Рис з куркою і овочами
Рис з куркою і овочами – блюдо, яке може скласти основу ситного сімейного обіду або вечері. Всі продукти готуються в одній ємності, що економить час, а також сили на подальшу прибирання і миття посуду. Взимку в рецепті можна використовувати заморожені овочі.
Час готування – 65 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Курка – 0,5 кг
- Крупа рисова – 160 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець солодкий болгарський – 1 шт.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Помідори – 2 шт.
- Вода – скільки буде потрібно.
- Квасоля стручкова – 100 гр.
- Приправа для курки – ½ ч. л.
- Приправа універсальна – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою кілька разів. Потім викладіть її рівномірним шаром в жароміцну форму. Збризніть крупу рослинним маслом і посипте сіллю.
Крок 2. Овочі наріжте великими кубиками, стручки квасолі розрізати на 2-3 частини. Перемішайте їх в окремій мисочці.
Крок 3. Овочеву суміш викладіть поверх рисового шару, її також посоліть, посипте універсальною приправою і меленим перцем.
Крок 4. Курячу тушку розділіть на порційні шматочки, посипте приправою для курки. Потім м’ясо розкладіть поверх овочів. По краю форми влийте воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила рис з овочами.
Крок 5. Накрийте форму кришкою або щільно затягніть харчової фольгою.
Крок 6. Заготівлю помістіть в холодну духовку. Встановіть Температуру на 200 градусів, готуйте страву приблизно 50 хвилин. Потім вийміть форму з духовки, зніміть кришку і посипте тертим сиром. Надішліть форму з рисом і куркою ще на 15 хвилин у духовку.
Крок 7. Блюдо готове. Подавайте курку з рисом і овочами в гарячому вигляді. Приємного апетиту!