Картоплю «Айдахо» – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Картоплю «Айдахо» – це вишукана страва, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен! Для готування нам спочатку потрібно нарізати картоплю скибочками прямо в шкірці і злегка відварити, а потім обваляти в ароматної суміші з масла і різних добавок – запекти до м’якості. Це настільки смачно і ароматно, що вам доведеться докласти всіх зусиль, щоб не з’їсти все часточки ще в процесі запікання, бо аромати, які заповнять ваше житло, будуть просто неймовірними!

Картоплю «Айдахо» в духовці в домашніх умовах

Картоплю «Айдахо» в духовці в домашніх умовах можна запросто приготувати своїми руками, і він вийде не гірше, ніж в кафе або ресторанах. Весь секрет рум’яних і ароматних часточок полягає, звичайно ж, в правильно підібраних спеціях і особливому способі приготування.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Картопля 500 гр.
  • Сир 150 гр.
  • Олія оливкова 50 мл
  • Паприка 1 ч. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Кріп 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Картопля «Айдахо» легко готується в домашніх умовах. За допомогою щітки промиваємо кожен бульба картоплі під водою, ріжемо на дольки і на 4-5 хвилин закидаємо в киплячу воду.
  2. У піалі об’єднуємо часник, пропущений через прес, дрібно нашатковану кріп, оливкова олія, паприку, чорний перець і сіль. Також за допомогою терки з дрібними отворами натираємо сир.
  3. зливаємо Відвар з картопляних скибочок, заливаємо підготовленою сумішшю і активно перемішуємо.
  4. Деко устеляємо пергаментом і акуратно розкладаємо картоплю, запікаємо 20 хвилин при температурі 190 градусів.
  5. За закінчення часу, посипаємо скибочки сиром і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
  6. Ароматна страва розкладаємо по порційних тарілках.
  7. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Картоплю «Айдахо» з часником

Картоплю «Айдахо» з часником – це ароматні овочеві скибочки, які доповнюються невеликою кількістю рослинної олії, спеціями і зеленню. Для отримання ідеальної рум’яної кірочки і ніжній м’якоті, картоплю необхідно злегка відварити і тільки потім відправляти в духовку.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 850 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоду картоплю ретельно промиваємо і залишаємо в шкірці, старі ж плоди очищаємо і обполіскуємо.

Крок 2. Ріжемо овоч на дрібні шматочки і кладемо в каструлю, заливаємо водою і проварюємо 2-3 хвилини, довівши до кипіння.

Крок 3. У глибокій ємності перемішуємо рослинне масло з сіллю і подрібненим часником. З картоплі зливаємо воду і даємо трохи охолонути.

Крок 4. Картоплю поливають часниковим маслом і, прикривши кришкою, інтенсивно струшуємо. Перекладаємо скибочки на деко з листом пергаменту.

Крок 5. Готуємо апетитні шматочки протягом 40 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 6. Картопля «Айдахо» посипаємо листочками свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Картоплю «Айдахо» з паприкою в духовці

Картоплю «Айдахо» з паприкою в духовці – це вишукана страва, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен, також продукти потрібні лише ті, що найчастіше є під рукою. Такі апетитні шматочки стануть для вас ідеальним гарніром або ситної закускою до пінному.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля – 700 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
  • Перець чилі мелений – ¼ ч. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену і промиту картоплю ріжемо на дольки і складаємо в каструльку відповідного розміру.

Крок 2. Овоч заливаємо водою, солимо і варимо протягом 5-6 хвилин після закипання.

Крок 3. Окріп виливаємо, а скибочки присмачую гірчицею, спеціями і оливковою олією – ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.

Крок 4. Форму для запікання вистилаємо пекарської папером і висипаємо картоплю.

Крок 5. Картоплю запікаємо 45 хвилин (200 градусів).

Крок 6. Рум’яні скибочки подаємо на стіл «з пилу, з жару». Готуйте і отримуйте задоволення!

Картоплю «Айдахо» з куркою

Картоплю «Айдахо» з куркою – це блюдо, яке позбавить вас від виснажливої окремої приготування основної страви і гарнір, так як воно включає в себе ці дві складові. Рум’яна курочка ідеально гармонує з рум’яними скибочками картоплі, сдобренными паприкою і куркумою.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Картопля – 1 кг

Для птиці:

  • Масло рослинне – 70 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Для картоплі:

  • Масло рослинне – 50 мл
  • Куркума – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо маринад для птиці: в чаші змішати гірчицю з приправами і рослинним маслом.

Крок 2. Тушку обполіскуємо і даємо час висохнути, натираємо сіллю і промазуємо соусом всередині і зовні. Якщо час дозволяє, то м’ясо краще прибрати в холодильник на всю ніч для просочення.

Крок 3. Промаринованную курку викладаємо у вогнетривку форму, обмотуємо крила у фольгу, а ніжки пов’язуємо кулінарною ниткою. Запікаємо протягом однієї години і сорок хвилин при температурі 180 градусів. У процесі готування, поливаємо соком.

Крок 4. Паралельно очищаємо і ріжемо часточками картоплю, посипаємо сіллю, гранульованим часником, куркумою, паприкою і коріандром, збризкуємо рослинним маслом і гарненько перемішуємо складові.

Крок 5. Вистилаємо Форму великим аркушем пергаменту, рівне розкладаємо картоплю і накриваємо вільним краєм паперу.

Крок 6. Перші 20 хвилин готувати овоч в такому вигляді, а потім прибираємо верхній лист пергаменту і підрум’янюємо ще 20-25 хвилин.

Крок 7. Подаємо страву: на велике плоске блюдо викладаємо золотисті часточки, зверху – соковита курка. Знімаємо пробу і насолоджуємося!

Картоплю «Айдахо» з розмарином

Картоплю «Айдахо» з розмарином і пекучим часником – це неймовірно ароматна страва, яка добре саме по собі, а також якщо доповнити його різними м’ясними стравами або вашим улюбленим соусом. Готується картопелька досить просто, тому у вас все вийде з першого разу!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Картопля – 1,8 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Розмарин подрібнений – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Великі бульби картоплі промиваємо за допомогою щітки і мила, насухо витираємо паперовими рушниками.

Крок 2. Кожну картоплину розрізаємо на 4-6 частин і знову обсушуємо серветками.

Крок 3. В окремій чаші перемішуємо свіжий розмарин з рослинним маслом, сіллю і часником, пропущеним через прес.

Крок 4. Обвалюємо картоплю в отриманій суміші і в один шар викладаємо на великий плоский лист.

Крок 5. Запікаємо страву протягом 30-35 хвилин при температурі 230 градусів, до утворення апетитною скоринки і м’якості. Приємного апетиту!