Голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом – 8 рецептів з покроковими фото

Класичні голубці всім відомі і всіма улюблені. Вони завжди асоціюються з будинком і затишком. Голубці – відмінний варіант страви на обід або вечерю. Але що, якщо трохи поекспериментувати з інгредієнтами, і замість білокачанної капусти використовувати пекінську? Не спробуєте – не впізнаєте!

Голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом в духовці

Голубці з пекінської капусти нічим не поступаються за смаком традиційним. А готуються набагато простіше і швидше, за рахунок того, що капустяні листочки відокремити один від одного дуже легко. Запечені в духовій шафі голубці виходять смачними і соковитими. Готуйте із задоволенням і радуйте сім’ю смачною вечерею.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш м’ясний 1.5 кг
  • Капуста білокачанна 460 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис білий 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатний соус 1 ст.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом? Почніть з підготовки капустяних листів. Ретельно промийте качан, на ньому часто буває пісок або яка-небудь бруд. Просушіть його паперовим рушником. Великим ножем відріжте качан і ще кілька сантиметрів вище неї, там, де тверда частина. Вона буде заважати.
  2. Розберіть качан на листочки. Зріжте шар щільної білої основи.
  3. Очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою цибулю. Просушіть його і наріжте невеликою соломкою. Морква вимийте і почистіть. Натріть плід на крупній тертці. Подрібнені овочі підсмажте на змащеній олією сковороді близько 5 хвилин. Сковорода повинна бути попередньо добре прогріта.
  4. Третю частину пасерування зніміть зі сковороди, перекладіть в миску і залиште на час в сторону. До решти смажених овочів додайте томатний соус. Якщо він занадто густий, розбавте його кип’яченою водою, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте. Тушкуйте кілька хвилин на повільному вогні, після чого вимкніть плиту.
  5. В миску викладіть фарш. Використовувати можете той, який вам більше подобається або суміш двох різних. Вид м’яса особливої ролі не грає. Головне, щоб воно було свіже. До м’яса додайте овочі, які раніше відклали в мисочку. Промийте сирий рис і перекладіть його в фарш. Посоліть, за бажанням можете додати улюблені спеції, наприклад, суміш для фаршу. Гарненько перемішайте ложкою або руками.
  6. Розкладіть по одному листу пекінської капусти. Наберіть в ложку фарш і викладіть на підстави листа з твердою боку. Закрутіть в рулет, підвертаючих краї так, щоб фарш не виступав.
  7. В жаростійкий посуд щільно один до одного викладіть швами вниз згорнуті голубці. Полийте заготовки приготованим овочевим соусом. Рівномірно розподіляючи вилийте у форму півсклянки холодної води.
  8. Укрийте форму фольгою. Розігрійте духовку до 180 градусів і готуйте голубці 40 хвилин. Готову страву розкладіть по тарілках і подавайте гарячим зі сметаною і дрібно нарубаною зеленню.

Приємного апетиту!