Омлет зварений в пакеті в каструлі – 5 покрокових рецептів з фото

Омлет, зварений в пакеті в каструлі — це блюдо, яке виходить набагато менш калорійним, так як готується без олії, а ще його не можна спалити. Коли ми чуємо слово «омлет», ми зазвичай уявляємо собі молочно-яєчну суміш, засмажену на сковороді або в крайньому випадку спечену в духовці. Однак є ще один цікавий метод приготування омлету, якому і присвячена наша стаття, – омлет в пакеті.

Як приготувати омлет з яєць з молоком в пакеті в каструлі?

Омлет в пакеті – рецепт, за своєю корисності не уступає стравам, приготованим на пару. Такий омлет вийде легким, повітряним, але при цьому все одно залишиться ситним і поживним. А головне, готувати його неймовірно просто.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Молоко коров’яче 160 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити омлет в пакеті в каструлі? Готуємо всі потрібні продукти. Яйця краще брати побільше.
  2. Далі готуємо пакет, в якому будемо готувати наш омлет. Звичайні одноразові целофанові пакети чудово підійдуть, але для більшої міцності краще вкласти один в інший і використовувати їх разом.
  3. Ретельно миємо яйця і вбиваємо їх прямо в пакет. Також вливаємо в пакет молоко.
  4. На цьому етапі до омлету можна додати інгредієнти за смаком, проте ми обійдемося класичним рецептом.
  5. Солимо майбутній омлет, при бажанні можна додати різні спеції.
  6. Розминаємо пакет руками, перемішуючи інгредієнти.
  7. Зав’язуємо пакет міцним вузлом.
  8. Кип’ятимо воду в каструлі і кладемо пакет в киплячу воду. Варимо омлет на дрібному вогні протягом 20 хвилин.
  9. Сварившийся омлет дістаємо з пакету і трохи охолоджуємо.
  10. Подаємо наш омлет до столу, приємного апетиту!

Омлет в пакеті без молока для дитини, зварений у воді

Омлет для дитини повинен бути делікатним і дієтичним, тому безмолочный омлет в пакеті підійде ідеально. Готувати його швидко, просто і економно, а тому такий рецепт чудово підійде всім мамам.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Вбиваємо яйця в глибоку миску.

2. Збовтуємо яйця віночком, підсипаємо борошно і ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на плиту. Доводимо воду до кипіння. Омлет переливаємо в чистий пакет. Необов’язково використовувати харчовий пакет, цілком можна обійтися і двома шарами звичайного целофанового пакета. Пакет закриваємо і ставимо варитися близько 15 хвилин.

4. Потім, коли омлет буде готовий, знімаємо каструлю з плити.

5. Обережно виймає пакет з води, розрізаємо його і дістаємо омлет.

6. Готовий омлет нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ніжний омлет з сиром в целофановому пакеті, зварений в окропі

Повітряний, буквально тане в роті омлет, на приготування якого не доведеться витрачати багато зусиль. Омлет виходить дуже пишним, а сир приємно різноманітить знайомий яєчний смак.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 200 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Наливаємо в каструлю воду і ставимо її закипати на плиту. Поки вода нагрівається, натираємо на дрібній тертці сир.

2. Яйця розбиваємо в миску і збиваємо до піни. Додаємо зіль і перемішуємо.

3. Вливаємо до яєць молоко і знову збиваємо до піни.

4. Тертий сир висипаємо в яєчну суміш і ретельно перемішуємо.

5. Переливаємо суміш в харчовій пакет, зав’язуємо його верх на міцний вузол і опускаємо в киплячу воду.

6. Варимо омлет близько півгодини. Перед подачею дістаємо його з пакета і посипаємо зеленню. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування омлету з ковбасою в пакеті

Рецепт ніжного і пишного омлету, звичний смак якого приємно доповнять ковбаса і сир. Такий омлет вийде корисним і швидким у приготуванні і напевно сподобається всій родині.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Ковбаса напівкопчена – 70 гр.
  • Пармезан – 70 гр.
  • Молоко – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Часник – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі продукти. Наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь закипати.

2. Нарізаємо ковбасу.

3. Засипаємо ковбасу в пакет. Краще взяти дві і вкласти один в інший, щоб було міцніше.

4. Додаємо до ковбасі пармезан.

5. Розбиваємо яйця і вливаємо їх в пакет.

6. Заливаємо все інгредієнти молоком.

7. Додаємо перець, сіль та інші спеції за смаком.

8. Руками розминаємо пакет, перемішуючи інгредієнти.

9. Поміщаємо пакет в каструлю з киплячою водою і залишаємо варитися протягом півгодини.

10. Акуратно дістаємо готовий омлет, нарізаємо і накладаємо на тарілку. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний омлет в пакеті з помідорами?

Цікавий рецепт омлету, що за рахунок додавання перцю, помідора і ковбаси стає дуже яскравим і смачним. Часу на його приготування витрачається небагато, тому такий омлет буде відмінним і, найважливіше, корисним сніданком.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Яйця – 5 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти, а також харчовий пакет.

2. Розбиваємо яйця і відправляємо в пакет.

3. Перець нарізаємо дрібними кубиками і засипаємо до яєць.

4. Помідор також нарізаємо дрібними шматочками, кладемо в пакет.

5. Лук очищаємо і ріжемо кубиками, а потім засипаємо в пакет.

6. Натираємо на крупній тертці сир, нарізаємо кубиками ковбасу і додаємо все в пакет.

7. Додаємо зелень, а також перець та сіль за смаком.

8. У каструлю з киплячою водою відправляємо гарненько закритий пакет приблизно на 15 хвилин.

9. Коли омлет звариться, дістаємо його з пакета.

10. Нарізаємо готовий омлет на порційні шматочки. Приємного апетиту!