Картопля з шампіньйонами в духовці – 7 покрокових рецептів приготування фото

Картопля з шампіньйонами в духовці — блюдо, яке можна подати і в будні дні, і на святковий стіл. Цей бюджетний набір продуктів – безпрограшний варіант для приготування ситного страви. У статті зібрані 7 відмінних рецептів на будь-який випадок.

Картопля з печерицями та сиром, запечена в духовці

Картопля з шампіньйонами, запечені в духовці, виходять ніжними і ароматними. Таке блюдо можна подавати як самостійне або доповнити їм м’ясний і рибний стейк.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Печериці свіжі 200 гр.
  • Селера 50 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 3 зуб.
  • Помідор для подачі
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати картоплю з печерицями в духовці? Картоплю вимийте, очистіть і варіть 10-15 хвилин.
  2. Цибуля та гриби наріжте. Обсмажте їх на рослинному маслі до напівготовності.
  3. Потім додайте на сковороду нарізану селеру і часник, посоліть і приправте за смаком, продовжуйте смажити 3-4 хвилини.
  4. Картопля розріжте навпіл і викладіть його в форму для запікання. Зверху на картоплю викласти засмажку з грибів і цибулі.
  5. Посипте блюдо тертим сиром і поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.
  6. Картопля, запечена з грибами подавайте в гарячому вигляді. При бажанні можна полити блюдо вершками.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачна картопля з шампіньйонами, запечена в горщиках

За цим рецептом у вас вийде ситний обід або вечеря в оригінальному виконанні. Крім того, що картопля і печериці дуже добре пропікаються, в горщиках страву можна подавати порційно.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Печериці – 500 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Бульйон м’ясний – 300 мл
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Сир – 200 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Гриби наріжте тонкими часточками.

2. Цибулю і картоплю почистіть, помийте і наріжте, картопля – тонкими часточками, цибулю – півкільцями.

3. На дно кожного горщика покладіть по зубчику часнику, потім викладіть картоплю, посоліть і приправте його. Далі покладіть цибулю.

4. Зверху покладіть тертий сир і гриби, їх також посоліть і приправте.

5. Змішайте бульйон, сметану і подрібнену зелень. Влийте отриманий соус в горщики.

6. Горщики закрийте кришками і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30-40 хвилин. Подавайте картопля з шампіньйонами прямо в горщиках.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачну картоплю зі свининою та печерицями в духовці?

Картопля, свинина і шампіньйони – ідеальне блюдо для всієї родини. Готується таке блюдо в духовці просто і без особливих зусиль, досить нарізати всі інгредієнти, скласти їх у форму і запекти в духовці.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Майонез – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину промийте, наріжте невеликими кубиками і обсмажте на олії до золотистої скоринки, в кінці посоліть за смаком.

2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і викладіть у форму. Потім на цибулю викладіть м’ясо.

3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками. Картопля викладіть поверх м’яса, змащуємо його майонезом, посипте сіллю і спеціями.

4. Печериці наріжте скибочками, покладіть поверх картоплі.

5. Сир натріть на крупній тертці. Посипте блюдо сиром і відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин.

6. Блюдо подавайте в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Ситна і ароматна картопля з шампіньйонами і майонезом в духовці

Це блюдо не містить м’ясо, але виходить дуже ситним. Картопля печериці завжди дають відмінний результат, а заливка з майонезу чудово доповнює ці інгредієнти.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 800 гр.
  • Печериці – 350 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Вода – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Печериці, цибулю і картоплю помийте і очистіть. Картопля наріжте тонкими кружечками, шампіньйони – скибочками, цибулю – півкільцями.

2. Приготуйте заливку. Змішайте воду і майонез, додайте сіль і перець за смаком.

3. Форму змастіть рослинною олією. На дно викладіть картоплю, потім цибулю і гриби, влийте половину заливки. Далі повторіть шари в тому ж порядку і влийте решту заливку.

4. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200-220 градусів на 40 хвилин. Потім посипте блюдо тертим сиром і поверніть форму в духовку ще на 15-20 хвилин.

5. Запечена картопля з шампіньйонами подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картоплі з куркою і печерицями в духовці

Це, напевно, одне з найпопулярніших страв, які можна приготувати з картоплі, курки і печериць. Страву можна красиво подати на святковий стіл. У процесі запікання воно не вимагає багато уваги і ви можете спокійно займатися своїми справами, поки працює духовка.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Соус соєвий – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Вода – 50 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Інгредієнти для страви помийте і очистіть. Гриби наріжте на четвертинки.

2. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру. Перекладіть картоплю в миску, додайте соєвий соус, рослинна олія, сіль і спеції, перемішайте.

3. Викладіть гриби і картоплю в форму для запікання, перемішайте інгредієнти і рівномірно розподіліть їх.

4. Зверху покладіть частини курки, влийте воду і додайте стебла чебрецю. Форму накрийте фольгою, полотно закріпіть її краю, щоб не виходив пар. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 40 хвилин.

5. Потім зніміть фольгу і доведіть блюдо до готовності у відкритому вигляді, потім остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти картоплю з шампіньйонами в сметані в духовці?

Картопля, запечена в духовці з грибами і сметаною, виходить дуже соковитим і набуває приємний грибний аромат. Подавати таку страву найкраще зі свіжими овочами та зеленню.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 20 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Гриби і цибулю наріжте в довільному порядку. Обсмажте на рослинному маслі спочатку цибулю до прозорості.

2. Потім додайте на сковорідку печериці і смажте ще 3-4 хвилини до золотистого кольору.

3. Картоплю почистіть, помийте, наріжте тонкими кружечками.

4. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладіть у форму картоплю і засмажку, додайте подрібнений кріп, сіль і спеції за смаком, залийте все кошторисної і перемішайте.

5. Готуйте страву в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. За цей час з’явиться апетитна рум’яна кірочка. Готову страву трохи остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування картоплі з печерицями в рукаві

Плюс запеченої картоплі і печериць в рукаві полягає в тому, що всі інгредієнти прекрасно пропікаються і повністю просочуються ароматом спецій. Чарівний аромат грибів і картоплі розлітається по дому і нікого не залишає байдужим.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кріп – 5 гр.

Процес приготування:

1. Картоплю і моркву очистіть, помийте і наріжте великими кубиками.

2. З цибулини зніміть піну і наріжте її тонкими пір’ям.

3. Печериці помийте і наріжте великими часточками.

4. Перекладіть нарізані інгредієнти в миску, посоліть і приправте за смаком, додайте рослинне масло і перемішайте.

5. Викладіть картоплю, моркву, цибулю та печериці в рукав для запікання, додати кріп. Рукав закріпіть з двох сторін.

6. Рукав покладіть на деко і запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин.

7. Запечена картопля з шампіньйонами подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!