Спагетті – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Спагетті – це доступний і дуже смачний продукт, без якого не обходиться ні один прийом їжі в Італії. Чи знаєте ви, що на берегах середземномор’я пасту подають до столу в якості першої страви? Пропонуємо вам прочитати добірку перевірених і дуже вдалих рецептів приготування апетитною пасти з різними компонентами. Залежно від ваших смакових уподобань ви можете доповнити спагетті фаршем з яловичини, овочами, або ж популярним соусом «Карбонара».

Спагетті болоньєзе з фаршем

Спагетті болоньєзе з фаршем – це відоме блюдо італійської кухні, яке можна швидко і легко приготувати на власній кухні. Для рецепту нам знадобиться якісний яловичий фарш, свіжі овочі, а також оливкова олія і ароматні трави, які надають пасті особливий смак і аромат.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичий фарш 500 гр.
  • Спагетті 350 гр.
  • Помідори 500 гр. (перетертих)
  • 1 шт. Селера (стебло)
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Біле сухе вино 100 мл
  • Бульйон м’ясний 300 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Приправа до смаку
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Для прискорення процесу і власного зручності, на робочу поверхню викладаємо весь необхідний продуктовий набір.
  2. Стебло селери, моркву, часник і цибулю нарізаємо дрібними кубиками однакового розміру і обсмажуємо на розігрітій оливковій олії.
  3. До розм’якшеним овочів перекладаємо перекручену яловичину, перемішуємо і готуємо протягом 10 хвилин.
  4. Заливаємо компоненти вином і выпариваем спирт.
  5. Тепер в соус вводимо перетерті помідори, бульйон, приправи і сіль. Інгредієнти перемішуємо і тушкуємо на повільному полум’ї півгодини.
  6. За закінчення часу всипаємо трави, розмішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
  7. Спагетті відварюємо в підсоленій воді до готовності і, зливаємо відвар, перекладаємо в соус – заважаємо.
  8. Розкладаємо апетитну страву по тарілках і обов’язково доповнюємо натертим на тертці пармезаном. Приємного апетиту!

Спагетті карбонара – класичний рецепт в домашніх умовах

Спагетті карбонара – це всіма улюблену страву, яке багато хто звикли замовляти в кафе і ресторанах. Однак навіщо переплачувати, якщо це італійське страву можна приготувати вдома, та ще й за 25 хвилин? Закуповуємо продукти за списком і приступаємо!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Спагетті – 160 гр.
  • Бекон – 70 гр.
  • Печериці – 120 гр.
  • Цибуля – 70 гр.
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Пармезан – 20 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо з лушпиння часнику і цибулі – подрібнюємо. Невеликими тонкими скибочками нарізаємо бекон.

Крок 2. На розтопленому вершковому маслі починаємо обжарку нарізаних компонентів, також додаємо пластинки грибів.

Крок 3. В цей же час доводимо до кипіння воду в каструлі, солимо і варимо пасту до готовності. Зливаємо відвар і залишаємо спагеті під кришкою.

Крок 4. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки в цьому рецепті нам не знадобляться.

Крок 5. До жовтків наливаємо всю порцію вершків і расколачиваем віночком.

Крок 6. Доповнюємо соус тертим сиром і подрібненою зеленню.

Крок 7. Компоненти в сковороді тримаємо на вогні до утворення характерною скоринки.

Крок 8. До румяному бекону і іншим складовим перекладаємо гарячі макарони.

Крок 9. Заливаємо вміст сковороди апетитним соусом, посипаємо сіллю і чорним перцем – швидко перемішуємо для рівномірного розподілу, поки жовтки не схопилися.

Крок 10. Гаряче страву готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Спагеті з фрикадельками в томатному соусі

Спагеті з фрикадельками в томатному соусі – швидке в приготуванні, але в той же час дивовижно смачне блюдо, яке припаде до смаку всім вашим домочадцям. Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку, якщо час готування не повинна перевищувати 60 хвилин.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Спагетті – 200 гр.
  • Фарш курячий – 350 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Спеції для курки – 10 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Кріп – 3-4 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Перекручене м’ясо викладаємо в піалу, слідом додаємо дрібно нарізану цибулю (1/2 штуки), сіль, перець мелений і 5 грам приправи для курки.

Крок 2. Компоненти старанно перемішуємо до рівномірного розподілу добавок.

Крок 3. Вологими долонями формуємо невеличкі кульки.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо фрикадельки з усіх боків до рум’яного кольору – перекладаємо в тарілку.

Крок 5. У цій же сковороді пасеруємо нарізку моркви і залишків цибулі, двох хвилин достатньо.

Крок 6. До розм’якшеним овочів кладемо всю порцію пасти з томатів.

Крок 7. Заливаємо компоненти теплою водою і приправляємо орегано, перцем, залишками спецій і цукром – на помірному полум’я доводимо до кипіння.

Крок 8. У киплячий соус викладаємо м’ясні кульки, закриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному нагріві 10 хвилин.

Крок 9. Варимо пасту до готовності і відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.

Крок 10. Доведені до готовності фрикадельки посипаємо кропом і знімаємо з плити.

Крок 11. Порцію спагетті кладемо в тарілку, зверху викладаємо фрикадельки, щедро поливаємо густим і ароматним соусом – приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Спагеті у вершковому соусі з креветками

Спагеті у вершковому соусі з креветками – це неймовірно смачне і ароматне страва, яка без сумнівів, приведе у захват усіх любителів морепродуктів. Очищені креветки ідеально поєднуються з відвареної пастою і ніжним соусом, приготованим з додаванням білого вина.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Спагетті – 200 гр.
  • Креветки – 300 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Сир «гауда» – 100 гр.
  • Сир «пармезан» – 100 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Вино біле сухе – 150 мл
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Спеції для пасти – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені креветки маринуємо в солі і приправах. В цей же час в сотейник наливаємо воду і ставимо на конфорку, доводимо до кипіння.

Крок 2. У сковороду наливаємо олію і нагріваємо, швидко смажимо молюсків з усіх сторін і перекладаємо в піалу.

Крок 3. У цій же жароміцної посуді розтоплюємо шматочок вершкового масла і пасеруємо цибулю, через 2-3 хвилини додаємо дрібні кубики часнику і тримаємо на вогні ще близько 60 секунд.

Крок 4. Вливаємо до обсмаженою компонентів вино, зменшуємо полум’я і засікаємо півтори-дві хвилини.

Крок 5. Після закінчення часу, вводимо вершки і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Підсипаємо сирну стружку, вимішуємо до однорідної консистенції.

Крок 7. Уварюємо складу до бажаної густоти, при необхідності досолює.

Крок 8. Пасту варимо згідно інструкції і, слив відвар, поєднуємо з креветками, рубаною петрушкою і соусом.

Крок 9. Подаємо до столу «з пилу, з жару» і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Спагетті з куркою в вершковому соусі

Спагетті з куркою у вершковому соусі, приготовані з додаванням тонких пластин печериць – це страва «на швидку руку», яка приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками і неймовірним ароматом, який заповнить все ваше житло ще в процесі готування.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Вершки 10% – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Сир – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому сотейнику на оливковій олії пасеруємо довільно подрібнену цибулю, через 3-4 хвилини закидаємо кубики курячого філе і продовжуємо готування. Також варимо спагетті в підсоленій воді.

Крок 2. Промиті гриби нарізаємо пластинами середньої товщини.

Крок 3. Відправляємо грибну нарізку до курки і цибулі – перемішуємо і смажимо близько 6-7 хвилин.

Крок 4. До підрум’яненим компонентів висипаємо сіль, орегано і чорний перець, також присмачую подрібненим часником – перемішуємо і прогріваємо ще хвилину.

Крок 5. Заливаємо складові вершками і доводимо до кипіння на помірному нагріванні.

Крок 6. Викладаємо в соус пасту, перемішуємо і тримаємо на конфорці все разом близько 30 секунд.

Крок 7. Ароматні спагетті розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо натертим сиром і трапезуєм. Готуйте і отримуйте задоволення!

Спагеті з грибами у вершковому соусі

Спагеті з грибами у вершковому соусі – це настільки смачне блюдо, що навіть немає потреби включати до свого складу будь-які м’ясні складові. Можете не сумніватися, що страва сподобається навіть завзятим м’ясоїдам. Завдяки густого соусу з вершків паста виходить ситним і з ніжним смаком.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Спагетті – 130 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Вершки 10-20% – 200 мл
  • Сир плавлений – 90 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячій підсоленій воді відварюємо макарони до готовності, відливаємо в склянку трохи відвару, на випадок, якщо вийде густий соус. Спагетті відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини.

Крок 2. Очищений цибулю нарізаємо чверть кільцями, а печериці слайсами.

Крок 3. На сухій сковорідці швидко обсмажуємо цибулю і гриби до випаровування вологи, після вливаємо трохи рослинного масла і приправляємо сіллю, подрібненим часником і перцем – підрум’янюємо.

Крок 4. Заливаємо компоненти вершками, доводимо до кипіння і витримуємо на помірному полум’я приблизно 3-5 хвилин. За хвилину до готовності додаємо натертий або порізаний сир – вимішуємо і пробуємо на сіль.

Крок 5. Викладаємо в вершково-грибний соус макарони, вливаємо відвар, перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще кілька хвилин.

Крок 6. Ніжну вершкову пасту подаємо до столу і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Спагетті з м’ясом на сковороді

Спагетті з м’ясом на сковороді – це поживна страва, на приготування якого вам не доведеться витрачати цілий вечір, до того ж, рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Головне в цій страві – якісний і свіжий фарш.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Спагетті – 250 гр.
  • Помідори – 8-10 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-3 зуб.
  • Соус томатний – 5-6 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У товстостінній сковороді розжарюємо оливкова олія.

Крок 2. Обсмажуємо 2-3 хвилини подрібнену цибулю і часник, закидаємо кубики помідорів і тушкуємо склад ще близько 5 хвилин. До овочевої засмажки викладаємо фарш.

Крок 3. Розбиваючи грудочки лопаткою, доводимо м’ясної компонент практично до повної готовності. Приправляємо сіллю, цукровим піском і улюбленими спеціями – заливаємо томатним соусом і тушкуємо ще 4-6 хвилин.

Крок 4. Загустілий соус доповнюємо рубаною зеленню. Паралельно кип’ятимо воду в сотейнику.

Крок 5. Відварюємо пасту відповідно до інструкції на упаковці і, слив відвар, розподіляємо по порційних тарілках. Зверху щедро присмачую м’ясним соусом.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Спагетті з овочами

Спагетті з овочами – це ситне і дуже смачне блюдо, яке можна запропонувати навіть вегетаріанцеві. Так як до складу не входить м’ясо, готову пасту можна подати до столу як самостійне блюдо, а можна і в якості гарніру – як вам більше подобається.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Спагетті – 170 гр.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Перець болгарський великий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Коріандр мелений – 3 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і моркву, цибулю ріжемо півкільцями, а моркву подрібнюємо за допомогою терки – викладаємо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом. У каструлі кип’ятимо воду для варіння макаронів.

Крок 2. Пасеруємо овочеве асорті до м’якості на вогні трохи вище середнього.

Крок 3. Киплячу воду підсолюємо і закидаємо спагетті, від часу зазначеного на упаковці, не довариваем 1 хвилину.

Крок 4. М’якоть болгарського перцю і томат нарізаємо соломкою і додаємо до пассеровке, при постійному помішуванні готуємо на максимальному нагріві.

Крок 5. В момент, коли перець злегка розм’як, доповнюємо складу петрушкою, соєвим соусом, часником, пропущеним через прес, дрібкою солі і спеціями.

Крок 6. Тушкуємо овочі на помірному полум’я ще 1-3 хвилини.

Крок 7. Зливаємо відвар, перекладаємо пасту в соус.

Крок 8. Перемішуємо і через 2-3 хвилини переходимо до сервіровці.

Крок 9. Приємного апетиту!

Спагетті з мідіями в вершковому соусі

Спагетті з мідіями в вершковому соусі – це варіант ситного і вишуканого вечері або обіду, на приготування якого піде всього лише кілька хвилин. Досить закинути морепродукти на сковороду, обсмажити до рум’яного кольору і залити вершками, а після змішати з пастою – вуаля, все готово!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Мідії – 350 гр.
  • Спагетті – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. На розігрітому рослинному маслі пасеруємо цибульні півкільця, додаємо морепродукти і тушкуємо до випаровування вологи.

Крок 3. Заливаємо мідії з цибулею вершками, доповнюємо подрібненим часником, сіллю і меленим перцем – тушкуємо на повільному полум’ї близько 5 хвилин.

Крок 4. Після закінчення часу наш вершковий соус з молюсками готова, знімаємо з конфорки.

Крок 5. Пасту відварюємо у воді з додаванням солі до готовності, зливаємо відвар і викладаємо на тарілки. Зверху додаємо вміст сковороди – дегустуємо. Приємного апетиту!

Спагетті з кальмарами

Спагетті з кальмарами, приготовані в ніжному соусі з вершків та вершкового масла – це апетитне блюдо, яке допоможе вам запросто урізноманітнити звичний раціон і здивувати членів своєї сім’ї. Перед подачею рекомендуємо посипати щедрою жменею сиру – так буде ще смачніше!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-7.

Інгредієнти:

  • Спагетті – 500 гр.
  • Кальмари – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Вершки 20% – 70 мл
  • мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Лук «звільняємо» від лушпиння і ріжемо на кубики.

Крок 2. На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо цибулю до рум’яності.

Крок 3. Ретельно промиті морепродукти обдаємо окропом і видаляємо шкірку і нутрощі, знову промиваємо і ріжемо на смужки.

Крок 4. Закидаємо кальмари до пассерованному луку, перемішуємо і обсмажуємо протягом трьох хвилин.

Крок 5. Морепродукти заливаємо вершками, додаємо сіль, мелений перець і мускатний горіх – тушкуємо під кришкою рівно 4 хвилини.

Крок 6. Спагетті занурюємо в киплячу підсолену воду і відварюємо згідно інструкції.

Крок 7. Перекидаємо на сито і зливаємо відвар.

Крок 8. Гарячу пасту кладемо на сервірувальну тарілку і щедро присмачую соусом з кальмарами, посипаємо сирної стружкою і знімаємо пробу. Приємного апетиту!