Овочеве рагу з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Секрет приготування смачного овочевого рагу з м’ясом криється в абсолютно простих речах: всі інгредієнти нарізати на приблизно однакові шматочки, обсмажують окремо і тушкують разом, не готуються до стану каші, приправляються спеціями або свіжою зеленню.

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в духовці

Овочеве блюдо з м’ясом дуже ситне і смачне. Якщо приготувати його в духовці, овочі зберігають практично всі корисні властивості, а м’ясо залишиться соковитим і насиченим.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Свинина 800 гр.
  • Баклажан 4 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Перець чилі за смаком
  • Часник за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати овочеве рагу з м’ясом? Обрізаємо картопляну шкірку з бульб. Ретельно промиваємо картоплини теплою водою. Нарізаємо їх кубиками середнього розміру.
  2. Баклажани також промиваємо водою і обтираем кухонним рушником. Видаляємо шкірку. Нарізаємо баклажани на невеликі шматочки.
  3. Злегка промиваємо болгарський перець. Обтираем рушником і розрізаємо на дві половини. Видаляємо насіння і білі плівки. Обидві частини ще раз промиваємо водою. Залишаємо на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина. Нарізаємо перець спочатку соломкою, а потім – кубиками.
  4. Позбавляємося від цибулиння. Щоб було зручніше нарізати цибулю, спочатку розрізаємо його наполовину. А потім кожну частину – на дрібні кубики.
  5. Зрізаємо невеликий шар моркви, очищаємо її за допомогою щітки або губки. Нарізаємо овоч півкільцями.
  6. Промиваємо гострий перець і зелень. Викладаємо на паперові рушники і видаляємо зайву рідину. Дрібно нарізаємо інгредієнти.
  7. Очищаємо часник від лушпиння і подрібнюємо його з допомогою землянки
  8. Подрібнені інгредієнти висипаємо у велику глибоку миску. Солимо за смаком і вливаємо 4-5 столових ложок рослинного масла.
  9. Свиняче м’ясо промиваємо і витираємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо шматочками і солимо. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Свинину викладаємо на дно форми, поверх неї – овочеве рагу.
  10. Включаємо духовку на 180 градусів. Розігріваємо пару хвилин. Всередину духовки ставимо рагу з м’ясом. Залишаємо на 30 хвилин. Промиваємо помідори і обтираем рушником. Нарізаємо на кубики.
  11. Відкриваємо духовку і дістаємо форму. Висипаємо шматочки помідорів і знову ставимо всередину рагу з м’ясом. Готуємо 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!

Соковите овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею

Дане блюдо – перше, друге і салат в одній особі. М’ясо краще вибирати більш легке і менш соковите, так як у страві соковитості і так буде достатньо. Підійде індичка, курка і свинина. Яловичину краще не використовувати: вона ускладнить і без того об’ємне блюдо.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – ½ шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Суміш перців горошком – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 4-5 ст. л.

Процес приготування:

1. Перевіряємо куряче м’ясо на наявність жилок і плівки. Якщо вони є, обрізаємо їх гострим ножем. Промиваємо філе, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Вливаємо олію у сковорідку. Ставимо на конфорку для розігріву. Включаємо плиту і чекаємо пару хвилин. Викладаємо м’ясо в ємність і обсмажуємо до появи рум’яності. Перекладаємо готове м’ясо в посуд з більш товстим дном.

2. Видаляємо шкірку з картоплі. Промиваємо під струменем теплої води. Нарізаємо на кубики середньої величини. Знову наливаємо масло в сковороду і повторюємо всі ті маніпуляції, які робили з м’ясом. Очищаємо часник і нарізаємо його як можна дрібніше. Додаємо в картоплю паприку, чорний перець і часник. Обсмажуємо близько хвилини і перемішуємо.

3. Зчищаємо гострим ножем верхній шар моркви. Промиваємо моркву і перець теплою водою. Злегка обтираем паперовим рушником. Перець розрізаємо і очищаємо від насіння і білих плівок. Ще раз промиваємо обидві частини перцю і висушуємо. Нарізаємо моркву і перець кубиками невеликого розміру.

4. Обсмажуємо моркву за тією ж схемою, за якою обсмажували картоплю і м’ясо. Обриваємо верхні капустяне листя і шаткуємо необхідна її кількість. Повторюємо алгоритм смаження.

5. У ємність з м’ясом викладаємо обсмажені моркву і картоплю. Перемішуємо всі інгредієнти. Додаємо сіль за смаком. Знову перемішуємо вміст ємності.

6. Висипаємо капусту і свіжий перець. Якщо необхідно, підсолюємо масу ще раз. Додаємо томатну пасту, суміш перців горошком і лаврові листочки. Заливаємо суміш водою і залишаємо на гасіння під закритою кришкою на 25 хвилин. Як тільки картопля стане м’яким, страву можна вважати готовим.

Приємного апетиту!

Як приготувати рагу з м’ясом, кабачками і картоплею на сковороді?

Щоб блюдо вийшло більш легким, в процесі приготування не варто додавати томатну пасту або сметану, якісь інші соуси. Помідори краще додати в подрібненому вигляді за 5 хвилин до повної готовності, а сметану – при подачі на стіл.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1-2 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Кабачок – 1-2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Зелень – 1-2 пучка.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свиняче м’ясо вивчаємо на присутність плівок і жилок. Видаляємо їх гострим ножем. Промиваємо свинину в теплій воді. Обтираем паперовим рушником зайву рідину. Кладемо м’ясо на обробну дошку і нарізаємо шматочками середнього розміру. Включаємо плиту на середній вогонь. Наливаємо в сковороду масло і ставимо її на конфорку для розігріву. Через хвилину викладаємо свинину і обсмажуємо її до появи золотистої скоринки, постійно перемішуємо (15-20 хвилин).

2. Позбавляємо цибуля від лушпиння. Дрібно нарізаємо його. Очищаємо моркву і промиваємо під струменем води. Нарізаємо її соломкою або кубиками. Висипаємо подрібнені інгредієнти в сковороду і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.

3. Промиваємо болгарський перець. Розрізаємо його навпіл і видаляємо ножем серцевину. Знову промиваємо перець і нарізаємо його соломкою або кубиками. Відправляємо в сковороду і обсмажуємо 5 хвилин.

4. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо його теплою водою разом з кабачками. Картоплю і кабачки нарізаємо соломкою або кубиками. Якщо у вас молодий кабачок, шкірку не обрізаємо, якщо ні, то шкірку перед нарізкою необхідно обов’язково видалити. Додаємо кабачок і картоплю в сковороду.

5. Робимо вогонь поменше. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо гаситися під кришкою на 5 хвилин.

6. Промиваємо помідори. Обтираем їх кухонним рушником і нарізаємо кубиками (або соломкою). Додаємо до овочів і м’яса через 5 хвилин. Солимо і перчимо. Перемішуємо масу і залишаємо під закритою кришкою. Тушкуємо протягом 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт овочевого рагу з м’ясом в мультиварці

Якщо приготувати овочі з м’ясом в мультиварці, ви збережете більшість корисних речовин, які в них містяться. Щоб заощадити час, підготуйте всі інгредієнти заздалегідь.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 350 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Кабачок – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сметана – 50 гр.
  • Вода – 100-150 мл
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо м’ясо. Обстежимо його на наявність плівок і жилок. Забираємо їх з допомогою ножа. Промиваємо свинину і висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. У чашу мультиварки заливаємо трохи олії. Викладаємо на дно ємності свиняче м’ясо. Готуємо в режимі смаження.

2. Очищаємо цибулю від лушпиння. Зрізаємо верхній шар моркви. Промиваємо її водою. Нарізаємо цибулю півкільцями. Подрібнюємо моркву на кубики.

3. Додаємо інгредієнти до м’яса. Перемішуємо і продовжуємо процес обжарювання.

4. Солимо і перчимо масу. Знову перемішуємо продукти і обсмажуємо 10 хвилин. Очищаємо картоплю і кабачок від шкірки. Ретельно промиваємо картоплю. Нарізаємо обидва інгредієнта на кубики середньої величини.

5. Промиваємо помідори. Попередньо кип’ятимо невелику кількість води і заливаємо нею томати. Через пару хвилин опускаємо їх у холодну воду. Через 2 хвилини знімаємо шкірку. Нарізаємо помідори кубиками.

6. Додаємо в чашу мультиварки картоплю. Накриваємо кришкою. Змінюємо режим смаження на режим гасіння. Виставляємо час 40 хвилин. Через 25 хвилин висипаємо в чашу кабачок і помідори.

7. Очищаємо часник і подрібнюємо його допомогою землянки Додаємо часник в чашу. У глибоку миску, додаємо сметану, наливаємо воду і перемішуємо їх. Заливаємо суміш у чашу. Перемішуємо інгредієнти.

8. Промиваємо зелень. Обсушуємо і дрібно нарізаємо. Як тільки час гасіння пройде, висипаємо зелень в готове рагу з м’ясом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рагу з м’ясом і баклажанами

Особливістю даного рецепту є те, що інгредієнти викладаються шарами. Для приготування рагу не знадобиться велика кількість води – овочі і м’ясо тушкують у власному соку.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 6-8 шт.
  • М’ясо свиняче – 350 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю від лушпиння і плівок. Промиваємо баклажани, обтираем кухонним рушником. Нарізаємо цибулю півкільцями. Баклажани нарізаємо разом з шкіркою спочатку на кружечки, а потім – на невеликі кубики.

2. Очищаємо моркву і картоплю від шкірки. Ретельно промиваємо їх теплою водою разом з помідорами. Злегка обтираем інгредієнти. Нарізаємо моркву, помідори і картоплю невеликими шматочками.

3. Видаляємо шкірки і плівки зі свинячого м’яса. Промиваємо свинину і викладаємо на паперовий рушник. Воно вбере зайву рідину. Нарізаємо свинину на шматочки. Включаємо плиту і робимо великий вогонь. Ставимо на конфорку каструлю з маслом і розігріваємо. Через пару хвилин викладаємо м’ясо. Обсмажуємо його. Не забуваємо помішувати.

4. Через 5 хвилин м’ясо покриється рум’яною скоринкою. Викладаємо поверх свинини цибулю. Посипаємо половиною порції коріандру і чорного перцю. Перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо їх 3-4 хвилини. Викладаємо помідори та моркву. Їх також можна посипати коріандром і перцем.

5. Наступний шар – картопля. Викладаємо його поверх моркви і томатів. Знову посипаємо коріандром і перцем. Викладаємо останній шар – з баклажанів. На невеликому вогні тушкуємо рагу кілька хвилин, щоб овочі і м’ясо дали сік.

6. Заливаємо рагу водою до баклажанів і солимо блюдо. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 60 хвилин. Через годину овочі і м’ясо розм’якшаться. Вимикаємо плиту і залишаємо страву нудитися на 15 хвилин.

Приємного апетиту!

Смачне овочеве рагу з м’ясом, тушковану в каструлі

Коли необхідно приготувати обід або вечерю на швидку руку, замість свіжих овочів можна використовувати заморожені. У будь-якому випадку рагу вийде дуже смачним і ароматним.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 1 ч. 45 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 350 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кабачок – 1-2 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани. Витираємо їх кухонним рушником. Нарізаємо великими кубиками. Висипаємо в глибоку миску. Солимо й залишаємо на час. Такі маніпуляції дозволять позбавити продукт від гіркоти.

2. Обрізаємо м’ясні жилки і плівки. Промиваємо свинину. Перед тим, як нарізати, варто витерти м’ясо паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Подрібнюємо м’ясо на невеликі шматки.

3. Моркву і картоплю очищаємо від шкірки. Змиваємо бруд водою. Нарізаємо інгредієнти на кубики.

4. Позбавляємо цибуля від лушпиння, нарізаємо його шматочками такого ж розміру, як і інші інгредієнти. Промиваємо перець і обтираем рушником. Розрізаємо його на дві частини. Вирізаємо насіння і плівки ножем. Знову промиваємо обидві половинки перцю. Вмочуємо паперовим рушником. Нарізаємо перець на кубики. Подрібнюємо баклажани на більш дрібні шматочки.

5. Кабачки промиваємо, обтираем і звільняємо від шкірки. Нарізаємо їх на кубики.

6. В глибоку ємність, додаємо томатну пасту, гострий перець і сіль. Прибираємо часникову лушпиння і плівки. Нарізаємо часник як можна дрібніше. Висипаємо в миску з пастою. Вливаємо теплу воду. Перемішуємо.

7. Наливаємо на дно сковороди трохи олії. Розподіляємо його по всій поверхні і ставимо ємність на плиту. Необхідно, щоб вона розігрілася пару хвилин. Викладаємо м’ясо. Обсмажуємо його до появи рум’яності. Повторюємо процес з іншими інгредієнтами.

8. Обсмажені овочі і м’ясо перекладаємо в каструлю. Перемішуємо. Заливаємо їх соусом. Ставимо на плиту і робимо середній вогонь. Тушкуємо рагу з м’ясом до готовності близько години.

Приємного апетиту!

Як приготувати овочеве рагу з м’ясом в казані?

Для того, щоб приготувати рагу, необхідно заздалегідь підготувати овочі і м’ясо, почистити і порізати. Щоб блюдо вийшло смачним, спочатку слід обсмажити м’ясо, а потім додати до нього інші інгредієнти.

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 1 ч. 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Селера – 2-3 стебла.
  • Помідор – 3-4 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • М’ясо – 1 кг
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Зрізаємо гострим ножем плівки і жилки зі свинячого м’яса. Промиваємо його і висушуємо. Нарізаємо свинину шматками середнього розміру і викладаємо в глибоку миску.

2. Якщо кабачок не дуже молодий, зрізаємо з нього шкірку. Розрізаємо вздовж на дві частини і видаляємо насіння. Нарізаємо кабачок на невеликі кубики.

3. Промиваємо помідори. Злегка витираємо їх рушником. Розрізаємо на дві частини. Видаляємо місце кріплення плодоніжки. Нарізаємо помідори на невеликі кубики.

4. Очищаємо моркву і ретельно вимиваємо. Нарізаємо моркву скибочками середньої товщини.

5. Промиваємо перець. Розрізаємо на дві половинки, видалити серцевину. Промиваємо очищений перець і нарізаємо його на кубики.

6. Позбавляємо цибулю і часник від лушпиння. Нарізаємо цибулю півкільцями, а часник – дрібними шматочками. Промиваємо зелень і селеру. Висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо.

7. Змащуємо казан маслом. Ставимо її на вогонь.

8. Відправляємо в казан часник. Обсмажуємо до золотистого кольору. Потім виймаємо його, щоб готова страва не горчило, а просякло насиченим часниковим ароматом.

9. Викладаємо в ємність свинину. М’ясо буде готове, коли з’явиться рум’яна кірочка.

10. Тепер висипаємо цибулю. Перемішуємо його з м’ясом і обсмажуємо протягом 3-4 хвилин.

11. Відправляємо в казан нарізану моркву. Знову перемішуємо інгредієнти. Обсмажуємо ще кілька хвилин.

12. Додаємо помідори. Вони досить соковиті, тому воду не вливаємо. Обсмажуємо продукти в томатному соку. Постійно перемішуємо.

13. Висипаємо в казан селера, перець і кабачок. Перемішуємо інгредієнти і злегка розрівнюємо, щоб все добре протушилось. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо рагу з м’ясом 15 хвилин.

14. Через певний час знімаємо кришку. Солимо і перчимо страву. Тушкуємо, поки не википить вся рідина.

15. За пару хвилин до повної готовності висипаємо зелень і повертаємо часник в казан. Перемішуємо масу і накриваємо кришкою. Знімаємо з вогню. Даємо настоятися 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!

Соковите овочеве рагу зі свининою та грибами в домашніх умовах

Страва виходить дуже соковитим і ароматним завдяки різноманітності продуктів. Гриби для приготування рагу можна вибирати на свій смак, а щоб надати йому більше гостроти, використовуємо перець і часник.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 45 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Помідор – 4-5 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Спочатку готуємо для обжарювання цибулю і м’ясо. Видаляємо цибульне лушпиння і плівки. Ріжемо цибулину на дві частини. Подрібнюємо кожну на маленькі кубики. Позбавляємо м’ясо від плівок. Промиваємо його водою. Висушуємо за допомогою серветок або паперових рушників. Розрізаємо свинину на шматочки середнього розміру.

2. Спочатку будемо обсмажувати цибулю. Для цього треба спочатку розігріти сковороду з олією. Що ми і робимо. Через пару хвилин додаємо цибулю і обсмажуємо. Слідом відправляємо м’ясо. Продовжуємо процес смаження до появи рум’яної скоринки. Як тільки це відбудеться, вливаємо воду. Тушкуємо м’ясо з цибулею близько 25 хвилин на маленькому вогні.

3. Зрізаємо верхній шар моркви. Змиваємо з неї бруд теплою водою. Нарізаємо великими шматочками, якщо морква не дуже велика, у зворотному випадку – часточками.

4. Промиваємо баклажани, помідори і перець. Обтираем овочі кухонним рушником. Обрізаємо шкірку баклажанів. Перець розрізаємо на дві частини. Вирізаємо насіння і плівки. Обидві частини промиваємо водою. Подрібнюємо овочі на кубики.

5. Дуже дрібно нарізаємо гіркий перець. Часник позбавляємо від лушпиння і також дрібно нарізаємо.

6. Перебираємо гриби: позбавляємося від зіпсованих, промиваємо та нарізаємо на шматочки середнього розміру.

7. Через 25 хвилин починаємо додавати в блюдо інші інгредієнти: спочатку додаємо моркву, потім помідори, баклажани і перець. Перемішуємо продукти. Слідом відправляємо гіркий перець і гриби. Солимо, перчимо за смаком. Висипаємо подрібнений часник. Тушкуємо під закритою кришкою 20 хвилин на дуже слабкому вогні).

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт рагу з м’ясом і квасолею

Щоб приготувати страву, можна використовувати або замочену на ніч квасолю, або придбати готову квасолю в герметичній банку. Особливих відмінностей між ними немає. У будь-якому випадку рагу вийде дуже смачним.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Квасоля – 200 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Базилік сушений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Паста томатна – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Якщо у свинячому м’ясі є шкурки, плівки або жилки, видаляємо їх з допомогою гострого ножа. Потім шматок свинини промиваємо під струменем води і висушуємо паперовим рушником або серветкою. Нарізаємо свинину шматками середнього розміру.

2. Знімаємо цибульне лушпиння. Нарізаємо цибулину на великі частини. Зрізаємо з моркви верхній шар. Змиваємо весь бруд з допомогою губки або щітки. Натираємо моркву на крупній тертці.

3. Додаємо в сковороду з товстим дном трохи олії. Ставимо на конфорку для розігріву. Робимо середній вогонь. Через пару хвилин свинину викладаємо в сковороду і обсмажуємо 10-15 хвилин. Повинна з’явитися золотава скоринка.

4. Коли м’ясо підрум’яниться, додаємо до нього цибулю і моркву. Перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо 5 хвилин.

5. Обрізаємо картопляну шкірку. Промиваємо бульби водою. Нарізаємо великими брусками. Відправляємо в сковороду спочатку томатну пасту, перемішуємо продукти і тушкуємо близько 2 хвилин. Потім відправляємо в ємність картоплю. Продовжуємо процес обжарювання ще на 10 хвилин.

6. Тому необхідне для обсмажування картоплі з іншими інгредієнтами час додаємо в сковороду воду і сметану. Посипаємо блюдо базиліком і сіллю. Перемішуємо інгредієнти і накриваємо кришкою сковороду. Доводимо рагу з м’ясом до кипіння й тушкуємо 40 хвилин на слабкому вогні. Коли до повної готовності страви залишиться 5 хвилин, засипаємо в сковороду квасоля.

Приємного апетиту!

Соковите овочеве рагу з м’ясом і болгарським перцем

Щоб рагу вийшло ще більш насиченим і ароматним, свинину можна замаринувати в суміші перців мінімум за 1 годину до початку готування. Якщо свиняче м’ясо вам не за смаком, замініть його іншим.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 400 гр.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Досліджуємо шматок свинини на наявність плівок і жилок. Якщо такі є, обрізаємо їх. Промиваємо свинину з усіх сторін. Витираємо серветками або паперовими рушниками. Нарізаємо на шматки середнього розміру.

2. Знімаємо верхній шар моркви ножем. Промиваємо моркву і кабачок під струменем води. Злегка обтираем овочі. Прибираємо цибульне лушпиння. Нарізаємо моркву і кабачок кубиками, а цибулю – півкільцями.

3. Тепер черга баклажанів. Овоч промиваємо і обтираем рушником. Нарізаємо на кубики.

4. Обрізаємо шкірку з картоплі. Промиваємо картоплини і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Якщо нарізати інгредієнти занадто дрібно, рагу перетвориться на кашу.

5. Перець розрізаємо на дві рівні частини. Звільняємо кожну від насіння і білих плівок. Промиваємо водою обидві половинки. Нарізаємо кубиками такого ж розміру, як інші овочі.

6. Тепер нам необхідно включити плиту, щоб розігріти сковороду з маслом для смаження. Через пару хвилин, коли ємність розігріється, викладаємо м’ясо. Помішуємо його в процесі обжарювання, поки свинина не підрум’яниться.

7. Висипаємо цибулю. Обсмажуємо його разом з м’ясом до м’якості. Тепер черга томатної пасти і овочів. Всипаємо їх все, крім картоплі. Обсмажуємо близько 3 хвилин. Перемішуємо, солимо і перчимо. Посипаємо спеціями.

8. Висипаємо картоплю і заливаємо блюдо водою. Перемішуємо. Тушкуємо вміст сковороди до готовності картоплі.

9. Знімаємо з лушпиння часнику і промиваємо зелень. Часник пропускаємо через часникодавку. Додаємо в рагу спочатку часник. Тушкуємо близько хвилини. Зелень нарізаємо, висипаємо в ємність. Знімаємо сковороду з конфорки. Вимикаємо Плиту.

Приємного апетиту!