Крокети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крокети – це невеликі кульки, обвалені в панірувальних сухарях і обсмажені до рум’яної скоринки у великій кількості олії, тобто, у фритюрі. В якості основи можна використовувати, як фарш з перекрученого м’яса, так і овочі. Один з найпопулярніших овочів для приготування цієї страви є картопля, який також можна доповнювати грибами або сиром. Крім цього, крокети готуються навіть з риби і нежирного дієтичного м’яса індички.

Картопляні крокети на сковороді

Картопляні крокети на сковороді – це невеликі рум’яні кульки, які при укусі здивують вас тягнуться вкрапленнями розплавленого сиру, який виступає ідеальним доповненням до ніжного пюре з картоплі, обсмаженого до скоринки у великій кількості олії.

Інгредієнти на
15 шт.

  • Картопля 600 гр.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Молоко коров’яче 30 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 70 гр.
  • Масло олію для смаження
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Бульби картоплі «звільняємо» від шкірки, промиваємо під струменем води і розрізаємо на середні шматки, заливаємо водою і відварюємо близько півгодини після закипання до м’якості.
  2. Із готової картоплі зливаємо відвар, додаємо вершкове масло і розминаємо в пюре, не поспішаючи, вливаючи молоко. Домігшись однорідності, підсолюємо по своєму смаку і даємо час охолонути.
  3. Коли пюре охололо – висипаємо крупно тертий сир і гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу.
  4. Від сирно-картопляної маси відокремлюємо невеликий сегмент, скачуємо кульку і обвалюємо в борошні.
  5. Для наступного шару панірування расколачиваем яйце з сіллю і 2-3 ложками води – занурюємо заготовку.
  6. Далі, обсипаємо кулька з усіх боків сухарями так, щоб не залишалося порожнього місця.
  7. Подібним чином формуємо крокети до тих пір, поки не закінчаться складові.
  8. У глибоку сковорідку або ківш наливаємо велику кількість рослинного масла, нагріваємо і занурюємо 3-4 напівфабрикату. Кульки не повинні стикатися один з одним.
  9. Обсмажуємо до рум’яності, виловлюємо за допомогою шумівки і витираємо паперовими серветками.
  10. Викладаємо в піалу і знімаємо пробу. Приємного апетиту!