Лангустини на мангалі – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Лангустини на мангалі — це оригінальна ідея для пікніка з сім’єю або друзями. Морський продукт порадує своїм зовнішнім виглядом і неймовірним смаком. Приготуйте яскраве блюдо, яке нічим не поступиться ресторанної подачі. Беріть на замітку 4 покрокових кулінарних рецепту!

Як смачно приготувати лангустінов на решітці на мангалі?

Яскраві лангустини на багатті можна приготувати на решітці за 25 хвилин. Гаряча закуска на багатті послужить відмінним приводом зібрати разом друзів або рідних. Справляться навіть новачки в кулінарній справі!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Лангустини 300 гр.
  • Лимон ½ шт.
  • Сіль морська за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Лайм для подачі
  • Листовий салат для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати лангустини на мангалі? Їх можна купити без панцира і голови. В іншому випадку – потрібно самостійно очистити продукт. Важливо видалити чорну смугу вздовж хребта.
  2. Підготовлений морепродукт викладаємо на тарілку і поливаємо його соком половинки лимона. Відразу ж додаємо за смаком спеції і морську сіль.
  3. На мангал з вугіллям кладемо решітку. По ній розподіляємо лангустини в спеціях. Готуємо близько 5 хвилин при сильному жарі багаття.
  4. Акуратно перевертаємо продукт. Готуємо з іншого боку ще стільки ж.
  5. Викладаємо готові лангустини на сервірувальну тарілку з листочками салату. Прикрашаємо блюдо часточками лайма і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування лангустінов в панцирі на мангалі

Морепродукти на багатті – яскрава і неймовірно смачна кулінарна ідея. Приготуйте апетитні лангустини в панцирі по простому рецептом, на який ви не витратите багато часу. Страву можна подавати як на природі, так і вдома.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лангустини – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль морська – за смаком.

Процес приготування:

1. Лангустини в панцирі заздалегідь розморожуємо і промиваємо. Очищати від панцира їх не потрібно, однак можна зробити невеликий надріз в області хребта і видалити чорну смугу, щоб не було зайвої гіркоти.

2. Перекладаємо підготовлений продукт в целофановий пакет. Обсипаємо заготівлю морською сіллю і поливаємо лимонним соком. Акуратно розмішуємо вміст, щоб додаткові інгредієнти рівномірно розподілилися.

3. Перекладаємо лангустини на решітку. Її розміщуємо над мангалом з гарячими вугіллями. Готуємо приблизно 5-7 хвилин.

4. Після цього акуратно за допомогою щипців перевертаємо морепродукти. Тримаємо на вогні ще близько 5 хвилин.

5. Готові лангустина прибираємо з мангалу і перекладаємо на велику тарілку. Доповнюємо блюдо лавровими листками і часточками лимона. Можна пробувати!

Неймовірно смачні лангустини в маринаді на мангалі

Відмінний варіант морської закуски для компанії – лангустини, приготовані на свіжому повітрі. Щоб блюдо вийшло максимально насиченим і яскравим, замаринуйте його в ароматному соусі.

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лангустини – 1 кг
  • Гірчиця – 100 гр.
  • устричний Соус – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лайма – 2 ст. л.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для подання:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лайма – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Викладаємо потрібну кількість лангустин в глибоку тарілку.

2. Підготуємо необхідні продукти для приготування пікантного маринаду.

3. У загальній посуді з’єднуємо гірчицю, устричний соус, олія, лаймовий сік, сіль, перець і подрібнені зубчики часнику. Ретельно розмішуємо масу.

4. Переливаємо ароматну суміш до лангустинам. Розмішуємо вміст і маринуємо не менше однієї години.

5. В цей час можна приготувати соус для подачі з авокадо і спецій. Підготуємо потрібні продукти.

6. До стану однорідної кашки подрібнюємо і перемішуємо авокадо, петрушку, часник, гірчицю, сік лайма, масло, сіль і перець.

7. Мариновані морепродукти можна викладати на решітку. Готуємо інгредієнт на багатті близько 7 хвилин, регулярно перевертаючи її.

8. Після готовності перекладаємо лангусти на тарілку. Прикрашаємо блюдо і подаємо разом з соусом. Приємного апетиту!

Як просто і смачно посмажити лангустінов з соєвим соусом на мангалі?

Соковиті лангустини на багатті виходять після маринування у соєвому соусі. Цікаве і яскраве за смаком блюдо оцінять ваші близькі та гості. Приготуйте блюдо для незабутнього домашнього пікніка.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Лангустини – 2 кг
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Лангустини розморожуємо, промиваємо під водою і робимо у них на хребті невеликий надріз.

2. Руками або за допомогою пінцета витягаємо чорні смуги – стравохід. Це прибере зайву гіркоту готового страви.

3. Занурюємо морські продукти у велику зручну ємність. Посипаємо їх червоним меленим перцем, подрібненими зубчиками часнику і поливаємо соєвим соусом з лимонним соком. Розмішуємо і маринуємо близько 2 годин.

4. Перекладаємо підготовлені лангустини на решітку. Встановлюємо її на мангал з гарячим вугіллям.

5. Готуємо страву з обох сторін за 4-5 хвилин.

6. Ароматні і рум’яні лангустини готові. Викладаємо їх на тарілки, доповнюємо лимонними часточками і подаємо до столу!