Фарширована щука – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Фарширована щука — блюдо, яке виходить неймовірно смачним і ефектно виглядає на столі. Про фаршированої щуки чули всі, але не всі пробували. Ми підібрали 8 рецептів, які ви легко зможете повторити вдома.

Фарширована щука, запечена в духовці цілком

Щука – це та риба, яку часто рибалки приносять додому. І звичайно ж краще рішення для неї – це нафарширувати і запекти цілком. У вас вийде грандіозне блюдо для всієї родини.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Щука 700 гр.
  • Батон 100 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис білий 50 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати фаршировану щуку в духовці? Рибу помийте і очистіть від луски. Відріжте голову і видаліть зябра.
  2. Робіть надрізи по колу, відокремлюючи шкіру від м’яса.
  3. Акуратно, не поспішаючи зніміть шкіру.
  4. М’ясо відокремте від кісток.
  5. Батон замочити в молоці.
  6. Зелень дуже дрібно наріжте. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на кілька великих частин.
  7. Пропустіть через м’ясорубку філе щуки, ріпчасту цибулю і батон.
  8. Змішайте рибу, батон, цибулю, зелень і варений рис, приправте і посоліть за смаком.
  9. Змішайте рибу, батон, цибулю, зелень і варений рис, приправте і посоліть за смаком.
  10. Отриманою масою наповніть шкірку від щуки. Не варто набивати туго, шкіра може лопнути.
  11. Фольгу змастіть рослинною олією, викладіть на неї фаршировану щуку, змастіть її майонезом і прикладіть до тушки голову.
  12. Загорніть рибу у фольгу і покладіть на деко. Запікайте щуку при 180 градусах протягом години. Спочатку повністю остудіть рибу, потім зніміть фольгу і подавайте на стіл в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!