Каннеллоні з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Каннеллоні з фаршем, приготовлені в духовці і як вишукана страва італійської кухні – це великі трубочки з начинкою, запечені під дуже смачним соусом. Макаронні вироби (cannelloni) насправді немаленькі, 10 см в довжину і 3 см діаметром. Вклавши всередину начинку з м’ясного фаршу, можна приготувати незвичайну закуску.

Каннеллоні з фаршем під соусом бешамель в духовці

Каннелонни з фаршем – це варіант нестандартного і цікавого оформлення м’ясної страви з максі-макаронами, переважаючого пельмені і лазанью. Кращим способом їх приготування, є запікання в духовці і під класичним «Бешамелем». Фарш готуємо заздалегідь, але можна використовувати і сирий. «Бешамель» готуємо традиційно: з борошна, молока, вершкового масла і спецій, причому соусу для запікання має бути чимало.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Каннеллоні 250 гр.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Помідор 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Для соусу:
  • Борошно 3 ст. л.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Молоко коров’яче 1 л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати каннеллоні з фаршем в духовці? Почистіть цибулю з зубками часнику і дрібно наріжте. Обсмажте цю нарізку на розігрітій олії до рум’яного кольору. Перекладіть в сковорідку м’ясний фарш і перемішайте з обсмаженою цибулею. У помідорів видалити шкірку і наріжте їх маленькими кубиками. Перекладіть помідори до фаршу і всі трохи обсмажте, тільки щоб фарш не вийшов сухим.
  2. Для соусу «Бешамель» розтопити в сотейнику вершкове масло, обсмажте в ньому три ложки борошна, налийте літр молока і перемішайте до однорідного стану, щоб не було грудочок борошна. Соус по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем і поваріть на невеликому вогні до консистенції рідкої сметани.
  3. Обсмажений фарш з овочами остудіть. Потім їм заповніть, тільки не занадто щільно, макаронні трубочки.
  4. У форму для запікання налити одну половину приготованого соусу. Покладіть в соус нафаршировані каннеллоні.
  5. Залийте ці заготовки другою половиною «Бешамеля».
  6. Духовку розігрійте до 180°С і на 30 хвилин поставте в неї форму з каннеллоні.
  7. Через 30 хвилин форму вийміть з духовки і посипте блюдо подрібненим на крупній тертці твердим сиром. Продовжіть запікання ще 15 хвилин.
  8. Запечені під соусом «Бешамель» каннелонни з фаршем подавайте до столу, не розкладаючи по порційних тарілках. Приємного апетиту!

Каннеллоні з фаршем в томатному соусі

Не класичний італійський, але досить популярний рецепт приготування каннеллоні з м’ясним фаршем, запечений в духовці під томатним соусом. Томат надає соусу гостру кислинку і неймовірний смак. За рахунок овочів в начинці, блюдо вийде соковитим і апетитним.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 50-60 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Каннеллоні – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир «Моцарелла» – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте каннеллоні з розрахунком потрібного вам кількості порцій і згідно рецептурі.

Крок 2. Для страви візьміть готовий фарш або перекрутіть на м’ясорубці шматок свинини. Покладіть фарш в миску.

Крок 3. На м’ясорубці, якщо перекручували м’ясо, чи з допомогою інших гаджетів подрібніть очищені моркву і цибулину, а часник подрібніть ножем або чесночницей. Ці інгредієнти додайте до фаршу і посипте все сіллю і спеціями за смаком. До фаршу добре підійдуть приправа для м’яса, сухий базилік і чорний перець. Фарш з овочами і спеціями добре перемішайте.

Крок 4. Приготованим фаршем заповнити, тільки не щільно, канелоні.

Крок 5. Для соусу в сковорідку або каструлю налийте будь бульйон, покладіть до нього потрібну кількість томатної пасти, сіль, дрібно нашатковану зелень і спеції. Потім все добре перемішайте і доведіть соус до кипіння.

Крок 6. Покладіть у форму для запікання нарізане шматочками вершкове масло і додайте пару ложок приготованого томатного соусу.

Крок 7. Укладіть у форму фаршировані каннеллоні і залийте їх іншим соусом. Форму прикрийте шматком фольги. Запечіть страву в духовці, розігрітій до 200°С, протягом 45-50 хвилин.

Крок 8. Подрібніть на середній терці «моцарелу».

Крок 9. Форму з каннеллоні вийміть з духовки, посипте блюдо тертим сиром і продовжуйте запікати ще протягом 5-7 хвилин до розплавлення сиру.

Крок 10. Запечені в томатному соусі каннеллоні з фаршем розкладіть по порційних тарілках і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Як запекти каннеллоні з фаршем у вершках в духовці?

Коли потрібно ситно і смачно нагодувати сім’ю, а часу для складних страв недостатньо, ви можете приготувати в духовці каннеллоні з фаршем в вершках. Макарони готуйте згідно інструкції на упаковці і з урахуванням того, що вони в 1,5 рази збільшуються в розмірі при готуванні. У цьому рецепті фаршируємо каннеллоні курячим філе з грибами, але можна брати будь фарш.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Каннеллоні – 9 шт.
  • Куряче філе – 2 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Молоко – 50 мл
  • Сир твердий – 130 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • масло – для змазування форми.
  • Панірувальні сухарі – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину дрібно наріжте і обсмажте до прозорості, не більше, на розігрітому рослинному маслі.

Крок 2. Промите і обсушенное куряче філе наріжте маленькими кубиками і покладіть в сковорідку до цибулі.

Крок 3. Дрібно наріжте шампіньйони, додайте до м’яса і трохи обсмажте. Потім у сковорідку налийте 50 мл вершків, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні п’ять хвилин, щоб соус став густим і начинка більш однорідної консистенції. Начинку остудіть.

Крок 4. В окремій каструлі поваріть каннеллоні, як зазначено на упаковці, щоб вони стали м’якими і після запікання залишилися аль денте. Їх вийміть з води і трохи остудіть.


Крок 5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями. Каннеллоні акуратно заповніть приготовленої начинкою і покладіть у форму.

Крок 6. В окремій каструлі приготуйте вершковий соус для страви. Налийте в неї вершки і молоко, і на невеликому вогні нагрійте. Твердий сир подрібніть на середній тертці, половину його пересипте до вершків і додайте сіль з дрібкою мускатного горіха. При безперервному помішуванні віночком, доведіть соус до необхідної консистенції і розплавлення сиру, щоб він залишався рідким. Якщо соус вийшов густим, розведіть його молоком.

Крок 7. Приготовленим соусом залийте каннеллоні у формі і посипте сиром, що залишився. Запечіть страву в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин, а для хрусткої скоринки потримайте його в духовці трохи довше. Запечені у вершках каннеллоні з фаршем можете подавати до столу, декорувавши страву за своїм смаком. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт каннеллоні з курячим фаршем

Каннеллоні з начинкою з курячого фаршу – страву більш легке, швидке в приготуванні і продукти для нього доступні. Фарш береться або готовий, або куряче м’ясо нарізати маленькими шматочками. У цьому рецепті запікаємо каннеллоні під сметанно-яєчним соусом і сирною скоринкою.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Каннеллоні – 400 гр.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Сир голландський – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 трісок.

Процес приготування:

Крок 1. Почистіть і дрібно наріжте цибулину. На сковорідці розігрійте дві ложки рослинної олії, перекладіть на неї курячий фарш з нарізаною цибулею і перемішайте.

Крок 2. Фарш посипте сіллю з чорним перцем і трохи обсмажте на маленькому вогні при помішуванні. Обсмажений фарш трохи остудіть.

Крок 3. Потім заповніть приготованим курячим фаршем каннеллоні, заповнюючи їх не дуже щільно.

Крок 4. У чашу блендера розбийте два курячих яйця, покладіть 150 гр. сметани, всипте дві ложки крохмалю, налийте трохи холодної води і насипте сіль з чорним перцем.


Крок 5. На невеликій швидкості ці інгредієнти збийте до однорідного стану.

Крок 6. Фаршировані каннеллоні укладіть у форму для запікання і залийте приготовленим сметано-яєчним соусом.

Крок 7. Посипте блюдо подрібненим на крупній тертці сиром і на 40 хвилин поставте в духовку, розігріту до 160°С.

Крок 8. Запечені каннелонни з курячим фаршем і під рум’яної сирної скоринкою подайте до столу гарячими. Приємного апетиту!

Соковиті каннеллоні з фаршем та сиром у духовці

Каннелонни з м’ясним фаршем та сиром, запечені в духовці, – незвичайне друге блюдо в стилі італійської кухні, і його можна приготувати навіть до святкового столу. Хоча страву за смаком схоже на наші макарони по-флотськи, але принцип готування іншого – сирі макаронні трубочки заповнюються будь-якою начинкою і запікаються в духовці, в соусі. У цьому рецепті сир додамо і в фарш, і в соус, і зробимо сирну скоринку. Вийде смачно.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 40-50 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Каннеллоні – 500 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки 10% – 500 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Сир – 400 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте продукти для приготування страви згідно рецептурі.

Крок 2. Почистіть і дрібно наріжте цибулини.

Крок 3. Заздалегідь розморожений фарш перекладіть в окремий посуд і додайте до нього цибульну нарізку.

Крок 4. Будь-який твердий сир подрібніть на крупній тертці і одну третину його додайте до фаршу.

Крок 5. Потім розбийте в фарш куряче яйце і насипте трохи чорного перцю. Фарш можна не солити. Ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 6. Приготованим фаршем акуратно, щоб не поламати, заповніть трубочки каннеллоні. До речі, фаршировані каннеллоні можна зберігати в морозилці.

Крок 7. Потім каннеллоні одним шаром укладіть у форму для запікання.

Крок 8. Зверху розкладіть їх, нарізані тонкими кружальцями помідори.

Крок 9. В окремій каструлі нагрійте вершки і розтопіть в них другу третину натертого сиру.

Крок 10. Цим соусом залийте каннеллоні у формі і посипте блюдо іншим сиром.

Крок 11. Запікайте каннеллоні в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40-50 хвилин, прикривши їх шматочком фольги. За цей час макарони просочаться вершками і вийдуть м’якими, але форму свою збережуть.

Крок 12. Приготовану страву можна подавати до столу, розклавши по сервировочным тарілках. Приємного апетиту!

Дуже смачні каннеллоні з фаршем із сметаною

Варіантом смачного італійського блюда будуть у вас каннеллоні з фаршем, запечені в сметані. Блюдо відрізняється соковитістю, ніжним смаком і меншою калорійністю, в порівнянні з традиційним запіканням під соусом «Бешамель». Ефектний зовнішній вигляд страви і вишуканий смак будуть вітатися і за святковим столом.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Каннеллоні – 4 шт.
  • Фарш – 250 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуються всі продукти для приготування страви відповідно до рецептури і потрібній кількості порцій. Фарш посипається сіллю з чорним перцем і добре перемішується. В щільний фарш додається невелика кількість води або сметани.

Крок 2. Приготованим фаршем заповнюються трубочки каннеллоне сирі або попередньо відварені, що зазвичай вказується на упаковці.

Крок 3. Потім фаршировані каннеллоне одним шаром і не щільно укладаються в форму для запікання відповідно до кількості порцій.

Крок 4. Сметана змішується з сіллю і будь-якими приправами по особистому смаку і нею заливаються трубочки у формі, тільки важливо, щоб сметана покрила їх повністю.


Крок 5. Блюдо посипається натертим на крупній тертці твердим сиром і прикривається шматочком фольги. Запікаються каннеллоні в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин. Потім фольга прибирається і триває запікання ще 10 хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 6. Приготоване блюдо подається до столу гарячим і в порційних тарілках. Приємного апетиту!

Як приготувати каннеллоні з фаршем і грибами?

З багатьох варіантів приготування каннеллоні з фаршем особливе місце займає начинка з додаванням грибів, які додають пікантний смак страви. Соус до них можна вибрати будь-по своєму смаку. У цьому рецепті запікаємо каннеллоні у духовці під соусом «Бешамель» і під сирною скоринкою. У фарш додаємо томатну пасту. Поєднання всіх інгредієнтів ідеальне блюдо може бути у вас смачним і ситним обідом.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 45 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Каннеллоні – 12 шт.
  • Свинина – 350 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Молоко – 1 л
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжі печериці почистіть і промийте під проточною водою.

Крок 2. Свинину промийте, обсушіть серветкою, наріжте шматочками і перемеліть на м’ясорубці.

Крок 3. Підготуйте потрібну кількість трубочок каннеллоні і ознайомтеся з інструкцією по їх приготуванню, адже деякі вироби потрібно трохи відварювати.

Крок 4. Підготовлені печериці наріжте маленькими шматочками.

Крок 5. Очищені цибулини також наріжте маленькими шматочками.

Крок 6. На одній сковорідці обсмажте в рослинному маслі свинячий фарш.

Крок 7. На іншій сковорідці і в розігрітій олії, обсмажте до золотистого кольору лушпиння нарізку, потім додайте нарізані шампіньйони і обсмажуйте до повного випаровування грибного соку.

Крок 8. Фарш обсмажуйте лише до легкого рум’яного кольору, адже важливо, щоб він не вийшов сухим.

Крок 9. У сковорідку до обсмаженою печерицям покладіть томатну пасту, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні пару хвилин. Потім вимкніть вогонь. Змішайте разом всі обсмажені інгредієнти і посоліть їх по своєму смаку. Начинку трохи остудіть і заповніть нею каннеллоні.

Крок 10. Сир для запікання подрібніть на крупній тертці або за допомогою блендера.

Крок 11. Для соусу розтопити в сотейнику вершкове мало, обсмажте в ньому три ложки борошна, потім налийте молоко і при помішуванні віночком, поваріть соус до густої консистенції. Посоліть соус по своєму смаку.

Крок 12. У форму для запікання налити половину приготованого соусу і покладіть фаршировані каннеллоні. Потім вироби залийте іншим соусом, посипте зверху подрібненим сиром і запечіть страву в духовці, розігрітій до 170°С протягом 45 хвилин. Страва готова! Можна подавати до обіду. Приємного апетиту!