Овочеве рагу з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Секрет приготування смачного овочевого рагу з м’ясом криється в абсолютно простих речах: всі інгредієнти нарізати на приблизно однакові шматочки, обсмажують окремо і тушкують разом, не готуються до стану каші, приправляються спеціями або свіжою зеленню.

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в духовці

Овочеве блюдо з м’ясом дуже ситне і смачне. Якщо приготувати його в духовці, овочі зберігають практично всі корисні властивості, а м’ясо залишиться соковитим і насиченим.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Свинина 800 гр.
  • Баклажан 4 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Перець чилі за смаком
  • Часник за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати овочеве рагу з м’ясом? Обрізаємо картопляну шкірку з бульб. Ретельно промиваємо картоплини теплою водою. Нарізаємо їх кубиками середнього розміру.
  2. Баклажани також промиваємо водою і обтираем кухонним рушником. Видаляємо шкірку. Нарізаємо баклажани на невеликі шматочки.
  3. Злегка промиваємо болгарський перець. Обтираем рушником і розрізаємо на дві половини. Видаляємо насіння і білі плівки. Обидві частини ще раз промиваємо водою. Залишаємо на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина. Нарізаємо перець спочатку соломкою, а потім – кубиками.
  4. Позбавляємося від цибулиння. Щоб було зручніше нарізати цибулю, спочатку розрізаємо його наполовину. А потім кожну частину – на дрібні кубики.
  5. Зрізаємо невеликий шар моркви, очищаємо її за допомогою щітки або губки. Нарізаємо овоч півкільцями.
  6. Промиваємо гострий перець і зелень. Викладаємо на паперові рушники і видаляємо зайву рідину. Дрібно нарізаємо інгредієнти.
  7. Очищаємо часник від лушпиння і подрібнюємо його з допомогою землянки
  8. Подрібнені інгредієнти висипаємо у велику глибоку миску. Солимо за смаком і вливаємо 4-5 столових ложок рослинного масла.
  9. Свиняче м’ясо промиваємо і витираємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо шматочками і солимо. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Свинину викладаємо на дно форми, поверх неї – овочеве рагу.
  10. Включаємо духовку на 180 градусів. Розігріваємо пару хвилин. Всередину духовки ставимо рагу з м’ясом. Залишаємо на 30 хвилин. Промиваємо помідори і обтираем рушником. Нарізаємо на кубики.
  11. Відкриваємо духовку і дістаємо форму. Висипаємо шматочки помідорів і знову ставимо всередину рагу з м’ясом. Готуємо 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!