Спагетті – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Спагетті – це доступний і дуже смачний продукт, без якого не обходиться ні один прийом їжі в Італії. Чи знаєте ви, що на берегах середземномор’я пасту подають до столу в якості першої страви? Пропонуємо вам прочитати добірку перевірених і дуже вдалих рецептів приготування апетитною пасти з різними компонентами. Залежно від ваших смакових уподобань ви можете доповнити спагетті фаршем з яловичини, овочами, або ж популярним соусом «Карбонара».

Спагетті болоньєзе з фаршем

Спагетті болоньєзе з фаршем – це відоме блюдо італійської кухні, яке можна швидко і легко приготувати на власній кухні. Для рецепту нам знадобиться якісний яловичий фарш, свіжі овочі, а також оливкова олія і ароматні трави, які надають пасті особливий смак і аромат.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичий фарш 500 гр.
  • Спагетті 350 гр.
  • Помідори 500 гр. (перетертих)
  • 1 шт. Селера (стебло)
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Біле сухе вино 100 мл
  • Бульйон м’ясний 300 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Приправа до смаку
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Для прискорення процесу і власного зручності, на робочу поверхню викладаємо весь необхідний продуктовий набір.
  2. Стебло селери, моркву, часник і цибулю нарізаємо дрібними кубиками однакового розміру і обсмажуємо на розігрітій оливковій олії.
  3. До розм’якшеним овочів перекладаємо перекручену яловичину, перемішуємо і готуємо протягом 10 хвилин.
  4. Заливаємо компоненти вином і выпариваем спирт.
  5. Тепер в соус вводимо перетерті помідори, бульйон, приправи і сіль. Інгредієнти перемішуємо і тушкуємо на повільному полум’ї півгодини.
  6. За закінчення часу всипаємо трави, розмішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
  7. Спагетті відварюємо в підсоленій воді до готовності і, зливаємо відвар, перекладаємо в соус – заважаємо.
  8. Розкладаємо апетитну страву по тарілках і обов’язково доповнюємо натертим на тертці пармезаном. Приємного апетиту!