Гуляш – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Гуляш – поживна страва, яку готують у багатьох сім’ях. Традиційно – це страва з м’яса і густий підливи. Подають продукт з картопляним пюре, макаронами і будь-якими стравами. Порадуйте своїх домашніх апетитним обідом або вечерею. Використовуйте кулінарну збірку з 10-і покрокових рецептів.

Класичний гуляш з яловичини з томатною підливою на сковороді

Апетитне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері – м’ясний гуляш з яловичини з підливкою з томатної пасти. Готуйте гаряче частування перевіреним класичним рецептом і подавайте до столу з улюбленими гарнірами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для яловичини за смаком
  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода-1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Класичний гуляш приготувати дуже просто. Яловичину промиваємо під водою, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі.
  2. Коли м’ясо придбає рум’яний відтінок, доповнюємо його подрібненою цибулею. Продовжуємо обжарку і періодично помішуємо вміст.
  3. Очищаємо і натираємо моркву. Викладаємо її в загальну масу.
  4. Посипаємо заготівлю борошном, смажимо ще одну хвилину і додаємо томатну пасту.
  5. Заливаємо вміст водою і тушкуємо на слабкому вогні близько години.
  6. За 5 хвилин до готовності, подрібнюємо зелень, додаємо сіль і спеції.
  7. Яскравий апетитний м’ясний гуляш готовий. Можна подавати до столу!

Гуляш зі свинини з томатною підливою на сковороді

Шукайте рецепт ситного страви для всієї родини? Приготуйте смачний і апетитний гуляш зі свинини в томатній підливі. Соковите частування чудово доповнить картопляне пюре, макарони або інші гарніри за вашим смаком.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Свинина – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Бульйон (окріп) – 200 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо свинину і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Очищаємо цибулю і дрібно розбираємо його.

3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо шматочки свинини. Готуємо її до рум’янцю.

4. Далі додаємо цибулю, додаємо сіль і мелений перець.

5. Заливаємо м’ясо водою і продовжуємо готувати близько 15-30 хвилин.

6. В окремому посуді збиваємо томатну пасту з борошном, цукром і половиною склянки води.

7. Вливаємо томатний соус в сковороду додаємо сушену зелень. Вимішуємо вміст і готуємо страву ще 2-4 хвилини.

8. Апетитний свинячий гуляш з томатною підливою готовий.

Соковитий гуляш з яловичини з підливою зі сметани

Щоб яловичина вийшла ніжною і м’якою, готуйте її разом з підливою зі сметани. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт м’ясного гуляшу. Порадуйте себе і домашніх смачним частуванням.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо шматок яловичини і очищаємо його від прожилок, якщо вони є. Далі продукт нарізаємо невеликими шматками: брусочками або кубиками. Обсмажуємо в олії до рум’янцю, посоливши і поперчив.

2. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Ріжемо його півкільцями, які окремо обсмажуємо на рослинному маслі.

3. Укладаємо обидва інгредієнта в загальну сковороду. Доповнюємо частування томатною пастою і тушкуємо 10 хвилин на помірному вогні.

4. Сюди ж додаємо борошно і зазначена кількість сметани. Вливаємо в заготовку воду і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 1 годину.

5. Апетитний гуляш із яловичини в сметанною підливі готовий. Розкладайте на порції і подавайте до столу.

Гуляш зі свинини з підливою зі сметани як у дитячому садку

Знаменитий м’ясний гуляш, як у дитячому садку, легко приготувати в домашніх умовах. Блюдо виходить ніжним і неймовірно апетитною. Його можна подавати з картопляним пюре, гречкою чи рисом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Свинину промиваємо, ділимо на невеликі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі близько 10 хвилин.

2. В цей час подрібнюємо цибулю.

3. Відправляємо цибулю до м’яса. Смажимо до рум’янцю ще 5 хвилин.

4. Посипаємо продукти сіллю, меленим перцем і лавровими листками.

5. Заливаємо м’ясо водою і тримаємо заготовку на маленькому вогні 30 хвилин.

6. У глибокій мисці змішуємо томатну пасту, сметану, крохмаль і невелика кількість води.

7. Підготовленим соусом поливаємо м’ясо. Розмішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.

8. Ніжна свинина з підливою готова. Можна пробувати!

Покроковий рецепт приготування гуляшу в мультиварці

Найніжніший м’ясний гуляш з підливою можна приготувати в мультиварці. Так м’ясо вийде ще більш м’яким і соковитим. Використовуйте рецепт смачного сімейного обіду або вечері.

Час готування: 4 години

Час приготування: 3 години

Порцій – 2

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки вливаємо олію.

2. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю і натерту моркву.

3. Доповнюємо овочі промитим і нарізаною невеликими шматками м’ясом. Посипаємо продукти сіллю і меленим перцем. Включаємо режим для випічки на 40 хвилин. Періодично розмішуємо.

4. Після завершення програми всипаємо борошно. Розмішуємо.

5. Слідом додаємо томатну пасту.

6. Вливаємо воду і викладаємо лаврове листя. Перемішуємо продукти і готуємо в режимі для гасіння 3 години.

7. Через деякий час ніжний гуляш з яловичини буде повністю готовий. Можна подавати до столу!

Соковитий і ніжний гуляш з курки

Домашній гуляш можна приготувати з курячого м’яса. Страва порадує швидким та простим кулінарним процесом, а також яскравим смаком. Подавайте частування до обіду або вечері з будь-якими гарнірами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Селера – 2 стебла.
  • томатна Паста – 50 мл
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Бульйон курячий – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Курку розморожуємо, промиваємо під водою, а після рубаємо на дрібні шматочки.

2. М’ясо птиці посипаємо сіллю, червоним меленим перцем і ретельно вимішуємо.

3. Добре прогріваємо сковороду з олією і обсмажуємо тут курку до золотистого відтінку.

4. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю, селеру і натерту моркву.

5. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них дрібно порізаний перець і тушкуємо близько 4 хвилин. Викладаємо сюди борошно і томатну пасту.

6. Перемішуємо вміст, вливаємо бульйон і додаємо цукор.

7. Кип’ятимо суміш і занурюємо в неї курку. Тушкуємо близько 20-40 хвилин на повільному вогні.

8. Апетитний гуляш курячий готовий. Доповнюйте його зеленню і подавайте до столу!

Як приготувати смачний гуляш з індички на сковороді?

Смачний і нежирний гуляш виходить з індички. Таке блюдо вийде неймовірно поживним і корисним. Забирайте ідею для свого сімейного обіду. Порадуйте себе і домашніх.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Гомілки індички добре промиваємо під водою.

2. Акуратно знімаємо шкіру і витягаємо кістку.

3. Підготовлене м’ясо розбираємо на дрібні шматочки.

4. Обсмажуємо індичку пару хвилин в розігрітій з маслом сковороді.

5. Доповнюємо заготівлю дрібно порізаною цибулею і морквою. Вимішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

6. Далі вміст посипаємо сіллю, приправою і перцем. Тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.

7. Доповнюємо індичку сметаною, борошном і томатною пастою. Додаємо трохи цукру, якщо підливи мало доливаємо окріп і готуємо ще 10 хвилин.

8. У процесі готування помішуємо частування, в кінці додаємо лавровий лист. Після вимкнення плити даємо страві постояти 5-7 хвилин під кришкою.

9. Соковитий гуляш з індички готовий. Можна ставити на стіл!

Ніжний гуляш з яловичої печінки з підливою

Яскраве рішення для вашого обіднього меню – гуляш з підливою з яловичої печінки. Субпродукт вийде дуже м’яким і ніжним, а на приготування ви не витратите багато часу і сил.

Час готування: 1 год

Час приготування: 12 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Печінка яловича – 800 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 100 мл
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Печінка старанно промиваємо, очищаємо від прожилок і заливаємо молоком на 30 хвилин.

2. Далі займемося овочами. Подрібнюємо цибулю, часник, моркву і болгарський перець.

3. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Спочатку кладемо цибулю з морквою і часником, а після додаємо і перець з томатною пастою.

4. Печінка відкидаємо на друшляк і старанно обвалюємо в борошні.

5. Після цього субпродукт обсмажуємо на олії, солимо її і перчимо.

6. Через 2-3 хвилини додаємо до печінки овочі і сметану. Розмішуємо.

7. Доводимо вміст до кипіння, посипаємо прованськими травами і тушкуємо ще 12 хвилин.

8. Ароматний гуляш з печінки готовий. Можна пробувати!

Дуже смачний і простий гуляш з цибулею і морквою

Для більш яскравого аромату м’ясного гуляшу додайте в нього цибулю і моркву. Страва порадує насиченим смаком і хорошими поживними властивостями. Спробуйте приготувати по простому покрокового рецептом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори– 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю від лушпиння і подрібнюємо його.

2. Далі продукт обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості.

3. Очищаємо моркву і розділяємо її на дрібні кубики.

4. Додаємо моркву до цибулі і тушкуємо ще пару хвилин.

5. В цей час промиваємо яловичину і розрізаємо на шматки середнього розміру.

6. Викладаємо їх до овочів.

7. Промиваємо і розрізаємо навпіл помідори.

8. Натираємо їх на тертці, щоб отримати кашку.

9. Перекладаємо томатний продукт в загальну масу. Додаємо сіль, цукор і тушкуємо на слабкому вогні 40-60 хвилин.

10. Ароматний гуляш з цибулею і морквою готовий!

Як приготувати гуляш з картоплею в домашніх умовах?

Готове блюдо для вашого сімейного обіду або вечері – гуляш з м’ясом і картоплею. Вам не доведеться додатково готувати гарнір. Використовуйте цікавий рецепт, щоб урізноманітнити звичне меню.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 900 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо яловичину нарізаємо його невеликими шматочками. Обсмажуємо м’ясо і готуємо його на рослинному маслі до зміни кольору. Зручно використовувати казан або каструлю з товстим дном.

2. Під час смаження буде виділятися сік. Його треба зливати в тарілку.

3. Кладемо до м’яса шматочок вершкового масла.

4. Коли масло розтопиться, додаємо півкільця цибулі.

5. Доповнюємо заготівлю паприкою і обсмажуємо до рум’янцю.

6. Поливаємо блюдо водою, м’ясним соком. Відразу додаємо сіль і залишилися спеції, крім лаврового листя. Готуємо на слабкому вогні близько 40 хвилин.

7. В цей час дрібно нарізаємо овочі.

8. Через 40 хвилин кладемо їх в загальну масу. Тушкуємо ще 20 хвилин до готовності картоплі.

9. Борошно обсмажуємо в сковороді до легкого зміни кольору.

10. Додаємо борошно в заготовку і лаврове листя. Тушкуємо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

11. Насичений гуляш з м’ясом і картоплею готовий!