Манти з гарбузом – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Манти з гарбузовою начинкою – це не тільки неймовірно смачне, але і корисне домашнє блюдо. Продукт можна готувати як з м’ясом, так і без нього. Відмінна ідея для сімейного столу. Використовуйте для її виконання яскраву добірку з 8-і покрокових рецептів з докладним описом і фотографіями.

Як приготувати манти з гарбузом і м’ясним фаршем?

Ситні і смачні манти можна приготувати з м’ясним фаршем і гарбузом. Таке блюдо порадує яскравим ароматом, соковитістю. Ваші домашні оцінять по достоїнству. Спробуйте!

Інгредієнти на
16 шт.

  • Борошно 400 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода 210 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Для начинки:
  • Гарбуз 400 гр.
  • Фарш мясний 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Бальзамічний оцет 1 ст. л.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Для соусу:
  • Помідори 2 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Манти з гарбузом приготувати дуже просто? Вимішуємо щільне тісто з борошна, води, яйця і солі. Залишаємо його на годину в теплому місці.
  2. Займемося начинкою. Гарбуз нарізаємо дрібними кубиками, фарш заздалегідь розморожуємо. Одну цибулину подрібнюємо в блендері, іншу – з допомогою ножа.
  3. Гарбуз солимо, перчимо і поливаємо половиною оцту. М’ясо вимішуємо з цибулею, спеціями і залишилися оцтом. З’єднуємо обидві частини і доповнюємо їх розтопленим вершковим маслом.
  4. Готове тісто ділимо на 16 рівних частин. Тонко розкачуємо їх в тонкі кола. По центру кожного кладемо трохи начинки.
  5. Ліпимо акуратні манти. Готуємо їх 45 хвилин в мантоварке або пароварці.
  6. В цей час можна приготувати соус. Подрібнюємо в блендері помідори, часник, сіль, цукор, перець і олію.
  7. Готові манти подаємо до столу разом з соусом. Пробуйте!

Манти з гарбузом по-узбецьки в домашніх умовах

Порадуйте своїх близьких ситним і оригінальним обідом. Приготуйте соковиті манти з гарбузом по узбецькому рецептом. Такий продукт нікого не залишить байдужим, будьте впевнені!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 800 гр.
  • М’ясо – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для начинки: нарізаємо дрібними кубиками м’ясо, гарбуз, цибулю, додаємо сіль, перець і розтоплене вершкове масло. Вимішуємо і даємо настоятися в холодильнику.

Крок 2. Для тіста: з’єднуємо борошно з водою, яйцями і сіллю. Вимішуємо туге тісто і залишаємо його на 20-30 хвилин.

Крок 3. Готове тісто ділимо на невеликі шматочки. Розкачуємо їх в тонкі кола.

Крок 4. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.

Крок 5. Акуратно скріплюємо і надаємо потрібну форму.

Крок 6. Кладемо заготовки в змащену рослинним маслом пароварку. Готуємо 40 хвилин.

Крок 7. Соковиті узбецькі манти з гарбузом готові!

Простий і смачний рецепт мантів з гарбузом і картоплею

Ситні і яскраві манти виходять з додаванням гарбуза і картоплі. Така начинка зробить частування оригінальним і нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу зі свіжою зеленню або соусами.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 7 шт.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимішуємо щільне тісто з борошна, яйця, води, масла і дрібки солі. Отриманий ком накриваємо і даємо йому відпочити.

Крок 2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо її дрібними кубиками.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю.

Крок 4. Картоплю також очищаємо і дрібно розбираємо.

Крок 5. Посипаємо продукти для начинки, сіллю і спеціями.

Крок 6. Вимішуємо заготовку.

Крок 7. Відпочиле тісто ділимо на 7 рівних шматочків.

Крок 8. Кожен шматок розгортаємо в тонкий коло. У центр кожного викладаємо начинку.

Крок 9. Защипуємо тісто будь-яким підходящим способом.

Крок 10. Перекладаємо продукт в пароварку і готуємо його 45 хвилин.

Крок 11. Ароматні манти з гарбузом і картоплею готові!

Покроковий рецепт мантів з гарбузом і цибулею

Оригінальні і неймовірно смачні манти виходять з додаванням гарбуза і ріпчастої цибулі. Поживне частування різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте страву до сімейного обіду.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 16 шт.

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло топлене – 150 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – ¼ ч. л.
  • Пластівці чилі – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимішуємо туге тісто з борошна, води, яєць і солі. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину в холодильнику.

Крок 2. В цей час займемося начинкою. Подрібнюємо гарбуз, цибулю і часник. Обсмажуємо продукти в топленому маслі близько 5-7 хвилин, після чого доповнюємо їх сіллю і спеціями.

Крок 3. Готове тісто ділимо на 16 коржів. Кожну розкачуємо в тонкий коло.

Крок 4. У центр кожного кола кладемо трохи гарбузового начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, залишаючи отвір у центрі.

Крок 5. Підготуємо пароварку або мантышницу. Обмазуємо її рослинним маслом і викладаємо сюди манти. Готуємо 50 хвилин під кришкою.

Крок 6. Яскраві і смачні манти з гарбузом і цибулею готові. Подавайте до столу!

Домашні манти з гарбузом і салом

Смачні домашні манти виходять з начинкою з гарбуза й сала. Поживне частування підходить для сімейного обіду або перекусу. Порадуйте своїх близьких цікавим рішенням.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 900 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю.

Крок 3. З’єднуємо овочі в глибокій мисці, солимо їх, перчимо і розмішуємо.

Крок 4. Шматочок сало також подрібнюємо.

Крок 5. З борошна, яйця, води і солі старанно вимішуємо туге тісто. Після ділимо його на 20 невеликих шматків. Розкачуємо їх в тонкі кола, по центру яких кладемо гарбуз і сало.

Крок 6. Акуратно скріплюємо краю тесту. Заготовки відправляємо в пароварку або мантоварку на 40 хвилин.

Крок 7. Соковиті манти з гарбузом і салом готові, можна пробувати!

Манти з гарбузом і куркою в домашніх умовах

Ніжні і поживні манти виходять з начинкою з курячого м’яса і гарбуза. Таке блюдо відмінно підходить для сімейного обіду. Готуйте його по простому покрокового рецептом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Філе куряче – 800 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 210 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для подання:

  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для начинки.

Крок 2. Куряче філе подрібнюємо разом із зеленню.

Крок 3. Дрібними кубиками розбираємо очищену гарбуз, картоплю і ріпчасту цибулю. З’єднуємо всі інгредієнти для начинки, солимо їх, перчимо і розмішуємо.

Крок 4. Вимішуємо туге тісто з борошна, води, солі і яйця. Залишаємо отриманий ком відпочивати.

Крок 5. Готове тісто ділимо на 16 частин. Розкачуємо їх в тонкі кола, доповнюємо начинку і загортаємо. Готуємо в пароварці 40 хвилин.Крок 6. Заливаємо соусом із томатної пасти і води.

Як швидко і просто приготувати манти з гарбузом в мультиварці?

Простий і швидкий спосіб приготувати манти з гарбузом – в мультиварці. Порадуйте своїх домашніх або зробіть звичне меню. Готову страву можна подавати з ароматною зеленню і соусами.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Вода – 1 мультистакан.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку вимішуємо туге тісто з борошна, води, яйця, солі і рослинної олії. Даємо йому відпочити 15 хвилин.

Крок 2. В цей час займемося начинкою. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо його дрібними кубиками.

Крок 3. Також чинимо і з шматочком гарбуза.

Крок 4. Готове тісто ділимо на 8 рівних частин, які далі розгортаємо в тонкі кола.

Крок 5. По центру кожного кола кладемо начинку з гарбуза, яблук і цукру. Ліпимо акуратні манти.

Крок 6. Кладемо їх в пароварку, яку встановлюємо над чашею мультиварки з водою. Готуємо в режимі «пар».

Крок 7. Смачні домашні манти готові!

Дуже смачні манти з баранини з гарбузом

Ситні і неймовірно соковиті манти виходять за допомогою начинки з баранини і гарбуза. Така страва стане родзинкою вашого домашнього столу. Порадуйте близьких або гостей.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 800 гр.
  • Баранина – 1 кг
  • Курдюк – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Заїру – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста ретельно вимішуємо борошно з водою, сіллю і яйцем. Отримуємо тугий щільний ком і даємо йому відпочити.

Крок 2. Для начинки подрібнюємо баранину, курдюк (баранячий жир), очищену від насіння гарбуз і цибулю. Солимо продукти, посипаємо спеціями, вимішуємо і ставимо ненадовго в холодильник.

Крок 3. Готове тісто тонко розкочуємо. Ділимо його на 16 рівних квадратів. По центру кожного кладемо трохи начинки.

4. Акуратно скріплюємо кінчики квадрата.Крок 5. Перекладаємо заготовки в пароварку або мантоварку. Готуємо 45 хвилин з моменту закипання води.

Крок 6. Поживні манти з бараниною і гарбузом для Вашого столу готові. Подавайте гарячими!