Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою і овочами

Рис з куркою і овочами – блюдо, яке може скласти основу ситного сімейного обіду або вечері. Всі продукти готуються в одній ємності, що економить час, а також сили на подальшу прибирання і миття посуду. Взимку в рецепті можна використовувати заморожені овочі.

Час готування – 65 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Курка – 0,5 кг
  • Крупа рисова – 160 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори – 2 шт.
  • Вода – скільки буде потрібно.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Приправа для курки – ½ ч. л.
  • Приправа універсальна – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою кілька разів. Потім викладіть її рівномірним шаром в жароміцну форму. Збризніть крупу рослинним маслом і посипте сіллю.

Крок 2. Овочі наріжте великими кубиками, стручки квасолі розрізати на 2-3 частини. Перемішайте їх в окремій мисочці.

Крок 3. Овочеву суміш викладіть поверх рисового шару, її також посоліть, посипте універсальною приправою і меленим перцем.

Крок 4. Курячу тушку розділіть на порційні шматочки, посипте приправою для курки. Потім м’ясо розкладіть поверх овочів. По краю форми влийте воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила рис з овочами.

Крок 5. Накрийте форму кришкою або щільно затягніть харчової фольгою.

Крок 6. Заготівлю помістіть в холодну духовку. Встановіть Температуру на 200 градусів, готуйте страву приблизно 50 хвилин. Потім вийміть форму з духовки, зніміть кришку і посипте тертим сиром. Надішліть форму з рисом і куркою ще на 15 хвилин у духовку.

Крок 7. Блюдо готове. Подавайте курку з рисом і овочами в гарячому вигляді. Приємного апетиту!