Кета в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Кета в духовці – це смачна кулінарна рішення для вашого домашнього або святкового столу. Апетитну рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком: овочами та крупами. Для приготування кети своїми руками рекомендуємо скористатися нашою перевіреної підбіркою з десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Соковита кета, запечена у фользі в духовці

Соковита кета, запечена у фользі в духовці, – відмінне рішення для вашого домашнього або святкового столу. Готова риба виходить неймовірно ніжною, смачною і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кета 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Кріп 2 гілки
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції для риби за смаком

Процес приготування:

  1. Тушку риби добре промиваємо під водою. Акуратно робимо надріз на череві.
  2. нарізаємо Кільцями лимон і цибулю. Промиваємо гілки кропу.
  3. Солимо кету і натираємо спеціями.
  4. На фольгу виливаємо оливкова олія. Кладемо сюди частину цибулі та лимона.
  5. Зверху кладемо підготовлену рибу. Усередині тушки розміщуємо кілька шматочків цибулі та лимона, гілочки кропу.
  6. Робимо в рибі невеликі надрізи. Вставляємо сюди часточки лимона. Залишився цибулю кладемо на кету.
  7. Щільно загортаємо заготовку у фольгу. Відправляємо в холодильник на один-два години.
  8. Далі блюдо випікаємо 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
  9. Соковита кета, запечена у фользі в духовці, готова. Подавайте до столу!

Стейки кети, запечені в духовці

Стейки кети, запечені в духовці, точно допоможуть урізноманітнити ваше домашнє меню. Дуже смачна риба підійде як до сімейного вечері, так і до святкового столу. Для приготування апетитних стейків скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стейки кети – 4 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Томат – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Трави сушені – 2 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо стейки кети. Попередньо розморожуємо їх, промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 2. Для маринаду змішуємо соєвий соус, рослинна олія, сік лимона і сушені трави.

Крок 3. Обвалюємо рибні шматочки в підготовленому маринаді.

Крок 4. Кожен шматочок кети кладемо на шматочок фольги.

Крок 5. Перекладаємо заготовки на деко.

Крок 6. Ошпарюємо помідор, після очищаємо його і подрібнюємо.

Крок 7. Обмазуємо рибу подрібненим томатом.

Крок 8. Посипаємо заготовки тертим сиром.

Крок 9. Закриваємо фольгою і випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Відкриваємо фольгу і випікаємо ще 10 хвилин.

Крок 10. Апетитні стейки кети, запечені в духовці, готові. Можна подавати до столу і пригощатися!

Кета, запечена з сиром і помідорами

Кета, запечена з сиром і помідорами, виходить неймовірно соковитою, ніжною і ароматною. Приготовлена таким чином червона риба ідеально доповнить ваш сімейний вечерю або святковий стіл. Порадуйте себе і рідних за допомогою перевіреної покрокової кулінарної ідеї.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кета – 0,5 кг
  • Сир – 150 гр.
  • Помідори черрі – 150 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник гранульований – 1 щіпка.
  • Спеції для риби – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо рибу і очищаємо (при необхідності).

Крок 2. Далі підготовлену тушку розрізаємо на стейки.

Крок 3. Кожен шматочок натираємо сіллю, часником і спеціями для риби. Прибираємо в холодильник для маринування.

Крок 4. Нарізаємо цибулю пір’ям і кладемо половину у форму для запікання, обмащений маслом.

Крок 5. На цибульний шар викладаємо підготовлені стейки.

Крок 6. Обмазуємо рибу сметаною.

Крок 7. Викладаємо на сметану залишився цибулю.

Крок 8. Далі кладемо половинки помідорів черрі.

Крок 9. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 10. Прикриваємо фольгою й запікаємо одну годину при температурі 180 градусів. За 30 хвилин до готовності фольгу потрібно прибрати.

Крок 11. Апетитна кета з сиром і помідорами готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Соковита кета, запечена в духовці з картоплею

Соковита кета, запечена в духовці з картоплею, – яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього або святкового столу. Готова риба виходить неймовірно ніжною, смачною і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Кета – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 150 мл
  • Сир твердий – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу добре промиваємо і очищаємо, після знімаємо шкіру і розрізаємо вздовж хребта на два філе.

Крок 2. Далі філе поділяємо на порційні шматочки.

Крок 3. Картоплю очищаємо, ріжемо кружальцями і відварюємо до напівготовності. Ріпчасту цибулю ділимо на тонкі кільця.

Крок 4. Промиті помідори нарізаємо кружальцями.

Крок 5. У обмащений маслом форму для запікання кладемо картоплю. Далі викладаємо рибу. Солимо, перчимо до смаку і закриваємо шаром з лука.

Крок 6. Далі викладаємо кружечки помідор. Обмазуємо сметаною і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 7. Посипаємо блюдо тертим сиром за 5 хвилин до готовності.

Крок 8. Соковита кета, запечена в духовці з картоплею, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Кета в духовці з овочами

Кета в духовці з овочами виходить дуже соковитою, м’якою і ароматною. Приготовлена таким способом червона риба відмінно різноманітить ваш сімейний вечерю або святковий стіл. Порадуйте себе за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Справляться навіть новачки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стейки кети – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо стейки кети.

Крок 2. Головний інгредієнт натираємо сіллю, спеціями і поливаємо оливковою олією.

Крок 3. Очищаємо картоплю і розрізаємо його на невеликі часточки.

Крок 4. У форму для запікання викладаємо розкритий рукав. Викладаємо сюди картоплю. Солимо і посипаємо спеціями.

Крок 5. На картоплю кладемо підготовлені рибні стейки.

Крок 6. Тоненькими півколами ріжемо помідори.

Крок 7. Викладаємо помідори шаром на рибу. Трохи солимо.

Крок 8. Чистимо і тонко нарізаємо болгарський перець.

Крок 9. Кладемо шматочки перцю на помідор.

Крок 10. Зав’язуємо рукав для запікання.

Крок 11. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Соковита кета в духовці з овочами готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Кета у вершковому соусі в духовці

Кета у вершковому соусі в духовці – неймовірно ніжне і смачне блюдо для вашого столу. Апетитна червона риба яскраво доповнить ваш сімейний обід або вечерю. Подавайте разом з вашими улюбленими гарнірами. Беріть на замітку кулінарну ідею, радуйте себе і своїх рідних.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кета – 1 кг
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Жовток курячий – 3 шт.
  • Кріп – 30 гр.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Базилік сушений – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кету попередньо розморожуємо і нарізаємо стейками.

Крок 2. Всі стейки промиваємо. Акуратно знімаємо шкірку і видаляємо хребти. Кожен стейк можна розрізати навпіл.

Крок 3. Далі підготовлені шматки, кладемо у форму для запікання, посипаємо сіллю, перцем, поливаємо рослинним маслом і лимонним соком.

Крок 4. Підготуємо продукти для вершкового соусу. Відокремлюємо курячі жовтки.

Крок 5. Збиваємо вершки з курячими жовтками до однорідності.

Крок 6. Додаємо сюди сушений базилік і мелений перець.

Крок 7. Дрібно нарізаємо кріп і петрушку.

Крок 8. Знімаємо цедру з лимона.

Крок 9. Перемішуємо вершки з зеленню і цедрою. Заливаємо сумішшю рибні шматки.

Крок 10. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Крок 11. Ніжна кета у вершковому соусі в духовці готова. Можна подавати до столу і пригощатися!

Кета в сметані в духовці

Кета в сметані в духовці виходить неймовірно апетитною, соковитою і ароматною. Приготовлена таким чином червона риба ідеально доповнить ваш сімейний вечерю або святковий стіл. Порадуйте себе і рідних за допомогою перевіреної покрокової кулінарної ідеї.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стейки кети – 1 кг
  • Сметана – 300 гр.
  • Чебрець – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Чебрець і коріандр кладемо в ступку.

Крок 3. Розминаємо спеції до дрібного стану.

Крок 4. Додаємо ароматну заготовку в сметану.

Крок 5. Сюди ж додаємо сіль і суміш перців.

Крок 6. Ретельно вимішуємо сметанную заготовку.

Крок 7. Стейки кети заздалегідь розморожуємо і кладемо в глибоку посуд.

Крок 8. Заливаємо рибу сметаною.

Крок 9. Акуратно все перемішуємо і залишаємо маринуватися на три години.

Крок 10. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання. Сюди ж додаємо лавровий лист і горошини запашного перцю.

Крок 11. Зав’язуємо рукав і відправляємо страву на 35 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 12. Ніжна і ароматна кета в сметані в духовці готова. Можна подавати до столу!

Кета в майонезі в духовці

Кета в майонезі в духовці – це смачне, соковите і нескладний у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Подавайте готову червону рибу зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе кети – 1 шт.
  • Майонез/сметана – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Зелень – 2 гілки.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Купуємо філе кети або розбираємо рибу самостійно.

Крок 3. Підготовлене філе солимо і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 4. Майонез вимішуємо з цедрою лимона, невеликою кількістю зелені, подрібненим часником і меленим перцем.

Крок 5. Рибне філе перекладаємо на деко з фольгою. Поверхня кети добре обмазуємо майонезом.

Крок 6. Розкладаємо по філе кільця цибулі, додаємо решту зелень і капаємо лимонний сік.

Крок 7. Домазываем шари майонезом і посипаємо тертим сиром.

Крок 8. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 250 градусів.

Крок 9. Кета, запечена з майонезом в духовці, готова. Діліть на порції, подавайте до столу і пригощайтеся!

Філе кети, запечене в духовці

Філе кети, запечене в духовці, напевно різноманітить ваше домашнє меню. Дуже смачна риба підійде як до сімейного вечері, так і до святкового столу. Для приготування апетитного філе скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе кети – 1 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе кети заздалегідь промиваємо й обсушуємо. Після натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 2. Перекладаємо шматок риби на деко з фольгою. Поливаємо філе лимонним соком.

Крок 3. Половинку цибулі нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. У майонез додаємо подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 5. Половиною майонезу обмазуємо рибу. Викладаємо зверху цибулю і знову поливаємо все часниковим майонезом.

Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 7. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 250 градусів.

Крок 8. Філе кети, запечене в духовці, готово. Діліть на порції і подавайте до столу!

Кета з цибулею і морквою

Кета з цибулею і морквою – відмінне рішення для вашого домашнього або святкового столу. Готова риба виходить неймовірно ніжною, соковитою, смачною і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно, а кулінарний процес не забере багато часу. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе кети – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо філе кети. Шкірку видаляти не потрібно, помітні кісточки, при бажанні, можна видалити пінцетом.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 3. Очищену моркву натираємо на тертці.

Крок 4. Дрібно нарізаємо заздалегідь промитий кріп.

Крок 5. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії до м’якого стану.

Крок 6. Сюди ж викладаємо моркву. Перемішуємо і тушкуємо до м’якості моркви.

Крок 7. Доповнюємо овочі сметаною і кропом.

Крок 8. Солимо і перчимо заготівлю, перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 9. Рибне філе викладаємо у форму для запікання.

Крок 10. Обмазуємо рибу заготівлею з цибулі і моркви.

Крок 11. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Кета з цибулею і морквою в духовці готова. Діліть на порції і подавайте частування до столу!