Картопля з куркою і грибами в духовці – страва смачна, ситна, красиве і досить популярне у багатьох сім’ях, адже інгредієнти прості і технологія нескладна. Для запікання з картоплею підходять будь-які частини курячої тушки і будь-які гриби. У запропонованій темі ви можете вибрати будь-який варіант блюда за своїм смаком.
Картопля з куркою і грибами в горщику в духовці
Картопля з куркою і грибами в горщику в духовці готується просто і без обсмажування інгредієнтів. Ці продукти нарізати пошарово вкладаються в один великий або в порційні горщики і запікаються в духовці. У цьому рецепті для пікантності смаку до страви додамо корейську моркву і скибочки солоного огірка. Куряче м’ясо замаринуем на пару хвилин в сметані.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряче філе 1.2 кг
- Печериці свіжі 350 гр.
- Картопля 12 шт. (середніх)
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сметана 3 ст. л.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Огірок солоний 3 шт.
- Морква по-корейськи за смаком
- Приправа «Хмелі-Сунелі» за смаком
- Базилік сушений, за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 6 ст. л.
- Вода 300 мл
Процес приготування:
- Картопля з куркою і грибами в духовці готується швидко і просто. Куряче філе промити холодною водою, нарізати невеликими кубиками і перекласти в окремий посуд. Посипати його сіллю з приправами, додати три столові ложки сметани, перемішати і залишити на 15-20 хвилин для маринування.
- Підготувати горщики. Картоплю почистити, промити, нарізати так само невеликими кубиками і розкласти по горщикам. Потім налити в них по столовій ложці олії і 50 мл води.
- Цибуля очистити, нарізати тонкими чверть кільцями і розкласти поверх картоплі. Потім поверх цибулі розкласти куряче філе в сметані.
- Печериці промити, нарізати слайсами і розкласти поверх філе. Солоні огірки нарізати тонкими кружками по кілька штук розкласти поверх печериць.
- Поверх огірків розкласти трохи корейської моркви. Твердий сир нарізати тонкими скибочками і покрити їм всі інгредієнти.
- Горщики прикрити кришками, переставити в холодну духовку і включити її на 190-200°С. Запекти страву протягом години. Готовність картоплі перевірити ножем. Приготовану в горщику в духовці картоплю з куркою і грибами подати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Картопля з куркою, сиром і грибами в духовці
Картопля з куркою, сиром і грибами в духовці буде у вас самодостатнім стравою для будь-якого столу і готується просто. У цьому варіанті обсмажуємо печериці з цибулею, нарізку курячого філе і картоплі пошарово кладемо в скляний деко. Кожен шар змащуємо невеликою кількістю майонезу і запікаємо в духовці під сирною скоринкою. Для соковитості додаємо свіжі помідори.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Філе курки – 500 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 300 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом почистити і промити овочі з печерицями. Також куряче філе промити і просушити серветкою. Відразу включити духовку на 200°С. Дрібно нарізати цибулю. Гриби нарізати слайсами.
Крок 2. Куряче філе розрізати вздовж волокон на тонкі пластинки і посипати їх сіллю з чорним перцем.
Крок 3. Нарізку грибів з цибулею обсмажити на розігрітому рослинному маслі до повного випаровування грибного соку і потім посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 4. Змастити рослинним маслом скляне деко і в нього укласти пластинки філе. Покрити їх тонким шаром майонезу.
Крок 5. На слайсы товщиною не більше 3 мм нарізати картоплю і рівномірно розкласти поверх філе. Нанести на картоплю так само тонкий шар майонезу.
Крок 6. Поверх картоплі рівномірно розкласти обсмажені з цибулею шампіньйони.
Крок 7. На грибний шар укласти кружки помідорів.
Крок 8. На крупній тертці твердий сир подрібнити, посипати їм блюдо і запекти в духовці протягом 30-40 хвилин.
Крок 9. Приготовану в духовці картоплю з куркою, сиром і грибами відразу і гарячої накривати до столу. Приємного апетиту!
Запечена картопля з куркою, грибами і сметаною
Варіантом смачної страви для домашнього столу може бути у вас запечена картопля з куркою, грибами і сметаною. Готується вона просто і швидко. Нарізка курки, картоплі та грибів укладаються шарами в форму і переслаиваются сметанним соусом, що робить їх соковитими і ніжними. У цьому рецепті гриби обсмажуємо, а готуємо соус зі сметани з гірчицею і оливковою олією.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе курки – 400 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 1 кг
- Сметана 15% – 300 гр.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Паприка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистити, промити і нарізати тонкими кружками.
Крок 2. Печериці промити і нарізати слайсами.
Крок 3. Куряче філе промити, просушити і нарізати поперек волокон невеликими шматочками.
Крок 4. Перелити В окремий посуд сметану, додати гірчицю з оливковою олією, сіллю і чорним перцем. Потім віночком все добре перемішати до однорідності.
Крок 5. Змастити невеликою кількістю оливкової олії форму для випічки, викласти в неї половину нарізки картоплі і посипати паприкою з сіллю.
Крок 6. Поверх картоплі розкласти шматочки філе і посипати курячої приправою і сіллю.
Крок 7. Ці шари рясно змастити сметанним соусом.
Крок 8. Потім розкласти нарізку печериць.
Крок 9. Останнім шаром викласти у форму решту нарізку картоплі, посипати його так само паприкою із сіллю та змастити соусом, що залишився.
Крок 10. Включити духовку на 200°С. Форму щільно закрити фольгою і поставити на 1 годину в розігріту духовку. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу прибрати.
Крок 11. Запечену картоплю з куркою, грибами і сметаною розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді, доповнивши свіжими овочами. Приємного апетиту!
Картопля з куркою, грибами та вершками в духовці
Картопля з куркою, грибами та вершками в духовці буде у вас смачною, ситною, швидким та простим стравою для всієї родини. Набір інгредієнтів невеликий і доступний. Курка трохи обсмажується. Гриби готуються з цибулею у вершковому соусі. Картопля відварюється до напівготовності. Ці інгредієнти шарами укладаються у форму і запікаються під сирною скоринкою.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряча грудка/філе стегна – 300 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Твердий сир – 100 гр.
- Вершки 10% – 500 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля в мундирах миємо й відварюємо (не більше 20 хвилин) до напівготовності у воді з додаванням солі. Потім швидко охолодити.
Крок 2. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Печериці або промиваємо, або просто протираємо вологою серветкою і нарізаємо слайсами. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
Крок 4. На розігрітому рослинному маслі швидко і обсмажуємо до рум’яної скоринки нарізку курячого філе. Доводити до готовності не потрібно.
Крок 5. Обсмажене філе перекладаємо в будь-яку форму для запікання і прикривають шматком фольги, щоб воно швидко не охололо.
Крок 6. На цій же сковороді обсмажуємо нарізку печериць з цибулею. Смажимо до випарювання грибного соку і додаємо сіль з чорним перцем.
Крок 7. Потім до обсмаженою печерицям насипаємо столову ложку борошна, добре перемішуємо і ще трохи смажимо.
Крок 8. Заливаємо гриби вершками і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок борошна.
Крок 9. На невеликому вогні вершковий соус доводимо до загустіння, додаємо трохи солі і вимикаємо вогонь.
Крок 10. Відварену картоплю очищаємо від шкірки і подрібнюємо на крупній тертці.
Крок 11. Поверх філе у форму викладаємо гриби у вершковому соусі.
Крок 12. Поверх грибів рівномірно розподіляємо натертий на тертці картоплю і посипаємо його сіллю.
Крок 13. Посипаємо шар картоплі подрібненим на тертці твердим сиром. Включаємо духовку на 180°С. Форму прикриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин. Потім фольгу прибираємо і запікаємо ще 10 хвилин до одержання рум’яної скоринки. Можна це зробити під грилем.
Крок 14. Приготовану в духовці картоплю з куркою, грибами та вершками розкладаємо по тарілках і відразу гарячої подаємо до столу. Приємного апетиту!
Картопля з куркою, грибами і помідорами в духовці
Картоплю з куркою, грибами і помідорами в духовці в цьому рецепті готуємо для великої сім’ї або для подачі до святкового столу. Помідори додадуть страві соковитості і курку зроблять більш ніжною. Курку і нарізку картоплі маринуємо.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 7.
Склад:
- Курячі стегенця – 7 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Картопля – 2.5 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Для маринаду:
- Майонез – 10 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Соєвий соус – 3 ч. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Приправа для м’яса – 1.5 ч. л.
- Лимон – ¼ шт.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморозити курячі стегенця і промити холодною водою.
Крок 2. Із зазначених у рецепті інгредієнтів приготувати маринад, потім додати подрібнений через землянку часник і дати 5 хвилин для настоювання. Маринадом рясно змастити курячі стегенця і залишити мінімум на 15 хвилин для маринування.
Крок 3. За цей час картопля почистити, промити, нарізати кубиками і перекласти в глибоку посуд.
Крок 4. Цибулю нарізати тонкими чверть кільцями.
Крок 5. Солодкий перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
Крок 6. Помідори промити і нарізати тонкими кружками.
Крок 7. Печериці розрізати на слайсы.
Крок 8. Маринад від курячих стегенець перелити до нарізування картоплі і добре перемішати.
Крок 9. Для запікання взяти велике деко і змастити рослинним маслом. На нього шарами викласти підготовлені інгредієнти в такій послідовності: нарізка картоплі в маринаді – цибуля – солодкий перець – слайсы печериць – гуртки помідорів. Поверх їх розкласти курячі стегенця.
Крок 10. Включити духовку на 180°С. Запекти страву протягом 40-50 хвилин. Потім нагрів зробити максимальним або включити гриль і продовжити запікання ще 10 хвилин.
Крок 11. Приготовану картоплю з куркою, грибами і помідорами в духовці розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Картопля з куркою і грибами, запечена в рукаві
Картопля з куркою і грибами, запечена в рукаві буде у вас самим простим і швидким варіантом смачної домашньої їжі, що важливо для сучасної господині. У цьому рецепті курку маринуємо в майонезі. Картопля доповнюємо кабачком, помідором і солодким перцем, що додасть страві більше смаку і соковитості, але можна їх виключити, додавши більше картоплі.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Курка – 1 кг
- Печериці – 150 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля – 80 гр.
- Помідори – 160 гр.
- Перець солодкий – 300 гр.
- Кабачок – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуємо, згідно з рецептом, набір інгредієнтів для страви. Курку промиваємо, розбираємо на невеликі шматочки, посипаємо сіллю з приправою, додаємо майонез, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.
Крок 2. Овочі чистимо, миємо, нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми, перекладаємо в окремий посуд, посипаємо сіллю з чорним перцем і добре перемішуємо.
Крок 3. Замариновану курку і нарізку овочів акуратно перекладаємо в рукав. Кінці рукава фіксуємо кліпсами. Включаємо духовку на 180°С. Поміщаємо рукав в розігріту духовку на 50 хвилин.
Крок 4. Запечену в рукаві картоплю з куркою і грибами розкладаємо по порційних тарілках і відразу в гарячому вигляді подаємо до столу. Приємного апетиту!
Запіканка з куркою, картоплею та грибами
Відмінним варіантом смачного домашнього обіду може бути у вас запіканка з куркою, картоплею та грибами. У цьому рецепті нарізку інгредієнтів пошарово викладаємо у форму, доповнюємо їх помідором з цибулею, заливаємо сумішшю яйця з вершками і запікаємо в духовці під сирною скоринкою. Обсмажуємо печериці.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряче філе – 180 гр.
- Печериці – 160 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сливки/сметана – 80 мл
- Сир – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – ½ пучка.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промити і нарізати тонкими слайсами поперек м’язових волокон.
Крок 2. Картоплю почистити, промити і розрізати на слайсы, як і філе.
Крок 3. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
Крок 4. Помідори промити, обсушити серветкою і нарізати тонкими часточками.
Крок 5. Твердий сир подрібнити на середній тертці.
Крок 6. У невелику форму для запікання викласти куряче філе і посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 7. Другим злам викласти нарізку картоплі і те ж посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 8. Печериці розрізати на слайсы, протягом 8 хвилин обсмажити на розігрітому рослинному маслі і викласти поверх картоплі.
Крок 9. Поверх грибів рівномірно розкласти нарізку лука.
Крок 10. На цибулю викласти помідорні часточки.
Крок 11. В окремій піалі приготувати заливку для запіканки, змішавши яйце з вершками, сіллю і чорним перцем.
Крок 12. Приготовленої вершковою заливкою повністю залити всі інгредієнти в формі.
Крок 13. Духовку включити на 190°С. Помістити форму з запіканкою в розігріту духовку на 45 хвилин.
Крок 14. Потім запіканку витягти з духовки і рівномірно посипати тертим сиром.
Крок 15. Продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб сир повністю розплавився.
Крок 16. Потім страву посипати дрібно нарізаним кропом.
Крок 17. Приготовану запіканку з куркою, картоплею та грибами розділити на порційні шматочки перекласти на тарілки і подати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!