Сирні кульки, смажені в маслі – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Сирні кульки, смажені в маслі — швидке і смачне блюдо на сковороді, приготувати яку не складе праці. Що може бути простіше, ніж сир, яйця і борошно? Однак з цього нехитрого набору можна приготувати дуже смачний десерт або перекус, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання. А також, таке блюдо, напевно сподобається навіть самим маленьким, так як такі кульки – це практично аналогія пончиків.

Сирні кульки смажені в маслі на сковороді

Маленькі сирні кульки – це чудова домашня випічка, з приготуванням якої впорається абсолютно кожен. Пончики виходять з ніжною начинкою всередині і рум’яної хрусткою скоринкою зовні.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Сир 400 гр.
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 1 щіпка
  • Борошно 250 гр.
  • Борошно 2 ст. л. для панірування
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • зростати 200 мл
  • Цукрова пудра-2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирні кульки смажені в маслі на сковороді? Займемося тестом. Для його приготування в глибокій ємності змішуємо сир, яйця і щіпку ваніліну.
  2. Далі засипаємо цукровий пісок і трохи солі.
  3. Всі компоненти перебиваємо до однорідності за допомогою заглибного блендера, а потім, в отриману масу відправляємо погашену оцтом соду і перемішуємо лопаткою.
  4. Далі вводимо борошно і замішуємо сирне тісто.
  5. В результаті отримуємо в’язку масу, яка не тримає форму і прилипає до рук.
  6. За допомогою чайної ложки зачерпываем трохи тіста і обвалюємо зі всіх сторін у борошні.
  7. Заготовки викладаємо на обробну дошку і повторюємо вищезазначене дію до того моменту, поки тісто не закінчиться.
  8. Руками формуємо кульки з наших заготовок.
  9. В сковороді з високими бортами розігріваємо майже цілий стакан рослинного масла і обережно викладаємо пончики.
  10. Готуємо на середньому вогні, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Важливо, щоб кульки лежали в сковороді в один шар.
  11. Рум’яні пончики виймаємо за допомогою шумівки і перекладаємо на тарілку, попередньо застелену паперовими рушниками, для видалення надлишків олії.
  12. Кульки ще гарячими припорашиваем цукровою пудрою.
  13. Заварюємо чай і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Кульки з сиру смажені у фритюрі

Сирні кульки – це прекрасна альтернатива класичним сирників і американським пампушків. Такий десерт готується дуже швидко і просто, а результатом ви напевно залишитеся задоволені.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3-4 ст. л.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Сіль (дрібна) – 2 щіпки.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • цукрова Пудра – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне – 300-350 мл

Процес приготування:

1. У глибокій тарі змішуємо яйця, цукровий пісок, ванілін і сіль – збиваємо за допомогою виделки.

2. Сир кладемо, поливаємо лимонним соком (можна замінити оцтом) і гасимо соду, ретельно перемішуємо разом з яєчною масою. Поступово вводимо просіяне борошно і вимішуємо податливе, але не тверде тісто.

3. Обробну дошку накриваємо харчовою плівкою і змащуємо невеликою кількістю масла, також промазуємо руки, формуємо кульки, приблизно за 2-2,5 сантиметра.

4. У фритюрі розжарюємо соняшникову олію і обсмажуємо по кілька кульок за раз, готуємо близько 5 хвилин до рум’яності. Багато кульок не кладемо, так як під час смаження вони збільшуються в розмірі.

5. Обережно виймаємо шумівкою, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Сирні кульки в духовці – кращий рецепт

Кульки з сиру – це дуже смачно, швидко і просто, а якщо їх ще й готувати в духовій шафі, а не у фритюрі, то десерт виходить нежирним і набагато менш калорійним. Така випічка чудово поєднується з тягучою білої згущеним молоком і солодким топпінгом з темного шоколаду.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Сир – 600 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Крупа манна – ½ ст. + 1-2 ст. л
  • Ізюм – 10-15 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Топпінг шоколадний – за смаком.

Процес приготування:

1. Для готування кульок необхідно використовувати сир середньої жирність, для того, щоб він був не надто сухим, але і не занадто м’який.

2. Сир перекладаємо в миску і з’єднуємо з яйцями.

3. Наступним етапом засипаємо манну крупу і заважаємо до отримання в’язкої консистенції.

4. Далі до сирної маси додаємо промитий ізюм і цукровий пісок – знову перемішуємо.

5. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю вершкового масла і припорашиваем парою ложок манки.

6. З «тесту» формуємо кульки, викладаємо у форму і відправляємо в духовку на 20-30 хвилин (до утворення золотистої скоринки) при температурі 160-170 градусів.

7. Через півгодини обережно виймаємо форму з духовки.

8. Кульки перекладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо топпінгом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Сирні кульки, смажені в маслі з манкою

Приготувавши лише такий смачний, але в той же час простий десерт з найбільш доступних продуктів – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що й не дивно, адже кульки з сиру з хрусткою скоринкою просто тануть у роті!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Сода – 15 гр.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Для приготування тіста змішуємо сир, яйця і цукровий пісок.

2. Далі додаємо борошно, манну крупу (приблизно 80 грам) і соду ретельно все перемішуємо і замішуємо в’язке тісто.

3. За допомогою чайної ложки зачерпываем трохи сирної маси і обвалюють у залишках манної крупи.

4. Руки змащуємо маслом і формуємо рівні кульки.

5. У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло і опускаємо кілька кульок (щоб вони смажилися в один шар). Готуємо з двох сторін приблизно по 3 хвилини.

6. Гарячим кулькам з сиру даємо трохи часу охолонути і перекладаємо на блюдо. Приємного апетиту!

Пишні та повітряні смажені сирні кульки з розпушувачем

Коли гості на порозі, а пригощати їх нічим – готуємо ніжні та ароматні кульки з сиру, на приготування яких піде не більше, ніж 10 хвилин. Такий десерт чудово поєднується з гарячим чаєм і прикрасить будь-який стіл.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло олію – 150 мл

Процес приготування:

1. Займемося тестом. Для його приготування в салатниці з’єднуємо сир яйця – гарненько перетираємо за допомогою виделки.

2. Далі засипаємо цукровий пісок і перемішуємо.

3. Після, поступово вводимо муку і розпушувач – замішуємо «тісто».

4. Робочу поверхню посипаємо борошном і викладаємо сирну масу.

5. Приступаємо до формування. Вологими руками відщипуємо невеликі шматочки і формуємо кульки, кожен обов’язково паніруємо в борошні.

6. Для смаження у сотейнику розігріваємо рослинне масло і занурюємо першу партію з декількох пончиків. Смажимо з двох сторін приблизно за 45-60 секунд до утворення апетитною скоринки.

7. Обережно перекладаємо на блюдце, охолоджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як приготувати сирні кульки з начинкою, смажені в маслі?

Улюблене ласощі, знайома кожному з дитинства – це сирні кульки з сиру, та ще й з начинкою з розтопленого шоколаду. Такий десерт напевно сподобається всім членам вашої родини та стане одним з улюблених.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Борошно – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Шоколад – 60 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Розпушувач – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Замішуємо еластичне тісто: змішуємо сир, вбиваємо два яйця, засипаємо цукор і добре перемішуємо.

2. Далі підсипаємо борошно і розпушувач – вимішуємо.

3. Вологими руками відриваємо невеликий шматочок сирної маси, приплескиваем, в центр кладемо трохи шоколаду і скачуємо в кулю і так чинимо зі всієї сирною масою.

4. У каструлі або фритюрі розігріваємо олію і обсмажуємо кульки до характерного світло-коричневого кольору.

5. Обережно виймаємо шумівкою і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою або шоколадною крихтою. Приємного апетиту!

Як смачно посмажити сирні кульки в маслі з борошном?

Маючи під рукою лише сир, борошно і яйця – готуємо апетитні і рум’яні кульки в сковороді. На приготування такого ласощі потрібно мінімум вільного часу і продуктів, а результат виходить чудовий.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Оцет 9% — 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 500 мл

Процес приготування:

1. У посуді з високими бортиками змішуємо яйця, цукровий пісок – перемішуємо віночком до однорідності.

2. В яєчну масу додаємо сир і знову гарненько розмішуємо.

3. Далі в тару відправляємо соду, погашену оцтом, і знову заважаємо.

4. Поступово вводимо просіяне і насичену киснем борошно і силіконової лопаткою або віночком замішуємо тісто.

5. Формуємо грудку, готова сирна маса не повинна бути дуже щільною.

6. Руками, змащеними олією, формуємо невеличкі кульки, розміром з волоський горіх і обсмажуємо у великій кількості розігрітого рослинного масла за кілька хвилин.

7. Готуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки.

8. Рум’яні кульки перекладаємо на паперові рушники, дозволяючи стекти надлишків олії.

9. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою або ж білої згущеним молоком.

Приємного апетиту!