйте варити його 40 хвилин на мінімальному вогні. За цей час в окремій каструлі зваріть локшину.
  17. Додайте в лагман локшину і посипте блюдо рубаною зеленню, перемішайте і подавайте до столу.