Креветки у вершковому соусі – 8 рецептів приготування з фото покроково

Креветки у вершковому соусі – це те блюдо, яке може урізноманітнити повсякденні сімейні вечері або стати чудовою прикрасою святкового столу. Його можна їсти з хлібом як окрему страву або доповнити вершковим соусом пасту. У будь-якому випадку ви отримаєте гастрономічне задоволення.

Креветки в вершково-часниковому соусі смажені на сковороді

Смажені креветки дуже смачні. Це відмінна закуска або навіть основне гаряче блюдо. А приготовані в вершках з часником морепродукти отримують ніжний смак і чудовий аромат. Готується блюдо швидко і просто, але результат вражає. Ви точно захочете повторювати цей рецепт знову і знову!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Креветки свіжі 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Борошно 1 ч. л.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Вершки 200 гр.
  • Петрушка 1 гілочка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 1 зуб.

Процес приготування:

  1. Як приготувати креветки у вершковому соусі? Очистіть від лушпиння цибулю і часник, злегка промийте і просушіть овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Часник пропустити через часникодавку. Якщо такого приладу у вас немає, наріжте зубчик як можна дрібніше і злегка притисніть поверхнею ножа. Розтопити шматочок вершкового масла на сковороді. На ньому обсмажте подрібнені цибуля та часник. Періодично помішуючи, доведіть овочі до золотистого кольору.
  2. Вимийте помідори і наріжте його невеликими кубиками. Додайте в сковороду до цибулі. При бажанні можете зняти з овоча шкірку. Для цього помістіть його в миску з окропом на 3-4 хвилини. Після цього зняти шкірку буде набагато легше. Очищення помідора робить соус більш однорідним, без зайвих шматочків.
  3. В цей же час всипте в сковороду чайну ложку борошна і ретельно перемішайте. Влийте вершки і ще раз перемішайте. Якщо соус, на ваш погляд, виходить дуже густим, розведіть його невеликою кількістю молока.
  4. Варено-морожені креветки очистити від голів і панцира, попередньо розморозивши молюски. Також можна використовувати вже очищені морепродукти. Викладіть креветки у посуд з соусом. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте таким чином, щоб кожну креветку покривав шар соусу. Тушкуйте 5-7 хвилин на повільному вогні.
  5. Вимийте і просушіть петрушку паперовими рушником. Дрібно нашаткуйте і додайте креветки зеленню. Вимкніть вогонь, страва готова. Подавайте креветки у вершковому соусі гарячими зі свіжим пшеничним хлібом.

Приємного апетиту!