Креветки у вершковому соусі – 8 рецептів приготування з фото покроково

Креветки у вершковому соусі – це те блюдо, яке може урізноманітнити повсякденні сімейні вечері або стати чудовою прикрасою святкового столу. Його можна їсти з хлібом як окрему страву або доповнити вершковим соусом пасту. У будь-якому випадку ви отримаєте гастрономічне задоволення.

Креветки в вершково-часниковому соусі смажені на сковороді

Смажені креветки дуже смачні. Це відмінна закуска або навіть основне гаряче блюдо. А приготовані в вершках з часником морепродукти отримують ніжний смак і чудовий аромат. Готується блюдо швидко і просто, але результат вражає. Ви точно захочете повторювати цей рецепт знову і знову!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Креветки свіжі 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Борошно 1 ч. л.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Вершки 200 гр.
  • Петрушка 1 гілочка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 1 зуб.

Процес приготування:

  1. Як приготувати креветки у вершковому соусі? Очистіть від лушпиння цибулю і часник, злегка промийте і просушіть овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Часник пропустити через часникодавку. Якщо такого приладу у вас немає, наріжте зубчик як можна дрібніше і злегка притисніть поверхнею ножа. Розтопити шматочок вершкового масла на сковороді. На ньому обсмажте подрібнені цибуля та часник. Періодично помішуючи, доведіть овочі до золотистого кольору.
  2. Вимийте помідори і наріжте його невеликими кубиками. Додайте в сковороду до цибулі. При бажанні можете зняти з овоча шкірку. Для цього помістіть його в миску з окропом на 3-4 хвилини. Після цього зняти шкірку буде набагато легше. Очищення помідора робить соус більш однорідним, без зайвих шматочків.
  3. В цей же час всипте в сковороду чайну ложку борошна і ретельно перемішайте. Влийте вершки і ще раз перемішайте. Якщо соус, на ваш погляд, виходить дуже густим, розведіть його невеликою кількістю молока.
  4. Варено-морожені креветки очистити від голів і панцира, попередньо розморозивши молюски. Також можна використовувати вже очищені морепродукти. Викладіть креветки у посуд з соусом. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте таким чином, щоб кожну креветку покривав шар соусу. Тушкуйте 5-7 хвилин на повільному вогні.
  5. Вимийте і просушіть петрушку паперовими рушником. Дрібно нашаткуйте і додайте креветки зеленню. Вимкніть вогонь, страва готова. Подавайте креветки у вершковому соусі гарячими зі свіжим пшеничним хлібом.

Приємного апетиту!

Паста Фетучіні з креветками у вершковому соусі

Фетучіні – одна з найвідоміших і популярних італійських паст. На її основі готують безліч італійських страв, що складаються з самих макаронів і різноманітних соусів. Найбільше до неї підходять саме вершкові соуси. Паста і морепродукти – одні з головних продуктів італійської дієти.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Паста фетучіні – 400-500 гр.
  • Креветки – 500 гр.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Вершки – 2 склянки
  • Вино біле сухе – ¼ склянки
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Перець кайенский мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте креветки. Можете використовувати ті, що вам подобаються більше за смаком і розміром, зовсім не обов’язково брати королівські. У магазинах вони найчастіше продаються варено-мороженими. Тому просто розморозьте їх, залишивши при кімнатній температурі. Не вдавайтеся до використання гарячої води або мікрохвильовки, щоб молюск не втратив свій смак. Обробіть їх, відокремивши голову і панцир. При наявності стравоходу вийміть його з допомогою зубочистки.

2. Зубчики часнику злегка притисніть поверхнею ножа. Очистіть їх від лушпиння. Сполосніть часник під проточною водою. Дуже дрібно нарубаєте овоч.

3. На середній тертці натріть пармезан. Він знадобиться майже в самому кінці готування. Тому перекладіть його в мисочку і накрийте харчової плівкою. Залиште в бік.

4. Приготуйте пасту фетучіні. У каструлю налийте холодну воду і поставте на великий вогонь. Доведіть до кипіння. Киплячу воду підсолити. Це важливо зробити саме на цьому етапі, так як з’являється хімічна реакція робить макарони більш пружними. В цей же час додайте трохи оливкового масла, яке на 90% гарантує вам те, що паста не злипнеться. Помістіть в каструлю з киплячою водою фетучіні і зменшіть вогонь. Акуратно перемішайте вироби дерев’яною паличкою, щоб вивести зайвий крохмаль. Варіть протягом часу, зазначеного на пачці, до стану аль-денте. Зазвичай це займає більше 5-7 хвилин. Відкиньте зварені макарони на друшляк і дайте стекти рідини. Промивати не потрібно!

5. Поставте на середній вогонь сковороду, змащену залишилися оливковою олією. У розігріту посуд перекладіть подрібнений часник і пасеруйте його 1-2 хвилини. Влийте біле вино і готуйте ще хвилину, щоб випарувати алкоголь. Додайте вершки, не використовуйте занадто жирні, 20% цілком достатньо. Посоліть, додайте спеції. Зменшіть вогонь до мінімального і готуйте соус протягом 3-5 хвилин, до загусання. Періодично помішуйте.

6. Викладіть в сковороду підготовлені креветки і тушкуйте ще 4 хвилини. Молюски за цей час повинні пройнятися вершковим смаком.

7. Переступайте через це до сервіровці відразу ж по готовності, поки соус не охолов і не став надто густим. На велику тарілку викладіть порцію пасти. Зверху полийте вершковим соусом з креветками. Посипте тертим пармезаном і прикрасити подрібненою свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Креветки у вершковому соусі в духовці

Всім відомо, що смаження додає будь-якому, навіть самому дієтичного продукту, калорій. Смажене у більшості людей відразу ж асоціюється з жирним і шкідливим. Спеціально для тих, хто стежить за своєю фігурою, існує спосіб приготування креветок у вершковому соусі в духовці. Це і смачно, і корисно.

Час приготування – 15 хвилин

Час готування – 25 хвилин

Порції – 2-3

Склад:

  • Креветки – 300 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Вершки – 200-250 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець пекучий мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Розморозьте варено-морожені креветки. Якщо ви розраховуєте зробити це блюдо самостійним, віддавайте перевагу великим креветкам, таким, як королівські або тигрові. Якщо це буде доповнення до гарніру, вибирайте коктейльні. При покупці, врахуйте, що морепродукти зменшуватися в розмірі майже в два рази в процесі готування. Видаліть голови, панцирі і хвости креветок. Перекладіть креветки у форму для запікання, змащену невеликою кількістю рослинного масла.

2. Очистіть від лушпиння і промийте часник. Притисніть його ножем і наріжте на дрібні шматочки. Для полегшення процесу скористайтесь часникодушилкою. Перекладіть овоч у посуд з морепродуктів.

3. Посипте молюски сіллю, чорним і пекучим перцем. Крім того, можете використовувати спеції за смаком, наприклад, прованські трави. Гарненько перемішайте креветки руками, рівномірно розподіляючи часник і спеції по поверхні морепродуктів. Залийте креветки вершками.

4. Розігрійте духовку до 250 градусів. Поставте туди креветки і запікайте їх близько 10 хвилин. У духовці креветки напитаются ніжним вершковим смаком і часниковим ароматом.

5. Готові креветки подавайте теплими в поєднанні з вареним білим рисом або улюбленої пастою. В якості закуски подавайте креветки гарячими з скибочкою свіжого білого хліба.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт макаронів з креветками в вершково-часниковому соусі

Якщо на вечерю ви вирішили приготувати креветки, подайте їх у вершково-часниковому соусі. Тонка і ніжна смакове поєднання порадує навіть найдосвідченішого гурмана. І звичайно, немає кращого гарнір до цього блюда, ніж макарони. Традиційна італійська паста, начебто спагеті або фетучіні, ідеально підійде.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вершки – 200 мл
  • Креветки – 1 кг
  • Спагетті – 400 гр.
  • Пармезан – 70 гр.
  • Часник – 4 зубчики
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сир вершковий плавлений – 3 ст. л.
  • Вино біле сухе – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Підготуйте креветки. Очистіть варені креветки від панцира, відірвіть голови. Якщо ви використовуєте великі креветки, начебто королівських, у них є темна ниточка стравоходу. Надріжте молюск на спині і вийміть її з допомогою зубочистки. Якщо креветки маленькі, цього робити не потрібно. Промийте морепродукти, щоб очистити від потрапив сміття. Відкладіть в сторону.

2. Почистіть і сполосніть під проточною водою зубчики часнику. Нарубаєте їх як можна дрібніше. Поставте сковороду на середній вогонь і покладіть туди шматочок вершкового масла. Нагрійте сковороду і викладіть в розтоплене масло часник. Періодично помішуючи, обсмажте овочі до м’якості та легкого золотавості.

3. Перекладіть на сковороду підготовлені креветки і перемішайте. Смажте протягом 3-5 хвилин. Додайте сіль і чорний перець.

4. Додайте до креветок плавлений вершковий сир. Бажано, щоб він був м’яким. Такий сир легше тане і додасть соусу більш кремову текстуру. Перемішайте, поки молочний продукт не розподілитися рівномірно по посуді.

5. Влийте в сковороду жирні вершки, від 20%, і біле сухе вино. Ретельно перемішайте і тушкуйте на повільному вогні до загусання.

6. В цей час зваріть макарони. Краще використовувати вироби з твердих сортів пшениці, вони не розварюються і залишаються трохи твердими всередині. Глибоку каструлю наповніть потрібною кількістю води. Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння. Посоліть і додайте рослинне масло. Це не дасть макаронів злипнуться навіть після охолодження. Опустіть у воду спагетті і варіть до стану аль-денте. Час приготування зазвичай написано на упаковці, але воно не становить більше 7 хвилин. Відкиньте макарони на друшляк і дайте стекти рідини. Промивати макарони не потрібно. При бажанні додайте шматочок вершкового масла і перемішайте.

7. Натріть твердий сир пармезан на крупній тертці. Посипте їм вершково-часниковий соус з креветками.

8. Перекладіть готові макарони в соус і ретельно перемішайте, щоб вся паста була покрита рідиною. Подавайте гарячими, посипавши кожну порцію ще невеликою кількістю тертого пармезану.

Приємного апетиту!

Різотто з рису і креветок у вершковому соусі

Різотто – це ще одне дуже знамените італійське блюдо. «Маленький рис», як перекладається назва з італійської мови, подають з різними соусами і наповнювачами. Серед них не тільки птиця, морепродукти і овочі, але і навіть ягоди і фрукти. Цей рецепт різотто для тих, хто без розуму від морепродуктів.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Вершки 33% — 70 гр.
  • Креветки тигрові – 50 гр.
  • Морський коктейль – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Вино біле сухе – 30 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 240 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

1. Очистіть від лушпиння і промийте цибулю і часник. Цибулю наріжте на дрібні кубики. Часник злегка притисніть плоскою поверхнею ножа. На сковороді, змазаній рослинною олією, підсмажте подрібнену цибулю і зубчик часнику до золотистого кольору. Постійно помішуйте. Цибуля не повинен бути коричневим або підгорілою, для цього пасеруйте його на повільному вогні.

2. Всипте до підсмажених овочів рис. При купівлі крупи віддавайте перевагу круглозернистому рісу. Він багатий крохмалем і дозволить домогтися правильної консистенції різотто. Традиційно, в італійському блюді використовуються такі сорти, як Арборіо, Карнаролі і Віалоне. Вони вбирають в себе багато рідини, стають м’якими зовні, залишаючись твердими всередині. Крупи промивати не потрібно! Обсмажуйте на повільному вогні, практично до прозорого стану рису.

3. Додайте в сковороду біле вино. Тримайте на вогні 3-4 хвилини, щоб алкоголь випарувався. Дістаньте з сковороди часник, він більше не знадобиться. Вилийте в рис 80 мл води. Томіть майбутнє різотто на середньому вогні протягом 4-5 хвилин. Час від часу дерев’яною лопаткою придавлюйте рис, щоб вода знаходилася над шаром крупи. Це сприятиме правильному поділу клейковини з крохмалю. Коли вода вбереться, додайте ще стільки ж. Додайте третю, останню, порцію води, посоліть і поперчіть рис.

4. Розморозьте і очистіть креветки, витягніть стравохід, зробивши невеликий розріз уздовж молюска. Змастіть іншу сковороду невеликою кількістю рослинного масла і викладіть туди креветки і морський коктейль. До його складу зазвичай входять восьминоги і мідії. Обсмажте злегка підсолені морепродукти на сильному вогні 3-4 хвилини.

5. Перемістіть обсмажені морепродукти в сковороду з готовим рисом. Акуратно перемішайте. Влийте вершки і готуйте на середньому вогні протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Додайте вершкове масло і перемішайте.

6. Зніміть різотто з плити і накрийте сковороду кришкою. Залиште настоятися на 2 хвилини. Готове різотто з креветками у вершковому соусі викладіть в глибоку тарілку і прикрасьте листочками кропу. Подавайте теплим.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні креветки з грибами у вершковому соусі?

Серед безлічі способів приготування креветок цей рецепт безумовно займає одне з перших місць. Ніжне, але в міру пікантне блюдо порадує своїм смаком і ароматом навіть самого вибагливого гостя. Обов’язково пробуйте повторити цей рецепт, щоб здивувати своїх домочадців смачною вечерею.

Час приготування – 20 хвилин

Час готування – 35 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Часник – 4 зубчики
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Креветки – 400 гр.
  • Вершки 15% — 250 мл
  • Печериці – 400 гр.
  • Петрушка для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Поставте сковороду з шматочком вершкового масла на вогонь. Нагрійте її і розтопіть масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і сполосніть під проточною водою. Просушіть і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте овоч на розпеченій сковороді протягом 2 хвилин.

2. Позбавте від голів і панцира попередньо розморожені креветки. Для цієї страви можна використовувати морепродукти поменше, не обов’язково використовувати королівські або тигрові. Але враховуйте, що молюски зменшуватися в розмірі в процесі готування. Підготовлені креветки додайте в сковороду і смажте 6-8 хвилин. Приберіть весь вміст сковороди в окремий посуд.

3. Ретельно промийте і наріжте пластинками печериці. Обсмажте гриби в цій же сковороді. Тримайте на сковороді до випаровування більшої частини рідини з грибів. При необхідності додайте ще трохи олії.

4. Влийте в сковороду з печерицями вершки. Їх жирність має бути мінімум 15%, інакше соус не загусне до правильної консистенції. Посоліть і поперчіть. При бажанні додайте улюблені спеції, наприклад, прованські трави.

5. Додайте в грибний соус смажені креветки. Тушкуйте ще 3 хвилини на повільному вогні. Вимкніть вогонь і залиште під кришкою на 2 хвилини, щоб соус загус.

6. Вимийте і дрібно нарубаєте зелень. У велику глибоку тарілку викладіть креветки, залийте їх вершковим соусом. Прикрасити подрібненою петрушкою. Подавайте теплим з шматком пшеничного хліба або грінками.

Приємного апетиту!

Спагетті з креветками і помідорами в вершковому соусі

Для приготування пасти з вершковим соусом найбільше підходять довгі макаронні вироби, такі, як спагетті і фетучіні. Саме ці сорти вдало обволікаються вершковим соусом з-за зовнішньої м’якості, при тому залишаються твердими всередині. Спагетті – фаворит кухарів в таких стравах.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Вершки 10% — 200 мл
  • Креветки тигрові – 150 гр.
  • Спагетті – 200 гр.
  • Пармезан – 40 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Базилік – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Помідор – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Неочищені тигрові креветки промийте під проточною водою, щоб позбутися від потрапив сміття. Складіть молюски в мисочку. Петрушку вимийте і просушіть паперовим рушником. Дрібно нарубаєте її листочки. Додайте до креветок. Почистіть і промийте часник. Максимально дрібно наріжте його ножем або подрібніть за допомогою чеснокодавилки. Відправте в миску з креветками. Руками ретельно перемішайте, рівномірно розподіляючи часник і зелень. залиште маринуватися на 10 хвилин.

2. Очистіть креветки від голів і панцира. Акуратно вийміть кишечник. Для цього зробіть поздовжній розріз на спині, підніміть ниточку зубочисткою. Наріжте морепродукти невеликими шматочками.

3. Вимийте помідори і очистіть його від шкірки. Зробіть 4 надрізи хрест-навхрест на вершині і обдайте овоч окропом. Покладіть томат в миску з гарячою водою на кілька хвилин. Після цього покладіть його в холодну воду. Так зняти шкірку з помідорів не складе особливої праці. Наріжте помідор невеликими кубиками.

4. На сильному вогні розігрійте сковороду з оливковою олією. Покладіть у посуд нарізані креветки і смажте їх протягом 2-3 хвилин, час від часу перемішуючи дерев’яною лопаткою.

5. Влийте до креветок вершки. Посоліть і поперчіть. Додайте в сковороду подрібнені томати. Листочки базиліка вимийте і обсушіть паперовим рушником. Дрібно порвіть їх руками і відправте до соусу.

6. У каструлю налийте холодну воду і відправте нагріватися на плиту. Як тільки вона закипить, посоліть. Якщо хочете, щоб макарони точно не злиплися, додайте у воду трохи рослинного масла. купуйте якісні спагетті їх твердих сортів пшениці, щоб вироби не розварилися. Опустіть у воду макарони і варіть до стану аль-денте. Час приготування шукайте на упаковці, але, зазвичай, воно становить 5-7 хвилин. Процідіть через друшляк і відправте пасту до соусу. Акуратно перемішайте так, щоб він просяк всі макарони.

7. Крупно натріть твердий сир пармезан. Розкладіть спагетті з соусом по тарілках. Посипте пасту тертим сиром і прикрасити листочками базиліку.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування креветок в вершково-соєвому соусі

Соєвий соус і морепродукти – ідеальне поєднання. Яскравий смак соусу відмінно підходить до ніжності креветок. Тому це виграшне поєднання дуже популярне в Азії. А якщо додати до них вершки, вийде дуже незвичайне і смачне блюдо, яке можна їсти як самостійне блюдо, і як соус до пасти.

Час приготування – 8 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Креветки – 12 шт.
  • Вершки 10% — 200 мл
  • Сир вершковий – 50 гр.
  • соєвий Соус – 20 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Для цієї страви беріть великі креветки, наприклад, тигрові. Молюски краще купувати сирі. Варені при смаженні будуть мати зовсім інший смак. А також по свіжих креветок легше визначити їх свіжість. Почистіть морепродукти, видаливши голову, панцир і чорну ниточку стравоходу.

2. Очистіть від лушпиння часник і сполосніть його під проточною водою. дрібно нарубаєте ножем.

3. На сильному вогні розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Перекладіть туди підготовлені креветки і смажте разом з часником близько 2 хвилин. Час від часу помішуйте дерев’яною лопаткою.

4. У сковороду з морепродуктів влийте нежирні вершки і соєвий соус, додати вершковий сир. Трохи зменшіть вогонь і тушкуйте 2 хвилини, помішуючи, щоб розплавити і рівномірно розподілити вершковий сир. Якщо вам здається, що блюдо густовато, розведіть його невеликою кількістю рибного бульйону. Варити рибу для цього необов’язково, можна використовувати бульйонний кубик. Посоліть і поперчіть.

5. Вимкніть вогонь і дайте соусу постояти під закритою кришкою пару хвилин, щоб трохи загуснути і насититися смаком. Подавайте гарячим з м’яким свіжим хлібом або поєднуйте з відвареною пастою.

Приємного апетиту!