Тілапія на сковороді – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смажене філе тілапії в борошні

Смажене філе тілапії в борошні, соковите, ароматне, та з хрусткою скоринкою буде у вас швидким і смачною вечерею. У цьому рецепті з приправ беремо сухий часник з чорним перцем і їх додаємо в панірування. Філе розморожуємо заздалегідь, і смажимо на оливковій олії, що буде смачніше, ніж на рослинному маслі.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Філе тілапії – 450 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Часник сухий – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожене філе тілапії промити холодною водою і витерти насухо серветкою.

Крок 2. В невеликий пакет насипати вказане в рецепті кількість борошна з сіллю і приправами. Ці інгредієнти перемішати. Якщо у вас більше риби, відповідно розрахуйте пропорції борошна і приправ.

Крок 3. У пакет помістити підготовлене філе і його добре струсити, щоб борошняної сумішшю покрилося повністю. Вийняти філе з пакету і зайву суміш струсити.

Крок 4. У сковороді і на середньому вогні добре розігріти оливкову олію.

Крок 5. У гаряче масло перекласти філе в борошняній паніровці і обсмажити на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.

Крок 6. Обсмажене філе перекласти зі сковороди на паперові рушники для видалення зайвої олії.

Крок 7. Смажене в борошні філе тілапії перекласти на порційну тарілку, доповнити гарніром з гострим соусом і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!