Крокети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рибні крокети

Рибні крокети – це справжнє гастрономічне задоволення для всіх любителів картоплі і морепродуктів. З риби можна використовувати будь-яку, яка вам подобається – робіть вибір на основі своїх уподобань. Звичайно, таке блюдо не назвеш дієтичним, але іноді можна себе побалувати!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе минтая – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сухарі панірувальні – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 2-3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Філе минтая занурюємо в киплячу воду з додаванням солі, лавра і горошин перцю – варимо близько 5 хвилин.

Крок 2. Дістаємо рибу з бульйону, розминаємо виделкою і присипаємо сіллю і меленим перцем.

Крок 3. Паралельно відварюємо до м’якості очищену і промиту картоплю.

Крок 4. Зливаємо відвар і додаємо подрібнений часник, сметану, вершкове масло і, звичайно ж, сіль – розминаємо до консистенції пюре.

Крок 5. Об’єднуємо ніжне пюре з минтаєм і одним яйцем.

Крок 6. Змочуємо долоні у воді і ліпимо кульки середнього розміру. Паніруємо напівфабрикати в борошні, збитих яйцях і сухарях. Заготовки викладаємо на обробну дошку і переміщаємо в морозильну камеру на 15 хвилин.

Крок 7. Стабілізовані «колобки» обсмажуємо на розігрітій олії до утворення апетитною скоринки.

Крок 8. Виловлюємо крокети шумівкою і кладемо на кілька шарів паперових рушників – це дія допоможе прибрати надлишки жиру.

Крок 9. Доповнюємо крокети улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!