Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою – таке поєднання продуктів можна назвати класикою гастрономічних сполучень. Ці два продукти зустрічаються навіть в самих вишуканих і популярних рецепти світу. В одній статті ми зібрали 10 всіляких способів приготування рису разом з куркою на сковороді в духовці, по-східному, на азіатський манер і інші смачні рецепти. Ви обов’язково знайдете щось собі до смаку.

Рис з куркою в духовці в рукаві

Рис з куркою в духовці в рукаві в духовці – ситне, соковите і дуже смачне блюдо. Його можна готувати хоч кожен день на обід або вечерю. Сам процес активного приготування не займає багато часу, а потім всю основну роботу зробить духовка.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий 500 гр.
  • Куряча ніжка 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 головка
  • Вода 600 мл
  • Паприка 2 ч. л.
  • Часник гранульований 2 ч. л.
  • Куркума 1 ч. л.
  • Зіра 1 ч. л.
  • Барбарис 20 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  1. Рис з куркою готується дуже просто. Курячі гомілки обмийте, видаліть залишки пір’я, при бажанні можна зняти шкіру. Промокніть м’ясо паперовими серветками і складіть в миску. Посипте гомілки паприкою, гранульованим часником, свіжомеленим перцем, сіллю за смаком, влийте рослинне масло. Руками перемішайте м’ясо, щоб воно рівномірно покрилося спеціями.
  2. Поки курка маринується, промийте проточною водою рисову крупу. Сорт рису можете вибрати будь по вашому смаку.
  3. Цибулину очистіть від лушпиння, обмийте під краном і розріжте її на кілька великих частин. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте кубиками. Очищену моркву наріжте четвертинками або брусками.
  4. Візьміть рукав для запікання, закріпіть один край. Рівномірним шаром розподілите в ньому рисову крупу, влийте 600 мілілітрів води. Також вкладете в нього часточки лука, болгарський перець і моркву. Додайте куркуму, зіру, барбарис і 2 чайні ложки солі. Акуратно перемішайте вміст рукава і викладіть поверх нього курячі гомілки. Щільно зав’яжіть другий край рукава. На поверхні рукава зробіть кілька проколів зубочисткою, щоб виходив пар.
  5. Помістіть рукав з рисом і куркою на деко. Надішліть заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте блюдо протягом 1,5 годин.
  6. За півтори години у вас на столі буде яскраве, ароматне гаряче блюдо з рису і курки. Розкладайте її на порції і подавайте до вечері. Приємного апетиту!