Овочеве рагу – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Овочеве рагу смачне домашнє блюдо з овочів. Готувати його не складно, воно легке, поживне і корисне для здоров’я. У статті зібрано 10 відмінних рецептів овочевого рагу.

Класичний рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею

Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, які є у вас під рукою. У цьому рецептом основу страви будуть складати картопля і кабачок. Таке рагу можна подати як гарнір або основної страви.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Кабачок 3 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне овочеве рагу по класичному рецепту? Часник очистіть і перетріть в ступці разом з сіллю. Зелень дрібно порубаєте ножем і змішайте з часниковою масою.
  2. Овочі помийте і очистіть, наріжте їх невеликими кубиками.
  3. В казан влийте рослинне масло, спочатку обсмажте цибулю до м’якості.
  4. Далі додайте картоплю і моркву, продовжуйте смажити 10 хвилин. Після цього викладіть перець і помідори, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Зменшіть вогонь і додайте в казан кабачки, прикрийте його кришкою і тушкуйте 20 хвилин.
  6. Готове овочеве рагу зніміть з вогню, посоліть, приправте за смаком, додати часникову заправку, перемішайте, залиште на 5 хвилин.
  7. Потім можна подавати овочеве рагу на стіл разом зі свіжим хлібом.

Приємного апетиту!