Овочеве рагу з куркою – 8 рецептів з покроковими фото

Як не є краще, дані рецепти припадуть в сезон свіжих овочів, достаток яких дозволить кожному вибрати що-небудь на свій смак і колір. А для ситості і аромату не нехтуйте додаванням курячого м’яса. Вибирайте улюблений для вас спосіб приготування і готуйте задоволення.

Овочеве рагу з куркою та картоплею в духовці

Духовка дозволяє рівномірно пропекти всі овочі і замариновані курячі стегенця, при цьому ви не залишите своїх друзів і близьких без ароматної золотистої скоринки, яка гарантує успіх і визнання страви за столом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 500 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Олія рослинна 25 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне овочеве рагу з куркою? Так як основні інгредієнти в цьому рагу курка і картоплю, нарізаємо як можна більше очищеної картоплі.
  2. Потім довільно нарізаємо цибулю з морквою.
  3. Всі овочі перекладаємо в загальну миску, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
  4. Займемося підготовкою м’яса. Після того, як курячі стегенця добре промили, додаємо в них сіль, перець і будь-які спеції для м’яса. Слідом вмішуємо пропущений через прес часник і все добре перемішуємо. Замариноване м’ясо залишаємо на протязі 30 хвилин.
  5. За цей час в підготовлений рукав для запікання викладаємо замариновані овочі з м’ясом.
  6. Закріплюємо рукав з двох кінців і перекладаємо на деко, який відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо до повної готовності протягом 50-60 хвилин.
  7. За цей час перевіряємо готовність м’яса, воно має покритися приємною золотистою скоринкою.
  8. Готову страву подаємо в гарячому вигляді, розклавши по порціях, і присипаємо будь свіжою зеленню.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати овочеве рагу з куркою, капустою і картоплею?

Той самий рецепт, який вмістив у себе весь спектр овочів і смаків, які тільки можна добути в міських умовах. Таке овочеве рагу можна сміливо готувати не лише до обіду, але і до вечері, так як вас чекає гарантована легкість, ситість і приємний післясмак.

Час готування: 100 хв.

Час приготування:70 хв

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Стегенця курячі – 2 шт.
  • Картопля – 400-500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Кабачок – 350 гр.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Томати – 200 гр.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячі стегенця ретельно промиваємо та нарізаємо на кілька частин, відокремлюючи гомілку від стегна. Курочку відразу ж солимо, перчимо і добре перемішуємо і після всього залишаємо на 10 хвилин для просочення.

2. Приступаємо до подрібнення підготовлених овочів. Спочатку нашинкуем капусту.

3. Для приготування нарізаємо молодий кабачок невеликими кубиками разом з шкіркою.

4. Потім точно також дрібними кубиками нарізаємо баклажани.

5. Нарізаємо заздалегідь очищену цибулину.

6. Довільно подрібнюємо все томати.

7. Потім нарізаємо картоплю і залишаємо в холодній воді, в завершенні натираємо на дрібній тертці моркву. На цьому етапі процес підготовки овочів завершений.

8. Приступаємо до безпосереднього приготування овочевого рагу. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом на сильному вогні і викладаємо обсмажуватися підготовлену курку до утворення золотистої скоринки.

9. До обсмаженої курочці всипаємо раніше нашатковану капусту і продовжуємо обжарку протягом семи хвилин, постійно помішуючи вміст.

10. Потім всипаємо баклажан, кабачок і часточки картоплі. Всі овочі добре перемішуємо, додаємо трохи холодної води і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні до розм’якшення. На це знадобиться близько 20 хвилин.

11. Для засмажки розігріваємо окрему сковороду і відправляємо пассироваться цибулю з морквою на середньому вогні протягом трьох хвилин. Через це час закидаємо подрібнені томати і продовжуємо смажити, не збавляючи потужності, ще п’ять хвилин, постійно помішуючи.

12. До цього моменту овочі встигли протушкувати і пустити свій власний сік. Додаємо зажарку в рагу і тушкуємо під закритою кришкою на мінімальному вогні приблизно 20 хвилин.

13. Через 20 хвилин доводимо рагу до смаку, додаючи сіль, перець, сушений кріп і будь-які спеції на ваш смак. Після того, як все добре розмішали, вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися під закритою кришкою хвилин 10-15.

14. Всі овочі просочилися ароматами один одного і стали більш апетитними, а це значить, що страву можна подавати до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачне і ситне рагу з куркою, кабачками і картоплею на сковороді

Під час гасіння овочів, кабачки настільки ідентичні картоплі, що можуть стати фактично його заміною. Прісне і злегка суховатое страва з картоплі з м’ясом тут же стає ніжним і соковитим. Тому лише вам вирішувати, який з овочів буде переважати на вашій тарілці.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:45-50 хв.

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Курка – 400-500 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготовлене філе курки обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Смажимо з обох сторін протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

2. Потім додаємо крупно нарізану картоплю і обсмажуємо його хвилин 10, періодично помішуючи.

3. Як тільки він став м’якшим і почав покриватися скоринкою, підсолимо вміст сковороди і знову добре перемішати.

4. До обсмаженої курки з картоплею додаємо подрібнену моркву, болгарський перець і томати.

5. У завершенні всипаємо скибочки кабачків і кільця цибулі. Також на цьому етапі солимо і все добре перемішуємо.

6. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо овочі протягом 10 хвилин.

7. За кілька хвилин до вимикання всипаємо чорний мелений перець і пропущений через прес часник.

8. Слідом додаємо подрібнену свіжу зелень. І залишаємо рагу під закритою кришкою протягом п’яти хвилин.

9. Подаємо овочі з м’ясом в гарячому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!

ПП овочеве рагу з курячою грудкою

В овочевому рагу таку кількість найрізноманітніших овочів, що вам точно вдасться догодити всім за столом. А щоб блюдо стало білковим і наситило ваш організм, не забудьте додати ніжну курячу грудку.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:40 хв.

Порцій – 2-4.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Томати – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Баклажан – 2-3 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб
  • Масло оливкове – 15-20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку добре промиваємо та нарізаємо досить великими шматочками, які потім посипаємо сіллю, чорним меленим перцем та іншими спеціями на ваш смак. Поверх спецій заливаємо грудку оливковою олією. Залишаємо маринуватися курячу грудку протягом 30 хвилин.

2. В цей час займемося нарізкою овочів, які також необхідно будемо маринувати. Довільно подрібнюємо заздалегідь промиті і обсушені баклажани, потім посипаємо їх сіллю і залишаємо осторонь на 25 хвилин.

3. Зручним вам способом подрібнили всі овочі, які дані в інгредієнтах.

4. А куряча грудка вже встигла замаринуватися. Викладаємо її на розігріту сковороду, масло можна не додавати, так як грудка змазаний оливковою олією.

5. До підлоги готовому філе додаємо подрібнену цибулю і смажимо протягом п’яти хвилин, поки він не підрум’яниться.

6. Потім викладаємо баклажани і продовжуємо смажити, перемішуючи.

7. Через п’ять хвилин викладаємо моркву, картоплю, кабачок і тримаємо хвилин п’ять. Овочі вже пустили власний сік, в якому будуть гаситися.

8. За 10 хвилин до вимикання відправляємо на сковорідку болгарський перець, посічену зелень, томати і часник. Всі злегка перемішуємо і тушкуємо, накривши кришкою, протягом 10 хвилин.

9. Готове Рагу. Подаємо виключно в гарячому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування овочевого рагу з куркою в мультиварці

Таке яскраве овочеве блюдо не соромно подати навіть до святкового столу. Особливо враховуючи той факт, що вам не доведеться гасити самостійно, вичікуючи час біля плити, адже мультиварка зробить все це за вас.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:60 хв

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Курка – 800 гр.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Паприка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Основну частину часу займає підготовка овочів, з яких і складається наше рагу. Подрібнюємо цибулю з морквою звичним для вас способом.

2. Далі нарізаємо баклажани разом з шкіркою.

3. В виду того, що сезонні овочі та молоді, шкірка у них тонка, не очищаючи її, нарізаємо кубиками кабачок.

4. Дуже дрібно нарізаємо болгарський перець.

5. Невеликими кубиками очищену картоплю нарізаємо і опускаємо в миску з холодною водою, щоб він не встиг потемніти.

6. Тонкими часточками шаткуємо качан капусти.

7. На завершення залишається нарізати помідор і додати його в миску до інших овочів.

8. Добре промиваємо і просушуємо куряче м’ясо. Потім заправляємо підготовлене м’ясо разом з овочами паприкою і чорним меленим перцем. Не забуваємо додати трохи солі.

9. Замість рослинного масла на дно чаші мультиварки заливаємо необхідну кількість води і викладаємо частину перемішаних овочів.

10. Потім викладаємо частину курки і знову овочі. Таким чином, чергуємо шар овочів і шар м’яса. Весь вміст добре утрамбовуємо і закриваємо кришку мультиварки. Налаштовуємо режим «гасіння» і готуємо рагу протягом години.

11. Через це час перевіряємо готовність овочів, перемішуючи наше рагу.

12. Готове блюдо викладаємо по порціях і прикрашаємо будь свіжою зеленню. Так вийде максимально свіжо і яскраво по-літньому.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачне овочеве рагу з куркою, тушковану в каструлі

Немає нічого простіше, ніж приготувати смачне дієтичне і поживне блюдо, використовуючи тільки одну каструлю. В рецепті докладно викладена вся послідовність приготування разом з доданими фотографіями, завдяки яким з процесом приготування зможуть впоратися як досвідчені, так і молоді господині.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 50-55 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Патисон – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Селера – 120 гр.
  • Перець гіркий – 1 стручок.
  • Бульйон курячий – 450 мл
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку нарізаємо стебла селери разом зі стручком гіркого перцю і відправляємо їх обсмажуватися в низькій каструлі з невеликою кількістю оливкової олії. Ваша кухня наповниться ароматом цих компонентів буквально протягом 3-4 хвилин.

2. Слідом викладаємо і пасеруємо до прозорості нарізану кубиками цибулю.

3. Паралельно з цим займемося підготовкою м’яса. Куряче філе промиваємо, видаляємо всі кістки і шкірку, потім подрібнюємо на тонкі смужки. Подрібнене м’ясо викладаємо в каструлю до цибулі і обсмажуємо на невеликому вогні протягом п’яти хвилин, постійно перевертаючи, щоб м’ясо не пересохло і вийшло ніжним.

4. Моркву очищаємо і нарізаємо зручним для вас способом, наприклад, кубиками і відправляємо в основну масу.

5. Досить крупно нарізаємо картоплю і відправляємо відразу за морквою.

6. Промиваємо молоді патисони, досить крупно нарізаємо і поєднуємо з подрумянившимися овочами.

7. Заливаємо вміст курячим бульйоном, солимо, додаємо лаврове листя і під закритою кришкою, доводимо до кипіння. Після чого тушкуємо рагу на тихому вогні протягом 40-45 хвилин, періодично помішуючи, щоб овочі не підгоряли.

8. Коли овочева маса розвариться і загусне, подрібнюємо пучок кінзи і відправляємо в каструлю. Варимо ще протягом п’яти хвилин до повної готовності і розливаємо по тарілках.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати смачне овочеве рагу з куркою і баклажанами?

Якщо і готувати овочеве рагу, то тільки з додаванням різноманітних овочів. Не бійтеся нейтральних за смаком баклажанів, адже в процесі приготування вони стають пряними, ніжними і при всьому цьому не перекривають смак інших інгредієнтів, а тільки роблять його ще більш вираженим.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100-150 гр.
  • Кабачок – 200 гр.
  • Баклажан – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Томати – 150 гр.
  • Гриби – 100-150 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищену від шкірки морква промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками, які в першу чергу відправляємо обсмажуватися в розігріту з олією сковорідку.

2. Цибулю також очищаємо і нарізаємо як можна більше. Подрібнену цибулю додаємо до моркви.

3. Нарізаємо тонкими смужками філе і відбиваємо за допомогою кухонного молотка.

4. Розігріваємо другу сковороду з оливковою олією і добре смажимо нарізане філе курки.

5. Як тільки скибочки стали міняти колір золотистий, перекладаємо їх до моркви з цибулею. Все добре перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.

6. Паралельно з цим нарізаємо крупною соломкою болгарський перець, для яскравості беремо два кольори, і відправляємо його до м’яса з овочами.

7. Нарізаємо разом з шкіркою молодий кабачок.

8. Також на більш дрібні шматочки ріжемо баклажани.

9. Плюс в доповненні до всіх овочів, нарізаємо підготовлені шампіньйони. За рахунок них страва насичується білком і ароматом.

10. В останню чергу нарізаємо помідори на невеликі четвертинки. Всі овочі по черзі викладаємо в сковороду і тушкуємо хвилин п’ять. За п’ять хвилин до вимикання солимо, перчимо і додаємо роздавлений часник.

11. Готове рагу тримаємо під закритою кришкою на вимкненому вогні протягом 10 хвилин. Тільки після цього розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Ароматне овочеве рагу з куркою і грибами на сковорідці

Для любителів грибів вибір буде очевидний. Овочеве рагу однозначно стане пахучіше як з покупними печерицями, так і з лісовими грибами. А на завершення, щоб всі компоненти могли повністю розкритися з найкращого боку, ми приготуємо гладкий і густий по консистенції молочний соус.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Бульйон курячий – 1 склянка
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Масло – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Перед початком приготування, рекомендуємо подрібнити всі необхідні продукти, які нам знадобляться надалі. І першим ділом нетривалий час обсмажуємо нарізане куряче філе.

2. Обсмажені шматочки витягаємо і викладаємо на розігріту сковороду вершкове масло.

3. Буквально відразу ж викладаємо довільно подрібнену цибулю і обсмажуємо до утворення ніжної золотистої скоринки, постійно перемішуючи його.

4. Як тільки цибуля став м’якше, нарізаємо болгарський перець різних кольорів і обсмажуємо разом з цибулею протягом п’яти хвилин.

5. Через це час викладаємо підготовлені шампіньйони з кабачками і продовжуємо тушкувати все вміст, постійно помішуючи.

6. У завершенні викладаємо раніше обсмажені шматки курки і тримаємо пару хвилин на слабкому вогні.

7. Коли овочі почали пускати сік, приправляємо паприку, сіль і чорний мелений перець. А потім засипаємо все вміст борошном.

8. Для наступного етапу з’єднуємо молоко з готовим бульйоном і вливаємо в сковороду з підлозі готовим рагу, потім продовжуємо тушкувати ще хвилин 15. За цей час наш соус загусне і стане гладким.

9. Рагу з куркою і грибами готово. Вийшло максимально соковито, красиво і смачно.

Бажаємо вам приємної трапези!