Сібас – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Сібас – вишукана і чудово підходить для будь-якого урочистого заходу риба, яка вважається однією з найбільш популярних на нашій кухні. Ароматний і соковитий делікатесний вигляд не тільки дуже смачний, але і корисний для нашого здоров’я. Сьогодні ми пропонуємо десять покрокових рецептів приготування апетитного сібаса.

Соковитий сібас, запечений у фользі в духовці

Соковитий сібас, запечений у фользі в духовці – це один з найбільш легких і смачних рецептів приготування делікатесної риби. Подавайте готове частування до домашнього обіду, вечері або святкового столу. Така риба чудово поєднується зі свіжими або печеними овочами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сібас 2 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Розмарин 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Спеції для риби 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо і очищаємо рибу.
  2. Вливаємо в стакан або невелику миску соєвий соус. Доповнюємо його оливковою олією.
  3. Додаємо сюди сушений розмарин.
  4. Відправляємо в суміш спеції для риби.
  5. Вливаємо лимонний сік і добре все перемішуємо.
  6. Сібас викладаємо на деко з фольгою. Солимо зовні і всередині.
  7. Обмазуємо рибку підготовленим маринадом.
  8. Всередину сібаса кладемо лимонні дольки. Даємо рибі насититися спеціями протягом 30 хвилин.
  9. Загортаємо заготовки фольгою.
  10. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після розкриваємо фольгу і запікаємо ще 5-10 хвилин.
  11. Соковитий сібас, запечений у фользі в духовці готовий. Подавайте до столу!