Кабачки в клярі – 10 рецептів смажених кабачків на сковороді з покроковими фото

Кабачки в клярі — швидкий і простий спосіб приготування популярного овоча. Страви з кабачків користуються популярністю в різних куточках світу. Овоч універсальний у своєму кулінарному застосуванні, але найчастіше його використовують для смаження на сковороді. Просте і швидке приготування дозволить отримати смачний і поживний продукт. Беріть на замітку 10 яскравих рецептів з покроковим описом.

Смажені кабачки в клярі на сковороді

Апетитне блюдо для сніданку або домашнього перекусу – обсмажені кабачки в хрусткому клярі. Частування порадує простим і швидким процесом приготування, а також своїм ніжним смаком.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Борошно 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати смажені кабачки в клярі на сковороді? Овоч старанно промиваємо під водою і нарізаємо його тонкими кружечками. Тонку шкірку знімати не обов’язково.
  2. У глибоку миску занурюємо борошно і розмішуємо її з сіллю і чорним меленим перцем. Обвалюємо кожен шматок овочу в сухій масі.
  3. Обсмажуємо підготовлені кабачки на рослинній олії з обох сторін. Готуємо до яскравого рум’янцю.
  4. Далі обсмажені кружальця викладаємо на паперовий рушник. Чекаємо, поки папір вбере зайвий жир.
  5. Хрусткі кабачки в клярі готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу!

Ніжні кабачки в сирному клярі на сковороді

Оригінальний спосіб посмажити кабачки в клярі – з додаванням сиру. Готову страву порадує золотистим рум’янцем і яскравим смаком. Подавайте частування в якості живильної закуски в домашніх умовах.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Кабачок – 400 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 60 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки і нарізаємо їх тонкими кружечками. Знімаємо шкірку за бажанням.

2. Посипаємо нарізаний продукт сіллю. Залишаємо продукт просочуватися на 5-10 хвилин.

3. Обвалюємо шматочки овочів в борошні, а потім занурюємо в суміш з яєць, прованських трав і чорного меленого перцю.

4. Далі обсипаємо продукт масою з панірувальних сухарів і дрібно натертого твердого сиру.

5. Кабачкові кружечки повинні бути щільною паніровці.

6. Відправляємо заготовки в сковороду з киплячим рослинним маслом. Смажимо їх до золотистої скоринки з обох сторін.

7. Смажені кабачки з сиром можна доповнити свіжими овочами і подавати до столу. Готово!

Кабачки кружечками в клярі з сиром і часником

Порадуйте ваших близьких яскравим теплим частуванням з кабачка. Приготуйте овоч з додаванням сиру та часнику. Просте блюдо порадує насиченим ароматом і ніжним смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Кабачок – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Майонез – 0,5 ст. л.
  • Сметана – 0,5 ст. л.
  • Борошно – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Твердий сир натираємо на середній або дрібній тертці. Додаємо до продукту подрібнений часник, сметану і майонез.

2. Ретельно розмішуємо сирну масу.

3. Промиваємо кабачки і ділимо їх на тонкі рівні по товщині кружечки.

4. Обвалюємо овочеві шматочки в суміші з борошна і солі.

5. Викладаємо продукт у борошняному клярі на сковороду, облиту рослинним маслом.

6. Смажимо овочі до яскравого золотавого рум’янцю.

7. Розкладаємо кабачкові кружечки на блюдо. Викладаємо на них масу з сиру та часнику. Важливо класти на гарячий продукт, щоб сир зміг розплавитися.

8. Перед подаванням страву можна прикрасити свіжою зеленню або овочами. Готово!

Як смачно посмажити кабачки в яєчному клярі на сковороді?

Золотисті і хрусткі кабачки можна приготувати в яєчному клярі на сковороді. Яскраве частування можна подавати до столу з соусом до смаку. Спробуйте домашній рецепт простого і смачної страви.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Кабачки промиваємо, видаляємо з них грубу шкірку. Сам продукт нарізаємо тонкими колами.

2. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з сіллю і спеціями. Збиваємо продукти до однорідного складу і утворення легкої піни.

3. Занурюємо в яєчний кляр підготовлені кружальця кабачка. Ретельно просочуємо їх пряною сумішшю.

4. Далі підготовлений овоч кладемо на сковороду з рослинним маслом. Смажимо його з двох сторін до яскравого рум’янцю.

. Апетитні кабачки в клярі готові. Можна подавати до столу!

Швидкий і простий рецепт кабачків в хрусткому клярі на сковороді

Золотисті і хрусткі кабачки можна подавати до столу в якості швидкого і поживного перекусу. Обсмажте продукт в клярі для більшого рум’янцю і порадуйте близьких цікавим кулінарним рішенням.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 80 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для обжарювання.

2. Кабачки ріжемо тонкими кружечками. Їх рясно посипаємо сіллю і меленим перцем.

3. Для кляру змішуємо куряче яйце, борошно і воду. Збиваємо продукти до зникнення грудочок.

4. Обвалюємо кабачки в підготовленому клярі.

5. Викладаємо продукт в сковороду з рослинним маслом.

6. Смажимо овочі з обох боків до утворення золотистої скоринки.

7. Готовий кабачок в клярі викладаємо на порційні тарілки. Можна подавати до столу!

Як приготувати соковиті кабачки в клярі з помідорами?

Оригінальна закуска для вашого столу – кабачки, обсмажені в клярі, з помідорами. Соковите частування нікого не залишить байдужим, а процес приготування порадує простотою і швидкістю.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Борошно – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки і нарізаємо їх тонкими кружечками. Знімаємо шкірку за бажанням.

2. Далі кожен скибочку обсипаємо сіллю і обвалюємо в борошні.

3. Обсмажуємо продукт на сковороді до рум’янцю. Після перекладаємо овочі на паперовий рушник.

4. У невеликій тарілці змішуємо сметану з майонезом. Посипаємо масу чорним меленим перцем.

5. Сюди ж відправляємо і подрібнені зубчики часнику.

6. Слідом додаємо тертий плавлений сир.

7. Перемішуємо продукти до однорідного стану.

8. Кожен обсмажений кабачок обмазуємо приготовленої заправкою.

9. Слідом викладаємо тонкі кружечки помідор. Знову обмазуємо заправкою.

10. Повторюємо шари ще раз.

11. В кінці закуски можна проткнути зубочисткою або спеціальними паличками. Можна подавати до столу!

Ситні і дуже смачні кабачки з фаршем в клярі

Ситне блюдо для домашнього столу – кабачки, обсмажені в клярі, з фаршем. Подавайте апетитне гаряче частування до сніданку або в якості перекусу. Оцініть оригінальну ідею для вашого меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 80 гр.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для готування. М’ясний фарш заздалегідь розморожуємо.

2. Овочі ділимо на рівні по товщині кола.

3. З кожного овочевого кружечка акуратно вирізаємо серцевину.

4. Фарш з’єднайте з сіллю, перцем і одним курячим яйцем.

5. Ретельно вимішуємо м’ясну масу.

6. Щільно начиняємо кільця з фаршем кабачки.

7. Обвалюємо продукт спершу у збитому яйці, а потім у борошні. Кладемо в сковороду з рослинним маслом.

8. Починаємо обсмажувати заготовку до яскравого рум’янцю з обох сторін.

9. Далі зменшуємо вогонь і продовжуємо смажити страву до готовності фаршу.

10. Обсипаємо кабачки з начинкою тертим сиром за смаком.

11. Тримаємо страву на вогні, поки не розплавиться сир.

12. Готово! Викладайте м’ясні кабачки в клярі на тарілки і подавайте до столу гарячими.

Легкий і швидкий рецепт приготування кабачків у майонезному клярі

Оригінальний кляр для обжарювання кабачків можна приготувати з майонезу. Такий кулінарний рецепт дозволить отримати хрустку і яскравий за смаком продукт з золотистою скоринкою. Спробуйте!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 60 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розбиваємо куряче яйце в глибоку тарілку. Солимо його і ретельно збиваємо.

2. В яєчну суміш відправляємо і майонез. Розмішуємо продукти.

3. Сюди ж подрібнюємо зубчики часнику.

4. Слідом висипаємо борошно. Вимішуємо до однорідності.

5. Промиваємо кабачки і очищаємо їх від шкірки при необхідності.

6. Нарізаємо овоч на рівні по товщині кружечки.

7. Обвалюємо продукти у майонезному клярі і кладемо їх на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до рум’янцю.

8. Викладаємо рум’яний продукт на тарілку і подаємо частування до столу!

Хрусткі кабачки в панірувальних сухарях на сковороді

Хрусткі кабачки виходять за допомогою панірувальних сухарів. Оцініть оригінальний і швидкий у виконанні рецепт. Яскраве частування можна подавати в якості гарячої закуски.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Відміряємо потрібну кількість панірувальних сухарів. Додаємо до них подрібнені зубчики часнику.

2. Кабачок промиваємо та нарізаємо невеликими брусочками.

3. Далі підготовлений овоч занурюємо в суміш з оливкової олії та спецій за смаком.

4. Підготовлений продукт обвалюємо в паніровці.

5. Розкладаємо заготовку по рівній поверхні. Посипаємо сіллю за смаком. Після можна обсмажувати на сковороді.

6. В цей час приготуємо соус. Для цього потрібно розмішати майонез з томатною пастою і подрібненою зеленню.

7. Готово! Подаємо хрустке частування до столу разом з соусом!

Ніжні і соковиті кружечки кабачків в кефирном клярі

Ніжний кляр для приготування кабачків можна зробити з кефіру. Поживна страва порадує своїм смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Урізноманітніть ваше домашнє меню.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,5 кг
  • Кефір – 150 мл
  • Борошно – 120 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Кабачок ретельно промиваємо.

2. Кефір з’єднуємо з борошном і сіллю. Збиваємо продукти до утворення однорідного кляру.

3. Сир і зубчики часнику дрібно нарізаємо.

4. Інгредієнти викладаємо в кляр. Розмішуємо масу.

5. Далі займаємося кабачком. Занадто товсту шкірку необхідно видалити.

6. Нарізаємо овоч тонкими колами.

7. Занурюємо продукт кефірний кляр.

8. Відправляємо овочі в сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю з кожної сторони.

9. Викладаємо смажені кабачки на тарілку і подаємо їх до столу. Готово!