Картоплю «Айдахо» – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Картоплю «Айдахо» – це вишукана страва, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен! Для готування нам спочатку потрібно нарізати картоплю скибочками прямо в шкірці і злегка відварити, а потім обваляти в ароматної суміші з масла і різних добавок – запекти до м’якості. Це настільки смачно і ароматно, що вам доведеться докласти всіх зусиль, щоб не з’їсти все часточки ще в процесі запікання, бо аромати, які заповнять ваше житло, будуть просто неймовірними!

Картоплю «Айдахо» в духовці в домашніх умовах

Картоплю «Айдахо» в духовці в домашніх умовах можна запросто приготувати своїми руками, і він вийде не гірше, ніж в кафе або ресторанах. Весь секрет рум’яних і ароматних часточок полягає, звичайно ж, в правильно підібраних спеціях і особливому способі приготування.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Картопля 500 гр.
  • Сир 150 гр.
  • Олія оливкова 50 мл
  • Паприка 1 ч. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Кріп 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Картопля «Айдахо» легко готується в домашніх умовах. За допомогою щітки промиваємо кожен бульба картоплі під водою, ріжемо на дольки і на 4-5 хвилин закидаємо в киплячу воду.
  2. У піалі об’єднуємо часник, пропущений через прес, дрібно нашатковану кріп, оливкова олія, паприку, чорний перець і сіль. Також за допомогою терки з дрібними отворами натираємо сир.
  3. зливаємо Відвар з картопляних скибочок, заливаємо підготовленою сумішшю і активно перемішуємо.
  4. Деко устеляємо пергаментом і акуратно розкладаємо картоплю, запікаємо 20 хвилин при температурі 190 градусів.
  5. За закінчення часу, посипаємо скибочки сиром і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
  6. Ароматна страва розкладаємо по порційних тарілках.
  7. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!