Плескавіца – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Плескавіца – страва балканської кухні, його повсюдно можна зустріти в барах і ресторанах Чорногорії і Хорватії. По суті – це дуже тонка котлета з чистого м’ясного фаршу. Однак, завжди можна доповнити м’ясо пряними травами, спеціями, цибулею, часником або, наприклад, сиром. Готувати страву можна на плиті або відкритому полум’ї. У статті ви знайдете 5 перевірених і дуже смачних способів приготувати плескавицу.

Плескавіца — класичний рецепт в домашніх умовах

Плескавіца – класичний рецепт в домашніх умовах, який заслуговує бути у куховарській книзі. Це блюдо люблять м’ясоїди, і воно широко використовується у вуличному фаст-фуді. Частіше котлети готують на решітці гриль, але в умовах кухні підійде і звичайна сковорідка.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Фарш м’ясний ⅘ кг
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Коріандр ½ ч. л.
  • Вода 200 мл
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класичний рецепт плескавицы передбачає використання свинячого і яловичого фаршу в рівних пропорціях.
  2. В миску до фаршу додайте воду і сіль, вимішуйте масу руками протягом 7-10 хвилин. Після цього затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 12 годин.
  3. Безпосередньо перед обсмажуванням додайте у фарш подрібнений ріпчаста цибуля, обидва види меленого перцю, коріандр і видавити через прес зубчик часнику.
  4. Обробну дошку змастіть рослинною олією, щоб фарш не прилипав. Всю масу розділіть на 2-3 рівні частини. Потім на дошці сформуйте плоскі котлети діаметром 10-15 сантиметрів і товщиною 1,2-1,5 сантиметра.
  5. Добре прогрійте сковороду-гриль, змастіть її поверхню олією.
  6. За допомогою широкого ножа зніміть котлету з дошки і перенесіть на гриль.
  7. Смажте плескавицу одну хвилину на сильному вогні, потім зменшіть нагрів до середнього і готуйте 4 хвилини. Переверніть її і в такому ж порядку обсмажте з іншого боку.
  8. Подавайте плескавицу гарячої зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!