Каннеллоні з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Каннеллоні з фаршем, приготовлені в духовці і як вишукана страва італійської кухні – це великі трубочки з начинкою, запечені під дуже смачним соусом. Макаронні вироби (cannelloni) насправді немаленькі, 10 см в довжину і 3 см діаметром. Вклавши всередину начинку з м’ясного фаршу, можна приготувати незвичайну закуску.

Каннеллоні з фаршем під соусом бешамель в духовці

Каннелонни з фаршем – це варіант нестандартного і цікавого оформлення м’ясної страви з максі-макаронами, переважаючого пельмені і лазанью. Кращим способом їх приготування, є запікання в духовці і під класичним «Бешамелем». Фарш готуємо заздалегідь, але можна використовувати і сирий. «Бешамель» готуємо традиційно: з борошна, молока, вершкового масла і спецій, причому соусу для запікання має бути чимало.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Каннеллоні 250 гр.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Помідор 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Для соусу:
  • Борошно 3 ст. л.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Молоко коров’яче 1 л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати каннеллоні з фаршем в духовці? Почистіть цибулю з зубками часнику і дрібно наріжте. Обсмажте цю нарізку на розігрітій олії до рум’яного кольору. Перекладіть в сковорідку м’ясний фарш і перемішайте з обсмаженою цибулею. У помідорів видалити шкірку і наріжте їх маленькими кубиками. Перекладіть помідори до фаршу і всі трохи обсмажте, тільки щоб фарш не вийшов сухим.
  2. Для соусу «Бешамель» розтопити в сотейнику вершкове масло, обсмажте в ньому три ложки борошна, налийте літр молока і перемішайте до однорідного стану, щоб не було грудочок борошна. Соус по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем і поваріть на невеликому вогні до консистенції рідкої сметани.
  3. Обсмажений фарш з овочами остудіть. Потім їм заповніть, тільки не занадто щільно, макаронні трубочки.
  4. У форму для запікання налити одну половину приготованого соусу. Покладіть в соус нафаршировані каннеллоні.
  5. Залийте ці заготовки другою половиною «Бешамеля».
  6. Духовку розігрійте до 180°С і на 30 хвилин поставте в неї форму з каннеллоні.
  7. Через 30 хвилин форму вийміть з духовки і посипте блюдо подрібненим на крупній тертці твердим сиром. Продовжіть запікання ще 15 хвилин.
  8. Запечені під соусом «Бешамель» каннелонни з фаршем подавайте до столу, не розкладаючи по порційних тарілках. Приємного апетиту!