Картопля з шампіньйонами в духовці – 7 покрокових рецептів приготування фото

Картопля з шампіньйонами в духовці — блюдо, яке можна подати і в будні дні, і на святковий стіл. Цей бюджетний набір продуктів – безпрограшний варіант для приготування ситного страви. У статті зібрані 7 відмінних рецептів на будь-який випадок.

Картопля з печерицями та сиром, запечена в духовці

Картопля з шампіньйонами, запечені в духовці, виходять ніжними і ароматними. Таке блюдо можна подавати як самостійне або доповнити їм м’ясний і рибний стейк.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Печериці свіжі 200 гр.
  • Селера 50 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 3 зуб.
  • Помідор для подачі
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати картоплю з печерицями в духовці? Картоплю вимийте, очистіть і варіть 10-15 хвилин.
  2. Цибуля та гриби наріжте. Обсмажте їх на рослинному маслі до напівготовності.
  3. Потім додайте на сковороду нарізану селеру і часник, посоліть і приправте за смаком, продовжуйте смажити 3-4 хвилини.
  4. Картопля розріжте навпіл і викладіть його в форму для запікання. Зверху на картоплю викласти засмажку з грибів і цибулі.
  5. Посипте блюдо тертим сиром і поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.
  6. Картопля, запечена з грибами подавайте в гарячому вигляді. При бажанні можна полити блюдо вершками.

Приємного апетиту!