Картоплю «Айдахо» – це вишукана страва, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен! Для готування нам спочатку потрібно нарізати картоплю скибочками прямо в шкірці і злегка відварити, а потім обваляти в ароматної суміші з масла і різних добавок – запекти до м’якості. Це настільки смачно і ароматно, що вам доведеться докласти всіх зусиль, щоб не з’їсти все часточки ще в процесі запікання, бо аромати, які заповнять ваше житло, будуть просто неймовірними!
Картоплю «Айдахо» в духовці в домашніх умовах
Картоплю «Айдахо» в духовці в домашніх умовах можна запросто приготувати своїми руками, і він вийде не гірше, ніж в кафе або ресторанах. Весь секрет рум’яних і ароматних часточок полягає, звичайно ж, в правильно підібраних спеціях і особливому способі приготування.
Інгредієнти на
5 порц.
- Картопля 500 гр.
- Сир 150 гр.
- Олія оливкова 50 мл
- Паприка 1 ч. л.
- Часник 3 зуб.
- Кріп 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Картопля «Айдахо» легко готується в домашніх умовах. За допомогою щітки промиваємо кожен бульба картоплі під водою, ріжемо на дольки і на 4-5 хвилин закидаємо в киплячу воду.
- У піалі об’єднуємо часник, пропущений через прес, дрібно нашатковану кріп, оливкова олія, паприку, чорний перець і сіль. Також за допомогою терки з дрібними отворами натираємо сир.
- зливаємо Відвар з картопляних скибочок, заливаємо підготовленою сумішшю і активно перемішуємо.
- Деко устеляємо пергаментом і акуратно розкладаємо картоплю, запікаємо 20 хвилин при температурі 190 градусів.
- За закінчення часу, посипаємо скибочки сиром і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
- Ароматна страва розкладаємо по порційних тарілках.
- Знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Картоплю «Айдахо» з часником
Картоплю «Айдахо» з часником – це ароматні овочеві скибочки, які доповнюються невеликою кількістю рослинної олії, спеціями і зеленню. Для отримання ідеальної рум’яної кірочки і ніжній м’якоті, картоплю необхідно злегка відварити і тільки потім відправляти в духовку.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Картопля – 850 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 15 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Молоду картоплю ретельно промиваємо і залишаємо в шкірці, старі ж плоди очищаємо і обполіскуємо.
Крок 2. Ріжемо овоч на дрібні шматочки і кладемо в каструлю, заливаємо водою і проварюємо 2-3 хвилини, довівши до кипіння.
Крок 3. У глибокій ємності перемішуємо рослинне масло з сіллю і подрібненим часником. З картоплі зливаємо воду і даємо трохи охолонути.
Крок 4. Картоплю поливають часниковим маслом і, прикривши кришкою, інтенсивно струшуємо. Перекладаємо скибочки на деко з листом пергаменту.
Крок 5. Готуємо апетитні шматочки протягом 40 хвилин при температурної позначки 180 градусів.
Крок 6. Картопля «Айдахо» посипаємо листочками свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Картоплю «Айдахо» з паприкою в духовці
Картоплю «Айдахо» з паприкою в духовці – це вишукана страва, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен, також продукти потрібні лише ті, що найчастіше є під рукою. Такі апетитні шматочки стануть для вас ідеальним гарніром або ситної закускою до пінному.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Картопля – 700 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
- Перець чилі мелений – ¼ ч. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену і промиту картоплю ріжемо на дольки і складаємо в каструльку відповідного розміру.
Крок 2. Овоч заливаємо водою, солимо і варимо протягом 5-6 хвилин після закипання.
Крок 3. Окріп виливаємо, а скибочки присмачую гірчицею, спеціями і оливковою олією – ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.
Крок 4. Форму для запікання вистилаємо пекарської папером і висипаємо картоплю.
Крок 5. Картоплю запікаємо 45 хвилин (200 градусів).
Крок 6. Рум’яні скибочки подаємо на стіл «з пилу, з жару». Готуйте і отримуйте задоволення!
Картоплю «Айдахо» з куркою
Картоплю «Айдахо» з куркою – це блюдо, яке позбавить вас від виснажливої окремої приготування основної страви і гарнір, так як воно включає в себе ці дві складові. Рум’яна курочка ідеально гармонує з рум’яними скибочками картоплі, сдобренными паприкою і куркумою.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг
- Картопля – 1 кг
Для птиці:
- Масло рослинне – 70 мл
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Для картоплі:
- Масло рослинне – 50 мл
- Куркума – ½ ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо маринад для птиці: в чаші змішати гірчицю з приправами і рослинним маслом.
Крок 2. Тушку обполіскуємо і даємо час висохнути, натираємо сіллю і промазуємо соусом всередині і зовні. Якщо час дозволяє, то м’ясо краще прибрати в холодильник на всю ніч для просочення.
Крок 3. Промаринованную курку викладаємо у вогнетривку форму, обмотуємо крила у фольгу, а ніжки пов’язуємо кулінарною ниткою. Запікаємо протягом однієї години і сорок хвилин при температурі 180 градусів. У процесі готування, поливаємо соком.
Крок 4. Паралельно очищаємо і ріжемо часточками картоплю, посипаємо сіллю, гранульованим часником, куркумою, паприкою і коріандром, збризкуємо рослинним маслом і гарненько перемішуємо складові.
Крок 5. Вистилаємо Форму великим аркушем пергаменту, рівне розкладаємо картоплю і накриваємо вільним краєм паперу.
Крок 6. Перші 20 хвилин готувати овоч в такому вигляді, а потім прибираємо верхній лист пергаменту і підрум’янюємо ще 20-25 хвилин.
Крок 7. Подаємо страву: на велике плоске блюдо викладаємо золотисті часточки, зверху – соковита курка. Знімаємо пробу і насолоджуємося!
Картоплю «Айдахо» з розмарином
Картоплю «Айдахо» з розмарином і пекучим часником – це неймовірно ароматна страва, яка добре саме по собі, а також якщо доповнити його різними м’ясними стравами або вашим улюбленим соусом. Готується картопелька досить просто, тому у вас все вийде з першого разу!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Картопля – 1,8 кг
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Розмарин подрібнений – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Великі бульби картоплі промиваємо за допомогою щітки і мила, насухо витираємо паперовими рушниками.
Крок 2. Кожну картоплину розрізаємо на 4-6 частин і знову обсушуємо серветками.
Крок 3. В окремій чаші перемішуємо свіжий розмарин з рослинним маслом, сіллю і часником, пропущеним через прес.
Крок 4. Обвалюємо картоплю в отриманій суміші і в один шар викладаємо на великий плоский лист.
Крок 5. Запікаємо страву протягом 30-35 хвилин при температурі 230 градусів, до утворення апетитною скоринки і м’якості. Приємного апетиту!