Тілапія на сковороді – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тілапія, смажена з цибулею

Тілапія, смажена з цибулею може бути у вас швидким і смачною вечерею для всієї родини, особливо коли дефіцит часу і бажання для готування. У цьому рецепті обсмажуємо філе тілапії в борошняній паніровці і додаємо цибулю. Кількість інгредієнтів береться по особистому смаку господині.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 6 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Розморозити філе тілапії при кімнатній температурі або в холодильнику. Промити його холодною водою серветкою і прибрати зайву вологу.

Крок 2. Потім філе по своєму смаку посипати сіллю з приправами і полити соком лимона.

Крок 3. У сковороді добре розігріти рослинне масло. Кожне філе тілапії запанірувати в борошні.

Крок 4. Перекласти філе на гаряче масло і смажити на середньому вогні до золотистої скоринки, з одного боку.

Крок 5. Перевернути філе на іншу сторону і обсмажити до золотистої скоринки.

Крок 6. Почистити цибулю, нарізати кільцями середньої товщини і додати в сковорідку до риби, посмажити до прозорості. Можна цибулю обсмажити в тому ж маслі окремо від риби.

Крок 7. Смажену з цибулею тилапию можна подавати до столу, але, якщо її прикрити фольгою і на 10 хвилин поставити в духовку, буде набагато смачніше.

Крок 8. Приготовану смажену тилапию з цибулею розкласти по тарілках, декорувати зеленню і сервірувати до вечері. Приємного апетиту!