Омлет з овочами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Омлет з овочами – це проста у виконанні і дуже смачне блюдо для вашого домашнього сніданку або перекусу. Продукт вийде поживним і неймовірно апетитною. Найцікавіші ідеї для приготування омлету ми зібрали для вас у готової кулінарної добірці з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Омлет з овочами на сковороді

Омлет з овочами на сковороді виходить дуже смачним і поживним. Таке частування послужить відмінним сніданком або перекусом для вас і вашої родини. Приготувати його нескладно. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 6 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Базилік свіжий 4 гілки
  • Сметана 2 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло оливкове для смаження

Процес приготування:

  1. Промиваємо помідори і надрізаємо шкірку хрест-навхрест.
  2. Підготовлені плоди викладаємо в глибоку миску. Заливаємо їх окропом і залишаємо на дві хвилини.
  3. Дістаємо овочі з окропу, обдаємо їх холодною водою, після акуратно знімаємо шкірку.
  4. Очищені помідори розрізаємо на половинки. Витягуємо з них сік і насіння.
  5. Решту частини помідорів нарізаємо невеликими кубиками. Також подрібнюємо цибулю і листочки базиліка.
  6. Розігріваємо сковороду з вершковим і оливковою олією. Викладаємо сюди подрібнену цибулю і обсмажуємо його близько 5 хвилин на помірному вогні. Постійно помішуємо, щоб не допустити пригорання.
  7. Відправляємо до цибулі шматочки помідорів і подрібнений базилік. Солимо вміст і посипаємо чорним меленим перцем. Тушкуємо овочі до випаровування рідини.
  8. У глибокій мисці віночком збиваємо курячі яйця і сметану. Викладаємо сюди овочі і перемішуємо вміст.
  9. Знову розігріваємо сковороду з двома видами масла.
  10. Виливаємо в сковороду заготовку з яєчної суміші та овочевий. Тримаємо на вогні до повної готовності. На це піде приблизно 5 хвилин.
  11. Омлет з овочами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!