Креветки на мангалі – 8 рецептів шашлику з креветок з покроковими фото

Креветки на мангалі — це страва, яку нечасто готують на грилі, а між тим запікаються морепродукти на вугіллі просто і швидко. Важливо правильно замаринувати креветки перед приготуванням і не перетримати на вугіллі. Тоді вийде свіжа і смачна середземноморська закуска для свята на свіжому повітрі.

Як приготувати креветки гриль на решітці на мангалі?

Креветки можна готувати на грилі як очищеними, так і в панцирі. Кращою приправою для цих морепродуктів будуть часник, лимон, оливкова олія. Кілька хвилин, легкий маринад, і смачна і легка закуска готова!

Інгредієнти на
5 порц.

  • Креветки свіжі 5 шт.
  • Креветки Королівські 5 шт.
  • Лимон 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Розмарин 2 гілочки
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Сіль морська ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати креветки на мангалі? Часник розчавити і нарізати дуже дрібно.
  2. З половини одного лимона вичавити сік.
  3. Змішати масло, часник, сік, подрібнені гілочки розмарину і трохи солі.
  4. Очищені креветки опустити в маринад на 10 хвилин, а потім обсмажити на вугіллі протягом декількох хвилин.
  5. На неочищених креветках зробити вздовж черевця надріз, полити їх маринадом, приправити сіллю і смажити на грилі протягом декількох хвилин.
  6. Залишилися лимони порізати на четвертинки, покласти на гриль і злегка обсмажити. Подавати лимони з креветками і гострим соусом.

Соковиті і дуже смачні креветки на шпажках на мангалі

Морепродукти, приготовані за цим рецептом, виходять пряними, з яскравою південної ноткою. Креветки-гриль підходять в якості коктейльної закуски для дружньої вечірки або пікніка в середземноморському стилі.

Час приготування:2 години 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Креветки королівські – 600 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Розмарин свіжий подрібнений – ½ ч. л.
  • Каррі – ½ ч. л.
  • Кмин – ½ ч. л.
  • Суміш перців мелених – ¼ ч. л.
  • Суміш спецій гарам масала – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Спеції та трави скласти в ступку і розтерти, додати до прянощів масло і сік лимона, перемішати.

2. Креветки залити маринадом і залишити просочуватися на 2 години в холодне місце.

3. Шпажки вимочити у воді, щоб вони не горіли під час приготування на вугіллі.

4. Морепродукти нанизати на шпажки і готувати на мангалі 7 хвилин, перевертаючи, щоб вони не підгоріли.

5. Креветки-гриль в пряної заливці подавати, не знімаючи зі шпажок, з овочами і легким соусом.

Покроковий рецепт приготування шашлику з королівських креветок

Шашлички з креветок готуються дуже швидко, а правильний маринад підкреслює яскравий смак морепродуктів. Гостру нотку креветкам надає соус чилі. Подавати такі шашлички краще з йогуртовим соусом і свіжими овочами.

Час приготування:2 години 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Креветки королівські – 450 гр.
  • Соус чилі – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. В окремій ємності змішати гострий соус, роздавлений часник, цукор, сіль і масло.

2. Нанести маринад на морепродукти і залишити просочуватися спеціями і соусом на 2 години.

3. Дерев’яні шпажки покласти у воду, щоб вони просочилися рідиною і не горіли під час приготування на вугіллі.

4. Зробити з креветок шашлички, гриль змастити маслом, щоб морепродукти не прилипали під час смаження.

5. Готуєь креветки на вугіллі по кілька хвилин з кожного боку. Подавати з вершковим або йогуртовим соусом, а також з шматочками лимона.

Простий і смачний рецепт тигрових креветок, смажених на мангалі

Креветки, приготовані за цим рецептом, виходять в азіатському стилі з ноткою імбиру і часникового соусу. Яскравий смак морепродуктів добре доповнюють цитрусові – лайм або лимон.

Час готування:1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • неочищені Креветки тигрові – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для маринаду:

  • Лимон – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Імбир сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник розчавити і нарізаємо максимально дрібно.

2. Лимон обдати окропом і натерти цедру. З лимона вичавити сік. Щоб отримати якомога більше соку, лимон варто потримати на 20-30 секунд в мікрохвильовій печі.

3. Змішати в підходящої ємності сік лимона, масло, подрібнений часник, цедру цитрусових і соєвий соус. Приправити при необхідності сіллю і перцем, додати порошок імбиру.

4. Для запікання на грилі найбільше підходять неочищені креветки, які під час приготування зберігають більше смаку і аромату морепродуктів. Шийки креветок надрізати, почистити від нутрощів і добре промити. Помістити морепродукти в маринад, добре перемішати, щоб вони як слід просочилися. На це буде потрібно 30-40 хвилин.

5. Ґрати для гриля змастити маслом і злегка розігріти, викласти на неї креветки і запікати по кілька хвилин з кожного боку. Подавати з овочами і цитрусовими.

Неймовірно смачні і ароматні креветки в беконі на мангалі

Бекон надає страв з морепродуктів та овочів на грилі більш яскравий смак і більше жирності. Креветки не пересихають, залишаються соковитими і смачними. Хрусткий бекон відмінно поєднується з м’якістю креветочной м’яса.

Час приготування:2 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Креветки великі очищені – 20 шт.
  • Бекон – 20 скибочок.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Часник мелений – 1 ч. л.
  • Соус перцевий або чилі – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

1. Креветки приправити сіллю і чорним перцем. Часник розчавити і змішати з соусом з перцю. Покрити масою кожну креветку і помістити морепродукти в холод на 2 години.

2. Кожну креветку загорнути в смужку бекону.

3. Смажити морепродукти на грилі, накривши грати для приготування фольгою. На фольгу викласти креветки. Готувати 12-14 хвилин, поки бекон не зарум’яниться і не стане хрустким.

4. Вершкове масло змішати з дрібно нарізаним часником.

5. Подавати креветки в беконі, полив маслом і посипавши свіжою рубаною зеленню.

Як запекти креветки у фользі на мангалі?

В цьому рецепті для приготування морепродуктів використовується пиво. Краще взяти сорт «лагер», який дає приємну гірчинку. Велика кількість спецій у поєднанні з пивом надають креветкам оригінальний смак і аромат. Подавати таку страву краще з відварним рисом і гострим соусом.

Час приготування:25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Креветки великі очищені – 0,6 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Соус чилі – 2 ч. л.
  • Зіра мелена – 2 ч. л.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1/4 ч. л.
  • Сіль велика – ¾ ч. л.
  • Пиво сорту «лагер» – 0,5 л
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Кінза рубана свіжа – ¼ склянки
  • Рис білий відварена – 2 склянки

Процес приготування:

1. На гриль викласти фольгу. Зробити з неї коробку зі стінками приблизно 4 см у висоту.

2. Креветки розкласти рівномірно по центру фольги. Посипати морепродукти рубаним часником, прянощами і травами, полити соусом чилі.

3. Розкласти на креветки нарізане шматочками масло і залити пивом.

4. Закрити листом фольги і защипнути краю, щоб запечатати соки і аромати всередині вийшла з фольги ємності. Готувати на грилі не більше 6-7 хвилин.

5. Подавати пряні креветки в пиві з рисом і соусом чилі, окропивши соком лайма і посипавши порізаної кінзою.

Як посмажити креветки, мариновані в соєвому соусі?

При використанні соєвого соусу для маринування креветок сіль не потрібна. Креветки готуються дуже швидко, тому важливо регулярно перевертати і стежити за ступенем прожарювання.

Час приготування:2 години 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Креветки великі, очищені – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Кетчуп гострий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці змішати масло, соєвий соус, бальзамічний оцет і кетчуп з чилі. Все збити віночком до однорідності.

2. Креветки промити, обсушити рушником і покласти в маринад. Перемішати, щоб морепродукти як слід просочилися соусом і залишити в прохолодному місці на кілька годин.

3. Креветки нанизати на шампури.

4. Готувати шашлички з морепродуктів на грилі не більше 7 хвилин, перевертаючи, щоб креветки не підгоріли. Вони готуються дуже швидко.

5. Подавати морепродукти-гриль зі свіжими овочами і гострим соусом.

Простий і швидкий рецепт приготування креветок в часниковому маринаді на мангалі

Легкий рецепт запікання креветок на грилі. Трави і часник додають морепродуктів середземноморську нотку. Важливо стежити, щоб креветки смажилися на не надто гарячих вугіллі, щоб не пересушити їх.

Час приготування:50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Креветки великі неочищені – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Суміш прованських трав – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Вичавити з лимона сік, часник дрібно нарубати.

2. Полити креветки соком, посипати часником і сумішшю прованських трав, приправити сіллю і чорним перцем. Перемішати і залишити для маринування приблизно на півгодини.

3. Дерев’яні шпажки вимочити у воді близько 40 хвилин, щоб вони не горіли під час приготування морепродуктів на вугіллі.

4. Нанизати замариновані креветки на шпажки і смажити на мангалі по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не змінять колір.

5. Подавати готові морепродукти з половинкою лайма і соусом з йогурту з часником і зеленню.