Омлет, зварений в пакеті в каструлі — це блюдо, яке виходить набагато менш калорійним, так як готується без олії, а ще його не можна спалити. Коли ми чуємо слово «омлет», ми зазвичай уявляємо собі молочно-яєчну суміш, засмажену на сковороді або в крайньому випадку спечену в духовці. Однак є ще один цікавий метод приготування омлету, якому і присвячена наша стаття, – омлет в пакеті.
Як приготувати омлет з яєць з молоком в пакеті в каструлі?
Омлет в пакеті – рецепт, за своєю корисності не уступає стравам, приготованим на пару. Такий омлет вийде легким, повітряним, але при цьому все одно залишиться ситним і поживним. А головне, готувати його неймовірно просто.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Молоко коров’яче 160 мл
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як зварити омлет в пакеті в каструлі? Готуємо всі потрібні продукти. Яйця краще брати побільше.
- Далі готуємо пакет, в якому будемо готувати наш омлет. Звичайні одноразові целофанові пакети чудово підійдуть, але для більшої міцності краще вкласти один в інший і використовувати їх разом.
- Ретельно миємо яйця і вбиваємо їх прямо в пакет. Також вливаємо в пакет молоко.
- На цьому етапі до омлету можна додати інгредієнти за смаком, проте ми обійдемося класичним рецептом.
- Солимо майбутній омлет, при бажанні можна додати різні спеції.
- Розминаємо пакет руками, перемішуючи інгредієнти.
- Зав’язуємо пакет міцним вузлом.
- Кип’ятимо воду в каструлі і кладемо пакет в киплячу воду. Варимо омлет на дрібному вогні протягом 20 хвилин.
- Сварившийся омлет дістаємо з пакету і трохи охолоджуємо.
- Подаємо наш омлет до столу, приємного апетиту!
Омлет в пакеті без молока для дитини, зварений у воді
Омлет для дитини повинен бути делікатним і дієтичним, тому безмолочный омлет в пакеті підійде ідеально. Готувати його швидко, просто і економно, а тому такий рецепт чудово підійде всім мамам.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Вбиваємо яйця в глибоку миску.
2. Збовтуємо яйця віночком, підсипаємо борошно і ретельно перемішуємо до однорідності.
3. Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на плиту. Доводимо воду до кипіння. Омлет переливаємо в чистий пакет. Необов’язково використовувати харчовий пакет, цілком можна обійтися і двома шарами звичайного целофанового пакета. Пакет закриваємо і ставимо варитися близько 15 хвилин.
4. Потім, коли омлет буде готовий, знімаємо каструлю з плити.
5. Обережно виймає пакет з води, розрізаємо його і дістаємо омлет.
6. Готовий омлет нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ніжний омлет з сиром в целофановому пакеті, зварений в окропі
Повітряний, буквально тане в роті омлет, на приготування якого не доведеться витрачати багато зусиль. Омлет виходить дуже пишним, а сир приємно різноманітить знайомий яєчний смак.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 200 гр.
- Сир – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Наливаємо в каструлю воду і ставимо її закипати на плиту. Поки вода нагрівається, натираємо на дрібній тертці сир.
2. Яйця розбиваємо в миску і збиваємо до піни. Додаємо зіль і перемішуємо.
3. Вливаємо до яєць молоко і знову збиваємо до піни.
4. Тертий сир висипаємо в яєчну суміш і ретельно перемішуємо.
5. Переливаємо суміш в харчовій пакет, зав’язуємо його верх на міцний вузол і опускаємо в киплячу воду.
6. Варимо омлет близько півгодини. Перед подачею дістаємо його з пакета і посипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування омлету з ковбасою в пакеті
Рецепт ніжного і пишного омлету, звичний смак якого приємно доповнять ковбаса і сир. Такий омлет вийде корисним і швидким у приготуванні і напевно сподобається всій родині.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Ковбаса напівкопчена – 70 гр.
- Пармезан – 70 гр.
- Молоко – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Часник – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі продукти. Наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь закипати.
2. Нарізаємо ковбасу.
3. Засипаємо ковбасу в пакет. Краще взяти дві і вкласти один в інший, щоб було міцніше.
4. Додаємо до ковбасі пармезан.
5. Розбиваємо яйця і вливаємо їх в пакет.
6. Заливаємо все інгредієнти молоком.
7. Додаємо перець, сіль та інші спеції за смаком.
8. Руками розминаємо пакет, перемішуючи інгредієнти.
9. Поміщаємо пакет в каструлю з киплячою водою і залишаємо варитися протягом півгодини.
10. Акуратно дістаємо готовий омлет, нарізаємо і накладаємо на тарілку. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний омлет в пакеті з помідорами?
Цікавий рецепт омлету, що за рахунок додавання перцю, помідора і ковбаси стає дуже яскравим і смачним. Часу на його приготування витрачається небагато, тому такий омлет буде відмінним і, найважливіше, корисним сніданком.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Яйця – 5 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Ковбаса – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти, а також харчовий пакет.
2. Розбиваємо яйця і відправляємо в пакет.
3. Перець нарізаємо дрібними кубиками і засипаємо до яєць.
4. Помідор також нарізаємо дрібними шматочками, кладемо в пакет.
5. Лук очищаємо і ріжемо кубиками, а потім засипаємо в пакет.
6. Натираємо на крупній тертці сир, нарізаємо кубиками ковбасу і додаємо все в пакет.
7. Додаємо зелень, а також перець та сіль за смаком.
8. У каструлю з киплячою водою відправляємо гарненько закритий пакет приблизно на 15 хвилин.
9. Коли омлет звариться, дістаємо його з пакета.
10. Нарізаємо готовий омлет на порційні шматочки. Приємного апетиту!