Паелья з морепродуктів класична – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Паелья з морепродуктів – це всесвітньо відоме іспанське блюдо. Готується воно з рису, овочів і морепродуктів і виходить дуже смачною, ситною і корисним. Існує безліч варіантів приготування цієї страви, але ми відібрали найбільш, на наш погляд, цікаві і смачні.

Класичний рецепт іспанської паельї з морепродуктів

Простий рецепт неймовірно класичної, іспанської паельї. Блюдо виходить неймовірно смачним, насиченим і апетитним. Даний рецепт не включає куряче філе, проте за бажанням можна додати і його.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий 150 гр.
  • Кальмари 120 гр.
  • Креветки Королівські 2 шт. неочищених
  • Креветки Королівські 8 шт. очищених
  • Каракатиця 100 гр.
  • Мідії 4 шт.
  • Шафран ⅛ гр.
  • Помідор 120 гр.
  • Петрушка 5 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля-шалот 20 гр.
  • Перець болгарський 70 гр.
  • Олія оливкова 50 мл
  • Лимон ½ шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну паелью з морепродуктами в домашніх умовах? Готуємо всі необхідні для приготування паельї продукти.
  2. Нарізаємо часник дрібними кубиками. Болгарський перець вимиваємо, очищаємо і ріжемо великими шматочками. Цибулю-шалот ріжемо півкільцями. Стебла петрушки відрізаємо і подрібнюємо.
  3. Помідор ділимо на дві половинки і натираємо кожну на тертці. Шафран заливаємо окропом і даємо йому настоятися протягом 5 хвилин.
  4. Неочищені креветки промиваємо і видаляємо їх нутрощі, залишаючи панцир.
  5. Розігріваємо на сковороді для паельї оливкову олію, викладаємо в нього креветки в панцирах, каракатиць і мідії. Смажимо все на помірному вогні близько 3 хвилин.
  6. Далі викладаємо на сковороду болгарський перець з цибулею. Все ретельно перемішуємо і смажимо ще 2 хвилини, після чого додаємо часник і стебла петрушки. Смажимо все протягом хвилини і перекладаємо мідії на тарілку.
  7. Виливаємо на сковороду замочений шафран, додаємо подрібнені помідори і півлітра креветочной бульйону. За смаком перчимо і солимо блюдо, доводимо рідину до кипіння і додаємо рис. Перемішуємо інгредієнти і варимо приблизно 15 хвилин. Потім додаємо подрібнені кальмари і залишилися креветки. Продовжуємо готувати паелью до випаровування всієї рідини.
  8. Подаємо паелью відразу в сковороді, прикрасивши половинкою лимона і петрушкою. Приємного апетиту!

Дуже смачна паелья з морепродуктів і куркою

Один з найбільш популярних варіантів паельї – це паелья з морепродуктів і куркою. Блюдо виходить ароматним, пряним і неймовірно смачним і красивим. Готується паелья відносно недовго і просто, а результат виходить чарівним.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Рис – 500 гр.
  • Морепродукти – 150 гр.
  • Курка – 8 шматків
  • Бульйон курячий – 1,5 л
  • Шафран – 1 щіпка
  • Помідори у власному соку – 1 банка
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Квасоля зелена стручкова – 2 жмені
  • Морква – 1 шт.
  • Спаржа зелена – 4 шт.
  • Горошок зелений – 2 жмені
  • Маслини – 2 жмені
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Паприка червона мелена – на смак
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Спочатку маринуємо курячі шматочки. Для цього змішуємо їх з сіллю, перцем і паприкою і залишаємо маринуватися на кілька годин.

2. Замариновані курячі шматочки обсмажуємо на розігрітій оливковій олії з обох боків до золотистого кольору. Перекладаємо їх на окрему тарілку і відкладаємо в сторону.

3. Дрібно нарізаємо часник з цибулею, шафран заливаємо окропом.

4. Все в тому ж маслі, в якому обсмажувалася курка, пасеруємо часник з цибулею.

5. Далі засипаємо в сковороду рис, гарненько все перемішуємо і обсмажуємо протягом хвилини.

6. Потім повертаємо на сковороду обсмажені курячі шматочки і кладемо їх на рис.

7. Заливаємо продукти гарячим курячим бульйоном і шафраном з окропом. Додаємо помідори разом з соком і тушкуємо все разом під кришкою приблизно 10 хвилин.

8. Овочі промиваємо та нарізаємо. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі.

9. Через 10 хвилин додаємо на сковороду морепродукти, овочі й маслини, а також перець та сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо ще близько 15 хвилин.

10. Потім знімаємо паелью з вогню і накриваємо рушником на 10 хвилин.

11. Готову паелью посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Паелья з креветками і овочами в домашніх умовах

Неймовірно просте блюдо, яке точно запам’ятається вам надовго. Така паелья виходить дуже корисною і поживною і підійде навіть прихильникам здорового харчування. Блюдо виходить дуже смачним, а виглядає не гірше, ніж ресторанне.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Рис – 60 гр.
  • Креветки – 90 гр.
  • Шафран – 1 щіпка
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець болгарський – 60 гр.
  • Квасоля зелена стручкова – 30 гр.
  • Горошок зелений – 30 гр.
  • Масло оливкове – ½ ст. л.
  • Вода – 140 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. В першу чергу відбираємо найбільш якісні креветки.

2. Потім розморожуємо їх.

3. Очищаємо креветки і обсмажуємо в олії протягом 3 хвилин з додаванням подрібненого або сухого часнику.

4. Засипаємо на сковороду рис і смажимо його, помішуючи, приблизно 3 хвилини.

5. Потім порціями заливаємо воду і выпариваем її.

6. Болгарський перець нарізаємо довгими шматочками.

7. Стручкову квасолю також підготовлюємо, розморожуючи при необхідності.

8. Те ж саме робимо з горошком.

9. Додаємо овочі на сковороду.

10. Доводимо рідина в паельї до кипіння і приправляємо перцем. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування паельї з кальмарами

Яскраве і смачне іспанське блюдо, яке можна приготувати буквально за годину, а результат при цьому вразить ваш і ваших гостей. Паелья виходить дуже ніжною, з легкою кислинкою і пряним присмаком.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Рис бурий – 2,5 склянки
  • Філе кальмара – 700 гр.
  • Шафран – ¼ ч. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський жовтий – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Вино біле сухе – ½ склянки
  • Бульйон рибний – 700 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Орегано – ½ ч. л.
  • Перець червоний пекучий – ¼ ч. л.
  • Зіра – ¼ ч. л.
  • Базилік фіолетовий – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо філе кальмарів смужками, засипаємо перцем і сіллю і залишаємо маринуватися.

2. Нарізаємо невеликими шматочками часник, цибулю і болгарський перець.

3. Помідори промиваємо та нарізаємо кубиками.

4. Відливаємо необхідне нам кількість вина.

5. Усі потрібні приправи змішуємо.

6. Розігріваємо оливкову олію на сковороді з товстим дном і обсмажуємо на ньому часник з цибулею і болгарським перцем.

7. Далі додаємо на сковороду помідори.

8. Засипаємо на сковороду рис, перемішуємо всі інгредієнти і обсмажуємо їх близько 6 хвилин.

9. Потім заливаємо рис вином і доводимо його до кипіння, після чого додаємо кальмари і спеції, і гарненько все перемішуємо.

10. Далі заливаємо на сковороду гарячий бульйон і чекаємо, поки він закипить.

11. Готуємо паелью до готовності рису, в самому кінці солимо її за смаком.

12. Подаємо всі прикрашаючи фіолетовим базиліком. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну домашню паелью з мідіями?

Пропонуємо простий рецепт страви для любителів такого морепродукта як мідії. Ніжна м’якоть чудово поєднується з розвареним рисом і овочами, а додавання куркуми додасть страві легку пікантність.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Рис – 400 гр.
  • М’якоть мідій – 350 гр.
  • Суміш овочева мексиканська – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 800 мл
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні інгредієнти, овочі розморожуємо при необхідності.

2. Заливаємо мідії холодною водою, доводимо до кипіння, після чого варимо їх ще 2 хвилини і зливаємо воду.

3. Рис гарненько промиваємо.

4. Нарізаємо цибулю невеликими квадратиками і викладаємо на розігріте на сковороді олію.

5. Далі додаємо мідії.

6. Після мідій додаємо овочі і тушкуємо все, помішуючи, близько 10 хвилин.

7. Засипаємо в суміш куркуму і перемішуємо.

8. Після цього наливаємо на дно казана або каструлі трохи олії і перекладаємо туди овочі з мідіями, зі сковороди.

9. Поверх овочів розрівнюємо рис і солимо його.

10. Обережно додаємо по краю ємності воду і тушкуємо паелью близько півгодини під кришкою. Вогонь повинен бути повільним.

11. Знімаємо паелью з вогню, перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий рецепт страви з морепродуктів в мультиварці

Дуже легкий спосіб приготування паельї в мультиварці. Рис виходить ніжним, розпареним і не пригорає, а вам не доведеться постійно стояти у сковороди і помішувати інгредієнти.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Рис – 300 гр.
  • морський Коктейль – 500 гр.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Горошок зелений – 1 мульт.ст.
  • Вода – 250 мл
  • Спеції – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Овочі добре промиваємо, а потім обсушуємо.

2. Рис також промиваємо.

3. Горошок при необхідності розморожуємо.

4. Розігріваємо в чашу мультиварки невелику кількість олії і викладаємо туди морепродукти.

5. Обсмажуємо їх протягом декількох хвилин.

6. Дістаємо морепродукти з мультиварки і відкладаємо.

7. Лук очищаємо і нарізаємо кубиками.

8. Обсмажуємо його в чашу мультиварки на тому ж маслі, що і морепродукти.

9. Часник подрібнюємо.

10. Потім додаємо його до набув золотистий колір цибулі.

11. Болгарський перець очищаємо і нарізаємо кубиками.

12. Також відправляємо його в чашу і обсмажуємо до м’якості.

13. З помідорів знімаємо шкірку за допомогою окропу.

14. Додаємо очищені помідори в каструлю.

15. Солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком.

16. Додаємо зелений горошок і гарненько все перемішуємо.

17. Потім викладаємо в чашу морепродукти.

18. Ретельно змішуємо всі інгредієнти.

19. Заливаємо в чашу воду.

20. Вибираємо режим «Плов» і залишаємо паелью готуватися.

21. Перед подачею можна посипати паелью зеленню. Приємного апетиту!