Паелья з морепродуктів – це всесвітньо відоме іспанське блюдо. Готується воно з рису, овочів і морепродуктів і виходить дуже смачною, ситною і корисним. Існує безліч варіантів приготування цієї страви, але ми відібрали найбільш, на наш погляд, цікаві і смачні.
Класичний рецепт іспанської паельї з морепродуктів
Простий рецепт неймовірно класичної, іспанської паельї. Блюдо виходить неймовірно смачним, насиченим і апетитним. Даний рецепт не включає куряче філе, проте за бажанням можна додати і його.
Інгредієнти на
4 порц.
- Рис білий 150 гр.
- Кальмари 120 гр.
- Креветки Королівські 2 шт. неочищених
- Креветки Королівські 8 шт. очищених
- Каракатиця 100 гр.
- Мідії 4 шт.
- Шафран ⅛ гр.
- Помідор 120 гр.
- Петрушка 5 гр.
- Часник 3 зуб.
- Цибуля-шалот 20 гр.
- Перець болгарський 70 гр.
- Олія оливкова 50 мл
- Лимон ½ шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати класичну паелью з морепродуктами в домашніх умовах? Готуємо всі необхідні для приготування паельї продукти.
- Нарізаємо часник дрібними кубиками. Болгарський перець вимиваємо, очищаємо і ріжемо великими шматочками. Цибулю-шалот ріжемо півкільцями. Стебла петрушки відрізаємо і подрібнюємо.
- Помідор ділимо на дві половинки і натираємо кожну на тертці. Шафран заливаємо окропом і даємо йому настоятися протягом 5 хвилин.
- Неочищені креветки промиваємо і видаляємо їх нутрощі, залишаючи панцир.
- Розігріваємо на сковороді для паельї оливкову олію, викладаємо в нього креветки в панцирах, каракатиць і мідії. Смажимо все на помірному вогні близько 3 хвилин.
- Далі викладаємо на сковороду болгарський перець з цибулею. Все ретельно перемішуємо і смажимо ще 2 хвилини, після чого додаємо часник і стебла петрушки. Смажимо все протягом хвилини і перекладаємо мідії на тарілку.
- Виливаємо на сковороду замочений шафран, додаємо подрібнені помідори і півлітра креветочной бульйону. За смаком перчимо і солимо блюдо, доводимо рідину до кипіння і додаємо рис. Перемішуємо інгредієнти і варимо приблизно 15 хвилин. Потім додаємо подрібнені кальмари і залишилися креветки. Продовжуємо готувати паелью до випаровування всієї рідини.
- Подаємо паелью відразу в сковороді, прикрасивши половинкою лимона і петрушкою. Приємного апетиту!
Дуже смачна паелья з морепродуктів і куркою
Один з найбільш популярних варіантів паельї – це паелья з морепродуктів і куркою. Блюдо виходить ароматним, пряним і неймовірно смачним і красивим. Готується паелья відносно недовго і просто, а результат виходить чарівним.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Рис – 500 гр.
- Морепродукти – 150 гр.
- Курка – 8 шматків
- Бульйон курячий – 1,5 л
- Шафран – 1 щіпка
- Помідори у власному соку – 1 банка
- Часник – 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Квасоля зелена стручкова – 2 жмені
- Морква – 1 шт.
- Спаржа зелена – 4 шт.
- Горошок зелений – 2 жмені
- Маслини – 2 жмені
- Зелень – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Паприка червона мелена – на смак
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку маринуємо курячі шматочки. Для цього змішуємо їх з сіллю, перцем і паприкою і залишаємо маринуватися на кілька годин.
2. Замариновані курячі шматочки обсмажуємо на розігрітій оливковій олії з обох боків до золотистого кольору. Перекладаємо їх на окрему тарілку і відкладаємо в сторону.
3. Дрібно нарізаємо часник з цибулею, шафран заливаємо окропом.
4. Все в тому ж маслі, в якому обсмажувалася курка, пасеруємо часник з цибулею.
5. Далі засипаємо в сковороду рис, гарненько все перемішуємо і обсмажуємо протягом хвилини.
6. Потім повертаємо на сковороду обсмажені курячі шматочки і кладемо їх на рис.
7. Заливаємо продукти гарячим курячим бульйоном і шафраном з окропом. Додаємо помідори разом з соком і тушкуємо все разом під кришкою приблизно 10 хвилин.
8. Овочі промиваємо та нарізаємо. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі.
9. Через 10 хвилин додаємо на сковороду морепродукти, овочі й маслини, а також перець та сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо ще близько 15 хвилин.
10. Потім знімаємо паелью з вогню і накриваємо рушником на 10 хвилин.
11. Готову паелью посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Паелья з креветками і овочами в домашніх умовах
Неймовірно просте блюдо, яке точно запам’ятається вам надовго. Така паелья виходить дуже корисною і поживною і підійде навіть прихильникам здорового харчування. Блюдо виходить дуже смачним, а виглядає не гірше, ніж ресторанне.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Рис – 60 гр.
- Креветки – 90 гр.
- Шафран – 1 щіпка
- Часник – 1 зубчик
- Перець болгарський – 60 гр.
- Квасоля зелена стручкова – 30 гр.
- Горошок зелений – 30 гр.
- Масло оливкове – ½ ст. л.
- Вода – 140 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. В першу чергу відбираємо найбільш якісні креветки.
2. Потім розморожуємо їх.
3. Очищаємо креветки і обсмажуємо в олії протягом 3 хвилин з додаванням подрібненого або сухого часнику.
4. Засипаємо на сковороду рис і смажимо його, помішуючи, приблизно 3 хвилини.
5. Потім порціями заливаємо воду і выпариваем її.
6. Болгарський перець нарізаємо довгими шматочками.
7. Стручкову квасолю також підготовлюємо, розморожуючи при необхідності.
8. Те ж саме робимо з горошком.
9. Додаємо овочі на сковороду.
10. Доводимо рідина в паельї до кипіння і приправляємо перцем. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування паельї з кальмарами
Яскраве і смачне іспанське блюдо, яке можна приготувати буквально за годину, а результат при цьому вразить ваш і ваших гостей. Паелья виходить дуже ніжною, з легкою кислинкою і пряним присмаком.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Рис бурий – 2,5 склянки
- Філе кальмара – 700 гр.
- Шафран – ¼ ч. л.
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський жовтий – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Вино біле сухе – ½ склянки
- Бульйон рибний – 700 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Орегано – ½ ч. л.
- Перець червоний пекучий – ¼ ч. л.
- Зіра – ¼ ч. л.
- Базилік фіолетовий – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Нарізаємо філе кальмарів смужками, засипаємо перцем і сіллю і залишаємо маринуватися.
2. Нарізаємо невеликими шматочками часник, цибулю і болгарський перець.
3. Помідори промиваємо та нарізаємо кубиками.
4. Відливаємо необхідне нам кількість вина.
5. Усі потрібні приправи змішуємо.
6. Розігріваємо оливкову олію на сковороді з товстим дном і обсмажуємо на ньому часник з цибулею і болгарським перцем.
7. Далі додаємо на сковороду помідори.
8. Засипаємо на сковороду рис, перемішуємо всі інгредієнти і обсмажуємо їх близько 6 хвилин.
9. Потім заливаємо рис вином і доводимо його до кипіння, після чого додаємо кальмари і спеції, і гарненько все перемішуємо.
10. Далі заливаємо на сковороду гарячий бульйон і чекаємо, поки він закипить.
11. Готуємо паелью до готовності рису, в самому кінці солимо її за смаком.
12. Подаємо всі прикрашаючи фіолетовим базиліком. Приємного апетиту!
Як приготувати смачну домашню паелью з мідіями?
Пропонуємо простий рецепт страви для любителів такого морепродукта як мідії. Ніжна м’якоть чудово поєднується з розвареним рисом і овочами, а додавання куркуми додасть страві легку пікантність.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Рис – 400 гр.
- М’якоть мідій – 350 гр.
- Суміш овочева мексиканська – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вода – 800 мл
- Куркума – 1 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти, овочі розморожуємо при необхідності.
2. Заливаємо мідії холодною водою, доводимо до кипіння, після чого варимо їх ще 2 хвилини і зливаємо воду.
3. Рис гарненько промиваємо.
4. Нарізаємо цибулю невеликими квадратиками і викладаємо на розігріте на сковороді олію.
5. Далі додаємо мідії.
6. Після мідій додаємо овочі і тушкуємо все, помішуючи, близько 10 хвилин.
7. Засипаємо в суміш куркуму і перемішуємо.
8. Після цього наливаємо на дно казана або каструлі трохи олії і перекладаємо туди овочі з мідіями, зі сковороди.
9. Поверх овочів розрівнюємо рис і солимо його.
10. Обережно додаємо по краю ємності воду і тушкуємо паелью близько півгодини під кришкою. Вогонь повинен бути повільним.
11. Знімаємо паелью з вогню, перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий рецепт страви з морепродуктів в мультиварці
Дуже легкий спосіб приготування паельї в мультиварці. Рис виходить ніжним, розпареним і не пригорає, а вам не доведеться постійно стояти у сковороди і помішувати інгредієнти.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Рис – 300 гр.
- морський Коктейль – 500 гр.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Горошок зелений – 1 мульт.ст.
- Вода – 250 мл
- Спеції – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Овочі добре промиваємо, а потім обсушуємо.
2. Рис також промиваємо.
3. Горошок при необхідності розморожуємо.
4. Розігріваємо в чашу мультиварки невелику кількість олії і викладаємо туди морепродукти.
5. Обсмажуємо їх протягом декількох хвилин.
6. Дістаємо морепродукти з мультиварки і відкладаємо.
7. Лук очищаємо і нарізаємо кубиками.
8. Обсмажуємо його в чашу мультиварки на тому ж маслі, що і морепродукти.
9. Часник подрібнюємо.
10. Потім додаємо його до набув золотистий колір цибулі.
11. Болгарський перець очищаємо і нарізаємо кубиками.
12. Також відправляємо його в чашу і обсмажуємо до м’якості.
13. З помідорів знімаємо шкірку за допомогою окропу.
14. Додаємо очищені помідори в каструлю.
15. Солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком.
16. Додаємо зелений горошок і гарненько все перемішуємо.
17. Потім викладаємо в чашу морепродукти.
18. Ретельно змішуємо всі інгредієнти.
19. Заливаємо в чашу воду.
20. Вибираємо режим «Плов» і залишаємо паелью готуватися.
21. Перед подачею можна посипати паелью зеленню. Приємного апетиту!