Картопля з мясом у горщиках в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Картопля з м’ясом у горщиках в духовці – домашнє блюдо і дуже смачне. Його готують до сімейного обіду або вечері, так і гостям сподобається. Картоплю з м’ясом в різних варіантах готують багато, але саме тушкована в горщиках в духовці справедливо визнається самою смачною. Крім цих основних інгредієнтів у страву додаються, за смаком та бажанням господині, овочі, гриби та різні приправи.

Як приготувати картоплю з м’ясом в духовці в домашніх умовах?

Страви з м’яса і картоплі завжди в центрі будь-якого столу, навіть святкового, і кожна господиня має свої способи запікання цієї страви в духовці. У цьому рецепті вам пропонується заздалегідь замаринувати свинину в суміші майонезу, соєвого соусу та спецій, тоді її смак буде як у шашлику.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинина 1 кг
  • Картоплю ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати картоплю з м’ясом у горщиках в духовці? Свинину для запікання промийте холодною водою і обсушити м’ясо серветкою. Потім наріжте його середніми шматочками і покладіть в посуд для маринування. М’ясо посипати сухими приправами (хмелі-сунелі і базилік). У чашці змішайте соєвий соус з майонезом, чорним перцем і сіллю з урахуванням солоності соєвого соусу. Цією сумішшю полити м’ясо, добре перемішайте і залиште на кілька годин для маринування. Замаринувати м’ясо можна на ніч.
  2. Картопля і цибулю очистіть від шкірки, промийте. У будь-яку форму для запікання налити трохи олії. Очищені картоплю і цибулю наріжте шматочками будь-якої форми і розміру і цю нарізку відразу перекладіть у форму. Потім овочі по своєму смаку посипте сіллю і перцем і перемішайте.
  3. Поверх шару овочів викладіть промаринованную свинину. Майонез при випічці розтане і його жир просочить овочі. Форму прикрийте кришкою або шматком фольги і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 1 годину.
  4. За 20 хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу, щоб блюдо зверху зарум’янилося. Картопля з м’ясом у духовці готовий. Можете його розкладати в порційні тарілки, декорувати зеленню і подавати до столу з будь-якими овочами.

Приємного апетиту!