Курячі сердечка – 10 покрокових рецептів приготування з фото покроково

Курячі сердечка – це справжнє задоволення для будь-якого любителя ситного обіду. Субпродукти порівняно недорого коштують, проте несуть в собі просто криниця вітамінів для людського організму. Нижче ви можете знайти 10 рецептів приготування курячих сердечок покроково з фото і вибрати з них, бути може, навіть не один ідеальний рецепт.

Дуже смачні курячі сердечка в сметанному соусі

Курячі сердечка в сметанному соусі – дуже соковите, ароматне, відмінно поєднується з різними гарнірами блюдо. Курячі сердечка досить-таки легко приготувати. Основне – це добре протушкувати курячі сердечка, тоді соковитість м’яса і соусу будуть ідеальними.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче серце 650 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана 15% 5 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Масло вершкове для смаження
  • Борошно пшеничне 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Для початку підготуємо курячі сердечка до подальшої готуванні. Добре промиваємо під проточною водою і викладаємо в глибоку миску.
  2. Далі, обрізаємо на обробній дошці залишки судин і жирову тканину. Всю обрізь спокійно викидаємо, сердечка викладаємо в миску.
  3. Чистимо цибулю, промиваємо проточною водою. Беремо одну цибулину і дуже дрібно шаткуємо її дрібними кубиками.
  4. Великими шматками, розміром приблизно з самі сердечка, нарізаємо другу цибулину і складаємо в окрему тарілку.
  5. В сковороду, бажано глибоку, кладемо шматок масла вершкового і наливаємо трохи олії. Ставимо сковорідку на вогонь середньої потужності і чекаємо, поки масло розтане і розігріється. Далі засипаємо туди дрібно порізану цибулю і ретельно перемішуємо лопаткою або ложкою. Засмажуємо цибулька, поки не стане золотистим і не почне ароматно пахнути. Потім закидаємо до цибулі курячі сердечка, знову все грунтовно заважаємо, поки все не стане однорідним. Після цього робимо вогонь на максимум. Потрібно це щоб вода, яка є в сердечках, швидко випарувалася, а самі серця трохи обжарились перед гасінням.

  6. У сковороду, бажано глибоку, кладемо шматок масла вершкового і наливаємо трохи олії. Ставимо сковорідку на вогонь середньої потужності і чекаємо, поки масло розтане і розігріється. Далі засипаємо туди дрібно порізану цибулю і ретельно перемішуємо лопаткою або ложкою. Засмажуємо цибулька, поки не стане золотистим і не почне ароматно пахнути. Потім закидаємо до цибулі курячі сердечка, знову все грунтовно заважаємо, поки все не стане однорідним. Після цього робимо вогонь на максимум. Потрібно це щоб вода, яка є в сердечках, швидко випарувалася, а самі серця трохи обжарились перед гасінням.
  7. Далі ми беремо крупно нарізану цибулю, додаємо його в сковороду і ретельно перемішати все разом. Великий лук потрібен не для аромату і смаку, а для того, щоб блюдо не було сухим і мало потрібну густоту.
  8. щойно закинули цибулю і все перемішали, потрібно налити в сковороду води, щоб вона на один палець заливала сердечка і цибулю. Потім ми знову зменшуємо вогонь і залишаємо все гаситися під кришкою мінімум на одну годину. Вся суть в тому, що чим більше часу все буде тушкуватися, тим ніжніше будуть серденька. Після того як протушили сердечка з цибулею, додаємо сіль і перець за смаком і засипаємо борошно поступово, постійно перемішуючи страву, щоб не було грудочок.
  9. Потім додамо сметану, перемішати і накриємо кришкою. Коли все закипить, потрібно дати потушиться страви ще 4-5 хвилин. Довго гасити не варто – сметана з-за тривалого гасіння може розшаруватися.
  10. В кінці гасіння, вимикаємо вогонь і даємо настоятися страви ще хвилин 5-7. Коли сердечка настоялися, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу. Сердечка будуть чудовими і соковитими.

Приємного апетиту!

Курячі сердечка, смажені на сковороді з цибулею і морквою

Курячі серця, обсмажені з цибулею і морквою, можуть стати справжнім твором мистецтва. Ви можете подавати з картопляним пюре або запеченою картоплею навіть на святковий стіл. Уважно дотримуйтесь вказівок в рецепті і отримаєте відмінну гаряче до обіду.

Склад:

  • Серця курячі – 0,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 3 шт.
  • Сметана (20%) – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Сама важлива і довга частина приготування сердечок з овочами – це підготовка субпродукту. Серця потрібно дуже ретельно вимити, після чого очистити їх від пліви і жиру. Після того як ви очистите сердечка, розріжте кожне з них навпіл.

2. Розігрійте в глибокій сковороді рослинне масло, а потім покладіть туди курячі серця і підрум’яньте їх рівномірно з усіх боків.

3. У той час як в сковорідці обсмажуються сердечка, займіться підготовкою овочів. Цибулю і моркву очистіть, а потім ретельно промийте їх під проточною водою. Моркву натріть на середню тертку і відразу ж відправте в сковорідку з серцями.

4. Після цього наріжте кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю і відправте його в сковорідку з серцями і морквою. Перемішайте інгредієнти і тушкуйте під кришкою близько п’яти хвилин.

5. Далі сметану з’єднайте з сіллю, меленим перцем і очищеною водою. Соусу повинно бути стільки, щоб рідина повністю покрила страву в сковороді. Ємність з серцями накрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні близько тридцяти хвилин, тоді сердечка будуть соковитими і м’якими.

6. Апетитні гарячі серця з цибулею і морквою подавайте до столу зі стравами з картоплі або овочів, можете додати зелень або улюблений соус.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Як приготувати курячі сердечка в мультиварці?

Дуже соковиті і добре протушкувалися курячі сердечка ви з легкістю можете приготувати за допомогою мультиварки. Завдяки рівномірному розподілу температури всередині чаші, страва буде рівномірно прогріватися і залишиться дуже соковитим, зберігши в собі весь сік.

Склад:

  • Серця курячі – 0,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 3 шт.
  • Сметана (20%) – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком
  • Зелень сушена – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготовка субпродукту – це найважливіша частина в приготуванні ароматного і соковитого страви. Серця треба промити самим ретельним чином, після чого акуратно очистити їх від пліви і жиру. Після того як ви очистите всі сердечка, можете розрізати їх навпіл або дрібніше. А можете залишити цілі.

2. Наберіть в чашу мультиварки рослинне масло і включіть режим «Смаження м’яса» на десять хвилин. Опустіть у чашу курячі серця і обсмажуйте їх з усіх боків до золотистої скоринки.

3. Поки сердечка підрум’янюються в маслі, очистіть і вимийте цибулю з морквою. Морквину дуже дрібно поріжте або натріть її на середній тертці. Морква покладіть в чашу мультиварки до обсмаженою сердечком і включіть режим «Смаження овочів» ще на десять хвилин. Перемішайте продукти і закрийте кришку приладу.

4. Після цього наріжте кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю і відправте його в мультиварку до морквині з сердечками. Перемішайте інгредієнти і продовжуйте готувати їх, закривши кришку, до закінчення режиму роботи мультиварки.

5. Після того як мультиварка подасть сигнал про закінчення програми, покладіть в чашу сметану. Додайте сіль, перець, мелену сушену зелень і ретельно перемішайте інгредієнти. Влийте в каструлю стільки води, щоб соус повністю покрив серця. Увімкніть режим «Гасіння» на одну годину і закрийте кришку приладу.

6. При необхідності долийте в каструлю трохи води під час приготування, щоб страва не пересохло і добре потушилось. Готовим сердець дайте настоятися протягом десяти хвилин і подавайте до столу.

Ніжні курячі сердечка у вершковому соусі

Субпродукти, тушковані у вершках – дуже ніжне і апетитне блюдо, яке не зможе нікого залишити байдужим. Це гаряче блюдо відмінно поєднується з картопляним пюре, макаронами, рисом, гречаною крупою. Найніжніші сердечка у вершках обов’язково підкорять вас своїм чудовим смаком.

Склад:

  • Серця курячі – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста білий – 300 гр.
  • Вершки (25% і вище) – 350 мл
  • Сіль поварена – за смаком
  • Перець мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Курячі серця для початку гарненько промийте під проточною водою. Після цього потрібно очистити їх від плівок, а також ретельно видалити жирові нарости. Сердечка можете нарізати або залишити їх цілими – на свій розсуд.

2. Розігрійте олію в глибокій сковороді, а потім покладіть туди курячі серця і обсмажте їх до золотистого кольору на досить великому вогні. Вони повинні бути саме рум’яними, апетитними на вигляд.

3. В цей же час очистіть білий ріпчаста цибуля від лушпиння і промийте його в крижаній воді. Цибулини наріжте кільцями або півкільцями, після чого покладіть цибулю в сковороду з субпродуктом. Перемішайте інгредієнти, зменшіть вогонь до середнього або трохи менше і обсмажуйте всі разом приблизно п’ять-сім хвилин.

4. Посоліть і поперчіть блюдо, можливо додайте до його складу ще трохи улюблених спецій. Після цього почніть тонкою цівкою вливати в сковороду з сердечками і цибулею жирні вершки, паралельно перемішуючи страву.

5. Сковорідку з серцями накрийте кришкою і тушкуйте протягом не менше півгодини, щоб сердечка були саме м’якими і соковитими. При необхідності, в крайньому випадку, долийте в сковорідку трохи молока (якщо серця все ще жорсткі).

6. Готовим сердечком дайте постояти під кришкою хоча б п’ять-десять хвилин, після чого подавайте їх до столу з вашим улюбленим гарніром.

Покроковий рецепт приготування курячих сердечок з картоплею

Тушкована картопля люблять багато і додають до складу страви масу різних продуктів – і гриби і м’ясо, і печінка. Відмінний варіант приготування картоплі з субпродуктами – це картопля, тушкований з серцями. Ситний обід або дуже щільний вечеря – в будь-якому разі, з такою стравою точно ніхто не залишиться голодним.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1,5 кг
  • Серця курячі – 0,5 кг
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль поварена – за смаком

Процес приготування:

1. Картопля очистіть від шкірки, після чого ретельно промийте під холодною проточною водою. Видаліть залишилися оченята і почорніння, а потім помістіть бульби в миску з крижаною водою.

2. Морква промийте і очистіть, а потім помістіть її в миску з картоплею. Після цього почніть займатися підготовкою курячих сердечок. Їх потрібно добре вимити, а потім видалити пліви і жир. Наріжте сердечка на невеликі шматочки і приступайте до обсмажуванню.

3. У каструлю з товстим дном наберіть олію і злегка розігрійте його. Покладіть в розігріте масло курячі серця і злегка обсмажте протягом п’яти-семи хвилин. Далі додайте до сердечком подрібнену цибулю і обсмажуйте суміш продуктів ще протягом п’яти хвилин.

4. В цей час наріжте картоплю кубиками, або довільними шматочками, моркву натріть на крупній тертці. Викладіть подрібнену картоплю і натерту моркву в каструлю з сердечками, перемішайте. Покладіть в ємність лавровий листочок і наберіть в ємність з продуктами воду так, щоб вона вкрила картоплю.

5. Встановіть під каструлею середній вогонь і, коли страва почне кипіти, зменшіть вогонь. Тушкуйте картопля з курячими серцями не менше години, щоб серця добре розм’якшилися і картопля почала розповзатися.

6. Приблизно за десять хвилин до того, як вимкніть вогонь, додайте в блюдо сіль і спеції, а також не забудьте додати сметану. Ретельно перемішайте блюдо і доведіть його до готовності.

Простий і смачний рецепт курячих сердечок в духовці

Дуже просте і ситне блюдо, яке нітрохи не поступається за своїм смаком сердечком, які обсмажуються на сковороді. Запасіться гарним настроєм і вільним часом, а потім приступайте до приготування апетитного і ароматного гарячого блюда.

Склад:

  • Серця курячі – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста білий – 200-300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком
  • Сметана жирна – 1 склянка
  • Зелень сушена – 2 ч. л.
  • масло – для смаження

Процес приготування:

1. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, після чого промийте його в холодній воді. Наріжте його півкільцями, після чого наберіть в сковороду вершкове масло і розігрійте.

2. У розігріту сковорідку покладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуйте до золотистого кольору на помірному вогні, регулярно перемішуючи цибулька.

3. Курячі сердечка промийте під проточною водою, після чого ретельно очистіть їх від плев і жиру. Потім покладіть серця в миску і додайте обсмажену цибулю.

4. У миску з серцями і цибулею покладіть сметану, сіль і спеції. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і покладіть їх у вогнетривку форму для запікання. Форму накрийте фольгою або кришкою, якщо є.

5. У розігріту до 200 градусів духовку помістіть форму з сердечками і готуйте страву протягом 45 хвилин при постійній температурі. Коли страва буде готове, подавайте його до столу прямо у формі для запікання, попередньо знявши фольгу.

Дуже смачні сердечка в соєвому соусі

Оригінальний і дуже простий рецепт приготування смажених курячих сердець. Завдяки тому, що субпродукт буде маринуватися в соєвому соусі, сердечка вийдуть м’якими і дуже ніжними. А соєвий соус додасть страві особливий аромат і пікантність.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 0,5 кг
  • Перець мелений – ½ ч. л.
  • Сушений мелений часник – 1-2 ч. л.
  • Соус соєвий натуральний – 2 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Дерев’яні шпажки

Процес приготування:

1. Перш за все вам потрібно вимити курячі сердечка під проточною водою. Після цього займіться їх підготовкою: очистіть субпродукт від плівки і надлишків жиру за допомогою гострого ножа. Намагайтеся не пошкодити серця і не розрізайте їх.

2. Викладіть сердечка в глибоку зручну миску з скла і влийте до них соєвий соус і більшу частину рослинного масла. Потім додайте мелений перець і мелений сушений часник. Гарненько все перемішайте, а потім залиште сердечка маринуватися хоча б на півгодини в кімнаті.

3. Через певний час приступайте до обсмажуванню страви. Для цього потрібно нанизати курячі сердечка на дерев’яні шпажки, щільно притискаючи їх один до одного.

4. У сковороді, яка по діаметру здатна вмістити в собі дерев’яні шпажки, розігрійте рослинне масло і встановіть помірний вогонь. Шпажки з сердечками помістіть в сковорідку, а потім ретельно обсмажуйте блюдо, регулярно перевертаючи шпажки навколо своєї осі.

5. Коли сердечка обсмажаться рівномірно з усіх боків, подавайте апетитний імпровізований шашличок до столу. Для краси ви можете посипати готову страву свіжою зеленню, обсмаженим кунжутом або іншими добавками на свій смак.

Тушковані курячі сердечка з печінкою

Коли потрібно швидко приготувати смачний ситний вечеря, ідеальним варіантом будуть курячі сердечка з печінкою. Чудово підійдуть до будь гарнірів і при правильному приготуванні порадують будь-якого гурмана.

Інгредієнти:

  • Серце куряче — 350 грам
  • Печінка курки — 350 грам
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Майонез — 200 грам
  • Сіль/перець — за смаком
  • Лист лавра сушений — 2 листочка
  • Масло з насіння соняшнику — 3-4 столових ложки
  • Зелень кропу і петрушки суха — 2 столових ложки

Процес приготування:

1. Серця з печінкою промиваємо під проточною водою і акуратно прибираємо пліву, зрізаємо жир і судини, а також ретельно вимиваємо згустки крові.

2. Цибулю почистіть від лушпиння і поріжте півкільцями. Паралельно прогріваємо сковороду.

3. У сковороду заливаємо олію соняшникову та чекаємо поки розігріється. Закидаємо в сковорідку сердечка і обсмажуємо кілька хвилин, після чого потрібно додати нарізану цибулю. Обсмажуємо все разом хвилин п’ять.

4. Потім після цього слід додати курячу печінку і трохи перцю з сіллю. Потрібно трохи обсмажити все разом, поки печінка не стане світліше.

5. Тепер можна залити наполовину готову страву майонезом, додати лавровий лист і зелень петрушки з кропом. Після чого, слід накрити сковорідку кришкою і згасити на не дуже сильному вогні близько п’ятнадцяти хвилин. Готовим курячим сердечком з печінкою знадобиться постояти п’ять хвилин для того, щоб розкрився весь смак і аромат страви.

6. Приготоване блюдо перекладаємо в потрібну посуд і подаємо на стіл з будь-яким гарніром на ваш смак і побажання.

Приємного вам апетиту!

Ніжні курячі сердечка в сметані з часником

Пікантне і дуже смачне блюдо можна отримати з курячих сердець і часнику. Ніжний сметано-часниковий соус подарує вам справжню насолоду, в той час як готувати це блюдо досить легко. Не проходьте повз цього чудового рецепту і збережіть його у своїй скарбничці.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 0,5 кг
  • Сметана – 1 склянка
  • Часник сушений мелений – 2-3 ч. л.
  • Сіль поварена – за смаком
  • Мелений чорний перець – ½ ч. л.
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Курячі сердечка дбайливо промийте в проточній воді, а потім ретельно очистіть їх від усього зайвого. Потрібно акуратно зняти пліви, а також обрізати весь зайвий жир з субпродукту.

2. Коли сердечка будуть очищені, можете розрізати їх на більш дрібні шматочки і покладіть в зручну мисочку. Туди ж всипте мелений перець і необхідну кількість солі. Гарненько просочити сердечка сіллю і перцем, а потім сміливо приступайте до смаження.

3. Для обсмажування курячих сердечок вам потрібно розтопити в глибокій сковороді вершкове масло, а потім покласти туди серця в спеціях. Обсмажувати їх потрібно з усіх боків на помірному вогні.

4. Коли сердечка стануть золотистими і досить прожареними, додайте до сердець сметану і очищену воду в помірній кількості. Серця не повинні плавати в соусі, але і не повинні мати можливості пересохнути. Всипте в ємність з стравою мелений часник, перемішайте інгредієнти і закрийте сковороду кришкою.

5. Тушкуйте серця приблизно близько півгодини, перевіряючи, щоб саме вони тушкувалися і були покриті ніжним соусом. Можете підлити трохи води, якщо сердечка будуть на ваш погляд твердуватими.

6. Готового блюда з сердечок, сметани і часнику дайте постояти під кришкою хвилин п’ять-сім, після чого подавайте його до столу з будь-яким гарніром за вашим вибором.

Простий рецепт приготування курячих сердечок з грибами

Поєднання грибів і курячих сердечок – це просто справжнє задоволення навіть для гурманів. Ніжне й ароматне блюдо готується без особливих зусиль, якщо ретельно дотримуватися всі рекомендації в рецепті. Спробуйте наш перевірений рецепт і залишитеся задоволені своїм чудовим обідом.

Склад:

  • Серця курячі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 150 гр.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сметана жирна – 300-350 мл
  • Сир твердих сортів – 150-200 гр.
  • Перець чорний – 1 ч. л.
  • Сіль поварена – за смаком
  • Масло рослинне або оливкове – для смаження

Процес приготування:

1. Для початку печериці промийте в проточній воді і дайте їм стекти, а потім остаточно обсохнути. Ріпчаста білий цибулю очистіть від лушпиння, після чого промийте його в холодній проточній воді і дрібно наріжте.

2. Розігрійте сковороду з рослинним або оливковою олією, після чого перекладіть туди подрібнену цибулю і обсмажте його на невеликому вогні близько п’яти-семи хвилин. В цей час печериці наріжте тонкими пластинками або просто дрібними шматочками і додайте їх у сковорідку до цибулі.

3. На помірному вогні продовжуйте обсмажувати цибулю з грибами, регулярно перемішуючи суміш. Уся рідина повинна повністю випаруватися з сковороди.

4. Курячі серця вимийте, очистіть, видаліть надлишки жиру. Покладіть серця в миску, куди також додайте сіль і перець та інші спеції на ваш розсуд. До сердець викладіть сметану, після чого покладіть туди ж обсмажені гриби з цибулею. Ретельно все перемішайте.

5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, а поки вона розігрівається, перемістіть курячі серця з грибами у форму для запікання. Далі натріть на середній терці ваш улюблений твердий сир і рівним шаром посипте блюдо в вогнетривкої форме.

6. Ємність з сердечками накрийте фольгою або скористайтеся кришкою і поставте блюдо в вже повністю розігріту духовку. Запікайте ласощі протягом сорока п’яти хвилин. Хвилин за п’ять-сім до готовності страви зніміть фольгу і дайте сиру підрум’янитися.