Омлет з овочами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Омлет з овочами – це проста у виконанні і дуже смачне блюдо для вашого домашнього сніданку або перекусу. Продукт вийде поживним і неймовірно апетитною. Найцікавіші ідеї для приготування омлету ми зібрали для вас у готової кулінарної добірці з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Омлет з овочами на сковороді

Омлет з овочами на сковороді виходить дуже смачним і поживним. Таке частування послужить відмінним сніданком або перекусом для вас і вашої родини. Приготувати його нескладно. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 6 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Базилік свіжий 4 гілки
  • Сметана 2 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло оливкове для смаження

Процес приготування:

  1. Промиваємо помідори і надрізаємо шкірку хрест-навхрест.
  2. Підготовлені плоди викладаємо в глибоку миску. Заливаємо їх окропом і залишаємо на дві хвилини.
  3. Дістаємо овочі з окропу, обдаємо їх холодною водою, після акуратно знімаємо шкірку.
  4. Очищені помідори розрізаємо на половинки. Витягуємо з них сік і насіння.
  5. Решту частини помідорів нарізаємо невеликими кубиками. Також подрібнюємо цибулю і листочки базиліка.
  6. Розігріваємо сковороду з вершковим і оливковою олією. Викладаємо сюди подрібнену цибулю і обсмажуємо його близько 5 хвилин на помірному вогні. Постійно помішуємо, щоб не допустити пригорання.
  7. Відправляємо до цибулі шматочки помідорів і подрібнений базилік. Солимо вміст і посипаємо чорним меленим перцем. Тушкуємо овочі до випаровування рідини.
  8. У глибокій мисці віночком збиваємо курячі яйця і сметану. Викладаємо сюди овочі і перемішуємо вміст.
  9. Знову розігріваємо сковороду з двома видами масла.
  10. Виливаємо в сковороду заготовку з яєчної суміші та овочевий. Тримаємо на вогні до повної готовності. На це піде приблизно 5 хвилин.
  11. Омлет з овочами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Омлет на молоці з овочами в духовці

Омлет на молоці з овочами в духовці кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Готове блюдо вийде неймовірно корисним і цікавим за смаком. Обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт і зробіть звичне меню. Порадуйте себе і близьких апетитним сніданком!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Помідори – 250 гр.
  • Кабачок – 250 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Суміш перців – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Овочі попередньо промиваємо під водою.

Крок 2. Очищений кабачок тремо на крупній тертці. Викладаємо продукт у форму для запікання, попередньо змащену олією.

Крок 3. Ошпарюємо помідори очищаємо від шкірки. М’якоть ріжемо невеликими кубиками й викладаємо рівним шаром на тертий кабачок.

Крок 4. Доповнюємо овочі подрібненим часником.

Крок 5. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.

Крок 6. Збиваємо яйця віночком і доповнюємо отриману суміш борошном, сіллю і сумішшю мелених перців.

Крок 7. Вимішуємо вміст віночком і поступово вливаємо молоко. Отримуємо пишну і однорідну масу.

Крок 8. Заливаємо овочі у формі яєчної заготівлею.

Крок 9. Прибираємо наповнену форму в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо частування 20 хвилин до повної готовності.

Крок 10. Омлет на молоці з овочами в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Омлет з овочами і сиром

Омлет з овочами і сиром виходить неймовірно смачним, соковитим і ситним. Апетитне частування стане цікавим сніданком або перекусом для вас і ваших близьких. Приготувати його не складе особливої праці. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Доповнюємо їх подрібненим кропом.

Крок 2. Виливаємо до яєць вказану кількість молока.

Крок 3. Промиваємо помідори і видаляємо плодоніжки.

Крок 4. Підготовлені овочі нарізаємо тонкими часточками.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним і вершковим маслом. Викладаємо сюди часточки помідорів.

Крок 6. Трохи тушкуємо їх і акуратно перевертаємо. Важливо, щоб овоч не втратив свою форму.

Крок 7. Яєчну заготівлю солимо і доповнюємо спеціями. Збиваємо до однорідності.

Крок 8. Виливаємо масу в сковороду з помідорами.

Крок 9. Смажимо на тихому вогні під кришкою до повної готовності омлету. В кінці частування посипаємо тертим сиром.

Крок 10. Омлет з овочами і сиром готовий. Подавайте до столу і пробуйте!

ПП дієтичний омлет з овочами

ПП дієтичний омлет з овочами – це дуже цікава і смачна кулінарна ідея, яка порадує вас невисокою калорійністю і нескладним процесом приготування. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе корисним сніданком або перекусом.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 30 гр.
  • Кріп подрібнений – 1 ст. л.
  • Сир тертий – 1 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Брокколі – за смаком.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо невеликі силіконові формочки. Змащуємо оливковою олією.

Крок 2. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Солимо їх і збиваємо до однорідності.

Крок 3. Доповнюємо яєчну суміш сметаною. Перемішуємо.

Крок 4. Відправляємо сюди подрібнений кріп і спеції. Вимішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 5. Розливаємо яєчну суміш по підготовленим силіконових формочках.

Крок 6. Посипаємо їх тертим сиром.

Крок 7. Ставимо заготовки у сотейник або каструлю. Між формочками розкладаємо суцвіття брокколі. Вливаємо воду так, щоб вона не діставала до країв формочок. Ставимо на вогонь і готуємо після закипання протягом 3-5 хвилин під кришкою.

Крок 8. ПП дієтичний омлет з овочами готовий. Подавайте до столу з подрібненими помідорами і петрушкою.

Овочевий омлет в мультиварці

Овочевий омлет в мультиварці виходить дуже смачним і поживним. Таке частування також порадує вас швидким та простим кулінарним процесом. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої збірки. Урізноманітніть ваше звичне домашнє меню.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Помідори – 2 шт.
  • Горошок – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. Добре промиваємо помідори і також дрібно нарізаємо їх.

Крок 3. Пропускаємо твердий сир через крупну тертку.

Крок 4. Включаємо мультиварку в режимі «випічка». Виливаємо сюди рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Після цибулю доповнюємо помідорами і горошком. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин.

Крок 5. Курячі яйця з’єднайте з молоком і сіллю. Збиваємо до однорідного стану.

Крок 6. Заливаємо овочі яєчної сумішшю. Посипаємо тертим сиром. Далі заготівлю закриваємо кришкою і готуємо в режимі «випічка» 20 хвилин.

Крок 7. Овочевий омлет в мультиварці готовий. Діліть його на порції, розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Омлет з замороженими овочами

Омлет з замороженими овочами нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове блюдо вийде неймовірно корисним і цікавим за смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт і зробіть звичне меню. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням!

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Суміш заморожена овочева – 150 гр.
  • Хліб білий – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Паприка мелена – 1 щіпка.
  • Часник сушений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Білий хліб ріжемо акуратними кубиками.

Крок 2. Кубики білого хліба кладемо на суху розігріту сковороду. Поливаємо хліб невеликою кількістю рослинного масла і сушеним часником. Підсушує його.

Крок 3. Курячі яйця солимо і перчимо. Збиваємо виделкою до однорідності.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди заморожену овочеву суміш. Готуємо продукти до м’якості.

Крок 5. Заливаємо овочі збитими яйцями.

Крок 6. Посипаємо заготівлю меленою паприкою і доповнюємо сухариками.

Крок 7. Закриваємо вміст кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до повної готовності омлету.

Крок 8. Омлет із замороженими овочами готовий. При подачі його можна доповнити шматочками м’яса або шинки. Приємного апетиту!

Омлет з куркою і овочами

Омлет з куркою і овочами виходить дуже смачним, соковитим і поживним. Таке апетитне частування послужить відмінним сніданком або перекусом для всієї родини. Приготувати його нескладно. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Філе куряче – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 2 стебла.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Лимон – 1 зубчик.
  • Кукурудза консервована – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Овочі та зелень промиваємо під водою.

Крок 2. Куряче філе промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо курку на маслі, доповнивши сіллю і меленою паприкою. Приблизний час готування – 10 хвилин.

Крок 3. У цей час ріжемо овочі дрібними кубиками. Також подрібнюємо зелень.

Крок 4. Відправляємо до курячого філе цибуля. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Після викладаємо болгарський перець і зелену цибулю. Доповнюємо сіллю і спеціями за смаком. Перемішуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин.

Крок 5. З консервованої кукурудзи зливаємо рідину. Кукурудзу відправляємо в загальну масу. Сюди ж викладаємо подрібнену петрушку. Поливаємо лимонним соком, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Крок 6. Курячі яйця збиваємо з сіллю, перцем і тертим сиром. Виливаємо суміш в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо заготовку до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Кладемо омлет на плоску тарілку. На половину кладемо масу з курки і овочів. Закриваємо начинку другою половиною омлету.

Крок 8. Омлет з куркою і овочами готовий. Подавайте яскраве частування до столу!