Макарони по-флотськи з тушонкою – 5 рецептів з покроковими фото

Коли потрібно приготувати щось швидке і одночасно смачне, на допомогу приходить цей рецепт. Макарони по-флотськи заслужено займають нішу других страв, придатних для щоденних прийомів їжі. Це блюдо поживне і корисне: не будемо забувати і про незмінно гарний і насичений смак.

Класичний рецепт макаронів по-флотськи з тушонкою на сковороді

Традиційний рецепт макаронів по-флотськи передбачає незмінний інгредієнт – тушонку. Ця страва готується на сковороді і займає не так багато часу, тому не порушить ваші плани, а, навпаки, порадує фантастичним результатом. Впевнені, що цей рецепт виручить вас ще не один раз.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Макарони 300 гр.
  • Тушонка 400 гр. яловичої
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Масло рослинне 20 мл
  • Сіль 20 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати макарони по-флотськи з тушонкою? Очищаємо і нарізаємо цибулю довільної форми: можна подрібнити його, а можна порізати на подовгасті слайсы. Беремо сковорідку, змочуємо її рослинним маслом і викладаємо на нього вже нарізану цибулю. Обсмажуємо кілька хвилин на середньому вогні.
  2. Вибираємо каструлю і наповнюємо її водою наполовину. Ставимо на вогонь і закладаємо макарони. Варимо їх, щоб вони стали альденте.
  3. У обжаривающийся цибулю засипаємо цукор і сіль. Після пари хвилин тушонку з банки викладаємо до цибулі і розбираємо на шматочки, щоб тушонка опинилася на всій площі сковороди. Додаємо трохи води, яка залишилася від варіння макаронів.
  4. Макарони додаємо до м’ясного соусу на сковороду. Перемішуємо і зменшуємо вогонь до малого.
  5. Накриваємо блюдо кришкою і кілька хвилин тушкуємо. Смачне, апетитне і ситне блюдо готове, швидше розкладаємо по тарілках і пробуємо. Приємного апетиту!

Як приготувати макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці?

Страви, приготовані в мультиварці, заслужено відносять до числа найбільш корисних. Зараз техніка дозволяє готувати там навіть те, що ми звикли обсмажувати на сковороді, вживаючи додаткові калорії і жири. Приготуйте макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці – вам сподобається.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • свиняча Тушонка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Окріп – 300 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Спеції – 20 гр.

Процес приготування:

1. У суху чашу мультиварки наливаємо трохи олії і вибираємо режим «Смаження». Нехай масло нагрівається.

2. В цей час ми швидко чистимо і нарізаємо на кубики цибулю і обсмажуємо його буквально пару хвилин, щоб з’явилася золота скоринка. Потім підкладаємо тушонку і перемішуємо її з цибулею. Обжарку продовжуємо до закінчення програми.

3. Після звукового сигналу додаємо макарони, посипаємо спеціями і сіллю. Як слід перемішуємо. Доливаємо трохи окропу. Він повинен бути вище рівня макаронів, щоб повністю покривати їх. Закриваємо кришку мультиварки і запускаємо режим «Плов».

4. Що стосується часу приготування, то воно залежить від сорти макаронів. Якщо в їх основі тверді сорти пшениці, то орієнтуємося по часу, зазначеному на упаковці. В середньому час для приготування макаронів – це 10-15 хв.

5. Після закінчення програми відразу відкриваємо кришку мультиварки, інакше макарони можуть злипнуться. Подаємо страву на пробу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт макаронів з тушонкою в каструлі

Це класичне блюдо має багато модифікацій, але справа не тільки в рецептурі і секретних інгредієнтів, але і в способі приготування. Конкретно цей рецепт вимагає приготування в каструлі: це значно спростить роботу, тим більше, що ті ж мультиварки є не в кожній квартирі.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Макарони – 400 гр.
  • свиняча Тушонка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 20 гр.
  • Зелень – 20 гр.

Процес приготування:

1. Набираємо каструлю води і ставимо її на вогонь, чекаємо, поки вона закипить. У вже закипілу воду засипаємо макарони, перший час помішуємо, варимо до готовності. Для кожного сорти макаронів час приготування індивідуально: утонить його можна на упаковці.

2. Швидко чистимо і нарізаємо або подрібнюємо цибулю. Кладемо його в окрему ємність і поки залишаємо.

3. Через пару хвилин викладаємо до цибулі тушонку і перемішуємо. Посматриваем макарони, вони ось-ось будуть готові.

4. Зливаємо воду з макаронів, використовуючи друшляк. Повертаємо макарони в каструлю, а до них додаємо замішану тушковане м’ясо з цибулею. Як слід перемішуємо всі інгредієнти вже в каструлі.

5. Прогріваємо і варимо страву під кришкою, після чого макарони по-флотськи з тушонкою будуть остаточно готові. Подрібнюємо зелень і подаємо блюдо разом з нею: так буде смачніше. Як альтернатива або доповнення до зелені можна також використовувати сметану. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування макаронів по-флотськи з томатною пастою

Коли класичний рецепт макаронів по-флотськи здається злегка застарілим, приходить час додати в нього якусь родзинку. У даному випадку таким елементом стала томатна паста. Вона додасть свіжості страви і додасть кілька нових ноток смак, який і без того не поганий, але можна краще.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Тушонка яловича – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 20 гр.

Процес приготування:

1. Очистіть і наріжте цибулю довільної форми: можна подрібнити його, а можна порізати на подовгасті слайсы. Візьміть сковорідку, змочіть її рослинним маслом і викладіть на нього вже нарізану цибулю. Обсмажуйте кілька хвилин на середньому вогні.

2. Виберіть каструлю і наповніть її водою наполовину. Поставте на вогонь і викладіть макарони. Варіть їх, щоб вони були альденте.

3. У обжаривающийся цибулю викладіть томатну пасту, а також засипте цукор і сіль. Після пари хвилин тушонку з банки додайте до цибулі і розберіть на шматочки, щоб тушонка опинилася на всій площі сковороди. Додайте трохи води, яка залишилася від варіння макаронів.

4. Викладіть макарони до м’ясного соусу на сковороду. Перемішайте їх як слід і зменшіть вогонь до малого.

5. Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте кілька хвилин. Смачне, апетитне і ситне блюдо готове, швидше розкладайте по тарілках і пробуйте. Приємного апетиту!

Дуже смачний макарони по-флотськи з тушонкою і морквою

Якщо ви знаєте, що день буде довгим і важким, а поїсти ще довго не доведеться, то можна піти на хитрість. До стандартного набору інгредієнтів для макаронів по-флотськи додамо моркву: це дозволить не тільки збільшити енергетичну цінність страви та її ситність, але і додасть яскравості і легкості.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Макарони – 400 гр.
  • Тушонка – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Вода – 1,5 л
  • Спеції – 20 гр.

Процес приготування:

1. Набираємо каструлю води і ставимо її на вогонь, чекаємо, поки вона закипить. У вже закипілу воду засипаємо макарони, підсолюємо, перший час помішуємо, варимо до готовності. Для кожного сорти макаронів час приготування індивідуально: утонить його можна на упаковці. Готовність макаронів можна перевірити по здатності прилипати до каструлі, коли будете виймати їх з води.

2. Після варіння промиваємо макарони під холодною водою: це допоможе прибрати залишки клейковини, щоб макарони не злипалися між собою.

3. Миємо, чистимо моркву натираємо її, використовуючи крупну тертку.

4. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом. Викладаємо на неї моркву і тушонку, перемішуємо, розподіляємо по всій площі сковороди, додаємо улюблені спеції. Обсмажуємо до готовності.

5. У цю ж сковороду додаємо зварені макарони, як слід перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 3-5 хв. Після цього наша страва буде остаточно готовий. Подавати його можна з зеленню, різними соусами або кетчупом. Приємного апетиту!