Тушкована капуста з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста з м’ясом – апетитне і просте у виконанні домашнє частування. Його можна подавати до сімейного обіду або вечері. Поживне м’ясо чудово поєднується з соковитою і ніжно капустою. Порадуйте себе і близьких цікавою стравою. Для цього використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді

Капуста – відмінний універсальний овоч, до того ж, вельми корисний. У тушкованому вигляді вона відмінно підходить і для дієтичного харчування, і для дитячої. У даному рецепті пропонуємо приготувати її з м’ясом. Таке блюдо вийде ситним і поживним – відмінний варіант обіду для всієї родини. Для того, щоб всі компоненти, крім капусти, приготувалися рівномірно, необхідно поетапно закладати їх в сковороду і стежити за часом гасіння. Всі особливості готування покроково вказані нижче.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білокачанна ½ головки
  • Свинина 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт. великий
  • Морква 1 шт. велика
  • Сіль по смаку
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Петрушка для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану капусту з м’ясом? М’ясо обсушуємо і нарізаємо кубиками розміром близько півтора-двох сантиметрів. Бажано різати упоперек волокон: так в готовому стані м’ясні шматочки відчуваються м’якше і ніжніше. У глибокій товстостінній сковороді розігріваємо рослинне рафінована олія. Викладаємо на сковороду нарізане м’ясо. закриваємо кришкою і тушкуємо десять-п’ятнадцять хвилин, періодично помішуючи.
  2. Ріпчаста цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. додаємо до м’яса. Обсмажуємо його до прозорості при періодичному помішуванні.
  3. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Висипаємо її поверх цибулі і все перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати овочеву суміш з м’ясом , підтримуючи температуру плити на середньому значенні. Морква повинна стати м’якше. При необхідності доливаємо ще рослинного масла.
  4. Поки м’ясо гаситься з луком і морквою, тонко шаткуємо білокачанну капусту. Потім мнемо руками, щоб пом’якшити грубі волокна і зробити її ніжніше. Після закінчення зазначеного часу висипаємо капусту в сковороду до решти інгредієнтів.
  5. Перемішуємо всі разом. Спочатку може здатися, що вся капуста не поміститься. Якщо розмір сковороди не дозволяє відразу додати весь обсяг овоча, то кладемо частинами. Через пару хвилин після додавання першої порції капуста помітно зменшується в об'ємі – можна висипати вже наступну частину. При гасінні також важливо не додавати води, інакше страва вийде ненасиченим. Овочі досить соковиті і виділяють разом з м'ясом достатньо рідини, щоб маса не підгоріла і стала м'якою. Після додавання капусти тушкуємо все разом протягом двадцяти – тридцяти хвилин. Волокна м'яса і капуста мають розм'якнути.

  6. Перемішуємо всі разом. Спочатку може здатися, що вся капуста не поміститься. Якщо розмір сковороди не дозволяє відразу додати весь обсяг овоча, то кладемо частинами. Через пару хвилин після додавання першої порції капуста помітно зменшується в об’ємі – можна висипати вже наступну частину. При гасінні також важливо не додавати води, інакше страва вийде ненасиченим. Овочі досить соковиті і виділяють разом з м’ясом достатньо рідини, щоб маса не підгоріла і стала м’якою. Після додавання капусти тушкуємо все разом протягом двадцяти – тридцяти хвилин. Волокна м’яса і капуста мають розм’якнути.
  7. За п’ять хвилин до готовності додаємо в сковороду сіль за смаком, а також горошки чорного перцю і лаврове листя. Після додавання спецій масу добре перемішуємо і накриваємо кришкою, щоб пряний аромат просякнутий кожен шматочок.
  8. Після приготування тушкованої капусти бажано дати постояти перед подачею десять-п’ятнадцять хвилин. Страва охолоне до комфортної температури і стане насиченим. Подавати можна, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!