Смажена картопля з цибулею на сковороді – 10 рецептів з покроковими фото

Смажену картоплю з цибулею – просте і улюблене багатьма блюдо. Його готують у багатьох сім’ях як гарнір або повноцінний обід. Приготувати продукт можна з іншими овочами, грибами, сосисками або з салом. Варіантів багато. Щоб не розгубитися в їх достатку, скористайтесь підбіркою перевірених домашніх рецептів з покроковим описом процесу.

Смажена картопля з цибулею на сковороді

Класичне блюдо для простого і поживного домашнього обіду – смажена картопля з цибулею. Продукт виходить хрустким і ароматним. Подавайте до столу зі свіжими овочами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картоплю ⅘ кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажену картоплю з цибулею на сковороді? Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його в холодній воді.
  2. Далі продукт розрізаємо на невеликі шматочки.
  3. Викладаємо інгредієнт в сковороду з великою кількістю рослинного масла. Починаємо обжарку на помірному вогні.
  4. В цей час підготуємо ріпчасту цибулю. Очищаємо його і ріжемо тонкими півкільцями.
  5. Картоплю солимо і смажимо до напівготовності.
  6. Далі викладаємо цибулю. Акуратно розмішуємо до рівномірного розподілу продуктів.
  7. Готуємо ще 10-15 хвилин. За цей час картопля стане м’яким, а цибулю дасть насичений аромат.
  8. Подавайте гаряче блюдо зі свіжими овочами за смаком. Готово!