Омлет з ковбасою – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Омлет з ковбасою – це гармонійна, ситна і швидка їжа, як для обіду, так і для сніданку та вечері. Готується омлет на суміші яєць з молоком, але рідиною для нього можуть бути вершки, м’ясний або овочевий бульйон. Крім ковбаси, омлет відмінно доповнюють зелень, сир, помідори і гриби. У цій добірці ви можете вибрати рецепт омлету по своєму смаку.

Пишний омлет з молоком і ковбасою на сковороді

Омлет з молоком і ковбасою на сковороду, хоча і просте блюдо, але не завжди виходить пишним або погано пропікається. Є деякі нюанси в його приготуванні: молока береться рівно 40 мл на одне яйце, смажиться омлет на невеликому вогні і під прикритою кришкою. У цьому рецепті ковбасу спочатку обсмажимо, але її можна змішати з омлетною масою. Доповнимо омлет зеленню.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 80 мл
  • Варена ковбаса 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. для омлету Яйця бажано заздалегідь дістати з холодильника. Відразу підготувати всі інгредієнти, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
  2. Яйця розбити в піалу, налити до них молоко, насипати по своєму смаку сіль з чорним перцем і перемішати віночком до однорідного стану. Зелень промити і дрібно нашаткувати.
  3. Нарізати варену ковбасу невеликими шматочками і обсмажити до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі. Залити обсмажену ковбасу омлетною масою.
  4. Сковорідку прикрити кришкою. Смажити омлет на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин до готовності. Потім посипати його зеленню. Приготований на сковороді пишний омлет з молоком і ковбасою скласти навпіл, перекласти на тарілку і страва відразу накривати до столу. Приємного апетиту!

Омлет з ковбасою і сиром на сковороді

Омлет з ковбасою і сиром на сковороді, як страва «на швидку руку», буде у вас смачним і ситним сніданком. У цьому рецепті готуємо омлет на суміші яєць з невеликою кількістю вершків, твердий сир і ковбасу для начинки вибираємо по особистому смаку. Загортаємо Начинку в омлет.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки 10% – 50 мл
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Обрану варену ковбасу очистити від оболонки, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 2. В окремій ємності збийте вінчиком до однорідної маси чотири яйця з вершками і додайте сіль з чорним перцем. Сковорідку для омлету розігрійте, змастіть вершковим маслом, вилийте половину омлетною маси і посмажте під прикритою кришкою пару хвилин на невеликому вогні.

Крок 3. На середину омлету покладіть половину обсмаженого ковбаси і посипте подрібненим на тертці сиром.

Крок 4. Краю омлету акуратно загорніть на начинку і потримайте його на вогні ще хвилину, щоб сир розплавився. Таким же чином приготуйте і другий омлет з другої половини інгредієнтів.

Крок 5. Приготовані на сковороді дві порції омлету з ковбасою і сиром перекладіть на тарілку швом донизу, доповніть зеленню зі свіжими овочами та сервіруйте до сніданку. Приємного апетиту!

Омлет з ковбасою і помідорами

Омлет з ковбасою і помідорами є найпопулярнішим варіантом і майже класичним, адже всі інгредієнти за смаком добре поєднуються, так і страва виходить красивим. У цьому рецепті вибираємо ковбасу варено-копчену, обсмажуємо з помідором і заливаємо омлетною масою.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Яйце велике – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Ковбаса варено-копчена – 100 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для омлету.

Крок 2. Промийте помідор, ковбасу очистити від оболонки, і наріжте ці інгредієнти невеликими шматочками.

Крок 3. В окремий посуд розбийте три великих курячих яйця.

Крок 4. Насипте до них за своїм смаком сіль з чорним перцем і налийте молоко.

Крок 5. Виделкою або вінчиком яйця з молоком просто перемішайте до однорідності, збивати їх не треба.

Крок 6. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і протягом 2 хвилин обсмажте нарізку ковбаси з помідором.

Крок 7. Потім залийте їх омлетною масою, перемішувати її не треба.

Крок 8. Сковороду прикрийте кришкою і готуйте омлет на невеликому вогні протягом 8-10 хвилин.

Крок 9. Приготований омлет з ковбасою і помідорами посипте зеленню і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Омлет з цибулею і ковбасою

Гарним варіантом сніданку або легкого перекусу може бути у вас омлет з ковбасою і цибулею, але тільки для тих, хто їсть цибулю. У цьому рецепті смажимо цибулю, додаємо ковбасу, і заливаємо омлетною масою без молока. Для отримання насиченого смаку, ковбасу до омлету беремо сирокопчену, так як у вареній ковбасі смак буде не той.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ковбаса сирокопчена – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. В окремому посуді трохи збийте вінчиком курячі яйця. До них налийте молоко, додайте трохи солі з чорним перцем і перемішайте до однорідного стану.

Крок 2. Цибулину очистіть, наріжте тонкими півкільцями і протягом 3 хвилин обсмажте на розігрітому рослинному маслі.

Крок 3. Наріжте Тонкими скибочками сирокопчену ковбасу. Перекладіть її до цибулі і при помішуванні, посмажте до початку топления жиру.

Крок 4. Потім обсмажені ковбасу з цибулею залийте омлетною масою Сковороду прикрийте кришкою. Смажте омлет на невеликому вогні протягом 10 хвилин.

Крок 5. Приготований омлет з цибулею і ковбасою розкладіть по порційних тарілках, доповніть свіжими овочами і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Омлет з лавашем і ковбасою

Омлет з лавашем і ковбасою буде у вас швидким і ситним варіантом сніданку, а своїм смаком він одночасно подібний піці і класичного омлету. Для страви підійдуть і залишки лаваша, адже цілі листи його не потрібні, а тільки шматочки. Інші інгредієнти омлету звичайні.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Вірменський лаваш – 100 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Ковбаса варена – 50 гр.
  • Сир – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для омлету.

Крок 2. Лаваш, краще трохи підсушений, наріжте невеликими шматочками або довгими смужками.

Крок 3. Наріжте невеликими кубиками варену ковбасу.

Крок 4. Сир подрібнити на крупній тертці.

Крок 5. В окремому посуді змішайте яйця з молоком. У цю масу перекладіть нарізку ковбаси, шматочки лаваша і натертий сир. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 6. Розігрійте суху сковорідку з антипригарним покриттям. У неї рівним шаром викладіть омлетну масу.

Крок 7. Прикрийте сковорідку кришкою. Омлет посипте дрібно нарізаною зеленню і смажте на невеликому вогні протягом 7-10 хвилин.

Крок 8. Приготований омлет з лавашем і ковбасою порційно наріжте, покладіть на тарілки і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Омлет з грибами та ковбасою

Смачним доповненням до омлету з ковбасою є гриби, як звичайні печериці, так і лісові. У цьому рецепті готуємо омлет з обсмаженими на маслі печерицями і копченою ковбасою, що додасть страві пікантний насичений смак.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Кріп – 3 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Копчену ковбасу для омлету очистити від оболонки і нарізати тонкими кружками.

Крок 2. В окремому посуді змішати вінчиком яйця з молоком в однорідну масу, додавши до неї сіль з чорним перцем. Дрібно нашаткувати промитий кріп. До такого омлету можна, за бажанням, додати трохи твердого сиру.

Крок 3. Нарізку ковбаси трохи обсмажити на середньому вогні, на вершковому маслі з обох сторін, потім перекласти на тарілку.

Крок 4. На цьому ж маслі обсмажити нарізані печериці тонкими слайсами.

Крок 5. У сковорідку до печерицям перекласти ковбасу. До омлетною масою додати нарізаний кріп, перемішати і залити нею інгредієнти в сковорідці.

Крок 6. Сковороду закрити кришкою і готувати омлет на маленькому вогні до готовності. Омлет за цей час підніметься. Його можна акуратно перевернути і обсмажити на другій стороні.

Крок 7. Приготований омлет з ковбасою і грибами подати до столу гарячим і зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Омлет з ковбасою і овочами

Омлет з ковбасою відмінно доповнює набір будь-яких овочів, робить його більш яскравим, корисним і ситним, а овочі вибираються за смаком господині і по сезону. У цьому рецепті готуємо омлет з цибулею, стручковою квасолею і помідором. Обсмажуємо овочі разом з вареною ковбасою і заливаємо омлетною масою.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Яйце – 8 шт.
  • Молоко – 400 мл
  • Ковбаса варена – 150 гр.
  • Квасоля стручкова – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Наріжте невеликими кубиками очищену цибулину. У глибокій сковороді розігрійте олію перекладіть нарізку цибулі і обсмажте до прозорості.

Крок 2. Потім до цибулі додати стручкову квасолю, як свіжу, так і заморожену. Квасоля обсмажте протягом пару хвилин.

Крок 3. Ковбасу наріжте невеликими кубиками, покладіть в сковорідку і при помішуванні посмажте до легкого рум’яного кольору.

Крок 4. Такими ж кубиками помідор наріжте, додайте до решти інгредієнтів і обсмажування продовжите.

Крок 5. За цей час, поки овочі готуються, в окремий посуд розбийте курячі яйця.

Крок 6. До них налийте молоко, насипте сіль з чорним перцем і перемішайте віночком до однорідності.

Крок 7. Потім приготовленої омлетною масою залийте обсмажені овочі з ковбасою. Сковороду прикрийте кришкою. Доведіть омлет до готовності на невеликому вогні. Посипте його дрібно нашаткованої зеленню.

Крок 8. Приготований омлет з ковбасою і овочами розкладіть по тарілках і подавайте до столу гарячим. Приємного апетиту!

Омлет з ковбасою і зеленню

Зелень відмінно доповнює багато страви і не буде винятком омлет з ковбасою. «Зеленим» набором в цьому рецепті беремо пір’я зеленої цибулі і кріп, а кількість їх визначає господиня по своєму смаку. Готуємо омлет на молоці і ковбасу беремо варено-копчену.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Ковбаса варено-копчена – 150 гр.
  • Зелена цибуля – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для омлету. Ковбасу очистити від оболонки. Зелень промити серветкою і прибрати зайву вологу.

Крок 2. Потім ковбасу нарізати невеликими кубиками.

Крок 3. Підготовлену зелень дрібно нашаткувати.

Крок 4. В окремому посуді добре перемішати віночком курячі яйця з молоком і цю суміш по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем.

Крок 5. У сковороді для омлету розігріти рослинне масло і на ньому обсмажити до рум’яного кольору нарізку ковбаси.

Крок 6. Залити ковбасу омлетною масою і поспати нарізаною зеленню. Сковороду закрити кришкою. Готувати омлет на невеликому вогні протягом 3-5 хвилин.

Крок 7. Приготований омлет з ковбасою і зеленню акуратно перекласти на тарілку і сервірувати до сніданку гарячим. Приємного апетиту!