Сібас в духовці – 6 рецептів запеченого сібаса з покроковими фото

Апетитний запечений сібас відноситься до середземноморської кухні. Якщо хочете приготувати в домашніх умовах даний ресторанну страву, то використовуйте яскраву добірку з покрокових рецептів. Порадуйте своїх домашніх або гостей смачним і незабутнім рибним вечерею.

Соковитий сібас у фользі в духовці

Щоб запечений сібас вийшов соковитим і ніжним, готуйте його у фользі. Яскраве поживне блюдо можна подавати до обіду або вечері з будь-яким гарніром або свіжими овочами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сібас 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Петрушка ½ пучка
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сік лимонний 50 мл
  • Масло оливкове 80 мл

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти сібаса в духовці? Ріжемо петрушку і ріпчасту цибулю. Поливаємо продукти лимонним соком і оливковою олією. Посипаємо спеціями і гарненько розмішуємо.
  2. Промиту рибу промиваємо, натираємо сіллю і кладемо на деко, вистелений фольгою.
  3. Поливаємо тушку сумішшю з масла, зелені, цибулі і спецій.
  4. Щільно загортаємо продукт фольгою.
  5. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. Апетитний і соковитий сібас в духовці готовий. Подавайте страву до столу!

Сібас, запечений з овочами в духовці

Повноцінне блюдо для яскравого сімейного обіду – сібас з овочами в духовці. Ви не витратите багато часу на кулінарний процес, а також не доведеться додатково готувати гарнір.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сібас – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо рибу під водою, при необхідності, очищаємо її.

2. Очищаємо від насіння болгарські перці. Лимон ріжемо часточками, петрушку промиваємо.

3. Натираємо рибу сіллю і спеціями, робимо в ній глибокі надрізи і кладемо на деко з фольгою.

4. Викладаємо на тушку лимонні дольки.

5. Зверху додаємо шматочки болгарського перцю і подрібнену петрушку.

6. Загортаємо заготівлю фольгою. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Сібас, запечений з овочами готовий. Перекладайте його на порційну тарілку і подавайте до столу. Пригощайтеся!

Покроковий рецепт приготування сібаса з лимоном в духовці

Апетитний сібас з тонким цитрусовим смаком – відмінне рішення для вечері в сімейному колі. Страва порадує простим і швидким кулінарним процесом. Беріть на замітку.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 шт.
  • Лимон -1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо сібас під водою. Голови і хвости відрізаємо.

2. Підготуємо лимон, зелень і зубчики часнику.

3. Натираємо рибу сіллю і меленим білим перцем. Доповнюємо тушки подрібненим кропом і часником.

4. Перекладаємо продукт в обмащений маслом форму для випікання. Поливаємо блюдо лимонним соком. Шматочки цитруса можна покласти всередину риби. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Готовий сібас викладаємо на тарілку, доповнюємо його тонкими часточками лимона і подаємо до столу.

Як смачно запекти сібаса цілком у духовці?

Проста і неймовірно смачна ідея для домашнього вечері – сібас, запечений в духовці цілком. Готову рибу можна подавати з овочами, свіжою зеленню або крупами. Оцініть цікавий рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Розморожену рибу промиваємо під водою.

2. Далі робимо в продукті глибокі надрізи. Голову і хвостики можна відрізати.

3. Обмазуємо тушки сумішшю з бальзамічного оцту і оливкового масла. Посипаємо продукт за смаком сіллю зовні і всередині. Маринуємо 10-15 хвилин.

4. Промиваємо лимон під водою і нарізаємо його тонкими часточками.

5. Шматочками лимона начиняємо рибу.

6. Кладемо заготовку у форму для випікання. Готуємо страву в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

7. Запечений сібас кладемо на тарілку і подаємо до столу. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт сібаса, запечене з картоплею

Яскрава ідея для сімейного вечері – сібас, запечена в духовці з картоплею. Страва порадує домашніх своїм цікавим смаком і поживністю. При цьому не доведеться додатково готувати гарнір.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 шт.
  • Картопля – 200 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розмарин – 5 гр.
  • Імбир мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкова – 60 мл

Процес приготування:

1. Чистимо рибу і після старанно промиваємо під водою всередині і зовні.

2. Гострим ножем робимо глибокі надрізи в рибі.

3. Підготуємо необхідні спеції.

4. Посипаємо рибу сіллю, паприкою, імбиром і перцем. Поливаємо оливковою олією і лимонним соком.

5. Додаємо розламані гілочки розмарину. Всередину сібаса кладемо лимонні дольки і шматочки часнику.

6. Промиваємо і чистимо картоплю. Ріжемо овоч будь-яким зручним способом.

7. На деко з пергаментом кладемо рибу і картоплю. Випікаємо блюдо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Ароматний сібас з картоплею готовий. Викладайте його на тарілку і подавайте до столу.

Як в домашніх умовах приготувати сібаса в солі в духовці?

Цікавий спосіб приготування сібаса в духовці – в солі. Риба вийде соковитою і ніжною на смак. Подавайте її до обіду або вечері, доповнивши овочами або іншим гарніром.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 1 шт.
  • Сіль – 1 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Чистимо, промиваємо рибу зовні і зсередини. Далі її натираємо чорним меленим перцем за смаком.

2. Висипаємо сіль в глибоку миску і заливаємо її свіжим соком з лимона. Перемішуємо.

3. На деко з фольгою викладаємо «подушку» з половини солі. Кладемо на неї підготовлену рибу.

4. Щільно закриваємо продукт залишилася сіллю.

5. Ставимо страву в розігріту до 170 градусів духовку. Готуємо його 25-30 хвилин.

6. Після готовності акуратно прибираємо скоринку солі.

7. Запечений сібас в солі готовий. Ділимо його на частини і подаємо до столу. Приємного апетиту!