Фарширована щука – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Фарширована щука — блюдо, яке виходить неймовірно смачним і ефектно виглядає на столі. Про фаршированої щуки чули всі, але не всі пробували. Ми підібрали 8 рецептів, які ви легко зможете повторити вдома.

Фарширована щука, запечена в духовці цілком

Щука – це та риба, яку часто рибалки приносять додому. І звичайно ж краще рішення для неї – це нафарширувати і запекти цілком. У вас вийде грандіозне блюдо для всієї родини.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Щука 700 гр.
  • Батон 100 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис білий 50 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати фаршировану щуку в духовці? Рибу помийте і очистіть від луски. Відріжте голову і видаліть зябра.
  2. Робіть надрізи по колу, відокремлюючи шкіру від м’яса.
  3. Акуратно, не поспішаючи зніміть шкіру.
  4. М’ясо відокремте від кісток.
  5. Батон замочити в молоці.
  6. Зелень дуже дрібно наріжте. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на кілька великих частин.
  7. Пропустіть через м’ясорубку філе щуки, ріпчасту цибулю і батон.
  8. Змішайте рибу, батон, цибулю, зелень і варений рис, приправте і посоліть за смаком.
  9. Змішайте рибу, батон, цибулю, зелень і варений рис, приправте і посоліть за смаком.
  10. Отриманою масою наповніть шкірку від щуки. Не варто набивати туго, шкіра може лопнути.
  11. Фольгу змастіть рослинною олією, викладіть на неї фаршировану щуку, змастіть її майонезом і прикладіть до тушки голову.
  12. Загорніть рибу у фольгу і покладіть на деко. Запікайте щуку при 180 градусах протягом години. Спочатку повністю остудіть рибу, потім зніміть фольгу і подавайте на стіл в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати фаршировану щуку по-єврейськи?

Фарширована щука – страва актуальне в усі часи. Знавці єврейської кухні точно знають толк у цій справі. Фарширована щука готується на подушці з овочів, це робить страву ще більш соковитим і ароматним.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Щука свіжа – 4,5 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Лушпиння цибулі – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Хліб – 2 шматка.
  • Вода – 1 склянка
  • Перець запашний горошком – 4-5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 5-6 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Буряк – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Щуку помийте і очистіть від луски. Відріжте голову, видаліть зябра і очі, зніміть шкіру з тушки, не порушуючи її цілісність.

2. Хліб замочіть у воді на кілька хвилин. Дві цибулини очистіть від лушпиння. Філе щуки відокремте від кісток. Пропустіть через м’ясорубку філе щуки, хліб і цибулю. Отриманий фарш посоліть і приправте за смаком, додайте рослинне масло і перемішайте.

3. Фаршем начиніть шкірку.

4. Дві цибулини, моркву і буряк очистіть і наріжте кружечками. На дно форми для запікання викладіть овочі. Також покладіть лушпиння цибулі, перець горошком, лавровий лист і трохи рослинного масла. На овочеву подушку викладіть фаршировану щуку. Влийте воду так, щоб вона злегка покрила рибу. Голову щуки відваріть окремо.

5. Поставте форму в духовку, розігріту до 220 градусів, доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть температуру до 120, щоб вода злегка кипіла, всипте сіль і цукор. Тушкуйте щуку 1,5 години. Готову щуку остудіть, наріжте порціями, прикрасьте і подавайте разом з головою.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування фаршированої щуки у фользі

В сезон вдалої риболовлі можна побалувати своїх близьких фаршированою щукою. Рибу запікають у фользі зі смачною соковитою начинкою, яку можна в наслідок подавати як гарнір.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Щука – 1 шт.
  • Рис дліннозерновой – 80 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майоран – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 3 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Щуку помийте і зчистите луску. Зробіть надріз в нижній частині голови і вздовж черевця, видаліть нутрощі і зябра. Ще раз промийте щуку.

2. Розгорніть тушку, всередині і зовні промажте щуку сіллю, меленим перцем і подрібненим часником.

3. Рис зваріть у великій кількості води, посоліть за смаком. Готовий рис промийте.

4. Дві цибулини і моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі. Наприкінці посоліть і приправте за смаком.

5. Змішайте рис з засмажкою, додайте яйце і сухі трави.

6. Розстеліть фольгу на рівній поверхні в два шари, змастіть її рослинним маслом. Розкладіть по ній нарізані кільцями цибулю

7. Щуку нафаршируйте начинкою, краю тушки скріпіть нитками.

8. Викладіть щуку на фольгу.

9. Змастіть щуку сумішшю гірчиці і сметани, зверху розкладіть шматочки лимона.

10. Загорніть рибу у фольгу і викладіть її на деко. Запікайте щуку 1,5 години при 190 градусах.

11. Коли страва буде готове, акуратно розгорніть фольгу, викладіть рибу на плоску тарілку і прикрасьте по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Дуже смачна щука фарширована овочами

Риба і овочі – основа смачного і корисного страви. Приготувати щуку, фарширований овочами, – досить трудомістке заняття, але завдяки докладному рецептом у вас все вийде з першого разу.

Час готування: 135 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Щука – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 160 гр.
  • Мало соняшникову – 60 мл
  • Морква – 160 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Хліб – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Очистити щуку від луски, зробіть надріз в районі голови.

2. Через отримане отвір видаліть нутрощі і виріжте ножицями зябра.

3. Далі піднімаючи голову з допомогою маленького ножа відокремте шкіру від м’яса. Це тонка робота, на яку у вас піде більше всього часу.

4. Головне завдання полягає в тому, щоб зняти шкіру, не порушуючи її цілісність. Відокремте філе від кісток.

5. Філе щуки пропустити через м’ясорубку.

6. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.

7. Потім окремо обсмажте нарізані кубиками гриби.

8. Хліб розмочіть в молоці, потім пропустіть його через м’ясорубку. Змішайте в мисці рибне філе, засмажку з овочів, гриби і хлібну масу, розбийте одне яйце.

9. Зелень вимити, обсушити і дрібно наріжте ножем. Вершкове масло наріжте дрібними кубиками. Додайте в начинку зелень і масло, перемішайте. Приправте і посоліть за смаком.

10. Отриманим фаршем наповніть щуку. Нитками прихопіть голову, щоб рибка виглядала цілісною.

11. На деку розстеліть фольгу, викладіть щуку, змастіть її майонезом. Запікайте щуку під фольгою при 180 градусах 60 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте ще 15 хвилин.

12. Акуратно перекладіть щуку на блюдо, прикрасьте зеленню і лимоном на свій смак і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Фарширована щука з грибами на святковий стіл

Завдяки низькому відсотку жиру щука вважається дієтичним продуктом. Найбільш відоме блюдо з участю цієї риби – це фарширована щука, її подають на офіційних банкетах, ювілеї та весілля.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Щука – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Гриби – 250-300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сало – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Щуку помийте, очистіть від луски, видаліть зябра.

2. На тушці зробіть надріз навколо голови, але повністю голову не зрізайте. Акуратними невеликими надрізами зріжте шкіру.

3. Відокремте філе від кісток і разом з салом пропустіть через м’ясорубку.

4. Цибулю і моркву очистіть, подрібніть і обсмажте на рослинному маслі до готовності.

5. Гриби почистіть, помийте, наріжте і обсмажте до золотистого кольору. Змішайте рибний фарш, одне яйце і засмажку з цибулі, моркви і грибів. Отриману масу посоліть і приправте за смаком.

6. Начиніть щуку фаршем і викладіть на деко. З допомогою зубочисток приподымите плавець і щелепи, розправте хвіст. Випікайте фаршировану щуку при температурі 180 градусів близько години. Коли щука буде готова, охолодіть її, прикрасьте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт щуки фаршированої рисом

Фарширована щука – це дуже незвичайний і ефектні спосіб приготування рибного блюда. До такого страву навіть не ніжно готувати гарнір, він вже знаходиться всередині щуки.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Щука – 1 шт.
  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Щуку помийте, очистіть від луски, відріжте голову і акуратно виріжте філе разом з кістками і нутрощами, не порушуючи цілісності шкіри.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.

3. Морква, помийте, очистіть і натріть на тертці. На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву до готовності.

4. Рис зваріть в підсоленій воді.

5. Філе щуки відокремте від кісток, прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте рибний фарш, рис, зажарку, додайте спеції і сіль за смаком.

6. Також додайте в начинку манну крупу, ще раз перемішайте.

7. Покладіть начинку на шкірку щуки.

8. Рибу змастіть рослинним маслом, викладіть її на деко і приєднайте голову. На деко влийте трохи води.

9. Випікайте фаршировану щуку при 170 градусах протягом 2 годин. Перед подачею охолодіть щуку і прикрасьте по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти фаршировану щуку з гречкою в духовці?

Придумали фарширувати щуку навіть не наші пробабушки. Це страва з довгою історією. Раніше щуку найчастіше готували з гречкою. Якщо у вас намічається велике торжество, то фарширована щука точно прикрасить ваш стіл і порадує гостей своїм смаком.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Щука – 1,8-2 кг
  • Крупа гречана – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Батон – 2 скибки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Крупу гречану промийте і зваріть. Печериці промийте, наріжте і відваріть протягом 2 хвилин. Цибулю і моркву наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

2. Щуку помийте, очистіть від луски і нутрощів.

3. За допомогою ложки відокремте м’якоть від шкіри, причому намагайтеся не пошкодити шкіру. М’ясо щуки разом з салом і хлібом пропустіть через м’ясорубку.

4. Змішайте рибний фарш, засмажку з овочів, гриби, гречку і одне сире яйце. Отриману масу приправити і посоліть за смаком.

5. Починайте фарширувати щуку від хвоста і відразу прихватывайте краю шкурки ниткою.

6. Щуку викладіть на фольгу, з усіх боків змастіть її майонезом.

7. Загорніть щуку у фольгу і помістіть в розігріту до 170 градусів духовку. Запікайте блюдо 40-60 хвилин. Потім фольгу можна розкрити та дати щуку підрум’янитися, залишивши її в духовці ще на 20 хвилин. Час приготування залежить від маси щуки і потужності вашої духовки.

8. Готову фаршировану щуку подавайте на стіл в гарячому вигляді з овочами і зеленню.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування щуки фаршированої морквою і цибулею

Щука фарширована цибулею і морквою, виглядає грандіозно при мінімальних витратах. Продукти використовуються найпростіші, їх можна придбати на найближчому ринку, а щуку і ту самостійно виловити в річці. Таким чином, ця страва може бути, як дачним обідом, так і цвяхом званої вечері.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Щука – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для риби – на смак.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистіть і обмийте водою. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.

2. На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву до м’якості.

3. Щуку очистіть від луски, відріжте голову і плавники. Потім натріть тушку з усіх боків лимоном.

4. Після цього змастіть рибу всередині і зовні сіллю і спеціями.

5. Вкладіть всередину щуки засмажку з цибулі і моркви, скріпіть краю тушки зубочистками.

6. Замотайте щуку у фольгу і запікайте при 160 градусах 60 хвилин.

7. Готову фаршировану щуку подавайте на стіл, прикрасивши гілочками зелені і часточками лимона.

Приємного апетиту!