Картопля, запечена у фользі в духовці – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Картопля, запечена у фользі в духовці – це простий і швидкий варіант приготування смачного овочевого страви. Готовий продукт виходить дуже ситним, апетитним і ароматним. Подавайте як самостійне блюдо або як гарнір. Для приготування картоплі використовуйте перевірені рецепти з покроковим описом процесу.

Картопля, запечена у фользі в духовці

Запікання в фользі – один із способів приготування картоплі, при якому максимально зберігається його натуральний смак. Такий картопля смачний сам по собі і може подаватися як, наприклад, легка вечеря. А якщо доповнити його пікантним соусом з зеленню, то звичний всім овоч перетворюється на ласощі. Пропонуємо запекти картоплю у фользі цілком і подати його саме з таким соусом – всі подробиці в рецепті.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сметана 3 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля зелена 3 пера
  • Петрушка 3 гілки
  • Кріп 3 гілки
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Масло вершкове 40 гр.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти картоплю у фользі в духовці? Бажано вибирати картоплю більш-менш однакового розміру, щоб запекался він за один і той же час. Ретельно моєму бульби під проточною водою. Шкірку ми очищати не будемо, тому, щоб бути впевненим у її чистоті, при митті використовуємо щітку.
  2. Промитий картоплю кладемо в каструлю, заливаємо водою так, щоб повністю покрити бульби, і ставимо на плиту. З моменту закипання варимо овочі протягом двадцяти хвилин. Наприкінці варіння протикаємо одну з картоплин тонким ножем – лезо має вільно входити в овоч. При необхідності збільшуємо час варіння – картопля повинен стати м’яким, але не перевареним.
  3. Після варіння воду зливаємо, а картоплі даємо охолонути до комфортної температури. Для кожної картоплини готуємо відрізок фольги за розміром. На кожен шматочок фольги капаємо трохи рослинного масла. Також змащуємо маслом поверхню самої картоплі. На кожному овоче робимо хрестоподібний надріз. У надріз кладемо по невеликому шматочку вершкового масла.
  4. картоплю Загортаємо у фольгу блискучою стороною всередину, піднімаючи краї фольги наверх і з’єднуючи їх – так потім буде легко розгорнути конструкцію. Картоплю потрібно залишати в такому положенні, щоб надріз з вершковим маслом опинився зверху під зібраними краями фольги. Укладаємо картоплю у фользі на деко і встановлюємо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом двадцяти хвилин.
  5. Доки картопля запікається, готуємо соус. Для цього всю зелень ретельно миємо й обсушуємо. Нарізаємо її максимально дрібно ножем на дошці.
  6. В невелику ємність поміщаємо сметану, майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Змішуємо часникову кашку зі сметанною сумішшю, перемішуємо.
  7. Додаємо в отриманий соус подрібнену зелень, перемішуємо.
  8. Картопля дістаємо з духовки, акуратно розгортаємо фольгу, щоб відкрити місце надрізу. Повертаємо овочі в духовку на верхній рівень і підрум’янюємо їх протягом десяти хвилин.
  9. Картопля дістаємо з духовки і викладаємо в надріз по ложечці приготовленого соусу. Подаємо запечена картопля прямо у фользі.

Приємного апетиту!