Креветки на мангалі — це страва, яку нечасто готують на грилі, а між тим запікаються морепродукти на вугіллі просто і швидко. Важливо правильно замаринувати креветки перед приготуванням і не перетримати на вугіллі. Тоді вийде свіжа і смачна середземноморська закуска для свята на свіжому повітрі.
Як приготувати креветки гриль на решітці на мангалі?
Креветки можна готувати на грилі як очищеними, так і в панцирі. Кращою приправою для цих морепродуктів будуть часник, лимон, оливкова олія. Кілька хвилин, легкий маринад, і смачна і легка закуска готова!
Інгредієнти на
5 порц.
- Креветки свіжі 5 шт.
- Креветки Королівські 5 шт.
- Лимон 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Розмарин 2 гілочки
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сіль морська ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати креветки на мангалі? Часник розчавити і нарізати дуже дрібно.
- З половини одного лимона вичавити сік.
- Змішати масло, часник, сік, подрібнені гілочки розмарину і трохи солі.
- Очищені креветки опустити в маринад на 10 хвилин, а потім обсмажити на вугіллі протягом декількох хвилин.
- На неочищених креветках зробити вздовж черевця надріз, полити їх маринадом, приправити сіллю і смажити на грилі протягом декількох хвилин.
- Залишилися лимони порізати на четвертинки, покласти на гриль і злегка обсмажити. Подавати лимони з креветками і гострим соусом.
Соковиті і дуже смачні креветки на шпажках на мангалі
Морепродукти, приготовані за цим рецептом, виходять пряними, з яскравою південної ноткою. Креветки-гриль підходять в якості коктейльної закуски для дружньої вечірки або пікніка в середземноморському стилі.
Час приготування:2 години 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Креветки королівські – 600 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Розмарин свіжий подрібнений – ½ ч. л.
- Каррі – ½ ч. л.
- Кмин – ½ ч. л.
- Суміш перців мелених – ¼ ч. л.
- Суміш спецій гарам масала – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Спеції та трави скласти в ступку і розтерти, додати до прянощів масло і сік лимона, перемішати.
2. Креветки залити маринадом і залишити просочуватися на 2 години в холодне місце.
3. Шпажки вимочити у воді, щоб вони не горіли під час приготування на вугіллі.
4. Морепродукти нанизати на шпажки і готувати на мангалі 7 хвилин, перевертаючи, щоб вони не підгоріли.
5. Креветки-гриль в пряної заливці подавати, не знімаючи зі шпажок, з овочами і легким соусом.
Покроковий рецепт приготування шашлику з королівських креветок
Шашлички з креветок готуються дуже швидко, а правильний маринад підкреслює яскравий смак морепродуктів. Гостру нотку креветкам надає соус чилі. Подавати такі шашлички краще з йогуртовим соусом і свіжими овочами.
Час приготування:2 години 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Креветки королівські – 450 гр.
- Соус чилі – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. В окремій ємності змішати гострий соус, роздавлений часник, цукор, сіль і масло.
2. Нанести маринад на морепродукти і залишити просочуватися спеціями і соусом на 2 години.
3. Дерев’яні шпажки покласти у воду, щоб вони просочилися рідиною і не горіли під час приготування на вугіллі.
4. Зробити з креветок шашлички, гриль змастити маслом, щоб морепродукти не прилипали під час смаження.
5. Готуєь креветки на вугіллі по кілька хвилин з кожного боку. Подавати з вершковим або йогуртовим соусом, а також з шматочками лимона.
Простий і смачний рецепт тигрових креветок, смажених на мангалі
Креветки, приготовані за цим рецептом, виходять в азіатському стилі з ноткою імбиру і часникового соусу. Яскравий смак морепродуктів добре доповнюють цитрусові – лайм або лимон.
Час готування:1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- неочищені Креветки тигрові – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для маринаду:
- Лимон – 1 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Часник – 3-4 зубчики.
- Масло оливкова – 100 мл
- Імбир сушений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник розчавити і нарізаємо максимально дрібно.
2. Лимон обдати окропом і натерти цедру. З лимона вичавити сік. Щоб отримати якомога більше соку, лимон варто потримати на 20-30 секунд в мікрохвильовій печі.
3. Змішати в підходящої ємності сік лимона, масло, подрібнений часник, цедру цитрусових і соєвий соус. Приправити при необхідності сіллю і перцем, додати порошок імбиру.
4. Для запікання на грилі найбільше підходять неочищені креветки, які під час приготування зберігають більше смаку і аромату морепродуктів. Шийки креветок надрізати, почистити від нутрощів і добре промити. Помістити морепродукти в маринад, добре перемішати, щоб вони як слід просочилися. На це буде потрібно 30-40 хвилин.
5. Ґрати для гриля змастити маслом і злегка розігріти, викласти на неї креветки і запікати по кілька хвилин з кожного боку. Подавати з овочами і цитрусовими.
Неймовірно смачні і ароматні креветки в беконі на мангалі
Бекон надає страв з морепродуктів та овочів на грилі більш яскравий смак і більше жирності. Креветки не пересихають, залишаються соковитими і смачними. Хрусткий бекон відмінно поєднується з м’якістю креветочной м’яса.
Час приготування:2 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Креветки великі очищені – 20 шт.
- Бекон – 20 скибочок.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Часник мелений – 1 ч. л.
- Соус перцевий або чилі – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Часник – 4 зубчики.
Процес приготування:
1. Креветки приправити сіллю і чорним перцем. Часник розчавити і змішати з соусом з перцю. Покрити масою кожну креветку і помістити морепродукти в холод на 2 години.
2. Кожну креветку загорнути в смужку бекону.
3. Смажити морепродукти на грилі, накривши грати для приготування фольгою. На фольгу викласти креветки. Готувати 12-14 хвилин, поки бекон не зарум’яниться і не стане хрустким.
4. Вершкове масло змішати з дрібно нарізаним часником.
5. Подавати креветки в беконі, полив маслом і посипавши свіжою рубаною зеленню.
Як запекти креветки у фользі на мангалі?
В цьому рецепті для приготування морепродуктів використовується пиво. Краще взяти сорт «лагер», який дає приємну гірчинку. Велика кількість спецій у поєднанні з пивом надають креветкам оригінальний смак і аромат. Подавати таку страву краще з відварним рисом і гострим соусом.
Час приготування:25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Креветки великі очищені – 0,6 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Соус чилі – 2 ч. л.
- Зіра мелена – 2 ч. л.
- Орегано сушений – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1/4 ч. л.
- Сіль велика – ¾ ч. л.
- Пиво сорту «лагер» – 0,5 л
- Масло вершкове – 30 гр.
- Лайм – 1 шт.
- Кінза рубана свіжа – ¼ склянки
- Рис білий відварена – 2 склянки
Процес приготування:
1. На гриль викласти фольгу. Зробити з неї коробку зі стінками приблизно 4 см у висоту.
2. Креветки розкласти рівномірно по центру фольги. Посипати морепродукти рубаним часником, прянощами і травами, полити соусом чилі.
3. Розкласти на креветки нарізане шматочками масло і залити пивом.
4. Закрити листом фольги і защипнути краю, щоб запечатати соки і аромати всередині вийшла з фольги ємності. Готувати на грилі не більше 6-7 хвилин.
5. Подавати пряні креветки в пиві з рисом і соусом чилі, окропивши соком лайма і посипавши порізаної кінзою.
Як посмажити креветки, мариновані в соєвому соусі?
При використанні соєвого соусу для маринування креветок сіль не потрібна. Креветки готуються дуже швидко, тому важливо регулярно перевертати і стежити за ступенем прожарювання.
Час приготування:2 години 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Креветки великі, очищені – 300 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Кетчуп гострий – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці змішати масло, соєвий соус, бальзамічний оцет і кетчуп з чилі. Все збити віночком до однорідності.
2. Креветки промити, обсушити рушником і покласти в маринад. Перемішати, щоб морепродукти як слід просочилися соусом і залишити в прохолодному місці на кілька годин.
3. Креветки нанизати на шампури.
4. Готувати шашлички з морепродуктів на грилі не більше 7 хвилин, перевертаючи, щоб креветки не підгоріли. Вони готуються дуже швидко.
5. Подавати морепродукти-гриль зі свіжими овочами і гострим соусом.
Простий і швидкий рецепт приготування креветок в часниковому маринаді на мангалі
Легкий рецепт запікання креветок на грилі. Трави і часник додають морепродуктів середземноморську нотку. Важливо стежити, щоб креветки смажилися на не надто гарячих вугіллі, щоб не пересушити їх.
Час приготування:50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Креветки великі неочищені – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Суміш прованських трав – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Вичавити з лимона сік, часник дрібно нарубати.
2. Полити креветки соком, посипати часником і сумішшю прованських трав, приправити сіллю і чорним перцем. Перемішати і залишити для маринування приблизно на півгодини.
3. Дерев’яні шпажки вимочити у воді близько 40 хвилин, щоб вони не горіли під час приготування морепродуктів на вугіллі.
4. Нанизати замариновані креветки на шпажки і смажити на мангалі по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не змінять колір.
5. Подавати готові морепродукти з половинкою лайма і соусом з йогурту з часником і зеленню.