Сібас – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Сібас – вишукана і чудово підходить для будь-якого урочистого заходу риба, яка вважається однією з найбільш популярних на нашій кухні. Ароматний і соковитий делікатесний вигляд не тільки дуже смачний, але і корисний для нашого здоров’я. Сьогодні ми пропонуємо десять покрокових рецептів приготування апетитного сібаса.

Соковитий сібас, запечений у фользі в духовці

Соковитий сібас, запечений у фользі в духовці – це один з найбільш легких і смачних рецептів приготування делікатесної риби. Подавайте готове частування до домашнього обіду, вечері або святкового столу. Така риба чудово поєднується зі свіжими або печеними овочами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сібас 2 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Розмарин 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Спеції для риби 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо і очищаємо рибу.
  2. Вливаємо в стакан або невелику миску соєвий соус. Доповнюємо його оливковою олією.
  3. Додаємо сюди сушений розмарин.
  4. Відправляємо в суміш спеції для риби.
  5. Вливаємо лимонний сік і добре все перемішуємо.
  6. Сібас викладаємо на деко з фольгою. Солимо зовні і всередині.
  7. Обмазуємо рибку підготовленим маринадом.
  8. Всередину сібаса кладемо лимонні дольки. Даємо рибі насититися спеціями протягом 30 хвилин.
  9. Загортаємо заготовки фольгою.
  10. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після розкриваємо фольгу і запікаємо ще 5-10 хвилин.
  11. Соковитий сібас, запечений у фользі в духовці готовий. Подавайте до столу!

Смажений сібас цілком на сковороді

Смажений сібас цілком на сковороді – це яскраве і апетитне блюдо для вашого столу. Подавайте його до вечері або святкового столу, доповнивши овочами або рисом. Встояти перед такою рибою буде неможливо. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Чебрець – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо сібас, очистивши його від луски і нутрощів. Добре промиваємо тушки.

Крок 2. Натираємо рибу часником і сіллю, поливаємо оливковою олією і лимонним соком. Всередину кладемо розмарин і чебрець.

Крок 3. Залишаємо продукт маринуватися на 30 хвилин.

Крок 4. Розігріваємо олію на сковороді.

Крок 5. Викладаємо сюди нашу мариновану рибу.

Крок 6. Обсмажуємо сібас на середньому вогні до золотистої скоринки з кожного боку приблизно по 5-7 хвилин.

Крок 7. Смажений сібас цілком на сковороді готовий. Подавайте гарячим з картоплею або овочами на вибір.

Сібас, запечений з овочами

Сібас, запечений з овочами – це готове блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування порадує поживними властивостями і неймовірною соковитістю. До того ж, вам не доведеться додатково готувати гарнір, що помітно зекономить час.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 1 шт.
  • Капуста цвітна – 3 суцвіття.
  • Морква – 2 шт.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо рибу і очищаємо її.

Крок 2. Після інгредієнт поділяємо на філе. Кісток у сібаса мало, тому процес здасться вам дуже простим.

Крок 3. Кладемо рибне філе в форму для запікання. Поливаємо продукт лимонним соком, посипаємо лимонною цедрою, сіллю і чорним меленим перцем. Залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

Крок 4. Шматочки овочів злегка відварюємо і викладаємо до риби. Поливаємо все оливковою олією.

Крок 5. Посипаємо частування тертим сиром.

Крок 6. Прибираємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Крок 7. Сібас, запечений з овочами готовий. Подавайте страву до столу і пригощайтеся!

Сібас на грилі

Сібас на грилі – це просте і смачне блюдо для вашого особливого вечері або святкового столу. Цей рецепт чудово підійде для справжнього гурмана, який воліє рум’яну ароматну рибку. Спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Сібас – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Розмарин – 4 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо сібас, очистивши його від луски і нутрощів. Добре промиваємо під водою.

Крок 2. Змішати оливкову олію, лимонний сік, подрібнений часник і розмарин в мисці. Обмазуємо сумішшю рибу.

Крок 3. Далі солимо і перчимо її з обох сторін.

Крок 4. Перекладаємо заготовку на гриль, який повинен бути попередньо розігрітий до середньої температури.

Крок 5. Готуємо сібас на грилі до золотистої скоринки з кожної сторони, приблизно за 10-12 хвилин.

Крок 6. Перед подачею прикрашаємо страву зеленню і скибочками лимона.

Крок 7. Сібас на грилі готовий. Подавайте гарячим з картоплею або іншими овочами на вибір.

Сібас з картоплею в духовці

Сібас з картоплею в духовці порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Побалуйте себе і близьких справжнім морським делікатесом. Щоб риба вийшла неймовірно апетитною, використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Томати – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо овочі. Промиваємо їх і, при необхідності, очищаємо.

Крок 2. Обмазуємо деко рослинним маслом. Викладаємо сюди шар з кружечків картоплі. Посипаємо продукт половиною подрібненого часнику.

Крок 3. Солимо овочі і закриваємо кільцями цибулі.

Крок 4. Зверху розподіляємо кружечки помідорів.

Крок 5. Відправляємо овочі в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Крок 6. Очищаємо і промиваємо рибу. Робимо на її поверхні надрізи. Солимо продукт.

Крок 7. Далі обмазуємо рибу сумішшю соєвого соусу, оливкової олії, лимонного соку і часнику.

Крок 8. Викладаємо рибу на овочі. Запікаємо 30 хвилин. Через 15 хвилин рибку необхідно перевернути.

Крок 9. Сібас з картоплею в духовці готовий. Розкладайте по тарілках, подавайте до столу і пригощайтеся!

Філе сібаса, запечене в духовці

Філе сібаса, запечене в духовці, нескладно приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом. М’яке, ніжне і просочене ароматами спецій частування, нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з овочевими гарнірами та іншими доповненнями за смаком.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе сібаса з шкірою – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для випікання.
  • Шпинат – для подачі.
  • Картопля – для подачі.

Для соусу:

  • Вино біле – ¼ склянки
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Бульйон рибний/курячий – ¼ склянки
  • Вершки 20% – ¼ Склянки

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо філе сібаса і наріжемо його порційними шматочками. Важливо, щоб шкіра була присутня. Це допоможе рибі не втратити форму при запіканні.

Крок 2. Рибні шматочки посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Викладаємо філе у форму, змащену оливковою олією. Запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. В цей час приготуємо соус. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла.

Крок 5. Вливаємо в масло рибний або курячий бульйон, біле вино і вершки. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до загусання.

Крок 6. Для гарніру можна обсмажити картоплю соломкою і трохи потомити в олії свіжий шпинат.

Крок 7. Філе сібаса, запечене в духовці готово! Викладайте його на тарілку, поливайте соусом, доповнюйте шпинатом і картоплею.

Юшка з сібаса

Юшка з сібаса – це вишукане блюдо для вашого особливого сімейного обіду. Таке гаряче частування ідеально підійде для відпочинку на природі. Воно виходить неймовірно смачним і поживним. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля-порей – 2 шт.
  • Стебла селери – 3 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі. Корінь селери розбираємо на вісім шматочків, цукіні і білу частину одного стебла цибулі-порею — на четвертинки, моркву і селеру — на половинки.

Крок 2. Сібас очищаємо від потрухів і луски. За зябрами робимо надріз і акуратно знімаємо філе з кісток. Найкраще це робити за допомогою гострого і широкого ножа. Рухаємося від голови до хвоста. Такі ж маніпуляції робимо і з іншим боком сібаса. Риб’ячі скелети з головами гарненько промиваємо під водою.

Крок 3. Філе позбавляємо від плавників і очищаємо від кісток. Спочатку робимо поздовжній надріз у центрі, після зрізаємо нижні кістки разом з тонким шаром м’яса. Нам потрібно отримати чотири акуратних шматка м’яса на шкірці.

Крок 4. У велику каструлю вливаємо три з половиною – чотири літри води. Кладемо туди попередньо оброблені овочі (одну половинку моркви залишаємо), нерозрізані цибулини, риб’ячі кістяки з головами, а також петрушку і кріп (небагато зелені відкладаємо). Доводимо вміст до кипіння на сильному вогні, потім його зменшуємо і варимо ще годину. Після проціджуємо бульйон.

Крок 5. Каструлю з процідженим бульйоном ставимо на середній вогонь і акуратно викладаємо сюди філе сібаса. Тримаємо на вогні близько трьох хвилин.

Крок 6. Дрібно нарізаємо петрушку, що залишилася, і білу частину цибулі-порею, половину моркви рубаємо тонкою соломкою. Відправляємо все це в бульйон. Солимо за смаком, варимо ще пару хвилин.

Крок 7. Юшка з сібаса готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу! Можна прикрасити свіжою ароматною зеленню.

Севіче з сібаса

Севіче з сібаса – це неймовірно яскраве і смачне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Якщо ви хочете здивувати своїх близьких апетитною вишуканою рибою, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт, який точно урізноманітнює звичне меню.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Салат фриссе – 6 аркушів.
  • Кінза – 3 гілки.

Для соусу:

  • Лайм – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль морська – 1 щіпка.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рибу, очищаємо її і розрізаємо на половини.

Крок 2. Видаляємо хребет і розбираємо продукт на філе. Обов’язково видаляємо шкіру.

Крок 3. Підготовлене філе ріжемо тонкою соломкою.

Крок 4. Ріжемо Тонкими півкільцями червоний ріпчаста цибуля.

Крок 5. Очищаємо авокадо. Його ріжемо полукружками.

Крок 6. Ошпарюємо помідори черрі і після знімаємо з них шкірку.

Крок 7. Очищені овочі дрібно нарізаємо.

Крок 8. Подрібнюємо перець чилі.

Крок 9. Для соусу віджимаємо сік лайма, перемішуємо його з сіллю, оливковою олією і подрібненим перцем.

Крок 10. Викладаємо рибу на плоску тарілку.

Крок 11. Доповнюємо продукт помідорами і авокадо.

Крок 12. Сюди ж кладемо подрібнену кінзу і червоний лук. Поливаємо все соусом і перемішуємо.

Крок 13. Севіче з сібаса готово. Подавайте частування до столу, доповнивши салатом фрікасе!

Сібас, запечений з лимоном у фользі

Сібас, запечений з лимоном у фользі порадує вас приємним ароматом і послужить прекрасним варіантом для вечері вдвох. На додаток до вишуканої риби можна подати запечені або свіжі овочі, рис та інші закуски по вашому смаку. Обов’язково спробуйте!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Чебрець – 1 гілка.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо сібас всередині і зовні.

Крок 2. Для маринаду з’єднуємо соєвий соус, часточки лимона, ароматні трави і подрібнений часник.

Крок 3. Натираємо рибу спеціями і добре обмазуємо маринадом. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 4. Перекладаємо сібас на фольгу з пергаментом. Всередину кладемо зубчики часнику і лимонні дольки.

Крок 5. Обгортаємо рибу фольгою як човник.

Крок 6. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Крок 7. Сібас, запечений з лимоном у фользі готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Сібас на пару

Сібас на пару – це ніжне, смачне і корисне частування для вашого сімейного обіду або вечері. До того ж, таке блюдо порадує вас своїми поживними властивостями. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами, а для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сібас – 0,5 кг
  • Брокколі – 200 гр.
  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лайм/лимон – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо моркву від шкірки, промиваємо її і ріжемо тонкими кружечками. Брокколі і цвітну капусту ділимо на суцвіття.

Крок 2. Подрібнюємо попередньо промиту і обсушену зелень.

Крок 3. Подрібнюємо зубчики часнику.

Крок 4. З’єднуємо в загальній мисці зелень і часник.

Крок 5. Поливаємо продукти соком лайма і ретельно перемішуємо.

Крок 6. Добре промиваємо сібас всередині і зовні. Наповнюємо черево риби сумішшю зелені і часнику.

Крок 7. Солимо і перчимо підготовлену рибу.

Крок 8. На плиту встановлюємо пароварку. Викладаємо сюди рибу.

Крок 9. Біля риби розкладаємо підготовлені овочі. Готуємо на пару 10 хвилин.

Крок 10. Для аромату доповнюємо блюдо розмарином. Готуємо ще 15 хвилин.

Крок 11. Сібас на пару готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!