Лангустини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Лангустини – великі представники сімейства ракоподібних. У США їх називають аргентинськими креветками, а в Європі – норвезькими омарами або лобстерами. Вони крупніше звичайних креветок, мають солодкуватий смак і дуже корисні, оскільки містять багато білка. Готувати їх нескладно, а важливі додаткові інгредієнти для них – лимон, соєвий соус і часник.

Як приготувати заморожені неочищені лангустини на сковороді?

Цей морський делікатес готується швидко і не вимагає спеціальних навичок, а страва виходить вишуканим і підходить навіть для святкового вечері. Лимон в рецепті можна замінити лаймом, тоді смак готового блюда стане більш яскравим і насиченим.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лангустини 4 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 50 гр.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну страву з лангустінов? Якщо використовуються заморожені лангустини, їх потрібно завчасно вийняти з морозилки і дати полежати при кімнатній температурі. Не варто використовувати для розморожування мікрохвильовку або гарячу воду: смак страви буде повністю зіпсований.
  2. Видалити лапки у лангустінов, панцир не чіпати, оскільки завдяки йому м’ясо ракообразного залишиться соковитим.
  3. У чавунній сковороді розігріти будь-яку рослинну олію, хоча переважно використовувати оливкову.
  4. Часник нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити в сковороді.
  5. Лангустини злегка посолити і обваляти в спеціях, обсмажити з двох сторін по 2 хвилини.
  6. У сковорідку з морепродуктів додати тонко нарізані скибочки лимона або лайма і трохи теплої води – 50 мл. Це дозволить зробити м’ясо ракообразного м’якше і соковитіше. Як тільки лимонна рідина закипить, вогонь потрібно вимкнути, а лангустини залишити настоюватися приблизно 3-5 хвилин. Після подавати морепродукти з відварним рисом або салатом з овочів.

Лангустини з часником і соєвим соусом на сковороді

Легкий рецепт, який підходить навіть для початківців кулінарів. Важливо не перетримати ракоподібних на сковороді, інакше вони стануть гумовими і втратять смак. Додатково солити страву не потрібно, оскільки соєвий соус містить досить солі.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Лангустин (заморожений) – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Лангустини розморозити при кімнатній температурі, промити в холодній воді і зробити надріз на спинці кожного ракообразного з допомогою кухонних ножиць.

2. У глибокій мисці змішати соєвий соус із подрібненим часником.

3. Помістити підготовлені морепродукти в маринад, добре перемішати і залишити на кілька хвилин, щоб просочилися ароматами часнику і соусу.

4. У сковороді змішати рослинне і вершкове масло і смажити лангустини, буквально за пару хвилин з кожного боку.

5. Готові морепродукти можна прикрасити подрібненою зеленню і подавати з скибочкою лимона і свіжими овочами.

Лангустини, запечені в духовці з часником

Готувати морепродукти можна і в духовці, так вони вбирають менше масла і виходять дієтичними, але не менш смачними. Часник кінза – прекрасна приправа до будь-якого виду ракоподібних, так що можна не хвилюватися і додати їх побільше при готуванні.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Лангустин – 500 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло оливкова – 30 гр.
  • Соус соєвий – 15 гр.
  • Кінза – 30 гр.
  • Сік лимона – 15 гр.

Процес приготування:

1. Лангустини промити під проточною водою, обсушити за допомогою паперового рушника.

2. Для маринаду подрібнити часник і кинзу, влити в глибоку миску соус, свіжовичавлений сік лимона і масло. Все змішати. Солити додатково маринад не потрібно: у соєвому соусі солі достатньо.

3. Кожного лангустина змастити маринадом і залишити на 20 хвилин, щоб ракоподібні набрали смаку і аромату.

4. Викласти морепродукти на деко, покритий фольгою, ще раз змастити їх маринадом з усіх боків і запікати при нагріванні до 200 градусів по 5 хвилин з кожного боку.

5. Щоб вони зберегли форму в процесі запікання, можна нанизати на дерев’яні шпажки.

Як смачно приготувати лангустини на грилі?

Гострі і пікантні лангустини відмінно підійдуть для подачі в якості закуски під час пікніка на свіжому повітрі. Якщо страва передбачається подавати і дітям, краще відмовитися від перцю чилі і пропонувати його гостям по смаку вже порційно.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Лангустин – 500 гр.
  • Сік лимона – 30 гр.
  • Перець чилі свіжий – 2 гр.
  • Мед натуральний – 15 гр.
  • Спеції і трави – за смаком.

Процес приготування:

1. У ракоподібних видалити кишку у хвостику, прибрати лапки, голову і при бажанні панцир. М’ясо добре промити і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайву рідину.

2. У перцю чилі прибрати насіння, у яких міститься зайва гіркота, і дуже дрібно порубати.

3. Змішати в глибокій мисці мед, сік лимона, спеції і перчик чилі. Опустити в маринад лангустини і потримати їх там близько години.

4. Готувати ракоподібних на грилі можна двома способами: нанизати на шпажки або шампури або викласти на решітку, змащену злегка рослинним маслом.

5. Тримати лангустини над вугіллям потрібно по кілька хвилин з кожного боку, намагаючись їх не пересушити. Вони повинні поміняти колір на яскраво-оранжевий, але при цьому залишитися соковитим.

Як правильно приготувати варено-заморожені неочищені лангустини?

Готувати варено-морожені лангустини досить нескладно, однак не варто розморожувати їх в мікрохвильовій печі або під струменем гарячої води: це зіпсує їх ніжний смак і зробить блюдо практично неїстівним. Краще залишити морепродукти в ємності при кімнатній температурі на півгодини.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Лангустин – 500 гр.
  • Вода – 2 л
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Суміш перців мелена – за смаком.
  • Спеції і трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимона або апельсина – за смаком.

Процес приготування:

1. У сотейнику закип’ятити воду, додавши в неї улюблені трави і спеції, а також суміш перців і лист лавра.

2. Лангустини за цей час повинні розморозитися. Для цього потрібно розкласти їх на плоску поверхню, прикривши паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу при розморожуванні.

3. Прогріти воду зі спеціями близько 2-3 хвилин, а потім обережно опустити в неї лангустини.

4. Готувати їх при слабкому кипінні буквально кілька хвилин і відразу ж діставати. Важливо не перетримати лангустини, щоб вони не стали гумовими.

Дуже смачний рецепт лангустінов на мангалі з соєвим соусом

Для маринаду в цьому блюді використовуються звичні інгредієнти. Їх співвідношення можна злегка коригувати за обсягом, виходячи з власних уподобань: якщо хочеться морепродуктів погостріше, можна додати більше часнику і гострого перцю, а коли потрібен більш ніжний, але пікантний смак, можна використовувати трохи більше соєвого соусу. Головне, не забувати, що він містить досить багато солі.

Час приготування: 2 години 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 8.

Склад:

  • Лангустин – 1 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Перець червоний гострий – за смаком.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

1. Лангустини розморозити, акуратно зробити надрізи в частині спинки і видалити стравохід з кишками. Вони будуть гірчити, тому треба їх обов’язково прибрати.

2. Промити морепродукти і обсушити їх злегка. Можна використовувати для цього паперові рушники.

3. Змішати вичавлений часник з соєвим соусом, соком половинки лимона і гострим перцем, опустити в маринад лангустини і тримати їх у ньому при кімнатній температурі як мінімум 2 години.

4. Викласти ракоподібні на решітку для гриля, розмістивши лангустини досить щільно один до одного.

5. Смажити на вугіллі, але не на відкритому вогні, з кожної сторони, не більше 3-5 хвилин. Важливо не перетримати, інакше морепродукти вийдуть сухими. Подавати з скибочкою лимона і посипати гострим перцем при бажанні.

Паста з лангустинами у вершковому соусі

Паста з лангустинами у вершковому соусі готується швидко і буде у вас ситним смачним блюдом для сімейного столу. Лангустини перед готуванням розморожуються в природних умовах. Паста вибирається з твердих сортів пшениці. У цьому рецепті обсмажені лангустини згасимо в вершках, доповнимо їх смак часником з цибулею і змішаємо з відвареною пастою.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Лангустини – 200 гр.
  • Паста – 150 гр.
  • Вершки 10% – 150 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожені лангустини почистити, видаливши голови з кишковою віднем, промити і посипати по своєму смаку сіллю з чорним перцем.

Крок 2. У сковорідці розігріти олію і на ньому протягом однієї хвилини обсмажити лангустини.

Крок 3. Відразу додати подрібнений часник в сковорідку і обсмажити його разом з лангустинами.

Крок 4. Очищений цибулю нарізати тонкими півкільцями. Обсмажені лангустини прибрати зі сковорідки, в масло перекласти нарізку лука.

Крок 5. Потім у сковорідку додати вершкове масло, посипати все сіллю, чорним перцем і будь приправою, наприклад, орегано. Обсмажити цибулю з приправами до прозорості.

Крок 6. Потім перекласти в сковорідку смажені лангустини, повністю залити їх вершками.

Крок 7. Тушкувати страву на невеликому вогні до загусання вершкового соусу. Відварити за інструкцією упаковки, обрану пасту.

Крок 8. У сковорідку до лангустинам перекласти зварену пасту, перемішати, зняти пробу і відкоригувати смак. Вогонь вимкнути.

Крок 9. Приготовлену пасту з лангустинами у вершковому соусі розкласти по тарілках і страва сервірувати до столу гарячим. Приємного апетиту!

Смачний салат з лангустинами в домашніх умовах

Легкий салат з овочами і креветками дозволить швидко насититися і принесе тільки користь здоров’ю й фігурі. Лангустини в меду і заправка з оливкової олії і лимонного соку робить смак закуски більш насиченим.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Салат (мікс) – 400 гр.
  • Лангустин очищені – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1/5 ч. л.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир пармезан – 80 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У розігріту сковороду покласти масло і мед, посипати гострим перцем.

2. І коли маса розтопиться, обсмажити в ній лангустінов з обох сторін, по 2-3 хвилини.

3. Салатні листя порвати руками, промити і обсушити, а потім викласти в глибокий салатник.

4. Перець і томати нарізати великим кубиком або кружечками, пармезан натерти. Окремо змішати олію з соком лимона, додати трохи солі і перцю.

5. На листя салату покласти скибочки перцю і помідорів, викласти лангустини, полити заправкою і посипати сиром. Насолоджуйтесь!