Шашлик – нетрадиційний вибір способу приготування курячих сердечок. На вогні вони виходять з хрусткою скоринкою і ніжні, соковиті всередині. Характерний смак субпродукту в поєднанні з різними маринадами здатний здивувати багатьох. Готуйте, пробуйте – вони вам точно сподобаються.
Смачний шашлик з курячих сердечок на шампурах
Основні відмінності в рецептах – це соуси і маринади, в яких замочуються субпродукти. Спробуйте простий маринад з класичними інгредієнтами: томатна паста, сметана та цибуля. Сметана надає додаткову м’якість і вершковий смак сердечком.
Інгредієнти на
6 порц.
- серце Куряче 1.5 кг
- Сметана 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений 3 щіпки
- Перець червоний мелений за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як смачно приготувати шашлик з курячих сердечок на мангалі? Сердечка для початку ретельно промийте і просушіть на серветці. Видалити жирні частини і судини, а також згустки крові, які надають продукту не дуже приємний присмак. Всі сердечка помістіть в глибоку миску.
- Далі на підготовлені сердечка зверху засипте всі сухі інгредієнти для маринаду: сіль, перець, спеції для шашлику.
- Почистіть і поріжте цибулю півкільцями. Цибулю зверху розподіліть на сердечка в спеціях.
- Далі потрібно покласти всі залишилися інгредієнти: сметану, томатну пасту і гірчицю.
- Ретельно перемішайте сердечка з маринадом. Закрийте кришкою або плівкою. У такому вигляді дайте їм постояти мінімум 3 години.
- Тепер пора нанизувати сердечка на шампури. Шампури краще брати тонкі.
- Розташуйте шампури з сердечками на підготовленому до смаження мангалі. Сердечка на вогні готуються швидко, тому їх потрібно частіше обертати. Через 10-15 хвилин шашлик готовий! Приємного апетиту!
Соковиті курячі сердечка у соєвому соусі на мангалі
Маринад з соєвим соусом надає страві східний колорит. Також в рецепті можна використовувати часник і імбир за бажанням, щоб ще більше збагатити смак.
Час приготування: 1.5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Сердечка курячі – 800 гр.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Корінь імбиру – 30 гр.
- Паприка – 1 ч. л.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Перед початком приготування сердечка потрібно обов’язково промити і очистити від зайвого жиру. Потім покладіть їх в глибоку ємність. Підготуйте всі інгредієнти для маринаду.
2. Далі в ємність до сердечком починайте додавати сухі спеції і залийте все соєвим соусом. Соєвий соус можна придбати спеціальний для маринадів, його смак буде більш насичений.
3. Слідом додайте нарізаний на дрібні шматочки часник і імбир. За смаком ви можете додати небагато зелені, наприклад, зелений лук. Перемішайте і залиште маринуватися на 1 годину.
4. Мариновані сердечка акуратно нанизуйте на дерев’яні шпажки. Шпажки попередньо рекомендується замочувати у воді на 1-2 години. Тоді вони не будуть горіти на вогні мангалу.
5. Розкладіть шпажки з сердечками на решітці розігрітого мангалу. Сердечка готуються дуже швидко, так що не забувайте їх перевертати. Через 10-15 хвилин шашлик готовий. Готову страву прикрасьте кунжутом. Подавати можна зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Як приготувати смачні сердечка в медовому маринаді на мангалі?
Медовий маринад створений для гурманів. Сердечка в такому маринаді – це поєднання різних смаків і ароматів. Особливо, якщо додати трохи гірчиці і соєвого соусу. Мед ви можете використовувати будь-який.
Час готування: 2.5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Сердечка курячі – 1 кг
- Мед – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Почніть з підготовки всіх інгредієнтів. Для шашлику зручно використовувати сердечка більш великого розміру. Якщо мед у вас зацукрувався, то його попередньо треба розтопити на водяній бані, щоб використовувати в маринаді.
2. Курячі сердечка необхідно промити і видалити зайвий жир за допомогою ножа.
3. Далі змішуйте всі компоненти. Маринад ви можете зробити в окремому посуді, якщо вам так зручніше. А можете змішувати все в одній мисці відразу з сердечками. Додайте туди спеції, сіль, рідкий мед, гірчицю і залийте все соєвим соусом.
4. Потім добре розмішайте і залишіть під кришкою або плівкою, щоб сердечка просочилися маринадом. Пориста структура субпродукту швидко вбирає маринад, тому 1-2 години почекайте і можна приступати до готування на вогні.
5. Далі потрібно нанизати сердечка на шпажки або шампури. Якщо хочете, щоб на одну шпажку помістилося більше продукту, то розміщуйте їх поперек, а не вздовж.
6. Мангал заздалегідь розпаліть. Потім розкладіть на ньому шампури з сердечками. Якщо ви використовуєте шпажки, то зручно буде покласти на мангал спочатку грати, а вже на неї розкладати заготовки. Не забувайте перевертати сердечка. Залишається почекати 15 хвилин і шашлик можна подавати до столу. Він буде добре поєднуватися з рисом, картоплею, свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Сердечка, мариновані в часниковому маринаді на мангалі
Часниковий маринад один з найбільш простих і швидких. В нього також можна додати будь-які сухі спеції за смаком. Сердечка зручно нанизувати на дерев’яні шпажки замість шампурів і розташовувати їх на решітці над вогнем. Так ви заощадите час.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Сердечка курячі – 500 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Паприка – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Сердечка потрібно добре промити, потім прибрати надлишки жиру і згустки крові, якщо вони є.
2. Очищені зубчики часнику подрібнити за допомогою ножа або часникового преса. Для подрібнення також можна використовувати дрібну тертку.
3. Потім у глибоку миску покладіть сердечка і додайте всі інгредієнти для маринаду: часник, рослинне масло, паприку, сіль і перець. Ретельно перемішайте і залиште на 20-30 хвилин маринуватися. Якщо ви використовуєте дерев’яні шпажки, то їх потрібно попередньо замочувати у простій воді. Так вони не будуть горіти на вогні, коли ви будете смажити сердечка на мангалі.
4. Далі починайте нанизувати сердечка на шпажки.
5. Розташуйте їх на решітці на підготовленому для смаження мангалі. Через 15 хвилин ароматні сердечка готові. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт соковитих курячі сердечка в лимонному маринаді на мангалі
Лимонний маринад додасть шашлику дуже оригінальний смак з кислинкою. Використовувати потрібно буде тільки сік лимона. Для пікантності можна додати соєвий соус. Це корисне блюдо підійде для легкої вечері або пікніка на природі.
Час готування: 2.5 години
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Сердечка курячі – 700 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Сердечка промийте і зріжте жир і судини. Коли вибираєте сердечка, звертайте увагу на колір субпродукту. Він повинен бути насичено червоним без сторонніх відтінків.
2. Потім приступайте до маринаду. Прямо у посуд з сердечками засинайте сіль і перець. Солі додайте небагато, оскільки в цьому рецепті є соєвий соус, який теж солоний. Вичавіть сік половини лимона і слідом залийте 2 столові ложки соєвого соусу.
3. Почистіть цибулю і нарізати його півкільцями.
4. Тепер все перемішайте і поставте на 1-2 години просочуватися маринадом в холодильник.
5. Залишилося нанизати серця на шампури або дерев’яні шпажки і розкласти їх на мангалі. Під час смаження можна поливати сердечка залишками маринаду. Так м’ясо буде ще соковитіше і ароматні. Через 10-15 хвилин шашлик готовий. Для ефектної подачі блюдо можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!