Бургер в домашніх умовах

Бургер вже давно ні для кого не новинка гастрономії. Зараз цей фастфуд можна зустріти в меню фешенебельного ресторану. А на пікніках і домашніх вечірках це чи не основна страва. Ми підготували статтю з 10 рецептів бургерів, які ви легко можете повторити в домашніх умовах.

Соковиті гамбургери з яловичини в домашніх умовах

Заставу смачного бургера – це правильна яловича котлета. Вона повинна бути соковитою і не пережареної. Крім того, листя салату повинні бути свіжими і хрусткими, огірочки – ядреными, а помідори – соковитими і м’ясистими.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловича лопатка ¾ кг
  • Яловича грудинка ⅓ кг
  • Цибуля зелена 4 стебла
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Булочки з кунжутом 6 шт.
  • Огірки солоні 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Помідори 1 шт.
  • Салат Латук 1 шт.
  • Кетчуп за смаком
  • Гірчиця за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний бургер в домашніх умовах? Яловичу лопатку прокрутіть через м’ясорубку з великими отворами.
  2. Яловичу грудинку дрібно наріжте ножем. Змішайте обидва види м’яса.
  3. Зелений лук і зубчики часнику дрібно порубаєте ножем. Перець чилі очистити від насіння і дрібно наріжте. Подрібнені спеції додайте у фарш, перемішати.
  4. Мокрими руками сформуйте круглі плоскі котлети. Обробну дошку застеліть пергаментом, викладіть заготовки і приберіть їх на 15-20 хвилин у холодильник.
  5. Обсмажте котлети на сковороді-гриль по 3-4 хвилини з кожного боку.
  6. Булочки розріжте навпіл і обсмажте на сухій сковороді з боку розрізу. На нижню частину булки покладіть лист салату і котлету, полийте її кетчупом і гірчицею. Далі покладіть кільця червоного цибулі, кружечки помідорів і огірків.
  7. Накрийте бургер другою частиною булочки і відразу подавайте.

Приємного апетиту!

Як приготувати курячі бургери в домашніх умовах?

Ви знали, що фастфуд може бути не тільки смачним, але й корисним? Якщо підібрати правильні інгредієнти, то таке можливо. Пропонуємо вашій увазі чудовий, легкий, смачний і соковитий бургер з куркою.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Капуста пекінська – 60 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 5 % – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • цільнозернові Булочки – 2 шт.
  • Сир – 4 скибочки.
  • Йогурт натуральний – 4 ст. л.
  • Приправа для курки – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти для бургера за списком.

2. Овочі вимити. Пекінську капусту нашаткуйте тонкими смужками.

3. Огірок наріжте тонкими кружечками.

4. Моркву натріть на широкій тертці.

5. Капусту, огірок і моркву складіть в миску, додайте щіпку цукру, кмин і чайну ложку оцту, добре перемішайте.

6. Булочки розріжте навпіл і обсмажте на сухій сковороді з боку зрізу.

7. Курячу грудку посоліть і приправте перцем, покладіть зверху харчову плівку і відбийте.

8. Далі посипте куряче філе спеціями для курки.

9. На сковороді гриль обсмажте м’ясо з обох сторін до красивого рум’яного кольору.

10. Тепер залишилося зібрати бургери. Нижню частину булочки змастіть натуральним йогуртом, слідом викладіть пару столових ложок овочевої суміші. Далі покладіть скибочку сиру, на нього викладіть курячу відбивну, її також накрийте сиром. Накрийте бургер другою частиною булки, смачний і корисний перекус готовий.

Приємного апетиту!

Домашні бургери з котлетою зі свинини

Принадність домашніх бургерів ще і в тому, що ви можете підбирати продукти по своєму смаку, комусь подобаються свіжі огірки, а хтось віддає перевагу – солоні. Це відноситься і до біфштексу, можна зробити її абсолютно з будь-якого виду м’яса, наприклад, зі свинини.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чебрець – 1,5 ч. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Булочки – 8 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Перець кайенский – 1 щіпка.
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Цибуля червоний – 2 шт.
  • Листя салату – 8 шт.

Процес приготування:

1. Свинину прокрутіть через м’ясорубку, додайте подрібнену цибулю, гірчицю, чебрець, сіль і перець. Добре перемішайте інгредієнти і залиште фарш в холодильнику на годину.

2. Приготуйте соус для бургера: змішайте в мисці майонез, кетчуп, гірчицю і кайенский перець. Помідори та огірки наріжте кружечками, цибулю – півкільцями.

3. Дістаньте фарш з холодильника і посмажте з нього 8 круглих котлет. На одну котлету у вас піде приблизно 10 хвилин.

4. Булочки розріжте навпіл і обсмажте на сухій сковороді з боку розрізу.

5. Нижні половинки булочок змастіть соусом, далі покладіть лист салату, потім гарячу котлету. Далі покладіть по кілька кружалець помідора і огірка, додайте червоний лук. Накрийте бургер верхньою половиною булочки.

6. Бургери подавайте відразу після приготування, поки котлета не встигла охолонути.

Приємного апетиту!

Бургери з ковбасою в домашніх умовах

Якщо дати визначення бургерів, то це закритий бутерброд з м’ясом, овочами та соусом. А який бутерброд обходиться без ковбаси. Пропонуємо приготувати дуже швидкий варіант бургера з ковбасою, вам точно сподобається.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Булочка – 1 шт.
  • Ковбаса варена – 3-4 шматка.
  • Сир – 2 шматка.
  • Соус томатний – 1-2 ч. л.
  • Помідори – 0,5 шт.
  • Петрушка – 2 гілки.

Процес приготування:

1. Булочку розріжте навпіл, на нижню частину покладіть скибочки сиру.

2. Далі викладіть кружечки вареної ковбаси.

3. Ковбасу змастіть томатним соусом, накрийте другою частиною булочки і відправте бургер в мікрохвильовку на 1 хвилину.

4. Після цього на ковбасу покладіть пару кружечків помідора і кілька гілочок петрушки.

5. Поверніть верхню частину булки на місце і бургер готовий.

Приємного апетиту!

Домашні бургери в Макдональдсі

Домашня їжа завжди смачніше покупної, тому що приготовлена на 100 відсотків з якісних продуктів та з особливою любов’ю, майже як в Макдональдсі. Ділимося з вами чудовим рецептом домашнього бургера.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 90 хв

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Молоко – 500 мл
  • Булочки круглі білі – 4 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля червоний – 3 шт.
  • Огірки солоні – 7 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • пластинками Сир – 16 шт.
  • Булочки для бургерів – 16 шт.
  • Салат листовий – 1 упаковка.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет столовий – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Перець червоний гострий мелений – 1 ч. л.
  • Аджиномото – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Білі булочки розламайте на шматочки і замочіть в молоці.

2. Фарш викладіть в миску, додайте спеції і розмоклу булку, вимісіть все до однорідності.

3. Вологими руками сформуйте круглі котлети і посмажте їх на рослинній олії на помірному вогні. Слідкуйте за тим, щоб вони не підгоріли.

4. Цибулю наріжте тонкими кільцями, складіть в миску, полити оцтом, додайте цукор, чорний мелений перець і залиште маринуватися.

5. Солоні огірки наріжте тонкими пластинками.

6. Моркву очистіть і натріть на тертці для моркви по-корейськи. Моркву злегка пам’ятаєте руками, щоб вона дала сік, додайте до неї коріандр, червоний мелений перець, аджиномото і суміш перців, перемішайте і дайте трохи настоятися.

7. Листя салату помийте і дайте стекти рідини.

8. Булочки розріжте навпіл. Нижню частину булочок промажте майонезом. Верхню частину змастіть гірчицею.

9. Далі на нижню частину булочок покладіть листя салату, потім маринований лук.

10. На цибулю покладіть гарячі котлети.

11. Потім розкладіть по скибочці сиру і солоного огірка.

12. Останнім шаром покладіть моркву і накрийте верхньою частиною булочок.

13. Смачні домашні бургери готові, як ніби прямо з Макдоналдса.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковиті бургери на грилі?

З цим простим покроковим рецептом з приготуванням бургери на грилі впорається навіть самий недосвідчений кулінар. Такий варіант фастфуду прикрасить будь-яку вечірку на природі.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 80 хв

Порцій: 3.

Склад:

  • Булочку для бургера – 3 шт.
  • Сир плавлений – 3 шт.
  • Фарш яловичий – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Салат – 3 шт.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Рукола – 50 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус Біг-мак – за смаком.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • тертий Огірок маринований – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Розсіл огірковий – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Оцет білий винний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Булочки розріжте навпіл, викладіть їх на решітку і обсмажте до утворення хрусткої скоринки.

2. У яловичий фарш додайте подрібнену цибулю, сіль і мелений перець. Якщо фарш занадто сухий, влийте кілька столових ложок води, добре перемішайте.

3. Щоб котлети були ідеально рівними і однаковими за розміром, скористайтеся спеціальною круглою формою. На ґрати з обох сторін покладіть листи фольги, потім викладіть котлети і смажте їх по 7-9 хвилин з кожного боку.

4. Огірки, помідори і цибулю наріжте тонкими кружечками, зелень вимийте і просушіть.

5. Для соусу змішайте майонез, паприку, огірковий розсіл, подрібнений часник, гірчицю, винний оцет і терті солоні огірки. Можна приступати до складання бургера. На нижню частину булки покладіть лист салату, потім викладіть котлету, сир і трохи соусу. Далі покладіть помідор, цибуля, огірок і рукколу. Накрийте бургер верхньою частиною булочки і страва готова.

Приємного апетиту!

ПП бургери в домашніх умовах

Незважаючи на те, що фастфуд здебільшого вважається шкідливою їжею, можливі різні варіанти приготування. ПП бургер не зашкодить фігурі і наповнить організм енергією завдяки повільним вуглеводів, що входять до його складу. Приготувати таку смачну їжу цілком можна в домашніх умовах.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • ПП булочку для бургера – 5 шт.
  • Для маринування лука:
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Оцет 6 % – 2 ч. л.
  • Пребиосфит Фітнес – 1 гр.
  • Вода – 40 мл
  • Для начинки:
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Помідори – 130 гр.
  • Огірок солоний – 80 гр.
  • ПП кетчуп – 70 мл
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть його в миску, додайте оцет, воду і підсолоджувач. Цибуля повинен повністю зануритися в рідину, залиште маринуватися на деякий час.

2. Булочки розріжте навпіл і обсмажте на сухій сковороді до рум’яного кольору.

3. Фарш посоліть, приправте і відбийте, щоб він був більш щільним.

4. Вологими руками сформуйте котлети і посмажте їх на помірному вогні на сковороді з антипригарним покриттям. На кожну сторону піде по 3-5 хвилин.

5. Після цього можна перейти до складання бургерів. Нижню частину булочки змастіть кетчупом, далі покладіть котлету, її також змастіть тонким шаром кетчупу. Потім покладіть маринований цибулю, кружечки помідорів і скибочки солоного огірка. Верхню частину булочки також змастіть кетчупом і покладіть зверху. ПП бургер готовий.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бургерів з домашньої булочкою

Бургери, приготовлені в домашніх умовах з свіжоспеченої булочкою і котлетою з запалі з жару – справжня смакота і свято живота. Обов’язково побалуйте себе домашнім фастфудом, тим більше, що докладний покроковий рецепт для цього ми вам надамо.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Для тіста:
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 370 мл
  • Борошно – 650 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Кунжут – за смаком.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – 1,2 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для фаршу – за смаком.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Листя салату – 12 шт.
  • Соус – за смаком.
  • пластинками Сир – 12 шт.

Процес приготування:

1. Для початку необхідно спекти булочки. У миску налийте теплу воду і всипте дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть до кімнатної температури, додайте його в дріжджову масу. Далі викладіть в миску мед, розбийте одне куряче яйце і влийте молоко, перемішайте.

2. Поступово додайте просіяне борошно і замішують тісто. Воно повинно вийти гладким і еластичним. Зібрати тісто в кулю, викладіть в змащену олією миску і залиште на 1,5-2 години для зростання.

3. Коли тісто добре підніметься, обімніть його руками і розділіть на 12 рівних частин. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки на невеликій відстані один від одного. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште ще на годину.

4. Після цього змастіть заготовки збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікайте булочки в духовці при 200 градусах 15-18 хвилин. Готові булочки повністю остудіть на гратах.

5. У м’ясний фарш додати сіль і спеції, добре перемішайте. Вологими руками сформуйте круглі котлети по розміру булочок.

6. Смажте котлети на помірному вогні на сковороді з антипригарним покриттям по 3 хвилини з кожного боку.

7. Огірки наріжте тонкими кружечками.

8. У помідорів виріжте місце кріплення плодоніжки і також наріжте кружальцями.

9. Булочки розріжте навпіл, нижню частину булки змастіть соусом, покладіть котлету.

10. Далі покладіть по кілька кружалець огірків і помідорів.

11. На овочі покладіть по платівці сиру, потім лист салату і накрийте все другою частиною булочки.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт бургера з шинкою

По цьому рецепту приготуємо простий варіант домашніх бургерів з шинкою. Вони чудово підійдуть для перекусу або для ситного пізнього сніданку в прикуску з чашкою ароматного чаю.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Булочку для бургера – 2 шт.
  • Шинка – 100 гр.
  • Сир плавлений – 0,5 шт.
  • Морква по-корейськи – 70 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1-2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти зі списку, щоб вони були у вас під рукою.

2. Булочки розріжте навпіл.

3. Кожну частину булочок обсмажте на сухій сковороді з обох сторін.

4. Нижню частину булочок змастіть майонезом і гірчицею.

5. Далі покладіть по шматку шинки.

6. На шинку покладіть кілька шматочків плавленого сиру.

7. Потім трохи корейської моркви без соку.

8. Твердий сир наріжте тонкими пластинками і покладіть поверх моркви.

9. Далі покладіть по парі кружечків помідорів.

10. Додайте ще трохи майонезу і рубаною зелені за бажанням.

11. Накрийте бургер верхньою частиною булки і можна насолоджуватися смачною їжею. При бажанні перед подачею можна підігріти бургери в мікрохвильовці.

Приємного апетиту!

Як приготувати простий і смачний бургер з беконом?

Бургери прийшли до нас з американської кухні і так полюбилися, що їх готують повсюдно в різних варіаціях. Цей рецепт присвячений бургерів, в якому поряд з традиційною м’ясної котлетою використовується ще і бекон.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • хлібний М’якуш – 20 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Соус барбекю – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 20 гр.
  • Булочки для бургерів – 3-4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У м’ясний фарш додати яйце, подрібнену цибулю і розмочений у молоці хлібний м’якуш. Все добре перемішайте.

2. Далі всипте борошно, сіль і спеції, ще раз добре перемішайте.

3. З фаршу сформуйте круглі котлети по розміру булки і обсмажте на сковороді з обох сторін.

4. Бекон наріжте тонкими смужками і окремо обсмажте до рум’яного кольору.

5. У мисці змішайте майонез і соус барбекю.

6. Булочки розріжте навпіл і обсмажте на сухій сковороді з боку надрізу.

7. Сир і маринований огірок наріжте тонкими пластинками, помідори – кружечками.

8. Тепер можна приступити до складання бургера. Нижній шар бургера змастіть соусом, викладіть котлету, її також промажте соусом, слідом покладіть обсмажений бекон. Далі покладіть сир.

9. Потім покладіть помідори і маринований огірок. Накрийте бургер другою частиною булки. Блюдо готове.

Приємного апетиту!