Омлет з ковбасою – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Омлет з ковбасою – це гармонійна, ситна і швидка їжа, як для обіду, так і для сніданку та вечері. Готується омлет на суміші яєць з молоком, але рідиною для нього можуть бути вершки, м’ясний або овочевий бульйон. Крім ковбаси, омлет відмінно доповнюють зелень, сир, помідори і гриби. У цій добірці ви можете вибрати рецепт омлету по своєму смаку.

Пишний омлет з молоком і ковбасою на сковороді

Омлет з молоком і ковбасою на сковороду, хоча і просте блюдо, але не завжди виходить пишним або погано пропікається. Є деякі нюанси в його приготуванні: молока береться рівно 40 мл на одне яйце, смажиться омлет на невеликому вогні і під прикритою кришкою. У цьому рецепті ковбасу спочатку обсмажимо, але її можна змішати з омлетною масою. Доповнимо омлет зеленню.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 80 мл
  • Варена ковбаса 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. для омлету Яйця бажано заздалегідь дістати з холодильника. Відразу підготувати всі інгредієнти, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
  2. Яйця розбити в піалу, налити до них молоко, насипати по своєму смаку сіль з чорним перцем і перемішати віночком до однорідного стану. Зелень промити і дрібно нашаткувати.
  3. Нарізати варену ковбасу невеликими шматочками і обсмажити до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі. Залити обсмажену ковбасу омлетною масою.
  4. Сковорідку прикрити кришкою. Смажити омлет на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин до готовності. Потім посипати його зеленню. Приготований на сковороді пишний омлет з молоком і ковбасою скласти навпіл, перекласти на тарілку і страва відразу накривати до столу. Приємного апетиту!