Манти з гарбузовою начинкою – це не тільки неймовірно смачне, але і корисне домашнє блюдо. Продукт можна готувати як з м’ясом, так і без нього. Відмінна ідея для сімейного столу. Використовуйте для її виконання яскраву добірку з 8-і покрокових рецептів з докладним описом і фотографіями.
Як приготувати манти з гарбузом і м’ясним фаршем?
Ситні і смачні манти можна приготувати з м’ясним фаршем і гарбузом. Таке блюдо порадує яскравим ароматом, соковитістю. Ваші домашні оцінять по достоїнству. Спробуйте!
Інгредієнти на
16 шт.
- Борошно 400 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Вода 210 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Для начинки:
- Гарбуз 400 гр.
- Фарш мясний 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Бальзамічний оцет 1 ст. л.
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Для соусу:
- Помідори 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Цукор-пісок 1 щіпка
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- Манти з гарбузом приготувати дуже просто? Вимішуємо щільне тісто з борошна, води, яйця і солі. Залишаємо його на годину в теплому місці.
- Займемося начинкою. Гарбуз нарізаємо дрібними кубиками, фарш заздалегідь розморожуємо. Одну цибулину подрібнюємо в блендері, іншу – з допомогою ножа.
- Гарбуз солимо, перчимо і поливаємо половиною оцту. М’ясо вимішуємо з цибулею, спеціями і залишилися оцтом. З’єднуємо обидві частини і доповнюємо їх розтопленим вершковим маслом.
- Готове тісто ділимо на 16 рівних частин. Тонко розкачуємо їх в тонкі кола. По центру кожного кладемо трохи начинки.
- Ліпимо акуратні манти. Готуємо їх 45 хвилин в мантоварке або пароварці.
- В цей час можна приготувати соус. Подрібнюємо в блендері помідори, часник, сіль, цукор, перець і олію.
- Готові манти подаємо до столу разом з соусом. Пробуйте!
Манти з гарбузом по-узбецьки в домашніх умовах
Порадуйте своїх близьких ситним і оригінальним обідом. Приготуйте соковиті манти з гарбузом по узбецькому рецептом. Такий продукт нікого не залишить байдужим, будьте впевнені!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 16 шт.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 800 гр.
- М’ясо – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 3 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для начинки: нарізаємо дрібними кубиками м’ясо, гарбуз, цибулю, додаємо сіль, перець і розтоплене вершкове масло. Вимішуємо і даємо настоятися в холодильнику.
Крок 2. Для тіста: з’єднуємо борошно з водою, яйцями і сіллю. Вимішуємо туге тісто і залишаємо його на 20-30 хвилин.
Крок 3. Готове тісто ділимо на невеликі шматочки. Розкачуємо їх в тонкі кола.
Крок 4. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.
Крок 5. Акуратно скріплюємо і надаємо потрібну форму.
Крок 6. Кладемо заготовки в змащену рослинним маслом пароварку. Готуємо 40 хвилин.
Крок 7. Соковиті узбецькі манти з гарбузом готові!
Простий і смачний рецепт мантів з гарбузом і картоплею
Ситні і яскраві манти виходять з додаванням гарбуза і картоплі. Така начинка зробить частування оригінальним і нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу зі свіжою зеленню або соусами.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 7 шт.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 200 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вимішуємо щільне тісто з борошна, яйця, води, масла і дрібки солі. Отриманий ком накриваємо і даємо йому відпочити.
Крок 2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо її дрібними кубиками.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю.
Крок 4. Картоплю також очищаємо і дрібно розбираємо.
Крок 5. Посипаємо продукти для начинки, сіллю і спеціями.
Крок 6. Вимішуємо заготовку.
Крок 7. Відпочиле тісто ділимо на 7 рівних шматочків.
Крок 8. Кожен шматок розгортаємо в тонкий коло. У центр кожного викладаємо начинку.
Крок 9. Защипуємо тісто будь-яким підходящим способом.
Крок 10. Перекладаємо продукт в пароварку і готуємо його 45 хвилин.
Крок 11. Ароматні манти з гарбузом і картоплею готові!
Покроковий рецепт мантів з гарбузом і цибулею
Оригінальні і неймовірно смачні манти виходять з додаванням гарбуза і ріпчастої цибулі. Поживне частування різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте страву до сімейного обіду.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 16 шт.
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло топлене – 150 гр.
- Зіра – 1 ч. л.
- Кориця мелена – ¼ ч. л.
- Пластівці чилі – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 2,5 склянки
- Вода – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вимішуємо туге тісто з борошна, води, яєць і солі. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину в холодильнику.
Крок 2. В цей час займемося начинкою. Подрібнюємо гарбуз, цибулю і часник. Обсмажуємо продукти в топленому маслі близько 5-7 хвилин, після чого доповнюємо їх сіллю і спеціями.
Крок 3. Готове тісто ділимо на 16 коржів. Кожну розкачуємо в тонкий коло.
Крок 4. У центр кожного кола кладемо трохи гарбузового начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, залишаючи отвір у центрі.
Крок 5. Підготуємо пароварку або мантышницу. Обмазуємо її рослинним маслом і викладаємо сюди манти. Готуємо 50 хвилин під кришкою.
Крок 6. Яскраві і смачні манти з гарбузом і цибулею готові. Подавайте до столу!
Домашні манти з гарбузом і салом
Смачні домашні манти виходять з начинкою з гарбуза й сала. Поживне частування підходить для сімейного обіду або перекусу. Порадуйте своїх близьких цікавим рішенням.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 20 шт.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 400 гр.
- Сало – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 900 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю.
Крок 3. З’єднуємо овочі в глибокій мисці, солимо їх, перчимо і розмішуємо.
Крок 4. Шматочок сало також подрібнюємо.
Крок 5. З борошна, яйця, води і солі старанно вимішуємо туге тісто. Після ділимо його на 20 невеликих шматків. Розкачуємо їх в тонкі кола, по центру яких кладемо гарбуз і сало.
Крок 6. Акуратно скріплюємо краю тесту. Заготовки відправляємо в пароварку або мантоварку на 40 хвилин.
Крок 7. Соковиті манти з гарбузом і салом готові, можна пробувати!
Манти з гарбузом і куркою в домашніх умовах
Ніжні і поживні манти виходять з начинкою з курячого м’яса і гарбуза. Таке блюдо відмінно підходить для сімейного обіду. Готуйте його по простому покрокового рецептом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 16 шт.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 400 гр.
- Філе куряче – 800 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 210 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для подання:
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для начинки.
Крок 2. Куряче філе подрібнюємо разом із зеленню.
Крок 3. Дрібними кубиками розбираємо очищену гарбуз, картоплю і ріпчасту цибулю. З’єднуємо всі інгредієнти для начинки, солимо їх, перчимо і розмішуємо.
Крок 4. Вимішуємо туге тісто з борошна, води, солі і яйця. Залишаємо отриманий ком відпочивати.
Крок 5. Готове тісто ділимо на 16 частин. Розкачуємо їх в тонкі кола, доповнюємо начинку і загортаємо. Готуємо в пароварці 40 хвилин.Крок 6. Заливаємо соусом із томатної пасти і води.
Як швидко і просто приготувати манти з гарбузом в мультиварці?
Простий і швидкий спосіб приготувати манти з гарбузом – в мультиварці. Порадуйте своїх домашніх або зробіть звичне меню. Готову страву можна подавати з ароматною зеленню і соусами.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 16 шт.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 200 гр.
- Яблуко – 2 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Вода – 1 мультистакан.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 30 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку вимішуємо туге тісто з борошна, води, яйця, солі і рослинної олії. Даємо йому відпочити 15 хвилин.
Крок 2. В цей час займемося начинкою. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо його дрібними кубиками.
Крок 3. Також чинимо і з шматочком гарбуза.
Крок 4. Готове тісто ділимо на 8 рівних частин, які далі розгортаємо в тонкі кола.
Крок 5. По центру кожного кола кладемо начинку з гарбуза, яблук і цукру. Ліпимо акуратні манти.
Крок 6. Кладемо їх в пароварку, яку встановлюємо над чашею мультиварки з водою. Готуємо в режимі «пар».
Крок 7. Смачні домашні манти готові!
Дуже смачні манти з баранини з гарбузом
Ситні і неймовірно соковиті манти виходять за допомогою начинки з баранини і гарбуза. Така страва стане родзинкою вашого домашнього столу. Порадуйте близьких або гостей.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 16 шт.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 800 гр.
- Баранина – 1 кг
- Курдюк – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 3 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Заїру – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для тіста ретельно вимішуємо борошно з водою, сіллю і яйцем. Отримуємо тугий щільний ком і даємо йому відпочити.
Крок 2. Для начинки подрібнюємо баранину, курдюк (баранячий жир), очищену від насіння гарбуз і цибулю. Солимо продукти, посипаємо спеціями, вимішуємо і ставимо ненадовго в холодильник.
Крок 3. Готове тісто тонко розкочуємо. Ділимо його на 16 рівних квадратів. По центру кожного кладемо трохи начинки.
4. Акуратно скріплюємо кінчики квадрата.Крок 5. Перекладаємо заготовки в пароварку або мантоварку. Готуємо 45 хвилин з моменту закипання води.
Крок 6. Поживні манти з бараниною і гарбузом для Вашого столу готові. Подавайте гарячими!