Страви з минтая – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з минтая – це різноманітні способи приготування (смаження, тушкування, запікання, варіння) для будь-якого столу корисною, смачною і що важливо, дешевої риби з сімейства «тріскових». Соковите і ніжне м’ясо минтая з невираженим смаком відмінно поєднується з овочами та приправами, що дозволяє його готувати швидко, просто і в різних варіантах, як самостійною стравою, так і доповненим гарніром.

Минтай, смажений в клярі на сковороді

Минтай, смажений в клярі на сковороді, є найпростішим і найпопулярнішим способом приготування цієї риби. Кляр, в будь-якому варіанті виконання, добре зберігає смак і сік минтая. У цьому рецепті минтай замаринуем на 1,5 години в гранатовому соку, а замісимо тісто на яйцях, борошні і сметані. Смажимо рибу, оброблену на філе.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Минтай 400 гр. (філе)
  • Сік лимонний 2.5 ст. л.
  • Гранатовий сік 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Для кляру:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1.3 ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сметана 2 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Заздалегідь розморожене в природних умовах філе минтая промийте холодною водою, розріжте на порційні шматочки і перекладіть в посуд для маринування.
  2. Рибу, посипте сіллю, залийте гранатовим і лимонним соком, добре перемішайте і залиште мінімум на 1,5 години для маринування.
  3. Для кляру в окремий посуд розбийте два курячих яйця. До них насипте сіль з червоним перцем і добре перемішайте.
  4. Потім до яєць покладіть сметану і насипте борошно. Замісіть тісто до однорідного стану.
  5. Замариновані шматочки минтая перекладіть в посуд з кляром і добре перемішайте, щоб риба була покрита кляром повністю.
  6. У сковорідці добре розігрійте олію. Викладайте на сковорідку шматочки минтая в клярі і обсмажуйте протягом 5-7 хвилин на середньому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
  7. Готову страву сервіруйте до столу гарячим. Приємного апетиту!