Смажена картопля з цибулею на сковороді – 10 рецептів з покроковими фото

Смажену картоплю з цибулею – просте і улюблене багатьма блюдо. Його готують у багатьох сім’ях як гарнір або повноцінний обід. Приготувати продукт можна з іншими овочами, грибами, сосисками або з салом. Варіантів багато. Щоб не розгубитися в їх достатку, скористайтесь підбіркою перевірених домашніх рецептів з покроковим описом процесу.

Смажена картопля з цибулею на сковороді

Класичне блюдо для простого і поживного домашнього обіду – смажена картопля з цибулею. Продукт виходить хрустким і ароматним. Подавайте до столу зі свіжими овочами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картоплю ⅘ кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажену картоплю з цибулею на сковороді? Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його в холодній воді.
  2. Далі продукт розрізаємо на невеликі шматочки.
  3. Викладаємо інгредієнт в сковороду з великою кількістю рослинного масла. Починаємо обжарку на помірному вогні.
  4. В цей час підготуємо ріпчасту цибулю. Очищаємо його і ріжемо тонкими півкільцями.
  5. Картоплю солимо і смажимо до напівготовності.
  6. Далі викладаємо цибулю. Акуратно розмішуємо до рівномірного розподілу продуктів.
  7. Готуємо ще 10-15 хвилин. За цей час картопля стане м’яким, а цибулю дасть насичений аромат.
  8. Подавайте гаряче блюдо зі свіжими овочами за смаком. Готово!

Хрустка смажена картопля з цибулею і грибами

Апетитну хрустку картоплю можна смачно посмажити з грибами і ароматним цибулею. Таке частування подається гарячим до обіду або вечері. Порадуйте своїх рідних апетитним і простою стравою.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для приготування можна використовувати будь-які гриби на смак. Добре поєднуються з картоплею гливи. Їх необхідно промити і порізати.

2. Викладаємо на сковороду гриби з дрібно порізаним ріпчастою цибулею.

3. Обсмажуємо продукти на помірному вогні близько 15 хвилин.

4. Картоплю ріжемо невеликими шматками будь-якої форми. Викладаємо овоч в окрему сковороду. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

5. Смажимо картоплю до придбання яскравого золотавого відтінку.

6. З’єднуємо картопляну піджарку з грибною. Акуратно перемішуємо і готуємо ще три хвилини.

7. Готову страву прикрашаємо свіжим кропом і подаємо до столу. Готово!

Як смачно посмажити картоплю з цибулею і лисичками?

Популярне домашнє блюдо для сімейного обіду – смажена картопля з цибулею і хрусткими лисичками. Смачне і поживне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте зі свіжими овочами або соусом до смаку.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Лисички – 0,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю і розділяємо його на тонкі півкільця.

2. Перебираємо і промиваємо лисички. Далі ріжемо їх на дрібні шматочки.

3. На сковороді смажимо цибулю, після до нього додаємо і гриби. Готуємо близько 10 хвилин на помірному вогні. В кінці додаємо сіль і мелений перець.

4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою.

5. Обсмажуємо овоч окремо до повної готовності. Також додаємо трохи солі.

6. З’єднуємо в загальній сковороді картоплю і гриби з цибулею. Акуратно розмішуємо і знімаємо з плити через 3-5 хвилин.

7. Після готовності доповнюємо блюдо дрібно порізаною зеленою цибулею. Подавати страву можна зі сметаною і свіжими овочами.

Швидкий і простий рецепт смаженої картоплі з салом і цибулею

Проста і смачна ідея для домашньої смаженої картоплі – приготувати її з цибулею та салом. Таке частування порадує своїм ароматом і неймовірною поживністю. Відмінне рішення для апетитного обіду на швидку руку.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сало свіже – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою.

2. Далі подрібнюємо свіже сало, попередньо видаливши з нього шкірку.

3. Смажимо шматочки сала на рослинному маслі до яскравої золотистої скоринки.

4. Сюди ж занурюємо заздалегідь нарізану картоплю. Солимо, перчимо і акуратно перемішуємо.

5. В цей час подрібнюємо цибулю.

6. Відправляємо цибулю в загальну масу. Продовжуємо смажити до повної готовності. Приблизно 15-20 хвилин.

7. Ароматна смажена картопля з салом і цибулею готова. Діліть ситне частування на порції і пробуйте!

Покроковий рецепт приготування картоплі з цибулею і сметаною

Щоб домашня смажена картопля вийшла соковитою і ароматною, приготуйте її з додаванням ріпчастої цибулі і сметани. Просте і смачне частування можна подавати як гарнір або як самостійне обідня страва.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо і ріжемо невеликими брусочками картоплю. Викладаємо її в сковороду до рослинного масла.

2. Солимо продукт, розмішуємо і обсмажуємо.

3. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і подрібнюємо його.

4. Дрібно нарізаємо зелену цибулю.

5. Викладаємо до картоплі спочатку ріпчасту цибулю.

6. Перемішуємо блюдо і готуємо до появи золотистої скоринки.

7. Викладаємо в масу необхідну кількість сметани.

8. Знову розмішуємо і тушкуємо заготівлю ще 5 хвилин на слабкому вогні.

9. В кінці додаємо в страва зелена цибуля.

10. Ароматна і поживна картопля готова. Розкладайте її по тарілках і пригощайтеся!

Картопля з цибулею і часником на сковороді

Ароматну і яскраву смажену картоплю можна приготувати з цибулею і часником. Частування порадує цікавим ароматом і поживними властивостями. Крім того, на кухню не піде багато часу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Після цього ріжемо його невеликими і зручними для прожарювання шматками.

2. Відправляємо підготовлений овоч в розпечену сковороду, в яку попередньо влили рослинне масло.

3. Через 10 хвилин готування відправляємо в масу тонкі півкільця цибулі.

4. Далі видавлюємо сюди через прес зубчики часнику. Можна скористатися ножем.

5. Акуратно вимішуємо заготівлю, солимо її і перчимо за смаком.

6. Смажимо до готовності. В кінці процесу додаємо подрібнений зелений лук.

7. Розкладаємо готову картоплю по тарілках і подаємо до столу. Пробуйте!

Як посмажити хрустку картоплю з зеленою цибулею?

Просте і смачне літня страва – смажена картопля з зеленим цибулею. Частування вийде поживним і ароматним. Подавати його можна зі свіжими овочами або м’ясними стравами. Забирайте кулінарну ідею!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Нарізаємо його невеликими шматочками.

2. Промиваємо під водою пучок зеленого цибулі, подрібнюємо.

3. На розпечену сковороду спочатку викладаємо картоплю і готуємо його близько 10-15 хвилин. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

4. Далі додаємо подрібнену цибулю.

5. Акуратно перемішуємо блюдо і тушкуємо до готовності ще 5 хвилин. Дивимося по готовності картоплі.

6. Ароматна картопля з зеленим цибулею готова. Діліть на порції і пробуйте!

Смажена картопля з цибулею і морквою

Традиційний варіант приготування смаженої картоплі з цибулею і морквою. Ароматне частування порадує своєю поживністю. Можна подавати з іншими гарячими стравами або самостійно.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо і промиваємо ріпчасту цибулю та моркву.

2. Далі овочі дрібно ріжемо ножем. За бажанням, можна скористатися теркою.

3. Інгредієнти викладаємо в сковороду з олією. Готуємо пару хвилин до появи аромату. Стежимо, щоб овочі не підгоріли.

4. Доповнюємо обжарку тонкими часточками заздалегідь очищеного картоплі.

5. Солимо масу і акуратно перемішуємо. Смажимо до м’якості картоплі.

6. Соковите і ароматне блюдо готове. Розкладайте по тарілках, пробуйте і пригощайте гостей.

Швидка і смачна картопля з ковбасою і цибулею

Швидко і смачно посмажити ситну картоплю можна з додаванням цибулі і ковбаси. Такий варіант підходить для швидкого домашнього обіду. Беріть на замітку просту кулінарну ідею, на яку ви не витратите багато часу і сил.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Ковбаса – 180 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сало – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю очищаємо і промиваємо.

2. Сало нарізаємо дрібними шматками. Вони нам згодяться для обжарювання.

3. Викладаємо шматочки сала в розпечену сковороду і чекаємо, поки вони виділять достатню кількість жиру.

4. Нарізаємо картоплю і відправляємо її в сковороду.

5. Солимо овоч на смак і смажимо до рум’янцю.

6. У цей час ріжемо ковбасу тонкими брусочками.

7. Ріпчасту цибулю розбираємо тонкими кільцями.

8. Відправляємо цибулю в загальну масу. Готуємо до появи яскравого запаху.

9. Сюди ж викладаємо підготовлену ковбасу.

10. Подрібнюємо свіжу зелень.

11. Кладемо її до картоплі. Посипаємо блюдо чорним меленим перцем, акуратно перемішуємо і через пару хвилин прибираємо з вогню.

12. Яскраве страва з картоплі, ковбаси і цибулі готово. Розкладайте по тарілках і пробуйте!

Картопля смажена з цибулею і яйцями

Цікавий варіант обсмажування картоплі – з яйцями і цибулею. Така страва стане ситним частуванням на вашому домашньому столі. Рецепт порадує вас простим і швидким приготуванням. Справляться навіть новачки.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його.

2. Ріжемо овоч невеликими шматочками і обсмажуємо в рослинному маслі.

3. Сюди ж додаємо дрібно порізану цибулю.

4. Солимо інгредієнти за смаком і акуратно перемішуємо.

5. Продовжуємо смажити до повної готовності.

6. Після цього розбиваємо курячі яйця.

7. Посипаємо заготівлю меленим перцем, закриваємо кришкою і чекаємо готовності яєць.

8. Ділимо частування на порції, розкладаємо по тарілках і пробуємо. Апетитне блюдо готове!