Тісто для домашніх пельменів – 10 кращих рецептів приготування з покроковими фото

Тісто для пельменів – це простий та універсальний продукт для ваших домашніх приготувань. Є багато варіантів для замішування апетитного тесту. Кращі з них ми зібрали в нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Дуже смачне домашнє тісто для пельменів

Дуже смачне тісто для пельменів нескладно замісити своїми руками. На кулінарний процес ви не витратите багато часу та сил. З такого тесту вийде неймовірно смачні та апетитні пельмені. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти:

1,1 кг.

  • Борошно – 3.5 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Бульйон із курки – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Тісто для пельменів можна легко приготувати в домашніх умовах. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце та сіль.

Збиваємо яйце із сіллю виделкою до однорідності.

Виливаємо сюди теплий курячий бульйон і знову перемішуємо.

Порційно просіюємо в рідку суміш борошно.

Починаємо перемішувати заготівлю.

Далі приступаємо до ручного замісу. Формуємо щільне однорідне тісто через замішування протягом 20 хвилин.

Дуже смачне тісто домашнє для пельменів готове. Використовуйте у подальших приготуваннях!

Заварне тісто для пельменів на окропі

Заварне тісто для пельменів на окропі виходить м’яким та еластичним. З ним дуже легко працювати, а на замішування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,7 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Окріп – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Вказану кількість борошна просіюємо через дрібне металеве сито.

Крок 3. До борошна додаємо сіль.

Крок 4. Далі вливаємо весь окріп.

Крок 5. Швидко замішуємо вміст, доки вода повністю не вбереться в сухий продукт.

Крок 6. Замішуємо однорідне еластичне тісто, прикриваємо плівкою і залишаємо відпочивати на 20-30 хвилин.

Крок 7. Заварне тісто для пельменів на окропі готове!

Класичне пельмене тісто на воді

Класичне пельменне тісто на воді – це простий у приготуванні та універсальний продукт. З нього виходять неймовірно смачні та поживні пельмені. Для замішування еластичного тіста, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Борошно просіюємо та викладаємо у глибоку миску, доповнюємо чайною ложкою солі.

Крок 3. Сухі інгредієнти перемішуємо лопаткою.

Крок 4. Робимо у борошні невелике заглиблення і розбиваємо куряче яйце.

Крок 5. Далі виливаємо охолоджену кип’ячену воду. Виливаємо її порційно.

Крок 6. Відразу починаємо перемішувати і поступово доливаємо всю воду.

Крок 7. Потім можна приступати до ручного замісу. Формуємо однорідний еластичний ком.

Крок 8. Далі тісто можна відразу використати. Розкочуємо його і обробляємо на акуратні кола.

Крок 9. Класичне тісто пельменя на воді готове!

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем і олією виходить дуже м’яким і еластичним. З таким продуктом легко працювати, а готові пельмені вийдуть неймовірно смачними та апетитними. Обов’язково беріть на замітку рецепт для замішування пельменного тіста!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,7 кг.

Інгредієнти:

  • Мука – 400 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Просіюємо борошно і відправляємо його в глибоку миску. 50 г борошна залишаємо для посипання робочого столу.

Крок 3. У борошні робимо невелике заглиблення і вливаємо сюди олію.

Крок 4. Відразу ж вливаємо окріп і додаємо сіль. Добре перемішуємо до однорідності.

Крок 5. Даємо заготівлі трохи охолонути і розбиваємо сюди куряче яйце. Продовжуємо вимішувати.

Крок 6. Далі замішуємо щільне однорідне тісто і залишаємо його відпочивати на 30 хвилин. Перед розкочуванням ще раз розминаємо руками.

Крок 7. Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією готове. Використовуйте за призначенням!

Еластичне тісто для пельменів

Еластичні тісто для пельменів кожен зможе приготувати в домашніх умовах. На кулінарний процес ви не витратите багато часу та сил. З такого продукту вийдуть неймовірно смачні та апетитні пельмені. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Жовток яєчний – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску просіюємо три склянки борошна через дрібне сито.

Крок 2. Відправляємо у сухий інгредієнт чайну ложку солі.

Крок 3. Перемішуємо сухі продукти для рівномірного розподілу солі.

Крок 4. Робимо серед заготівлі невелике заглиблення та розбиваємо сюди яєчні жовтки.

Крок 5. Далі виливаємо сюди воду.

Крок 6. Починаємо перемішувати вміст до однорідності.

Крок 7. Потім вимішуємо тісто руками до утворення еластичної та м’якої маси.

Крок 8. Отримане тісто викладаємо в целофановий пакет і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 9. Еластичне тісто для пельменів готове. Можна ліпити апетитні пельмені!

Тісто для пельменів на кефірі

Тісто для пельменів на кефірі виходить дуже м’яким та еластичним. З ним легко та приємно працювати, а на замішування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 кг.

Інгредієнти:

  • Мука – 350 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Укроп – 0,5 пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце та сіль.

Крок 3. Починаємо збивати віночком та виливаємо сюди теплий кефір. Також додаємо соду. Ще раз все перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

Крок 4. Далі рідку суміш доповнюємо подрібненою зеленню та перемішуємо.

Крок 5. Просіюємо сюди муку і починаємо все перемішувати.

Крок 6. Замішуємо щільне однорідне тісто. Прикриваємо його рушником та даємо відпочити.

Крок 7. Тісто для пельменів на кефірі готове. Використовуйте за призначенням!

Тісто для пельменів без яєць

Тісто для пельменів без яєць – це нескладний у виконанні та універсальний продукт. З нього виходять неймовірно смачні та ніжні пельмені. Для замішування такого простого тесту без яєць, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо кип’ячену воду кімнатної температури. Додаємо сюди сіль, перемішуємо та даємо сухому продукту повністю розчинитись.

Крок 2. У воду просіюємо одну склянку борошна.

Крок 3. Добре вимішуємо до однорідності.

Крок 4. Далі через дрібне сито висипаємо борошно, що залишилося.

Крок 5. Робимо це поступово та постійно перемішуємо.

Крок 6. Потім відправляємо заготовку на робочу поверхню і починаємо вимішувати руками.

Крок 7. Поливаємо заготівлю олією і продовжуємо вимішувати.

Крок 8. Готову грудку прикриваємо серветкою і даємо йому відпочити.

Крок 9. Тісто для пельменів без яєць готове!

Пельмене тісто на молоці

Пельменне тісто на молоці виходить неймовірно ніжним та еластичним. З таким продуктом дуже легко працювати, а готові пельмені вийдуть смачними та апетитними. Для приготування простого тіста використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйце розбиваємо у глибоку миску.

Крок 2. Додаємо сюди сіль та виливаємо молоко кімнатної температури. Починаємо збивати все віночком.

Крок 3. Поступово підсипаємо борошно, що просіює, і потім вливаємо рослинну олію.

Крок 4. Починаємо все перемішувати до однорідності.

Крок 5. Далі замішуємо руками щільне однорідне тісто.

Крок 6. Отриману щільну грудку прикриваємо рушником і залишаємо відпочивати на 30 хвилин.

Крок 7. Пельменне тісто готове на молоці. Використовуйте за призначенням!

Тісто для пельменів у хлібопічці

Тісто для пельменів у хлібопічці нескладно приготувати в домашніх умовах. Кухонна техніка замісить якісний еластичний продукт, з якого вийдуть неймовірно смачні та апетитні пельмені. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,7 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2/3 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У склянку розбиваємо куряче яйце та виливаємо сюди чисту воду.

Крок 2. У цей же склянку відправляємо чайну ложку солі і виливаємо олію.

Крок 3. Склянку із вмістом переливаємо в контейнер хлібопічки. Наперед встановлюємо необхідний ніж для замішування.

Крок 4. Далі відміряємо необхідну кількість борошна.

Крок 5. Просіюємо сухий продукт і одразу відправляємо у хлібопічку.

Крок 6. Включаємо техніку в режимі «тісто» та залишаємо на півтори години. У деяких грубках тісто буде готове вже за годину.

Крок 7. Тісто для пельменів у хлібопічці готове. Починайте подальші приготування!

Тісто на пельмені з рисового борошна

Тісто на пельмені з рисового борошна виходить не лише смачним, а й корисним. Такий продукт вийде менш калорійним, ніж із традиційного пшеничного борошна. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями та порадуйте рідних апетитними пельменями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 0,5 кг.
  • Цукор – 5 гр.
  • Сіль – 2,5 гр.
  • Вода – 350 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​10 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти. Рисове борошно добре просіваємо через дрібне металеве сито, потім перемішуємо її з сіллю та цукром.

Крок 3. В окремому посуді з’єднуємо куряче яйце та воду. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. У борошні робимо поглиблення та виливаємо сюди рідку суміш.

Крок 4. Змащуємо руки олією і починаємо перемішувати вміст, формуючи однорідну грудку. Спершу це буде нелегко, але якщо ретельно вимішувати протягом 15 хвилин, то вийде.

Крок 5. Сформований ком обертаємо харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 6. Далі заготівлю розкочуємо та поділяємо на акуратні кола.

Крок 7. Тісто на пельмені з рисового борошна готове. Починайте подальші приготування!