Картопля з мясом у горщиках в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Картопля з м’ясом у горщиках в духовці – домашнє блюдо і дуже смачне. Його готують до сімейного обіду або вечері, так і гостям сподобається. Картоплю з м’ясом в різних варіантах готують багато, але саме тушкована в горщиках в духовці справедливо визнається самою смачною. Крім цих основних інгредієнтів у страву додаються, за смаком та бажанням господині, овочі, гриби та різні приправи.

Як приготувати картоплю з м’ясом в духовці в домашніх умовах?

Страви з м’яса і картоплі завжди в центрі будь-якого столу, навіть святкового, і кожна господиня має свої способи запікання цієї страви в духовці. У цьому рецепті вам пропонується заздалегідь замаринувати свинину в суміші майонезу, соєвого соусу та спецій, тоді її смак буде як у шашлику.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинина 1 кг
  • Картоплю ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати картоплю з м’ясом у горщиках в духовці? Свинину для запікання промийте холодною водою і обсушити м’ясо серветкою. Потім наріжте його середніми шматочками і покладіть в посуд для маринування. М’ясо посипати сухими приправами (хмелі-сунелі і базилік). У чашці змішайте соєвий соус з майонезом, чорним перцем і сіллю з урахуванням солоності соєвого соусу. Цією сумішшю полити м’ясо, добре перемішайте і залиште на кілька годин для маринування. Замаринувати м’ясо можна на ніч.
  2. Картопля і цибулю очистіть від шкірки, промийте. У будь-яку форму для запікання налити трохи олії. Очищені картоплю і цибулю наріжте шматочками будь-якої форми і розміру і цю нарізку відразу перекладіть у форму. Потім овочі по своєму смаку посипте сіллю і перцем і перемішайте.
  3. Поверх шару овочів викладіть промаринованную свинину. Майонез при випічці розтане і його жир просочить овочі. Форму прикрийте кришкою або шматком фольги і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 1 годину.
  4. За 20 хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу, щоб блюдо зверху зарум’янилося. Картопля з м’ясом у духовці готовий. Можете його розкладати в порційні тарілки, декорувати зеленню і подавати до столу з будь-якими овочами.

Приємного апетиту!

Картопля зі свининою в горщиках в духовці

Картопля, запечена зі свининою в горщиках в духовці, відрізняється особливим смаком в порівнянні з запіканням на деку, і таким блюдом можна пригощати гостей. М’ясо виходить м’яким, соковитим і разом з картоплею добре просочуються аромат приправ. Свинину і овочі спочатку обсмажуємо на сковорідці, а потім тушкуємо в горщиках.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2 (2 горщика по 0,5 л).

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Чебрець – 5 гілочок.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера (стебло) – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свиняче філе добре промиваємо під проточною водою і потім насухо витирає серветкою. Нарізаємо однаковими невеликими, до 2 см, шматочками і кладемо на сковорідку з невеликою кількістю розігрітого рослинного масла. Обсмажуємо свинину на великому вогні, щоб шматочки вкрилися рум’яною скоринкою зі всіх сторін і м’ясний сік залишився всередині.

2. Горщики для запікання на кілька хвилин замочуємо в холодній воді, щоб вони не забрали сік страви. Обсмажену свинину порівну викладаємо в горщики.

3. Очищаємо овочі і промиваємо. На кільця нарізаємо стебло селери. Морква шаткуємо брусками. Часник і цибулю дрібно рубаємо ножем. Овочеву нарізку протягом 3 хвилин обсмажуємо на тій же сковорідці, тільки, щоб стали м’якими, додаємо до них гілочки чебрецю.

4. Обсмажену овочеву нарізку перекладаємо в горщики поверх свинини. Залишився вміст сковороди також переливаємо в горщики.

5. Очищену картоплю нарізаємо маленькими сантиметровими кубиками й викладаємо його на поверхні овочів. Кладемо в горщики по половині лаврового листа, гілці чебрецю, солимо і перчимо до смаку і заливаємо все інгредієнти окропом. Рівень води повинен бути врівень з картоплею.

6. Потім горщики прикривають кришками або шматками фольги і ставимо в холодну духовку. Розігріваємо духовку 180 градусів і ставимо на 50-60 хвилин. Запечена в горщиках картоплю зі свининою подаємо до столу гарячим і прямо в горщиках.

Приємного апетиту!

Як запекти картоплю з яловичиною в горщиках?

Запікання в горщиках багато господинь вважають найвдалішим варіантом приготування яловичини з картоплею, адже м’ясо при томлінні виходить соковитим і м’яким, а картопля просочується м’ясним соком. Яловичину вибираємо молоду і свіжу. Всі інгредієнти нарізаємо невеликими шматочками однакового розміру, щоб пропеклися рівномірно. Яловичину і овочі, крім картоплі, попередньо обсмажуємо.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3 (3 горщика по 0,5 л).

Склад:

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У яловичини гострим ножем видаляємо залишки сухожиль з плівками, м’ясо добре промиваємо проточною водою і витираємо насухо серветкою. Потім м’ясо нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на розігрітій олії до рум’яної скоринки з усіх боків.

2. Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо і шаткуємо невеликими шматочками будь-якої форми. Овочеву нарізку обсмажуємо на іншій сковорідці і до м’якості.

3. Горщики на деякий час замочуємо в холодній воді і потім розкладаємо в них обсмажену яловичину. Поверх м’яса кладемо через землянку пропущені зубки часнику.

4. Потім кладемо в горщики, нарізані великими часточками помідори, додаємо по листу лавра і за своїм смаком додаємо сіль і чорний перець.

5. Очищену картоплю розрізаємо на середні шматки і кладемо його поверх помідорів. У чашці змішуємо склянку кип’яченої води зі сметаною, і цей соус розливаємо по горщикам. Потім їх закриваємо кришкою або фольгою і ставимо горщики в холодну духовку. Розігріваємо до 200 градусів і запікаємо страву протягом 1 години, не менше, адже час запікання визначається часом приготування яловичини.

6. За 7-10 хвилин до закінчення готування вміст горщиків посипаємо тертим сиром, кришки закриваємо і продовжуємо запікати до повної готовності.

7. Картопля з яловичиною в горщиках готовий. Можна подавати до столу або переклавши на тарілку, або відразу з горщиками.

Приємного апетиту!

Соковита картопля з м’ясом і грибами в горщику

Приготувати картоплю з м’ясом і грибами в горщиках досить зручно, особливо коли очікуються гості в будинку. Всі інгредієнти розкладаються в керамічні ємності і в потрібний час їх можна помістити у духовку. Гриби для запікання підходять будь, адже саме вони зроблять запечене блюдо з неповторним ароматом і смаком.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4 (4 горщика по 0,5 л).

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби – 250 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Відразу підготуйте всі продукти у вказаній в рецепті кількості і горщики для запікання.

2. Картопля очистіть від шкірки, промийте холодною водою.

3. Потім наріжте картоплю невеликими кубиками.

4. М’ясо промийте, обсушіть рушником і наріжте такими ж кубиками, як і картоплю.

5. Почистіть моркву і цибулю. Моркву подрібнити на крупній тертці, а цибулю нашаткуйте тонкими чверть кільцями.

6. У розігрітому маслі на сковороді обсмажте до м’якості цибулю і моркву.

7. Потім до них перекладіть шматочки м’яса, налийте трохи чистої води і по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.

8. М’ясо з овочами тушкуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, не закриваючи сковороду кришкою.

9. По горщикам розкладіть нарізану картоплю і по шматочку вершкового масла.

10. Потім укладіть поверх картоплі нарізані слайсами гриби і обсмажене м’ясо з овочами.

11. Сметану розведіть склянкою підсоленої води і цією сумішшю залийте вміст горщиків. Потім їх закрийте кришками і помістіть духовку і потім включіть її на 180°С. Запікайте картопля з м’ясом протягом 1 години.

12. Шматок твердого сиру подрібніть на середній тертці.

13. За 10 хвилин до закінчення запікання, посипте поверх м’яса в горщиках натертий сир і продовжуйте готувати, не закриваючи горщики кришками.

14. Через годину ваш картопля з м’ясом і грибами буде готовий. Обов’язково зніміть пробу.

15. Потім блюдо посипте нарізкою зелені і можете подавати до столу гарячим, не викладаючи його на тарілки.

Приємного апетиту!

Як приготувати картоплю з м’ясом і сиром в горщику?

Рум’яна кірочка з сиру надає картоплі з м’ясом у горщиках апетитний вигляд. Картоплю і м’ясо, завдяки товстим і повільно нагревающимся стінок горщика, не варяться, а просто нудяться, що створює неповторний смак страв з російської печі. У цьому рецепті картопля маринуємо в майонезі, а м’ясо і обсмажуємо овочі.

Час готування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4 (4 горщика по 0,5 л).

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Овочі заморожені – 100 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі продукти у вказаній в рецепті кількості.

2. Очищений від шкірки картоплю наріжте шматочками і покладіть в окрему миску. До нього додайте по 2 ст. ложки майонезу і кетчупу, добре перемішайте і залиште на півгодини для маринування.

3. М’ясо, промите і обсушенное, наріжте невеликими шматочками, а потім обсмажте до рум’яної скоринки на розігрітому рослинному маслі. Обсмажене м’ясо по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем або будь-якими спеціями і перемішайте.

4. Цибулю і моркву очистіть і подрібніть будь-яким способом. Обсмажене м’ясо перекладіть на тарілку і в жирі, що залишився обсмажте до м’якості цибулю і моркву. До них додати заморожені овочі і також пару хвилин посмажте.

5. Підготуйте горщики для запікання і в них розкладіть обсмажене м’ясо.

6. Поверх м’яса укладіть промаринований картоплю і його трохи посоліть.

7. Поверх картоплі викладіть обсмажені овочі. У кожен горщик налийте по половині склянки води, закрийте їх кришками і поставте в духовку. Потім увімкніть духовку і встановіть температуру 190°С. Запікайте блюдо 1 годину 10 хвилин.

8. Після закінчення цього часу горщики дістаньте з духовки і спробуйте картоплю на готовність. Твердий сир подрібніть на крупній тертці. Засипте їм вміст горщиків і продовжите запікання ще 10-15 хвилин, поки сир не стане рум’яним. Готову страву подавайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картоплі з м’ясом і сметаною

З безлічі варіантів запікання картоплі з м’ясом у горщиках, в цьому рецепті вам пропонується запекти його в сметані. Цим смачним блюдом, приготовленому в сільському стилі, ви ситно нагодувати своїх близьких. Можна брати будь-яке м’ясо, додавати різні приправи, в якому порядку укладати інгредієнти, в результаті в горщику завжди вийде смачно.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5 (5 горщиків).

Інгредієнти:

  • Свинина 0.5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Сметана – 500 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть від шкірки, промийте під проточною водою.

2. Потім наріжте його невеликими однаковими кубиками.

3. Моркву очистіть, промийте і наріжте на середній тертці.

4. М’якоть свинини також промийте під холодною водою і обов’язково витріть насухо кухонним рушником.

5. Потім наріжте свинину такими ж шматочками, як і картоплю.

6. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому шматочки свинини тільки до зміни їх кольору.

7. Очистіть від лушпиння зубки часнику і ножем дрібно порубаєте.

8. Цибулю очистіть, промийте і наріжте тонкими пір’ям.

9. Горщики, підготовлені до запіканню, добре зсередини намажте сметаною.

10. Потім розкладіть у них обсмажену свинину і її по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.

11. Поверх м’яса укладіть цибульні пір’я.

12. Наступним шаром укладіть в горщики натерту моркву.

13. Поверх моркви викладіть нарізану картоплю і його посипте перцем і сіллю.

14. Потім поверх картоплі викладіть решту сметану, щоб вона покрила шматочки повністю.

15. Посипте все рубаним часником.

16. Потім покладіть в горщики нарізаний зелений кріп.

17. Закрийте горщики кришками і поставте в духовку.

18. Розігрійте духовку до 220 градусів і запікайте блюдо протягом однієї години.

19. Приготовлений картопля з м’ясом і сметаною подавайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Печеня з м’ясом, картоплею та овочами в горщиках

Саме смачну печеню виходить лише в глиняному посуді і запечене в духовці. Його визнають універсальним гарячою стравою, так як готувати можна з будь-якого м’яса і додавати овочі, які є у вас або дозріли в даному сезоні. Набір овочів і їх пропорцію можна міняти по своєму смаку. Вибираємо нежирне м’ясо і трохи обсмажуємо його разом з морквою і цибулею.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4 (4 горщика).

Інгредієнти:

  • Свинина 0.5 кг
  • Картопля 0.5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Квасоля консервована – 200 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Почистіть і промийте цибулини і моркву. Наріжте їх невеликими шматочками і обсмажте до м’якості в розігрітому рослинному маслі.

2. Свинину також наріжте невеликими кубиками, заздалегідь промивши і обсушивши м’ясо.

3. Потім м’ясо перекладіть в сковорідку до овочів, посипте по своєму смаку сіллю і чорним перцем і тушкуйте кілька хвилин до зміни його кольору.

4. Потім обсмажене м’ясо з овочами розкладіть по горщикам.

5. Картопля очистіть, промийте і наріжте кубиками. Потім укладіть їх у горщики поверх м’яса.

6. На картоплю розкладіть нарізану тонкою соломкою болгарський перець.

7. Поверх перцю покладіть нарізану напівкружечками баклажан.

8. Потім покладіть в горщики трохи печериць, порізаних пластинками. Шар овочів з грибами посипте сіллю і чорним перцем.

9. Для особливої смакової нотки додайте до жаркого консервовану квасолю, але це не обов’язково. У кожен горщик налийте трохи чистої води. Закрийте їх кришками і поставте в духовку. Запікайте спекотне при температурі 180-200°С протягом однієї години, можливо і довше, що залежить від вашої духовки.

10. Готову печеню з овочами і картоплею подавайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт картоплі з м’ясом і кабачками

Картопля з м’ясом у горщиках в духовці – страва смачна, ситна і калорійна. Додавши до нього кабачок, ви його зробите дієтичним, легким, і він добре поєднується за смаком і з м’ясом, і з овочами. У цьому рецепті м’ясо з цибулею і кабачком трохи обсмажимо, але можна обійтися без цього і відразу покласти в горщик всі продукти. Поліпшать смак страви ваші улюблені приправи і спеції.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4 (4 горщика).

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі продукти для приготування цієї страви.

2. Свинину промиваємо холодною водою, витираємо насухо серветкою і нарізаємо м’ясо середніми шматочками. Потім обсмажуємо його на великому вогні до золотистої скоринки, але не до готовності.

3. Кабачок очищаємо і цибулину, і шаткуємо їх також середніми шматочками. Овочеву нарізку перекладаємо в сковорідку і вже на середньому вогні обсмажуємо її разом з м’ясом протягом 6-7 хвилин. Потім посипаємо все по своєму смаку перцем і сіллю.

4. Обсмажені м’ясо і овочі розкладаємо в чотири горщика. Вони повинні займати половину обсягу цієї посуду.

5. Очищену картоплю нарізаємо середніми кубиками і кладемо його поверх м’яса. В одному горщику вміщається 1-1,5 картоплі. Його також посипаємо сіллю і чорним перцем або своїми приправами.

6. Потім в кожен горщик кладемо по столовій ложці сметани, посипаємо зверху подрібненим часником і кладемо по лавровому листу. Наливаємо в горщики трохи чистої води, закриваємо кришками і ставимо в холодну духовку.

7. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо страву протягом години і до готовності м’яса і овочів. Подаємо запечена в горщиках картопля з м’ясом і кабачком до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Соковите м’ясо в горщиках з картоплею і помідорами

М’ясо в горщиках з овочами є самим затишним домашнім стравою і у багатьох асоціюється з російською піччю у будинку. Хто його готував, знає, що страва, приготована в такому посуді, значно відрізняється за смаком від приготованої страви в каструлі на плиті. У цьому рецепті додамо до м’яса і картоплі помідори, які додадуть страві соковитості і зроблять м’ясо ніжнішим. Готуємо без обсмажування м’яса і овочів.

Час готування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 7 (7 горщиків).

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 200 гр.

Процес приготування:

1. Свинину, не видаляючи прошарку жиру, промийте, обсушіть серветкою і наріжте кубиками розміром 1х1 див.

2. Очищений від шкірки і промитий картоплю наріжте н такими ж кубиками, як і м’ясо.

3. Наріжте Тонкими кружальцями очищену моркву.

4. Цибулини наріжте півкільцями, дуже дрібно різати не треба.

5. Потім наріжте середніми шматочками свіжі помідори, адже саме вони дадуть свій сік страви.

6. Нарізані інгредієнти укладіть в підготовлені до запіканню горщики шарами, посипаючи кожен шар сіллю і чорним перцем. Спочатку покладіть картоплю, потім шматочки м’яса, потім моркву і цибулю. Верхнім шаром укладіть помідори, заповнюючи горщики майже повністю.

7. Потім горщики закрийте кришками і поставте в холодну духовку і включіть її на 200°С. Запікайте блюдо протягом однієї години. Після закінчення цього часу в кожен горщик покладіть по скибочці твердого сиру і продовжите запікання ще 10 хвилин, щоб сир розплавився і покрив овочі красивою сирної шапочкою. Приготоване м’ясо з картоплею і помідорами подавайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт картоплі з м’ясом та майонезом у горщиках

Рецепт запікання в горщиках картоплі з м’ясом та майонезом дуже простий, швидкий, і з ним впорається навіть молода господиня. Всі нарізані інгредієнти перемішуються з майонезом, розкладаються в горщики і запікаються. Страва не зовсім корисне, але смачне і поживне. Готуємо з курячим філе, але м’ясо можна брати будь.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2 (2 горщика).

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 7 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе курки промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте невеликими шматочками.

2. Печериці почистіть, промийте і наріжте також невеликими шматочками.

3. Очищену цибулину наріжте маленькими кубиками. Середніми кубиками очищену картоплю наріжте.

4. В окремий посуд покладіть всі нарізані інгредієнти. Додайте до них по своєму смаку сіль з чорним перцем і покладіть дві столові ложки майонезу. Потім все добре перемішайте. Цю суміш розкладіть по горщикам. Твердий сир подрібніть на крупній тертці, і засипте їм вміст горщиків.

5. Потім горщики поставте в холодну духовку і включіть її на 180°С. Запікайте картопля з м’ясом у майонезі протягом 30 хвилин, до готовності м’яса. Приготоване блюдо подавайте до столу гарячим в горщиках або на порційних тарілках.

Приємного апетиту!