Гуляш – поживна страва, яку готують у багатьох сім’ях. Традиційно – це страва з м’яса і густий підливи. Подають продукт з картопляним пюре, макаронами і будь-якими стравами. Порадуйте своїх домашніх апетитним обідом або вечерею. Використовуйте кулінарну збірку з 10-і покрокових рецептів.
Класичний гуляш з яловичини з томатною підливою на сковороді
Апетитне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері – м’ясний гуляш з яловичини з підливкою з томатної пасти. Готуйте гаряче частування перевіреним класичним рецептом і подавайте до столу з улюбленими гарнірами.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яловичина ½ кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Моркву ½ шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Борошно 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції для яловичини за смаком
- Зелень за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Вода-1.5 склянки
Процес приготування:
- Класичний гуляш приготувати дуже просто. Яловичину промиваємо під водою, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі.
- Коли м’ясо придбає рум’яний відтінок, доповнюємо його подрібненою цибулею. Продовжуємо обжарку і періодично помішуємо вміст.
- Очищаємо і натираємо моркву. Викладаємо її в загальну масу.
- Посипаємо заготівлю борошном, смажимо ще одну хвилину і додаємо томатну пасту.
- Заливаємо вміст водою і тушкуємо на слабкому вогні близько години.
- За 5 хвилин до готовності, подрібнюємо зелень, додаємо сіль і спеції.
- Яскравий апетитний м’ясний гуляш готовий. Можна подавати до столу!
Гуляш зі свинини з томатною підливою на сковороді
Шукайте рецепт ситного страви для всієї родини? Приготуйте смачний і апетитний гуляш зі свинини в томатній підливі. Соковите частування чудово доповнить картопляне пюре, макарони або інші гарніри за вашим смаком.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Свинина – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- томатна Паста – 1,5 ст. л.
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 ч. л.
- сушена Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Бульйон (окріп) – 200 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо свинину і нарізаємо невеликими шматочками.
2. Очищаємо цибулю і дрібно розбираємо його.
3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо шматочки свинини. Готуємо її до рум’янцю.
4. Далі додаємо цибулю, додаємо сіль і мелений перець.
5. Заливаємо м’ясо водою і продовжуємо готувати близько 15-30 хвилин.
6. В окремому посуді збиваємо томатну пасту з борошном, цукром і половиною склянки води.
7. Вливаємо томатний соус в сковороду додаємо сушену зелень. Вимішуємо вміст і готуємо страву ще 2-4 хвилини.
8. Апетитний свинячий гуляш з томатною підливою готовий.
Соковитий гуляш з яловичини з підливою зі сметани
Щоб яловичина вийшла ніжною і м’якою, готуйте її разом з підливою зі сметани. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт м’ясного гуляшу. Порадуйте себе і домашніх смачним частуванням.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 200 мл
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо шматок яловичини і очищаємо його від прожилок, якщо вони є. Далі продукт нарізаємо невеликими шматками: брусочками або кубиками. Обсмажуємо в олії до рум’янцю, посоливши і поперчив.
2. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Ріжемо його півкільцями, які окремо обсмажуємо на рослинному маслі.
3. Укладаємо обидва інгредієнта в загальну сковороду. Доповнюємо частування томатною пастою і тушкуємо 10 хвилин на помірному вогні.
4. Сюди ж додаємо борошно і зазначена кількість сметани. Вливаємо в заготовку воду і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 1 годину.
5. Апетитний гуляш із яловичини в сметанною підливі готовий. Розкладайте на порції і подавайте до столу.
Гуляш зі свинини з підливою зі сметани як у дитячому садку
Знаменитий м’ясний гуляш, як у дитячому садку, легко приготувати в домашніх умовах. Блюдо виходить ніжним і неймовірно апетитною. Його можна подавати з картопляним пюре, гречкою чи рисом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Свинину промиваємо, ділимо на невеликі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі близько 10 хвилин.
2. В цей час подрібнюємо цибулю.
3. Відправляємо цибулю до м’яса. Смажимо до рум’янцю ще 5 хвилин.
4. Посипаємо продукти сіллю, меленим перцем і лавровими листками.
5. Заливаємо м’ясо водою і тримаємо заготовку на маленькому вогні 30 хвилин.
6. У глибокій мисці змішуємо томатну пасту, сметану, крохмаль і невелика кількість води.
7. Підготовленим соусом поливаємо м’ясо. Розмішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
8. Ніжна свинина з підливою готова. Можна пробувати!
Покроковий рецепт приготування гуляшу в мультиварці
Найніжніший м’ясний гуляш з підливою можна приготувати в мультиварці. Так м’ясо вийде ще більш м’яким і соковитим. Використовуйте рецепт смачного сімейного обіду або вечері.
Час готування: 4 години
Час приготування: 3 години
Порцій – 2
Склад:
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки вливаємо олію.
2. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю і натерту моркву.
3. Доповнюємо овочі промитим і нарізаною невеликими шматками м’ясом. Посипаємо продукти сіллю і меленим перцем. Включаємо режим для випічки на 40 хвилин. Періодично розмішуємо.
4. Після завершення програми всипаємо борошно. Розмішуємо.
5. Слідом додаємо томатну пасту.
6. Вливаємо воду і викладаємо лаврове листя. Перемішуємо продукти і готуємо в режимі для гасіння 3 години.
7. Через деякий час ніжний гуляш з яловичини буде повністю готовий. Можна подавати до столу!
Соковитий і ніжний гуляш з курки
Домашній гуляш можна приготувати з курячого м’яса. Страва порадує швидким та простим кулінарним процесом, а також яскравим смаком. Подавайте частування до обіду або вечері з будь-якими гарнірами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Селера – 2 стебла.
- томатна Паста – 50 мл
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Бульйон курячий – 1 склянка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Курку розморожуємо, промиваємо під водою, а після рубаємо на дрібні шматочки.
2. М’ясо птиці посипаємо сіллю, червоним меленим перцем і ретельно вимішуємо.
3. Добре прогріваємо сковороду з олією і обсмажуємо тут курку до золотистого відтінку.
4. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю, селеру і натерту моркву.
5. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них дрібно порізаний перець і тушкуємо близько 4 хвилин. Викладаємо сюди борошно і томатну пасту.
6. Перемішуємо вміст, вливаємо бульйон і додаємо цукор.
7. Кип’ятимо суміш і занурюємо в неї курку. Тушкуємо близько 20-40 хвилин на повільному вогні.
8. Апетитний гуляш курячий готовий. Доповнюйте його зеленню і подавайте до столу!
Як приготувати смачний гуляш з індички на сковороді?
Смачний і нежирний гуляш виходить з індички. Таке блюдо вийде неймовірно поживним і корисним. Забирайте ідею для свого сімейного обіду. Порадуйте себе і домашніх.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гомілку індички – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – 1,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ч. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Гомілки індички добре промиваємо під водою.
2. Акуратно знімаємо шкіру і витягаємо кістку.
3. Підготовлене м’ясо розбираємо на дрібні шматочки.
4. Обсмажуємо індичку пару хвилин в розігрітій з маслом сковороді.
5. Доповнюємо заготівлю дрібно порізаною цибулею і морквою. Вимішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
6. Далі вміст посипаємо сіллю, приправою і перцем. Тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
7. Доповнюємо індичку сметаною, борошном і томатною пастою. Додаємо трохи цукру, якщо підливи мало доливаємо окріп і готуємо ще 10 хвилин.
8. У процесі готування помішуємо частування, в кінці додаємо лавровий лист. Після вимкнення плити даємо страві постояти 5-7 хвилин під кришкою.
9. Соковитий гуляш з індички готовий. Можна ставити на стіл!
Ніжний гуляш з яловичої печінки з підливою
Яскраве рішення для вашого обіднього меню – гуляш з підливою з яловичої печінки. Субпродукт вийде дуже м’яким і ніжним, а на приготування ви не витратите багато часу і сил.
Час готування: 1 год
Час приготування: 12 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Печінка яловича – 800 гр.
- Молоко – 150 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 100 мл
- Борошно – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Печінка старанно промиваємо, очищаємо від прожилок і заливаємо молоком на 30 хвилин.
2. Далі займемося овочами. Подрібнюємо цибулю, часник, моркву і болгарський перець.
3. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Спочатку кладемо цибулю з морквою і часником, а після додаємо і перець з томатною пастою.
4. Печінка відкидаємо на друшляк і старанно обвалюємо в борошні.
5. Після цього субпродукт обсмажуємо на олії, солимо її і перчимо.
6. Через 2-3 хвилини додаємо до печінки овочі і сметану. Розмішуємо.
7. Доводимо вміст до кипіння, посипаємо прованськими травами і тушкуємо ще 12 хвилин.
8. Ароматний гуляш з печінки готовий. Можна пробувати!
Дуже смачний і простий гуляш з цибулею і морквою
Для більш яскравого аромату м’ясного гуляшу додайте в нього цибулю і моркву. Страва порадує насиченим смаком і хорошими поживними властивостями. Спробуйте приготувати по простому покрокового рецептом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори– 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю від лушпиння і подрібнюємо його.
2. Далі продукт обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості.
3. Очищаємо моркву і розділяємо її на дрібні кубики.
4. Додаємо моркву до цибулі і тушкуємо ще пару хвилин.
5. В цей час промиваємо яловичину і розрізаємо на шматки середнього розміру.
6. Викладаємо їх до овочів.
7. Промиваємо і розрізаємо навпіл помідори.
8. Натираємо їх на тертці, щоб отримати кашку.
9. Перекладаємо томатний продукт в загальну масу. Додаємо сіль, цукор і тушкуємо на слабкому вогні 40-60 хвилин.
10. Ароматний гуляш з цибулею і морквою готовий!
Як приготувати гуляш з картоплею в домашніх умовах?
Готове блюдо для вашого сімейного обіду або вечері – гуляш з м’ясом і картоплею. Вам не доведеться додатково готувати гарнір. Використовуйте цікавий рецепт, щоб урізноманітнити звичне меню.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 900 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо яловичину нарізаємо його невеликими шматочками. Обсмажуємо м’ясо і готуємо його на рослинному маслі до зміни кольору. Зручно використовувати казан або каструлю з товстим дном.
2. Під час смаження буде виділятися сік. Його треба зливати в тарілку.
3. Кладемо до м’яса шматочок вершкового масла.
4. Коли масло розтопиться, додаємо півкільця цибулі.
5. Доповнюємо заготівлю паприкою і обсмажуємо до рум’янцю.
6. Поливаємо блюдо водою, м’ясним соком. Відразу додаємо сіль і залишилися спеції, крім лаврового листя. Готуємо на слабкому вогні близько 40 хвилин.
7. В цей час дрібно нарізаємо овочі.
8. Через 40 хвилин кладемо їх в загальну масу. Тушкуємо ще 20 хвилин до готовності картоплі.
9. Борошно обсмажуємо в сковороді до легкого зміни кольору.
10. Додаємо борошно в заготовку і лаврове листя. Тушкуємо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
11. Насичений гуляш з м’ясом і картоплею готовий!