Курячі стегенця з картоплею в духовці – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Курячі стегенця з картоплею в духовці – універсальне блюдо, яке поєднує в собі м’ясо з гарніром і просте у приготуванні, без різних «заворотів» і екзотичних продуктів. Курячі ніжки перед запіканням 1-2 години маринуються в будь-якому маринаді і запікаються на огидніша під вершковим, сметанним або томатним соусом. Просто і смачно.

Картопля з курячими ніжками на деку в духовці

Рецептів запікання курячих ніжок з картоплею чимало, і в основі відмінності їх – маринад для м’яса, який роблять на основі і банального майонезу і сметани і йогурту, доповнюючи кетчупом, гірчицею, соєвим соусом. Аромат страви надають спеціями і для соковитості додають овочі. Готуємо страву в сметанному маринаді.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Куряча ніжка 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1.5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Для маринаду:
  • Сметана 200 гр.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Соус Чилі за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти курячі стегенця з картоплею в духовці? Відразу потрібно підготувати в потрібному для вас кількості, всі продукти за рецептурою. Заморожені гомілки заздалегідь розморозити в природних умовах.
  2. У окрему піалу перекласти сметану, насипати до неї сіль по своєму смаку, приправи. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Соус чилі додається тільки для любителів гострого. Ці інгредієнти перемішати до однорідності.
  3. Почистити і промити картоплю, цибулю і моркву.
  4. Овочі нашаткувати скибочками довільної форми та розмірів, і перекласти в миску. Налити до них половину приготованого сметанного соусу.
  5. Овочеву нарізку з соусом, добре перемішати і залишити на 15 хвилин.
  6. Курячі ніжки промити і обсушити серветкою. Ножем надрізати м’ясо у підстави ніжок, щоб трохи оголилася кістку, так як на гомілки надіваються папільотку. Підготовлені ніжки перекласти в окремий посуд, добре змастити рештою сметанним соусом і залишити для маринування на 30 хвилин.
  7. Деко з високими бортиками або форму для випічки, змастити рослинним маслом і рівним шаром укласти на нього овочеву нарізку в сметанному соусі. Підстави ніжок загорнути папільйотках з фольги, щоб вони не підгоріли, і укласти ніжки поверх шару овочів. Перелити на деко залишки соусу. Запікати страву в духовці, розігрітій до 200°С протягом однієї години.
  8. За час запікання ніжки 1-2 рази перевернути, для рівномірності приготування.
  9. Приготоване блюдо подати до столу гарячим і не розкладаючи на тарілки. Приємного апетиту!