Кіш з куркою – 8 рецептів курячого кіша з грибами, сиром, брокколі з покроковими фото

Киш – яскраве блюдо, яке прийшло до нас із французької кухні. За його основу береться пиріг, який наповнюють різними продуктами: м’ясом, грибами, сиром, сиром або овочами. Таке частування найчастіше подають як закуску. Беріть на замітку апетитну підбірку з 10-і рецептів з докладним описом процесу і фотографіями.

Кіш з куркою і грибами в домашніх умовах

Популярний варіант виконання кіша – з додаванням курки та грибів. Апетитне частування різноманітить ваше домашнє меню. Готуйте до святкового меню або в якості яскравої закуски.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вершки 400 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Для тіста:
  • Борошно 200 гр.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати кіш з куркою в домашніх умовах? Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості.
  2. Для тесту розмішуємо розм’якшене вершкове масло з борошном до стану крихти.
  3. Додаємо сюди сіль і куряче яйце. Вимішуємо до однорідної кома і кладемо його в холодильник на 1 годину.
  4. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і розподіляємо його по формі для випікання. Виделкою робимо проколи по всьому периметру.
  5. Подрібнюємо цибулю, печериці і куряче філе. Обсмажуємо в рослинному маслі до готовності. Солимо і перчимо за смаком.
  6. Викладаємо заготовку на тісто.
  7. Збиваємо яйця з вершками 20%. Заливаємо сумішшю начинку і посипаємо тертим сиром.
  8. Випікаємо близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Апетитний кіш з куркою і грибами готовий.