Тілапія на сковороді – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тілапія на сковороді в клярі, в паніровці, в соусі або з овочами – це найбільш популярний варіант приготування делікатесного і нежирного м’яса цієї риби. Придбати можна тільки заморожену, тому важлива правильна розморожування. Найпростіший спосіб смаження риби на сковороді – борошняна паніровка, але саме кляр або соуси дозволяють зробити блюдо соковитим. Смак тілапії доповнюють різними приправами.

Тілапія, смажена в клярі на сковороді

Тілапія, смажена в клярі на сковороді, завжди виходить соковитою, так і кляр нівелює річковий запах риби. Варіанти кляров для риби різні, в цьому рецепті приготуємо горіховий, який у додатку прянощами не потребує. Рецепт простий, але тілапія буде дуже апетитною і смачною. Розморожуємо тилапию на нижній полиці холодильника або зануривши разом з пакетом в холодну воду.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Тіляпія 3 філе
  • Волоський горіх 5 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 5 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Філе розмороженої тілапії промийте холодною водою, обсушіть серветкою, і наріжте шматочками. Нарізку тілапії покладіть на плоске блюдо і по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем. Залиште тилапию на 10 хвилин для маринування.
  2. На сухій сковороді трохи обсмажте очищені волоські горіхи, остудіть і блендером або кавомолкою подрібніть в дуже дрібну крихту.
  3. У окрему посуд насипте панірувальні сухарі, додайте крихту горіхів і добре перемішайте.
  4. До цієї суміші насипте трохи солі з чорним перцем і перемішайте ще раз.
  5. У піалі виделкою або вінчиком збийте одне яйце. У сковорідці добре розігрійте олію. Шматочки тілапії спочатку умочіть у збите яйце.
  6. Потім добре і з обох сторін обваляйте в горіховій паніровці.
  7. Обсмажте тилапию на гарячому олії на невеликому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
  8. Обсмажену в клярі на сковороді тилапию, перекладіть на порційні тарілки і сервіруйте до столу з гарніром і овочами. Приємного апетиту!