Лангустини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Лангустини – великі представники сімейства ракоподібних. У США їх називають аргентинськими креветками, а в Європі – норвезькими омарами або лобстерами. Вони крупніше звичайних креветок, мають солодкуватий смак і дуже корисні, оскільки містять багато білка. Готувати їх нескладно, а важливі додаткові інгредієнти для них – лимон, соєвий соус і часник.

Як приготувати заморожені неочищені лангустини на сковороді?

Цей морський делікатес готується швидко і не вимагає спеціальних навичок, а страва виходить вишуканим і підходить навіть для святкового вечері. Лимон в рецепті можна замінити лаймом, тоді смак готового блюда стане більш яскравим і насиченим.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лангустини 4 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 50 гр.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну страву з лангустінов? Якщо використовуються заморожені лангустини, їх потрібно завчасно вийняти з морозилки і дати полежати при кімнатній температурі. Не варто використовувати для розморожування мікрохвильовку або гарячу воду: смак страви буде повністю зіпсований.
  2. Видалити лапки у лангустінов, панцир не чіпати, оскільки завдяки йому м’ясо ракообразного залишиться соковитим.
  3. У чавунній сковороді розігріти будь-яку рослинну олію, хоча переважно використовувати оливкову.
  4. Часник нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити в сковороді.
  5. Лангустини злегка посолити і обваляти в спеціях, обсмажити з двох сторін по 2 хвилини.
  6. У сковорідку з морепродуктів додати тонко нарізані скибочки лимона або лайма і трохи теплої води – 50 мл. Це дозволить зробити м’ясо ракообразного м’якше і соковитіше. Як тільки лимонна рідина закипить, вогонь потрібно вимкнути, а лангустини залишити настоюватися приблизно 3-5 хвилин. Після подавати морепродукти з відварним рисом або салатом з овочів.