Як варити креветки – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як варити креветки правильно, ми розповімо у нашій кулінарній добірці з десяти рецептів із приготуванням з покроковими фотографіями. Обов’язкове беріть на замітку! З нашими рецептами ви отримаєте найапетитніші та найпривабливіші креветки, які підійдуть для закуски або домашніх салатів. У добірці ми зібрали способи варіння різних видів морепродукту: у замороженому вигляді, свіжому, також розповідаємо про відмінності приготування королівських та аргентинських креветок.

Як правильно зварити варено-морожені креветки

Як правильно зварити варено-морожені креветки, ми крок за кроком описали в нашому кулінарному рецепті. Обов’язково спробуйте приготувати просту інструкцію. З нею ви отримаєте неймовірно смачне, апетитне та привабливе частування для домашнього або святкового столу.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Креветки заморожені – 1 кг
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Спеції для риби – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Як зварити креветки правильно? Підготуємо необхідні продукти за списком. Креветки використовуємо у варено-мороженому вигляді.

У велику каструлю вливаємо воду, додаємо до неї сіль, кріп (сушений чи свіжий), лаврове листя, гвоздику, спеції для риби та горошини перцю.

Доводимо ароматний маринад до кипіння.

Лимон промиваємо під водою та розрізаємо на дві половинки.

З однієї половинки лимона видавлюємо сік, видаляємо кісточки. Вливаємо сік у киплячий маринад.

Опускаємо в каструлю креветки. Важливо занурювати морепродукт саме у киплячу воду.

Варимо креветки близько 3-5 хвилин. Точний час приготування залежить від розміру креветки.

Викладаємо креветки на тарілку, поливаємо їх оливковою олією та доповнюємо часточками лимона.

Тепер ви знаєте як правильно зварити варено-морожені креветки. Беріть на замітку нашу ідею!

Як варити свіжі неочищені креветки в каструлі

Як варити свіжі неочищені креветки в каструлі читайте в нашому покроковому рецепті з фотографіями. Варіння такого апетитного та смачного морепродукту – це швидкий та нескладний процес. Готові креветки можна подавати як закуску, додавати салати та інші домашні частування.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Креветки свіжі неочищені – 500 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 2 л.
  • Перед запашний горошок – до смаку.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Трави сушені – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість свіжих неочищених креветок.

Крок 2. Якщо ви використовуєте креветки в замороженому вигляді, то даємо їм трохи відтанути. Для цього можна залити морепродукт холодною водою на 10 хвилин.

Крок 3. Кип’ятимо каструлю з водою, сіллю та спеціями. Перемішуємо вміст, щоб сіль повністю розчинилася.

Крок 4. У киплячу воду вливаємо сік із половинки лимона.

Крок 5. Далі сюди поринаємо свіжі креветки в панцирі. Свіжі креветки варяться трохи довше за варено-морожені – близько 5-10 хвилин. Точний час залежить від розміру морепродуктів.

Крок 6. Як тільки креветки досягли яскравого рожевого кольору і випливли на поверхню, вони готові. Викладайте на тарілку.

Крок 7 Тепер ви знаєте, як варити свіжі неочищені креветки в каструлі. Беріть на замітку!

Як відварити заморожені королівські креветки?

Як відварити заморожені королівські креветки, ми докладно розповіли у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку, порадуйте себе та близьких смачним частуванням. Готові креветки також порадують вас привабливим зовнішнім виглядом.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 1 кг.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість заморожених королівських креветок.

Крок 2. Креветки необхідно розморозити. Для цього залийте їх холодною водою на 10-15 хвилин, після обтрусіть від вологи.

Крок 3. Підготуємо необхідні спеції. Зелень промиваємо та обсушуємо. Лимон нарізаємо часточками. Частину відправимо в розсіл, частину залишимо для подачі.

Крок 4. Доводимо до кипіння воду в каструлі і відправляємо до неї всі спеції, частину лимона та частину зелені. Сюди занурюємо креветки і варимо їх 2-3 хвилини при періодичному помішуванні.

Крок 5. Далі креветки відкидаємо на друшляк. Спеції та зелень прибираємо.

Крок 6. Викладаємо частування на тарілку для подачі. Доповнюємо часточками лимона та свіжою зеленню.

Крок 7 Тепер ви знаєте, як відварити заморожені королівські креветки. Обов’язково спробуйте!

Як відварити креветки в каструлі.

Як відварити креветки в каструлі, ми докладно описали в нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку, щоб урізноманітнити свій стіл апетитним та привабливим морепродуктом. Такі креветки можна подавати як самостійну закуску або додавати в салати.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 8 шт.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 1 скибочка.
  • Лід харчовий – 500 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – до смаку.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Зелень для подачі.
  • Лимон/лайм для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед тигрові креветки розморожуємо. Найкращий спосіб швидко розморозити морепродукт – залити його холодною водою на 10 хвилин.

Крок 2. У каструлю вливаємо літр води, також сюди кладемо сіль, часточку імбиру, гілки кропу, зубчики часнику в лушпинні, горошини перцю та лаврове листя. Також вливаємо сюди трохи лимонного соку.

Крок 3. Доводимо маринад до кипіння, проварюємо спеції протягом 5 хвилин на помірному вогні. Після цього вогонь збільшуємо і занурюємо в готовий маринад розморожені креветки.

Крок 4. Чекаємо, коли креветки спливуть. Після цього варимо рівно 30 секунд і одразу витягаємо морепродукт із води.

Крок 5. Після варіння сірі тигрові креветки набудуть яскравого привабливого забарвлення. Після окропу відразу занурюємо морепродукт у харчовий лід на 2-3 хвилини.

Крок 6. Викладаємо готові креветки на тарілку, доповнивши зеленню (салатом, кропом тощо), а також часточками лимона або лайма.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як відварити креветки в каструлі. Беріть на замітку нашу покрокову ідею!

Варені креветки із соєвим соусом

Варені креветки з соєвим соусом відрізняються насиченим смаком та апетитним виглядом. Спробуйте зварити морепродукт за нашим цікавим рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких неймовірно смачною закускою. Готові креветки можна подавати до столу з будь-якими соусами чи просто так!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 500 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Соус соєвий – 5 ст.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 0,75 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість креветок. Даємо їм трохи відтанути за кімнатної температури.

Крок 2. Вливаємо півтора літри води в каструлю і доводимо до кипіння.

Крок 3. Сюди ж додаємо сіль, цукор та соєвий соус. Перемішуємо, щоб сухі продукти розчинились.

Крок 4. Також в наш маринад опускаємо зубчик часнику нарізаний пластинками. Лушпиння знімаємо.

Крок 5. Додаємо лаврове листя та горошини чорного перцю. Повторно доводимо до кипіння воду зі спеціями та соєвим соусом, потім опускаємо сюди креветки.

Крок 6. Варимо від трьох до п’яти хвилин (час залежить від розміру морепродукту). Далі креветки перекладаємо на тарілку. Дістати їх з окропу можна за допомогою шумівки.

Крок 7. Варені креветки із соєвим соусом готові. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!

Як зварити креветки з лимоном

Як зварити креветки з лимоном читайте у нашому перевіреному покроковому рецепті з фотографіями та докладним описом процесу. З простою кулінарною ідеєю ви отримаєте неймовірно смачні, ароматні та привабливі креветки. Подавайте до святкового чи домашнього столу!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 500 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Гвоздика – 7 шт.
  • Вода – 1-1,5 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість креветок, даємо трохи відтанути при кімнатній температурі. Якщо поспішайте, залийте холодною водою на 5-10 хвилин.

Крок 2. У каструлю за смаком додаємо сіль та спеції. Спеції можна використовувати будь-які: суміш перців, паприку, сушені трави та інше.

Крок 3. Вливаємо в каструлю зі спеціями воду приблизно літр-півтора. Також додаємо бутони гвоздики, лаврове листя та горошини чорного перцю.

Крок 4. Також у маринад занурюємо часточки лимона. Доводимо вміст каструлі до кипіння.

Крок 5. У киплячий маринад із лимоном опускаємо креветки. Як тільки морепродукт випливе, відразу вимикаємо вогонь. Залишаємо креветки в маринаді на 10 хвилин.

Крок 6. За допомогою шумівки дістаємо креветки з каструлі та викладаємо на тарілку. Перед подачею можна доповнити скибочками свіжого лимона.

Крок 7. Ми розповіли, як зварити креветки із лимоном. Обов’язково беріть на замітку та спробуйте!

Як зварити великі аргентинські креветки без голови

Як зварити великі аргентинські креветки без голови, ви знайдете у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Такі великі та привабливі креветки точно нікого не залишать байдужим. Подавайте їх до столу як самостійну закуску, доповнивши цитрусами або ароматною зеленню.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки аргентинські – 8 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Вода – 1,5-2 л.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість аргентинських креветок. Можна купити морепродукт одразу без голови чи очистити самостійно.

Крок 2. Далі промиваємо креветки під холодною водою. Якщо на них є льоду, то можете потримати морепродукт у воді деякий час.

Крок 3. У каструлю вливаємо близько 1,5-2 літрів води, додаємо сюди сіль та спеції за списком. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Лимон обробляємо на часточки і відправляємо в киплячий маринад.

Крок 5. Далі опускаємо сюди аргентинські креветки, варимо близько 5-7 хвилин. Після варіння дістаємо із води за допомогою шумівки або відкидаємо на сито.

Крок 6. Викладаємо креветки на тарілку і подаємо до столу з лимоном, лаймом або зеленню. Також ви можете одразу очистити їх від панцира – за бажанням.

Крок 7. Ми поділилися як зварити великі аргентинські креветки без голови. Беріть на замітку!

Варені креветки з кропом

Варені креветки з кропом виходять дуже смачними, ароматними та привабливими. Такий морепродукт стане чудовою закускою для компанії. Також варені креветки можна додавати у різні закуски та гарячі страви. Наприклад, у салати, тарталетки, пасту та багато іншого.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 500 гр.
  • Укроп – 20 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Зерна коріандру – 10 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу підготуємо необхідні спеції маринаду: очищені зубчики часнику, зерна коріандру, горошини чорного перцю, гвоздику і лавровий лист.

Крок 2. Підготовлені прянощі з часником викладаємо в каструлю. Сюди відправляємо свіжий промитий кріп.

Крок 3. Також у каструлю всипаємо дві столові ложки солі.

Крок 4. Продавлюємо сюди сік із половинки лимона. Цю половинку також кладемо у каструлі. Заливаємо все це водою, перемішуємо та доводимо до кипіння.

Крок 5. У киплячий ароматний маринад з кропом занурюємо креветки. Варимо близько однієї-двох хвилин (залежить від обсягу морепродукту).

Крок 6. Виймаємо з маринаду відварені креветки і викладаємо їх на тарілку. Перед подачею можна посипати свіжим кропом.

Крок 7. Варені креветки з кропом готові. Подавайте до столу та спробуйте!

Варені креветки із часником

Варені креветки з часником виходять неймовірно смачними, ароматними та апетитними. Така закуска точно нікого не залишить байдужим. Приготувати морепродукт у домашніх умовах дуже просто. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 300 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль за смаком.
  • Часник – 4 зуби.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість креветок. Цілком розморожувати їх не потрібно. Достатньо обдати водою, щоб прибрати льоду.

Крок 2. Вливаємо воду в каструлю, додаємо сюди сіль за смаком.

Крок 3. Сюди відправляємо очищені зубчики часнику. Доводимо маринад до кипіння.

Крок 4. У киплячу воду з часником опускаємо креветки. Варимо їх дві хвилини після того, як вони випливуть на поверхню.

Крок 5. За допомогою шумівки дістаємо готовий продукт із води.

Крок 6. Відварені креветки можна доповнити свіжою запашною зеленню за смаком.

Крок 7. Варені креветки з часником готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Креветки, приготовлені в мікрохвильовій печі

Креветки, приготовлені в мікрохвильовій печі, порадують вас яскравим смаком і привабливим виглядом. Крім того, такий оригінальний кулінарний варіант відрізняється особливою простотою та швидкістю. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки – 200 гр.
  • Вода – 30 мл.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус соєвий – 70 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Вимірюємо необхідну кількість креветок. Очищаємо зубчик часнику, кріп промиваємо та обсушуємо.

Крок 2. Заморожені креветки обполіскуємо під водою, щоб видалити льоду. Далі морепродукт кладемо в глибоку ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі.

Крок 3. До креветок продавлюємо зубчик часнику.

Крок 4. Заливаємо морепродукт водою та соєвим соусом.

Крок 5. Закриваємо заготовку кришкою і забираємо в мікрохвильову піч на 3-4 хвилини. Готуємо за потужності 750 ватів. Далі відкриваємо кришку, перемішуємо та готуємо ще стільки ж.

Крок 6. Даємо настоятися креветкам у розсолі 5 хвилин, потім відкидаємо на сито.

Крок 7. Викладаємо частування на тарілку, доповнюємо часточками лимона та свіжим кропом.

Крок 8. Креветки, приготовлені в мікрохвильовій печі, можна подавати до столу. Частуйтесь!