Крокети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крокети – це невеликі кульки, обвалені в панірувальних сухарях і обсмажені до рум’яної скоринки у великій кількості олії, тобто, у фритюрі. В якості основи можна використовувати, як фарш з перекрученого м’яса, так і овочі. Один з найпопулярніших овочів для приготування цієї страви є картопля, який також можна доповнювати грибами або сиром. Крім цього, крокети готуються навіть з риби і нежирного дієтичного м’яса індички.

Картопляні крокети на сковороді

Картопляні крокети на сковороді – це невеликі рум’яні кульки, які при укусі здивують вас тягнуться вкрапленнями розплавленого сиру, який виступає ідеальним доповненням до ніжного пюре з картоплі, обсмаженого до скоринки у великій кількості олії.

Інгредієнти на
15 шт.

  • Картопля 600 гр.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Молоко коров’яче 30 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 70 гр.
  • Масло олію для смаження
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Бульби картоплі «звільняємо» від шкірки, промиваємо під струменем води і розрізаємо на середні шматки, заливаємо водою і відварюємо близько півгодини після закипання до м’якості.
  2. Із готової картоплі зливаємо відвар, додаємо вершкове масло і розминаємо в пюре, не поспішаючи, вливаючи молоко. Домігшись однорідності, підсолюємо по своєму смаку і даємо час охолонути.
  3. Коли пюре охололо – висипаємо крупно тертий сир і гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу.
  4. Від сирно-картопляної маси відокремлюємо невеликий сегмент, скачуємо кульку і обвалюємо в борошні.
  5. Для наступного шару панірування расколачиваем яйце з сіллю і 2-3 ложками води – занурюємо заготовку.
  6. Далі, обсипаємо кулька з усіх боків сухарями так, щоб не залишалося порожнього місця.
  7. Подібним чином формуємо крокети до тих пір, поки не закінчаться складові.
  8. У глибоку сковорідку або ківш наливаємо велику кількість рослинного масла, нагріваємо і занурюємо 3-4 напівфабрикату. Кульки не повинні стикатися один з одним.
  9. Обсмажуємо до рум’яності, виловлюємо за допомогою шумівки і витираємо паперовими серветками.
  10. Викладаємо в піалу і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Картопляні крокети з сиром

Картопляні крокети з сиром – це бюджетне блюдо, яке приємно здивує вас своєю хрусткою скоринкою і ніжною «м’якоттю», перед якою неможливо встояти. Незважаючи на простий набір продуктів, необхідних для готування, крокети улюблені всіма, бо їх неповторний смак!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Для панірування:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену картоплю розрізаємо навпіл, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Після закипання знімаємо піну і солимо.

Крок 2. Не гаючи часу, подрібнюємо сир твердий за допомогою бурачной терки.

Крок 3. Виливаємо воду з картоплі, озброюємося толкушкой і готуємо пюре.

Крок 4. Всипаємо в ніжну овочеву масу сир і ретельно перемішуємо.

Крок 5. Тепер вбиваємо яйце і знову заважаємо.

Крок 6. Вводимо борошно.

Крок 7. Вологими руками ліпимо «колобки» розміром трохи більше волоського горіха.

Крок 8. Паніруємо в борошні.

Крок 9. Потім «купаємо» у збитому яйці.

Крок 10. І обвалюють у панірувальних сухарях з усіх боків.

Крок 11. Обсмажуємо напівфабрикати на розігрітій олії до утворення характерною скоринки.

Крок 12. Рум’яні крокети викладаємо на кілька шарів паперових рушників, щоб позбавитися від зайвої олії.

Крок 13. Кожен кульку протикаємо шпажкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Крокети з картоплі з грибами

Крокети з картоплі з грибами – це дуже смачне і апетитне блюдо, повз якого не можна пройти повз! Поєднання ніжного картопляного пюре зі смаженими печерицями – це класика, яка ніколи не розчарує. Якщо ви не любите печериці, то їх сміливо можна замінити вешенками або відварними лісовими грибами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля варена – 500 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне (для фритюру) – 250 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо, обполіскуємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. На дрібні кубики ріжемо цибулю і гриби висипаємо в сковорідку з рослинним маслом.

Крок 3. Пасеруємо компоненти до світло-коричневого відтінку і присипаємо меленим перцем і сіллю.

Крок 4. Відварену картоплю перетворюємо на пюре і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Крок 5. У пюре вбиваємо яйце, солимо і перчимо – вимішуємо до однорідності і формуємо кульки, попередньо змочивши долоні в прохолодній воді.

Крок 6. Відокремлюємо від картопляного тесту шматочок, розминаємо в коржик і кладемо в ємність з сухарями, зверху викладаємо грибну начинку.

Крок 7. Збираємо в кульку і паніруємо з усіх боків.

Крок 8. У сотейнику розігріваємо рослинне масло і невеликими партіями обсмажуємо заготовки до рум’яного кольору.

Крок 9. Витираємо серветками і сервіруємо, за бажанням доповнюємо томатним соусом і зеленню. Приємного апетиту!

Картопляні крокети у фритюрі

Картопляні крокети у фритюрі – це невеликі кульки, які привертають увагу своєю ідеально рівною золотистою скоринкою, під якою «таїться» ніжне пюре, приготовлене з додаванням сиру з твердих сортів і курячого яйця. Подавати відразу ж після обжарювання!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля відварна – 6 шт.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – за смаком.
  • Сіль – на смак.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

Крок 1. Варену картоплю покласти в щільний пакет і кілька разів прокатуємо качалкою (до отримання однорідної маси).

Крок 2. До пюре підсипаємо подрібнені пір’я зеленої цибулі, сіль і перець – заважаємо.

Крок 3. Беремо столову ложку пюре і ліпимо кульку, в центр кладемо кубик сиру і надаємо заготівлі круглу форму.

Крок 4. Напівфабрикати паніруємо в борошні.

Крок 5. Потім занурюємо крокети у збите яйце і обвалюють у панірувальних сухарях.

Крок 6. Обсмажуємо кульки в розпеченому маслі при періодичному помішуванні 2-3 хвилини. Викладаємо страву на серветки, щоб вбрався жир.

Крок 7. Апетитну страву подаємо по своєму смаку і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Курячі крокети в паніровці

Курячі крокети в паніровці – це не тільки апетитне, але ще і дуже смачне блюдо, яке повинен спробувати кожен! Крокети можна подати до столу як самостійне блюдо, доповнивши улюбленим соусом, а можна поєднувати з легкими овочевими салатами або різноманітною їжею.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12 шт.

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Вода – 2 л
  • Петрушка – 40 гр.
  • Кріп – 40 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сухарі панірувальні – 350 гр.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти: промиваємо, обсушуємо і рубаємо зелень. Філе курки ріжемо уздовж волокон на шматочки середнього розміру, аналогічно поступаємо з шинкою, чистимо картоплю, збиваємо курячі яйця.

Крок 2. Варимо картоплю до готовності, виливаємо відвар і додаємо 100 грам масла і 130 мл молока – розминаємо в пюре за допомогою спеціальної товкачика. Солимо.

Крок 3. Паралельно відварюємо філе близько 15-20 хвилин з моменту закипання. Два види м’яса висипаємо в пюре, також вливаємо одне яйце, додаємо зелень, сіль і перець – вимішуємо до однорідності.

Крок 4. З отриманої маси формуем крокети, розміром 3-4 сантиметри. Заготовки занурюємо у збите яйце з ложкою молока, а після обвалюємо в сухарях.

Крок 5. Обсмажуємо напівфабрикати у великій кількості олії до утворення рум’яної скоринки.

Крок 6. Приємного апетиту!

Курячі крокети з сиром

Курячі крокети з сиром – це ситна і апетитна закуска, яку можна запросто подати до святкового столу і бути впевненим в тому, що гості оцінять, і будуть захоплюватися кулінарним талантом господині чи господаря. В якості добавки рекомендуємо вам використовувати не звичайний сир, а саме горганзолу.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для крокетів:

  • Філе куряче варене – 200 гр.
  • Хамон – 10 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Борошно – 175 гр.
  • Молоко – 375 мл
  • Бульйон курячий – 250 мл
  • Горганзола – 75 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – на смак.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.

Для панірування:

  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.

Додатково:

  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо будь-які частини птиці до готовності, охолодити і знімаємо м’якоть з кісток, дрібно ріжемо.

Крок 2. Розрізаємо на невеликі кубики іспанський хамон.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в глибокій сковороді і пасеруємо до прозорості цибульну нарізку.

Крок 4. Через кілька хвилин, до цибулі висипаємо м’ясні складові.

Крок 5. Доповнюємо інгредієнти борошном, ретельно перемішуємо і смажимо ще 5-7 хвилин на помірному полум’я.

Крок 6. Молоко злегка підігріваємо і перемішуємо з бульйоном, приправляємо суміш паприкою, мускатним горіхом, сіллю і чорним перцем. Тонким струменем вливаємо в сковороду при постійному помішуванні лопаткою.

Крок 7. Тушкуємо масу до тих пір, поки вона не стане нагадувати клейке тісто і не буде легко відходити від дна посуду.

Крок 8. Викладаємо основний склад в глибоку ємність, вмішуємо кубики горганзолы до їх повного розчинення – затягуємо плівкою і охолодити.

Крок 9. Далі зачерпываем «тісто» ложкою і формуем кулька, катаємо на обробній дошці, перетворюючи в правильний циліндр.

Крок 10. Напівфабрикати обвалюємо в борошні, збитому яйці і сухарях.

Крок 11. В ковшике добре нагріваємо оливкову олію і обсмажуємо крокети до рум’яності. Готові вироби промаківающімі серветками.

Крок 12. Апетитні крокети перекладаємо на сервірувальне блюдо і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!

Сирні крокети

Сирні крокети – це дуже апетитну страву, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Рекомендується вживати крокети практично відразу після вилучення з фритюру, поки сир не встиг повернутися в твердий стан. Така закуска прекрасно підійде до пінним напоїв!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 15-18 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою терки з дрібними отворами подрібнюємо сир.

Крок 2. Доповнюємо стружку жовтком, розмішуємо.

Крок 3. Підсипаємо дві столові ложки борошна і замішуємо «тісто».

Крок 4. Вологими руками скачуємо кульки розміром з вишню і обвалюють у решти пшеничного борошна.

Крок 5. Занурюємо заготовки під збитий білок.

Крок 5. Ароматне блюдо готуємо та подаємо до столу на радість родині. Приємного апетиту!

Рибні крокети

Рибні крокети – це справжнє гастрономічне задоволення для всіх любителів картоплі і морепродуктів. З риби можна використовувати будь-яку, яка вам подобається – робіть вибір на основі своїх уподобань. Звичайно, таке блюдо не назвеш дієтичним, але іноді можна себе побалувати!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе минтая – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сухарі панірувальні – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 2-3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Філе минтая занурюємо в киплячу воду з додаванням солі, лавра і горошин перцю – варимо близько 5 хвилин.

Крок 2. Дістаємо рибу з бульйону, розминаємо виделкою і присипаємо сіллю і меленим перцем.

Крок 3. Паралельно відварюємо до м’якості очищену і промиту картоплю.

Крок 4. Зливаємо відвар і додаємо подрібнений часник, сметану, вершкове масло і, звичайно ж, сіль – розминаємо до консистенції пюре.

Крок 5. Об’єднуємо ніжне пюре з минтаєм і одним яйцем.

Крок 6. Змочуємо долоні у воді і ліпимо кульки середнього розміру. Паніруємо напівфабрикати в борошні, збитих яйцях і сухарях. Заготовки викладаємо на обробну дошку і переміщаємо в морозильну камеру на 15 хвилин.

Крок 7. Стабілізовані «колобки» обсмажуємо на розігрітій олії до утворення апетитною скоринки.

Крок 8. Виловлюємо крокети шумівкою і кладемо на кілька шарів паперових рушників – це дія допоможе прибрати надлишки жиру.

Крок 9. Доповнюємо крокети улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Сирні крокети

Сирні крокети, приготовані з додаванням вареної картоплі і цибулі – це ситна закуска, яка приваблює своєю апетитною скоринкою і насиченим приємним ароматом. Якщо ви любите сир і все, що з ним пов’язане, то обов’язково візьміть цей рецепт на замітку.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Картопля відварна – 200 гр.
  • Борошно – 75 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • курячі Жовтки – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний молоти – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно зі списком вище, готуємо продукти.

Крок 2. На розігрітому рослинному маслі дрібно нарізану цибулю пасеруємо до рум’яності.

Крок 3. Всю порцію сиру висипаємо в ємність з високими бортами.

Крок 4. Слідом відправляємо ароматний цибулю.

Крок 5. Також додаємо яєчні жовтки, картоплю, сіль і чорний перець – перемішуємо і перетворюємо на пюре.

Крок 6. Ліпимо кульки і зі всіх сторін паніруємо в сухарях.

Крок 7. Обсмажуємо на розігрітій олії з обох сторін, надлишки жиру промаківающімі серветками.

Крок 8. Приємного апетиту!