Чилі кон карне – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Чилі кон карне – це класика мексиканської кухні, яку також називають просто «чилі». В залежності від регіону і смакових уподобань, страва може включати в себе різні інгредієнти, наприклад, зерна солодкої кукурудзи, чорний шоколад або ж квасоля. Незмінними складовими виступають чилі і м’ясний фарш, які подарують вам справжнє смакове насолоду і змінять ваше уявлення про гострі страви з великим вмістом перцю.

Мексиканське чилі кон карне – класичний рецепт

Мексиканське чилі кон карне – це пікантна і ситна страва, що володіє насиченим гострим смаком і яскравим ароматом, перед яким неможливо встояти, щоб не спробувати. Страва являє собою густий м’ясний гуляш, для приготування якого нам потрібно яловичий бульйон.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Яловичий фарш 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Бульйон яловичий 300 мл
  • Помідори 400 гр. (протерті)
  • Квасоля консервована 400 гр. (червоної)
  • Зіра 1 ч. л.
  • Перець чилі 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Майоран ½ ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатний порошок 30 гр.
  • Цукор-пісок ¼ ч. л.
  • Масло рослинне ½ ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Мексиканське чилі кон карне по класичному рецепту готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір.
  2. Обполіскуємо солодкий перець, видаляємо білі перегородки і насіння, нарізаємо кубиками м’якоть.
  3. Максимально дрібними шматочками ріжемо очищений цибулю, зубки часнику і перець чилі.
  4. Томатний порошок розвести до консистенції пасти, відкривши банку квасолі, відкидаємо бобові в сито і промиваємо під струменем води.
  5. В сковороді з високими бортиками розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю.
  6. Коли цибуля став прозорим, додаємо солодкий і гострий перець, часник, зіру, паприку і мелений перець чилі – гарненько перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
  7. Потім збільшуємо нагрівання і закидаємо до овочів фарш, часто помішуючи, доводимо до зміни кольору яловичини.
  8. У момент, коли м’ясна складова практично готова, доповнюємо складу бульйоном, протертими помідорами і томатною пастою, цукром, майораном, сіллю і меленим перцем. Перемішавши, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
  9. Тепер додаємо промиту квасолю, помішуємо і витримуємо на повільному полум’ї ще 10 хвилин.
  10. Готову страву готуємо та подаємо на стіл. Приємного апетиту!